Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir (6 Mobil) - 13 Masaüstü6 Mobil
5 sn
6.530
Cevap
238
Favori
1.598.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni mezun
    1 ay şantiye
    1 ay ulaştırma bakanlığı stajı

Fiber altyapı taşeron firma şantiye şefiyim

3350 maaş (eski maaş yeniyi bilmiyorum konuşmadım işten atmadıklarına şükür. :)
    500 ticket

Edit: yeni maaş 5300 tl
    Ticket sistemi kaldırıldı. Yol parası ödeniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 6 Mart 2022; 20:19:4 >
  • garnet23 kullanıcısına yanıt

Junior maaşı. İlk işi olup 12 üzeri başlayanlar var. 3 buçuk yıl tecrüben var hiç gerçekçi gelmedi bu yazdığın. Bu kadar piyasadan habersiz olamazsın. Hiç mi arkadaşın yok ?

• Freakk F kullanıcısına yanıt

Mühendis maaşlarını bilmesem inanıcam cidden asdsdkfghsdjkfghjds

• şu konu altında boş beleş yok ben 15 alıyorum ben 20 alıyorum diyenlerin hiçbirine inanmam bordro atın da görelim  

şu anda bizim forumda takılan bir mühendis istanbul hariç max 10K alıyordur bakın o da max diyorum

istanbulda artabilir biraz daha

özelde zaten bu paraları almanız için iyi iş yapıyo olmanız gerek

aylık 20 alan mühendis varmı var evet ama her şirkette 1 tane o da baş mühendis zaten herkes onun ağzına bakar o da bu forumda takılmaz .

devlette de o kadar almıyor mühendis saçmalamayın arkadaşlar isterseniz .özelde ne kadar maaş verdiklerini biliyorum , şu an yeni mühendise verilen rakam asgari ücret zaten , cunki diğer calısanlar asgari ücret kadar zam almadı , ve maaşlar birbirine çok yaklaştı aslında . 15-20 alan mühendis parmakla gösterilen adamlardır .

4-6-8-10 gibi bantlarda bilgi birikimine göre maaş alıyor şuanda mühendisler daha sonra zaten baş mühendis olduğunda aldığın para tamamen ne tutturursan oluyor , 15-20-25 alırsın o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 9 Şubat 2022; 0:3:1 >

• TheJudgé kullanıcısına yanıt

Yazılımcıların büyük çoğunluğu İstanbul ve Ankara'da zaten, insanların günahına girmeseydin öyle. 20 binin altında alan senior yok burada (İstanbul). Devlet ile neden karşılaştırdın onu da anlamadım, hayatımda devlette çalışmak isteyen tek bir yazılımcı gördüm henüz, o da 5 sene önce yanımda oturan türbanlı bir kızdı yeni mezun, devletten iyisi var mı yahu diyordu beni de ikna etmeye çalışıyordu, olayın siyasi olduğu da gayet belliydi, onun dışında bu fikri gözden geçiren bile olmadı çevremde.

Ayrıca İstanbul dışında yaşamadım hiç kabul, ama yine de kafam pek almadı deneyimli olup da 10 bin lira alacak yazılımcıyı. İnternette çer çöp yapsan 1000 dolar alırsın zaten, kimi nasıl çalıştırıyorlar öyle?

• garnet23 kullanıcısına yanıt

Aynı deneyime sahibiz.

Maaşın düşük kalıyor, en az 15 bin olmalıydı. Sen de benim gibi 2018 de mezun olup direkt işe başladıysan bizim mezun olduğumuz dönemde asgari ücret 1600 liraydı, ben hızlıca deneyim kazanmak için ilk bulduğum işe girmiştim 3200 liraya, 3500 liraya düzeltmişlerdi sonra. O sırada benle birlikte başlayan arkadaşlar 4000'lerde alıyorlardı, çok uç noktalarda alanlar da vardı ama daha genel maaşları söylüyorum.

Sen şu an 3 asgari civarı alıyorsun, bu da mezun olduğumuz seneye göre 4800 lira yapar. Junior olmadığını varsayarsak bu düşük bir maaş.

Anca sektör değiştirdiğinde 1 seneliğine olabilecek bir maaş. Mesela frontendcisindir, hiç deneyim olmadan Android'e kayarsın olabilir, ama bu durumlar dışında düşük.

Yurt dışına giden, remote iş bulan çok var, HR'lar cayır cayır yazılımcı arıyor, kendini böyle bir şeye sokmana gerek yok, istifa etmene de gerek yok, gidip Linkedin'e seri başvuru yap, çok rahat daha yüksek maaş bulursun.

