Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (7 Mobil) - 9 Masaüstü7 Mobil
5 sn
6.670
Cevap
246
Favori
1.643.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öyle bir tesisatçı varsa aç kalır. Bir su kaçağına kimse 1000 lira ödemez. Max 200 300 verir. Gideri düşüktür tabiki ama tesisatçılık yapmakta kolay değil. Yeri geldi adamın kanalizasyon giderinede bakacaksın, aski menholünede gireceksin. İyi bir usta kendini en az 5 senede yetiştirir. Farklı farklı imalatlar görecek, farklı durumlar için farklı çözümler imalatlar yapabilecek ustalar kolay yetişmez. 4 sene okumakla 4 sene ustalık yapmak arasında fark var. Sen istediğin zaman okulu asabilirsin, derslerden geçecek kadar puan alıp gerisini sallayabilirsin ama ustanın öyle bir şansı yok. Adam imalatı beğenmezse parada ödemez, hatta birde bu adamla iş yapmayın diye seni kötüler çevresine. Hatta ve hatta yanlış imalatlardan dolayı dava bile açabilir, imalattan kaynaklı uğradığı zararın tazminatını isteyebilir. Piyasada bu kadar usta açığının olma sebebi herkes ustalık yapamıyor. Yapanlarda haklı olarak ona göre ücretini istiyor. Ustalık el becerisini tecrübeyle harmanlama sanatıdır. Herkes yapamaz. Şu an okuma yazma bilen 4 işlem yapan herkes bir mühendislik fakültesinde mühendislik okuyabiliyor Türkiye gibi bir ülkede. Türkiyedeki sıkıntı bu işte. Bu düzeltilse ne mühendislik ele ayağa bu kadar düşer ne de yapılan imalatlarda bu kadar rezillik kepazelik olur.

• Hocam deep learning ile uğraşmak ya da gömülü sistem programlaması yapmak bence çok ekstrem bir şey değil.

Deep Learning dediğiniz şeyler zaten Google, Meta gibi çok büyük kuruluşlarda araştırmalar yapılıyor modeller geliştiriliyor. Atıyorum Vodafone gibi firmalarda bu modelleri kendi verdikleri dataları veriyorlar bir model elde ediyorlar. Veya Makine öğrenmesindeki algoritmalar kullanılıyor. Sonuçta istatistikten bahsediyoruz. Matematiği var elbette fakat o kısım şaibeli çünkü ne kadar derinlemesine iniyorlar tartışılır.

Gömülü ise standart olarak yaptığımızdan çok farklı değil. Sadece biraz daha teknik bilginin olması lazım yalan yok fakat o kadarı da öğrenilir diye düşünüyorum. O kısmı öğrendiniz mi zaten standart yazılımcılık gibi gelecektir. Çok teknik bilginin olduğu yerlerde zaten yazılımcılar veya yazılım, computer science eğitimi yeterli olmayabilir.

Sinyal görüntü işleme dediğinizi tam anlamadım ama galiba bilgisayar görüsü demek istediniz. Bunun için de zaten YOLO gibi hazır modeller var. Bunları kullanmasını bilmek gerekiyor sadece, onun için de dokümantasyon oluyor.

IT'de her alanın kendine ait bir uzmanlığı zorluğu var. Her şirketin ihtiyacına göre bir yazılımcı isteği var. Atıyorum Amazon'un beklediği mühendislerle yeni girişim start upın girişimi bir olmaz veya Amazon'unda belirli bir pozisyon için beklentisi çok yüksek olmaz.

İşte bu tip klasik yazılımcılar için acaba otomasyon yapılabilir mi diye düşünen şirketler var ama halen yazılımcıların yerini alan bir sistem geliştirilmedi.

• Arkadaşlar büyük olmayan bir firmada yeni mezun kendini geliştirmiş bir yazılımcı net en az ne kadara çalışmalı? Java Backend tarafında?

Kendini geliştirmişten kastım Core Java'ya hakim fakat Spring, Spring Boot gibi frameworklerde tecrübesi olmayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equasezy1 -- 29 Mart 2022; 22:54:6 >
  • Bilgisayar müh. Frontend Developer

6 ay tecrübe.

10k net.

• quote:

Orijinalden alıntı: equasezy1

Arkadaşlar büyük olmayan bir firmada yeni mezun kendini geliştirmiş bir yazılımcı net en az ne kadara çalışmalı? Java Backend tarafında?

Kendini geliştirmişten kastım Core Java'ya hakim fakat Spring, Spring Boot gibi frameworklerde tecrübesi olmayan.

En kötü 8k-10k.

Bunun altındaki ücretler örneğin 6k vs. yazılımcılar için suriyeli, afgan tarifesine giriyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 5 Nisan 2022; 8:13:18 >
  • Benzer bir şeyi forum içinde de yapsak iyi olur aslında, hem bu konudan ayrılmış oluruz. Hangi pozisyon, kullanılan teknolojiler, tecrube yılı vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhaan -- 6 Nisan 2022; 9:13:34 >

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

14 15 bin alan junior kim var acaba? Mühendis 1ler mi, Trendyol mu. Çok ilginç.

• Hep merak etmişimdir.

bu işin okulunu vb okumadan kursla filan bu işi görüp bir firmada çalışmak mümkünmü?

çalıştığım sektörden memnun değilim. hayatımı değiştirmek istiyorum ama mümkün mü bilemiyorum.

• Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

Eğer yazılım diyorsanız, yazılım için eğer kabul edilirseniz tabi, bootcamp etkinlikleri oluyor. Şirketler mühendislik okumamış dahi olsanız sizin için 2 3 aylık eğitimler düzenliyor. En sonunda ise başarınıza bağlı olarak iş teklif edebiliyorlar.

Ben şuan part time çalışıyorum, cs öğrencisiyim, şirketimiz bootcamp eğitim şirketiyle ilginç bir şekilde anlaşma yaptı. Biz de dönem ortasında eğitime dahil olduk. Şunu söyleyeyim, bizim için dahi çok yoğun geçiyor. Arkadaşlarım gece 2 3te yaptıklarını söylediler. Bootcampler eğer bu tip gece gündüz çalışmaya alışkın değilseniz sizin için değil.

Kendiniz de öğrenip, sonra bir takim uygulamalar geliştirerek bakın şunu bunu yaptım diyebilirsiniz ama şirketlerin buna yaklaşımı hakkında bir fikrim yok zira bazı şirketler başvuru esnasında alakalı bir bölümden diploma istiyorlar.

• Vakit ayırıp bilg iverdiğiniz için teşekkür ediyorum.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

Senior olup 10 bin liraya çalışan da var, junior olup da 15 bin liraya çalışan da. Acaba trollenmiş bir anket olabilir mi? Ne kadar doğru acaba veriler.

• efendimuhendis E kullanıcısına yanıt

Maalesef doğru, piyasada maaş dengesi yok.

• Cacophony. kullanıcısına yanıt

sodexo nedir

• engineer037 kullanıcısına yanıt

fatura usulü nasıl oluyor

• GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt

saolun hocam valla işletme okuyarak hata yaptım  

• yeni mezun

junior full stack developer

9k+yemek kartı+sağlık sigortası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lüzumsuz Adam -- 11 Nisan 2022; 18:15:58 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.