Şimdi Ara

GERÇEKÇİ OLUN !!! VECTRA MI ? / MONDEO MU ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
1
Favori
31.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba hangi Avensis 225'te elektrik kesiyor???
    quote:

Orjinalden alıntı: elegance883

vectra mondeo yu avensisi laguna yı hem kısada hem uzunda yer aksini iddia edeni bekliyorum boş lafla torba doymaz ruhsatı alıp gelin biz denedikte konuşyoz laguna 220 de avensis 225 te elektrik keser vectra 250ye dayar
  • bendede vectra var. 1000km yolu hiç mola vermeden gidebiliyorum. başka arabada olsam belim ağrıyor, bacaklarım ağrıyor vs...
    bence vectra
  • 98 avensis kesiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elegance883 -- 23 Eylül 2007; 13:59:23 >
  • quote:

vectra mondeo yu avensisi laguna yı hem kısada hem uzunda yer aksini iddia edeni bekliyorum boş lafla torba doymaz ruhsatı alıp gelin biz denedikte konuşyoz laguna 220 de avensis 225 te elektrik keser vectra 250ye dayar

2.0 motor mu 1.6 mı hocam?
  • audi A8.ustune tanımam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ucc

audi A8.ustune tanımam

bence mercedes s serisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: bebeto85

quote:

2.0 motor mu 1.6 mı hocam?

2.0
  • ya mondeo anladık ta avensis ne abi.çevremdeki kullanan cogu kısı memnun değil eşşek gibi araba diyorlar.Zaten sattıgı felanda yok avensisin.Toyotanın iyi arabası corolladır.Her yönden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfhan20

abi vectra mondeo hikaye passat şahane

İşte süpepr cevap arkadaşlar.
  • bence BMW ozaman
    , ikisi arasında deniyor

quote:

Orjinalden alıntı: alfhan20

abi vectra mondeo hikaye passat şahane
  • ikisini de kullandım vectra için konfor,ekonomi,yakıt,2.elde prim,güç hepsi var ne derseniz diyin doğrudur ama mondeo da bunların haricinde vectra da olmayan bişey var ama ne oldugunu bende bilmiyorum çok yüksek hızlarda viraja girerken mondeo bana ayrı bir güven veriyordu,virajlarda yüksek hızla çok bmw mercedes ektiğimi bilirim.
  • 1.6 motor kaldırmıyor gibi bir laf söylendi yukarıda. 105 hp Twinport motorun 0-100 km hızlanması bildiğim kadarıyla 12,6 sn ve son hızı da 194 km/s. Bence hiç de öyle yavaş gibi değil.

Bu konuyla ilgili Ford başlığında, Yeni Mondeo topiğinde şöyle bir yazı yayınlandı.

yazının bulunduğu adres: http://forum.donanimhaber.com/m_15654007/mpage_6/key_/tm.htm

quote:

Öncelikle kasayı kaldırmıyor kelimesini açmakla başlasak? 0-100 ü 11.9 sn olan bir araç için o motor kasayı kaldırmıyor demek haksızlık olur. Neden haksızlık olur onud ayazayım hemen.

Opel astra 1.6 105 hp motor o kasayı kaldırmıyor diyebilirmisiniz? hayır. Ama onun 0-100 ü 12.3 sn...
    Pek Astradan başladık ondan devam edelim, şimdi kalkıp o eski motordu yenileri 115 hp diyen olacaktır. E onunda 0-100 ü 11.7 sn.

Nedenmi kompak sınıfta bir örnek verdim? Benzer hacimdeki motorlar o araçlarda kullanılırken acaba kasayı kaldırmıyor gibi bir endişe içinde bulunulmadığı halde bu sınıfa geçince bu tür endişeler başgösterdiği için.. Eğer arabanız ile ralli ve benzeri sportif aktivitelere katılmayı düşünüyorsanız bu durumda mondeo almayın. Onun dışında günlük kullanımda hiçbi rsorun yaşatmayacak bir motoru var.

Karşılaştırmak ne kadar doğru bilmem ama, Caddy kullananlar araçların süper hızlı olduğundan falan bahsederler, halbuki Caddy'nin 0-100 km si 14,6 sn dir ve son hızı da 169 km/s dir. Ha biri ticari araç, diğeri konfor üzerine bir araç diyebilirsiniz, ben konfor tarafında değil de kasanın kaldırıp kaldırmadığı tarafındayım.

Yukarıdaki yazının sahibinin dediği gibi, arabanız ile ralli ve benzeri sportif aktivitelere katılmayı düşünüyorsanız bu durumda vectra ya da mondeo almayın. Onun dışında günlük kullanımda hiçbir sorun yaşatmayacak bir motoru var.

Bir diğer konu, aynı iki aracın turbo dizel versiyonları, 1,6 motorlara göre yaklaşık 20.000 YTL daha pahalı. Yıllık vergileri de bunların, 720*2 = 1440 küsur YTL civarında. 1,6'ların ise, 265 * 2 = 530 YTL civarında.

