|
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (8. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-61C3BA498Klasik yazılımcılık(altını çiziyorum klasik yazılımcılık) öyle zor bir is değil haliyle okulu başarı ile bitirip bitirmemesi çok da önemli değil kafası biraz çalışan biraz da merakın varsa yazılımcı olabilirsin.Oyle okulmus , not ortalaması imiş yok İngilizceymis algoritmaymis çok önemli değil.
Hatta ille de mühendislik bile okumana gerek yok git 2 senelik programcılığı oku gene kafi
Klasik olarak yazılımcıların yaptığı iş karşılarına çıkan sorunu çözmek ve bunun için de syntax yazmak. Fakat yazılımcılığı bu kadar basite indirgememek lazım. Design patternlar, sistemin işleyişi/verimi, veritabanının düzeni gibi önemli kavramlar da çok mühim. Mesela Trendyol'daki sistemi herkese yazdıramazsın. Tecrübesiz ve bu konularda bilgisi olmayan birisinin gerçekleştireceği iş kaos olacaktır.
Yani evet kendini geliştirme klişesine giriyor biliyorum fakat işte Jira ekranından bana görev düşer ben onu yaparım gerisi faso fiso diye düşünerek çok ilerleme kat edemezsiniz.
Şirket içi kültür de çok önemli bence, bilhassa dokümasyon konusu. Kendim part time çalıştığım şirkette bu konuda çok sıkıntı yaşıyorum. Kodlar şirketin kendi belirlediği kurallara göre yazılmış ve hiç dokümasyon yok. Bir şeyi bilemediğinde seniorlere-full timelara soruyorsun ya da koddan anlam çıkarmaya çalışıyorsun. Yorum satırı desen zaten hiç yok, bu da ayrı bir sorun.
-
Aslında buradaki klasik yazılımcılıktan(mobil programlama,web developerlık ) kastım şu, verilerin tutulduğu bir database in olduğu kullanıcı ile iletişime geçen bir arayüzün olduğu sistemler.Dünya üzerindeki yazılımcıların %70 i bu sınıfa giriyor.Eğer bir insan bu alanda çalışmak istiyorsa o kadar da zor bir iş değil.Kafası biraz çalışan biraz da merakı olan biri bu alanda çalışabilir.Yani ille de iyi bir üniversitede okumana gerek yok.Öyle çok çalışmana gerek yok.Yazılımcılığı asla basite indirmem.Ama yazılımcılık var yazılımcılık var
Mesela bir gömülü sistem programlama,sinyal-görüntü işleme,deep learning ile uğraşmak ile bir web developerlık aynı şey değil.İşte bu alanlarda çalışman için iyi bir eğitimden geçmen, çok çalışman gerekir.
-
O zaman zaten yazılımcı olmuyor mühendis oluyor. İşin içine mühendislik ve farklı disiplinler giriyor.
-
Mak müh. , otomotiv , tecrübe 12 yıl 52.500 brüt + araba + ıvır zıvır -
Yorum satırı bilerek kullanılmıyor, böyle daha doğruymuş yazmak vs. Sen acaba hangi şirkettesin ya, yakın bir yerlerde mi çalışıyoruz acaba? Hezeyanın tanıdık geliyor
-
Hocam Robert C Martin'in yazdığı Clean Code kitabında bu tip bir açıklama vardı işte eğer kodunuz sade ve anlaşılırsa commenta gerek yok hatta yazmayın diye. Bunu inceleme yaparken falan anlıyorsun ama yeni başlayan ve sisteme hiç aşina olmayan birisi için illa bir açıklama olması gerekir diye düşünüyorum, ne bileyim ya bunu confluence gibi bir ortamda paylaşırsın, ya da Java community gibi çektiğimiz sınıflarda en üstte yaparsın ne olduğunu açıklamak için. Zira şirketler hep ,atıyorum Spring veya ASPNETin yapısından ziyade kendi infrastructureını da kullanıyor.