Benim bu sene 20 bin oldu, fakat geçen sene 3 farklı yazılımcı işi bırakıp yurt dışına gitti ve yeni yazılımcı bulamadık, o yüzden patron bonkör davrandı, böyle olmasa tahminim 16 bin civarı olurdu.

Önerim başvurduğun yerlere 18 bin tarzı tekliflerle gitmen ve düşürürlerse de 16 binde anlaşman olacaktır.

Bahsettiğiniz kişilerden biri benim. Biliyorum kişisel olarak yazmıyorsunuz tabi ama ben gülünecek bir şey görmedim açıkçası. Maaş görselini yarın atarım inandırıcı olması açısından.

İzmir'de çalışıyorum. Bu yıl maaşım 20k oldu. 8 yıl tecrübem var. Özellikle maaş konularına hiç yazmadım ama bu sene saçma sapan bir süreçten geçtiğimiz için yapılan zamları çok merak ettiğimden kendiminkini yazdım. Merak ettiğim de acaba şirketler çalışanların maaşının üstüne mi yattı, yoksa hakkını verdiler mi diye. Çalıştığım şirket yüzde 50 ila 65 arasısı zam yaptı. Geçen sene 12k idi, şimdi 20k. Yanına da 2600₺ yol ve yemek ücreti de yatırıyor. Kota sebebi ile geçen senenin maaşı üzerinden yapılan hesaplamayla 33600₺ prim de yatıyor taksit taksit. Yani totale vurduğunuzda net elime geçen para 25,400₺. Şimdi ben 8 yıllık tecrübem ile bu maaşı alabiliyorsam yukarıda 10+ yıl tecrübeli mühendisin 27k aldığına da inanırım. Ki yalan olsa bile haklılık payı var.

Üzerine değindiğiniz şu noktalar saçma biraz. 20k alan her şirkette 1 tane, herkes onun ağzına bakar demişsiniz. Bizde öyle değil. Şirketteki çalışanların tecrübe ortalaması zaten 8 yıl. Bu da aşağı yukarı benimle aynı parayı alıyorlar anlamına geliyor. Herkes ağzıma da bakmıyor. Şirketten niceleri gitti, şirket hala tıkır tıkır işliyor. Gitme sebepleri de daha yüksek ücrete iş buldukları için. Geçen sene tecrübeliler birer birer kaçmaya başladığı için bu sene ciddi bir zam yapıldı maaşlara, kalan tecrübeliler de gitmesin diye. Gidenler yerine dışarıdan tecrübeli adam bulamıyorlar çünkü istedikleri maaşları karşılayamıyorlar. Öyle baş mühendis oldun mu ne tutturursan da yok. Her firmanın kendi maaş skalası var, işine gelirse misali.

Ayrıca usta işi yapmıyoruz mühendis olarak. O yüzden baş mühendis diye bir şey yoktur. Varsa da öyle bir ünvan orası merdiven altı mühendisliktir. Bizdeki ünvanları sayayım: mühendis, staff, senior staff, lead, takım lideri/principle şeklinde gidiyor. Ben lider mühendis olarak bu maaşı alıyorum ama takım lideri değilim. Yani kimseye yöneticilik yapmıyorum, kimse de ağzıma bakmıyor. Sadece ekip içi konu dağılımında uzmanı olduğum konular var. Bu konularda projeleri ben yapıyorum. Başkasının uzman olduğu konuda da o kişi yapıyor.

Bu arada bahsettiğiniz sistemde, bahsettiğiniz maaşlara çalışan mühendisler yok mu? Çok var. Ama Türkiye'de üniversite de çok var. Her mühendis sıfatıyla çalışan gerçekten mühendislik yapıyor değil. Çoğu belki de bir tekniker işi yapıyor. Ama Türkiye şartlarında az sayılmayacak miktarda benim anlattığım tarzda iş yapan firmalar da var ve bunların geneli İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Manisa, İzmir bölgelerinde. İzmir hatta en kötü durumdaki diyebilirim. Benim bu kadar alabilmemin sebebi de merkezin Ankara'da olması.

Edit: Hesaba gelen paranın ekran görüntüsünü yükledim. Alttaki maaş, üstteki prim.