Şöyle bir karşılaştırma yapalım,
    (Fabrika verilerine göre)
    0-100 km Vectra: 1,6 benzinli = 12,6 sn ----- 1,9 Dizel = 9,8 sn
    0-100 km Yeni Mondeo: 1,6 benzinli = 12,3 sn ----- 2,0 Dizel = 9,5 sn

Vectra topiği olduğuna göre Vectra için konuşmak gerekirse 2,4 sn daha hızlı bir araç için başlangıçta 20.000 YTL ayrıca yıllıkda 1000 YTL'ye yakın fazladan vergi ve dahi her bakımda verilecek olan fazladan 100-150 YTL fazladan parayı vermeye değer mi değmez mi? Parası çok olan için değebilir belki de , şunu söyleyerek konuyu bitireyim, bu fazladan verilen paraların hemen hemen tamamı devlete vergi olarak gidiyor.

Gelelim iki araç arasındaki tercih meselesine;
    Kişisel tercihime göre, Mondeo 'nun eski kasası dış görüntü ve dinamizm olarak yeni çıkana göre daha güzeldi, bu yenisini hiç beğenmedim, ısınamadım işin doğrusu. Vectrada da bu kasa miadını doldurmak üzere.

İkisini yan yana koysak, kişisel tercihim kesinlikle VECTRA 1,6 olurdu.

Hem 2007 comfort modellerini , muadili diğer hiç bir araçta olmayacak şekilde 41.000 YTL gibi gayet makul bir fiyata satmaları da tercihimdeki en büyük etkenlerden...

• gecen ay 2007 vectra 1.6 comfort aldim, bir ayda 1500 km yaptim. Yorum icin belki biraz erken ama gayet memnunum. araba acikcasi guven veriyor. su an klasmaninda fiyatida goz onune alindiginda en iyi arac gibi geliyor bana.
  • 1.6 twinport motor hantal deniliyor mesele hantallık değil mesele Türkiye'de uygulanan vergi politikası. Gavur memleketlerde kdv ödeyip araç alınabiliyorken ülkemizde 1.6 motora kadar %37 ötv üstüne %18 kdv ödüyoruz. Durum böyle olunca ötvsiz en az %40 daha ucuz otomobil alabileceğimiz bir durumda kimsenin 1.6 motor araca yeter mi diye tartışacağını aklıma getiremiyorum. Kısacası koyun olmayan yerde keçiye Apturaman Çelebi derler meselesi.
  • Arkadaş ben vectra diyorum demiş mubarek olsun ben de ASLA diyorum yapımcısından tasarımcısına kadar emeği geçen her kesi kınıyorum insanın oçağına incir ağacı diker sanayiden servisten beri gelmez maalesef forum da çok yeni yetme tipler var her yazdığımıza nane olup Sataşan 15 yaş altı tipler var . yok yol tutuşmuş iyi kaçarmış tipi kıyakmış o arabaların arıza tamir bakım masraflarını siz ödeyinde bunları öyle gelin konuşun karşımda. Sen yine de vectra de kardeşim benim bay Adam OPEL le akrabalığım yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

Fordu oldum olası sevmedim abi.Alırsın ford olursun zort mu ne diyolar
    Vectra hoşuma gidiyor.7 yıldır kullandıgımız bi vectra dizel aracımız var.Herkes tutturmuş bi vectra sorunlu felan allaha şükür bizim kafamızı pek ağrıtmadı.Taş gibi araba vectra.

birgün bir tane Ford mondeo ile kapışırsan seni zortlatabilir :D
  • 6 yıldır vectra kullanyom benden iyi mi bilecen saçmalama
  • alırsın ford olursun zort diyorlar kardeşim zart zurt değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: A380

quote:

Vectra hoşuma gidiyor.7 yıldır kullandıgımız bi vectra dizel aracımız var.Herkes tutturmuş bi vectra sorunlu felan allaha şükür bizim kafamızı pek ağrıtmadı.Taş gibi araba vectra.

Arkadaşlar ne olursa olsun hangi aracın geçeceğini bilmek bir öngörü ile olmaz.Bu en çok şöförün maharetine sonra da araca bağlı.Her araç kendi sınıfında değerlendirilmeli.Her aracın kendine göre artı ve eksileri var.Yine de şunu belirtmekte fayda var.Vectra konusunda önyargılı cümleler sarfediliyor.Sorun yaşayan arkadaşlara da şunu söylüyorum.Sizden önceki kullanıcıların ihmallerinin cezasını çekmişsiniz.Bakımlı bir vectra sorun çıkarmaz.Her araçta olan ufak tefek sorunlar olabilir ama onlarda önemli değil.Vectralar yürüyen aksamı güzel,motoru sağlam araçlar.Yeter ki temiz ve bakımları ihmal edilmemiş yıpranmamış bir vectra olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: A380

quote:

yolda görebilirsem rastlayabilirsem bi mondeo'ya bakarız o zaman

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.