Şimdi Ara

Gercekten benim icin cok onemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ygs siralamam 129k bu siralama ile

Marmara uni
    Yildiz teknik
    Hacettepe
    istanbul universitesi

Falan filan daha cogu adi duyulmus üniversiteye girebiliyorum.

Simdi sorum bu
    Bilgisayar programciliginda iyiyim. 2 kere tubitak projesine katıldım il milli egitim muduru gelip tebrik etti konusmak istedi projeler hakkinda yani o derece basariliyim diyebilirim.

2.senem benim bu muhendis olmak icin girmistim sinava ama bu siralama ile cok iyi universitelerde egitim alabiliyorum.

Acaba ogretmenlik okurken rahat oldugunu dusunuyorum. Bu sirada kendimide yazılım konusunda bayagi gelistirsem mi bu sekilde hem ogretmen olarak hemde yazilimda cok iyi olarak mezun olsammi

Yada

Muhendis olup orada kendimi olanaklar ilemi gelistirsem. Mezun olunca muhendis unvanimla ozel sirketlerde calisabilecegim cunku.

Kafam cok karisti ozellikle bu konuda bilgili arkadaslarin okuyanlarin yardimina ihtiyacım var.

Ozet olarak cok iyi universitelerden pc ogretmenligi okuyup hemde yazilimda kendimi gelistirmemi mi istersiniz

Yada muhendisligi okuyup buyuk bir ihtimal siradan bir universite olacaktir. Orada muhendislik unvaniicin kendimi mi gelistirmemi istersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElyGamer -- 22 Mart 2015; 21:15:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• yazılım mühendisligi yaaz o zaman
  • Arkadaşım herkesin az çok ilgi alanları ve az çok başarılı olduğu alanlar sözkonusu. Bilgisayar öğretmeni olarak yapabileceklerin hedeflediklerin dogrultusunda sınırlı. Üniversite ismi bir yerden sonra sadece diploma üzerinde etkili oluyor. Çünkü mühendislik tamamen kendini gelistirmenle alakali bir dal. Boğaziçi Universitesinden ya da Odtuden mezun olan birinden cok daha seckin biri olabilirsin, bu senin yeteneklerine ve ne kadar gelistirdigine bagli. Bu karari verecek olan sensin, hayat senin. Ama sunu unutmamalisin, kendini gelistirdikten sonra, mesleginde seckin biri olduktan sonra kimse nerden mezun oldugunla ilgilenmez. Ilgilendikleri tek sey, senin projelerin olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gc23

Arkadaşım herkesin az çok ilgi alanları ve az çok başarılı olduğu alanlar sözkonusu. Bilgisayar öğretmeni olarak yapabileceklerin hedeflediklerin dogrultusunda sınırlı. Üniversite ismi bir yerden sonra sadece diploma üzerinde etkili oluyor. Çünkü mühendislik tamamen kendini gelistirmenle alakali bir dal. Boğaziçi Universitesinden ya da Odtuden mezun olan birinden cok daha seckin biri olabilirsin, bu senin yeteneklerine ve ne kadar gelistirdigine bagli. Bu karari verecek olan sensin, hayat senin. Ama sunu unutmamalisin, kendini gelistirdikten sonra, mesleginde seckin biri olduktan sonra kimse nerden mezun oldugunla ilgilenmez. Ilgilendikleri tek sey, senin projelerin olur.