Hocam şirketimi paylaşmayı doğru bulmuyorum şuanlık Özellikle de bu forumda, şirketin DH temsilcisi gibi olmak istemem.
-
52.500 aylık mı hocam?
-
Evet sene sonu 3 maas prim gelirse aylik buna geliyor. Prim 3-6 arasi geliyor genelde. -
adam kendi başarısı ile değil ki 12 15 bin para değil bu dönemde arkadaşlarının başaırısızlıgının sonuna :) smileyi koyacak kadar neyse :)))))
-
abi bu ne ya inşaatta çimento taşıyan amelenin günlük yevmiyesi 250 tl be
-
Her gün çimento taşıyan bir adam ne kadar hayatta kalır? Birde olaya öyle bak.
-
Türkiye mi?
-
sayın pinkman adamlar yıllardır çalışıyor vallahi. olay orada sağlıklı çalışma şartları değil illa çimento olarak düşünme. amele işte kalıp söken kalas taşıyan usta olmayan anlamında dedim. peki bi usta kalfa maaşları ne kadar ? Mesela iyi bir usta günde 1000 tl rahat kazanabiliyor. bir kalfa maaşı 400 tl olmuş inşaatta. burada demek istediğim ana fikir bir inş mühendisi nasıl 6.000 7.000 maaş alabilir yazık günah
-
Evet -
Bir adam usta olana kadar senelerini veriyor. Ben daha 6 aylık mühendisim. Ona bakarsan tecrübeli mühendisler aylık 20.000 alıyor. Düz işçiye kimse günlük 1000 lira vermez. Taş çatlasın 200 veriler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 27 Mart 2022; 13:17:4 > -
Yaşım 35 ortalamanın üstünde kazancım var evliyim ellerinizden öper 4 yaşında kızım var. vallahi hiç ''toxic'' olma gibi bi derdim de yok. gelelim anakonuya, olabilir sizin birazcık işiniz yaver gitmiştir, biraz daha şansılısınızır.
Sizinle beraber mezun olan arkadaşlarınız neler yapıyor bir konuşun isterseniz bence a101 de şok ta iş bakıyorlardır. burada sanırım olay kişisel gelişim, irade, inanmakla alakalı. yoksa bölümünüz halen çok kötü benim gözümde hiç birşey değişmedi (inş mühendisi, hukuk, yazılım v.b. karşısında) bakın ne diyorsunuz halen 15.000 alsam bile burada durmam.
15 bin alıp çalıştığı şirkete her gün secde edecek insanlar var bu ülkede.
15.000 tl sadece 1.000 $ birim yapıyor 1.000 birime ben burada mühendis olupta çalışmam. hele hele bekarsam ailem sırtımda yüküm yoksa hiç çalışmam. en kısa sürede işimi avrupada bir noktaya taşıyıp bu ülkeden aynı şekilde kaçmayı planlıyorum. iyi forumlar.
-
Düz işçi derken gidipte selamunaleykummm ben geldim diyen değil. mesela bi tesisat ustası su kaçağı için 750 tl 1000 tl talep ediyor gider ne kadar ? 100 tl var yok bi dirsek boru :)
Günde 2 yere çok rahat gidebiliyor. bazen 2.000 tl kazanabiliyor bu arakdaş.
"Bir adam usta olana kadar senelerini veriyor"
Sen mühendis olmak için kaç seneni verdin en az 4 dimi hazırlık dershane falan saymazsak.
iyi bir usta 2 senede yetiştirir kendisini atom parçalamıyoruz burada sonuçta. kalıp çakacak, demir çekecek bide proje okumayı becerebilir ise off diyorum. burada her şey ama her şey kendinizi ne kadar geliştirebildiğinize bağlı.
-
vallahi okudukça üzülüyorum Allah yardımcınız olsun gençler işiniz zor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X