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 9 Şubat 2022; 10:1:14 >

• Valla az çok biliyordum da piyasayı baya eksik biliyormuşum. Ben para kazanmıyormuşum abi bunu gördüm. Peki kurumsal olarak iş-hayat dengesini iyi oturtan çalışana değer veren tavsiye firma var mıdır yazılımcı olarak çalışıp yorum yapabilecek. Birkaç yer var aklımda da, şuanlık e ticaret dışında yorum varsa alabilirim :) Açıkcası bu kadar keklendiğimi tahmin etmezdim. Ve yani departmandaki iyi arkadaşlardan biri olmama ve dile getirilmeme rağmen yeni mezunla aynı maaşta çalışmak biraz gurur kırıcı oldu. Neyse artık biraz rahatı bozmak lazımmış onu anladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

şu konu altında boş beleş yok ben 15 alıyorum ben 20 alıyorum diyenlerin hiçbirine inanmam bordro atın da görelim  

şu anda bizim forumda takılan bir mühendis istanbul hariç max 10K alıyordur bakın o da max diyorum

aylık 20 alan mühendis varmı var evet ama her şirkette 1 tane o da baş mühendis zaten herkes onun ağzına bakar o da bu forumda takılmaz .

devlette de o kadar almıyor mühendis saçmalamayın arkadaşlar isterseniz .özelde ne kadar maaş verdiklerini biliyorum , şu an yeni mühendise verilen rakam asgari ücret zaten , cunki diğer calısanlar asgari ücret kadar zam almadı , ve maaşlar birbirine çok yaklaştı aslında . 15-20 alan mühendis parmakla gösterilen adamlardır .

4-6-8-10 gibi bantlarda bilgi birikimine göre maaş alıyor şuanda mühendisler daha sonra zaten baş mühendis olduğunda aldığın para tamamen ne tutturursan oluyor , 15-20-25 alırsın o zaman

Husisi, yorumun tarihine baktım, yanlışlık olmasın diye. Hocam hangi sektördesin? Yani bu şekilde konuşman çok ama çok garip ciddiyim. İnsanlar ciddi anlamda yükjsek sayıllabilecek para kazanıyor. Fakat enflasyon emiyor.

Yeni mezun maaşlarını bilmiyorum.

ODTÜ Bilgisayar müh. mezunuyum - 5. yılıma girdim 22K net alıyorum.

Yine arkadaşlarım var, 30K-40K net, 16net alanlarda var. Kendi işini yapan vs.

Bu noktalarda işin sıkıntıları/problemleri, senin problem çözümün, firmanın yabancı kazancı (Doviz kazanırsa, ona göre maaş artışları yapabiliyor) ve senin bilgin gibi parametrelerde değişiyor.

Fakat sabit bir maaş göremedim.

Baş mühendis falan yalan, takım liderimiz hayvan gibi alıyordur,buna eminim.

• makine mühendisiyim

9 yıllık tecrübe (şu an çalıştığım sektörde 6 yıl)

adana

brüt 21bin civarı

• Çok yakın arkadaşım

İstanbul

Özel üniversite mezunu (pek iyi bi okul değil)
    Yazılım mühendisliği mezunu
    Yeni mezun (junior)
    16k brüt maaş alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 9 Şubat 2022; 16:14:57 >
  • Purenite kullanıcısına yanıt

Hocam sallıyor çok takılmayın. Ya öğrencidir ya da vasıfsız biridir.

Yok baş mühendis varmış herkes onun ağzına bakarmış forumda takılmazmış, neymiş 20bin alan her şirkette 1 taneymiş de o da baş mühendismiş.. yok devlette o kadar almıyormuş özelde nasıl alsınmış...

Bu üstteki satırları yazan birinin mühendislikle ve iş hayatıyla uzaktan yakından alakası yoktur. GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 

Bilmediğin konular hakkında atıp tutmak eğlenceli olsa gerek. Al sana tecrubesiz maaş, BES kesintili. Bu paralardan daha azına kaliteli adamı mumkun degil tutamazsın.

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xervoydoo -- 9 Şubat 2022; 22:46:16 >
  • normal bir muhendıs yenı zamlarla 6-7,5 arası maaş alır arkadaslar makıne, elektrik elektronık, bilgisayar, arge sektorlerı istisnai olarak yuksektir

• Heisenbergin asistanı kullanıcısına yanıt

Hocam burada en düşük maaş 15 20ydi 3350 dedin bı gülme tuttukusura bakma İnşallah artar baya iyi zam alırsın.GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 

• Bilgisayar mühendisiyim. Tecrübem 7 yıl. İstanbuldayım. Net maaşım 25 bin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

şu konu altında boş beleş yok ben 15 alıyorum ben 20 alıyorum diyenlerin hiçbirine inanmam bordro atın da görelim  

IT sektöründe 10k yı yeni mezunlara veriyorlarGERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 

• Bizde sıfır arabayı 500k fiyatlara kimler alıyor diyorduk.

Alanlar bu sayfa da çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.