Evet hocam bende bu yuzden ek olarak ogretmenligide dusunmeden edemiyorum. Acikcasi ogretmen olup cocuklara bilgisayar dersi vermek bana gore birsey degil projeden projeye kosusturmak geceler saatlerce kodlar icinde bogulmak bunlar benim icin harika seyler. Dediginiz gibi sadece bilgiye bakiyorlar kendimi nekadar gelistirdigime bakiyorlar. Ogretmenlik yazip hem cok iyi bir uniden mezun olup hemde fazla bos zamanimin olacagini dusunuyorum bunz zanlardada yazilim konusunda kendimi ne iyi sekilde gelistirmek olarak dusunuyorum. mezun olunca hem diplomam iyi hemde yazilim konusunda cok iyi olabilirim. Ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda acaba

• Cok kesin konusmak istemiyorum ama ogretmenlik yaparsan kendini yazilim konusunda gelistirsen dahi bunlar pek onemsenmeyecektir diye düşünüyorum. Cunku ulke olarak etikete cok onem veriyoruz. Meslegin neyse onu yapacaksin. Sen ne kadar iyiysen de bunu onemsemezler. Yaptigin is öğretmenlik. Ayrica universite boyunca cok bos vaktin olacaktir, bunu dert etme. O zamanlarda da gelistirme firsatin olur. Acikcasi konusup etkilemek istemiyorum pek. Eminim hayatinla alakali en dogru karari yine sen verirsin. Fakat sana sunu soyleyebilirim. Istanbulda iyi bir universiteden mezun olmak uzere biriyim ve sinava hazirlaniyorum. Bunun sebebi sevdigimiz isi yapmamiz gerektigi. Nerde okudugun onemli degil. Onemli olan yapacagin isi sevmek. Yoksa benim gibi 4 yil sonra tekrar trigonometri çözmek zorunda kaliyorsun.

• Muhendislik yazdiginda sandigindan farkli bilgilerle de karsilasabilirsin iyi arastir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gc23

Cok kesin konusmak istemiyorum ama ogretmenlik yaparsan kendini yazilim konusunda gelistirsen dahi bunlar pek onemsenmeyecektir diye düşünüyorum. Cunku ulke olarak etikete cok onem veriyoruz. Meslegin neyse onu yapacaksin. Sen ne kadar iyiysen de bunu onemsemezler. Yaptigin is öğretmenlik. Ayrica universite boyunca cok bos vaktin olacaktir, bunu dert etme. O zamanlarda da gelistirme firsatin olur. Acikcasi konusup etkilemek istemiyorum pek. Eminim hayatinla alakali en dogru karari yine sen verirsin. Fakat sana sunu soyleyebilirim. Istanbulda iyi bir universiteden mezun olmak uzere biriyim ve sinava hazirlaniyorum. Bunun sebebi sevdigimiz isi yapmamiz gerektigi. Nerde okudugun onemli degil. Onemli olan yapacagin isi sevmek. Yoksa benim gibi 4 yil sonra tekrar trigonometri çözmek zorunda kaliyorsun.

Anladim cok tesekkur ederim insallah lys sinavinda emegimin karsiligi gelirde iyi bir universiteye muhendis olarak girebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalenderane

Muhendislik yazdiginda sandigindan farkli bilgilerle de karsilasabilirsin iyi arastir

Nasil yani hocam ?

• ElyGamer E kullanıcısına yanıt
    Muhendislik dedigin sey gercekte o programlari yapmakla ne kadar ilgili alakali? Derslerini ogren arastir diyorum yani,ilgim var diyorsun ya ilgin olan konularin hangi muhendislikte ogretildigini iyi bil dedim

• quote:

Muhendislik dedigin sey gercekte o programlari yapmakla ne kadar ilgili alakali? Derslerini ogren arastir diyorum yani,ilgim var diyorsun ya ilgin olan konularin hangi muhendislikte ogretildigini iyi bil dedim

Yazilim muhendisligi bu konuda daha iyi ek olarak bilisim sistemleri muhendisligide bunlar icinde hocam. Bilgisayar muhendisligi donanim olarakta gosterildigi icin biraz fazla zorlayici oluyor bu benim icin sorun degil. Diger 2 yer turkiyede cok az yerde var. Cogu ozel universite.

• ElyGamer E kullanıcısına yanıt
    Anladim hakkinda hayirlisi insallah

• quote:

Anladim hakkinda hayirlisi insallah

Tesekkur ederim inşallah :)

• Up

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.