Butun yorumlari okuyamadim, belki birisi aciklamistir ama baskasinin gormemis ve anlatmamis olma ihtimaline istinaden anlatiyorum. Siklarin hep bu duzende ilerlemesi demek ayarlanmis kitapciklarda birden fazla sikkin cakismasinin onune gecilmis. Yani sisteme su kisinin su sorusunun dogru cevabi D sikkinda olsun dendigi zaman �TRANK� baska hicbir sey ile oynamaya gerek kalmiyo cunku algoritma zaten buna uygun olacak sekilde dizmis secenkleri.
ama ösym böyle bir açıklama yapmadı. tüm şıklar karılıyor dedi. ayrıca çembersel mod işe yarıyor şıklarda. hem de tüm kitapçıklarda. bu da uygulanmamış bir kopya bile olsa şüphe uyandırdığı ve şıkların belli bir sistemle dizildiğini düşündürdüğü için büyük sorun.
Osym aciklama yapti da kitapciklara bakince siklarin sadece kaydirildigini goruyoruz. Bu arada cembersel mod nedir bilmiyorum, buradan ya da pm ile anlatabilir misin?
quote:
Orijinalden alıntı: onno92
quote:
Orijinalden alıntı: ceko1905.
quote:
Orijinalden alıntı: kontratak
Çok fena bir şey keşfettim kitapçıklarda.
Şıkların yerleri devrederek değişiyor.
Yani basın kopyasındaki şıklar
A) 8 B) 9 C) 7 D) 6 E) 5
ise bu şıkların sıralaması değişmiyor ve sadece devrederek, diyelim ki, şu şekilde oluyor:
A) 9 B) 7 C) 6 D) 5 E) 8
Durum bu şekilde olduğunda da küçükten büyüğe sıralama sistemini aynı şekilde sırayla devrettirerek soruyu cevaplamış oluyoruz:
A) 9 B) 7 C) 6 D) 5 E) 8 6 7 8 9 5
Yani doğru cevap "7" çıkmış oluyor.
Bu şekilde birkaç deneme sonunda sadece bir şıkkın çakıştığı duruma ulaşmış oluyoruz ve bu çakışan tek şık da doğru cevap olmuş oluyor. Bu yöntem de her kitapçıkta çalışıyor.
Resimli açıklama:
Bir diğer örnek:
quote:
Orijinalden alıntı: Enjektör
1 tanede ben baktım herhangi bir kitapçıktan yanlış yapmadım sanırım
İlk yayımladığım şu örnekte iki durumda da yalnızca bir şık çakışıyor doğru, bu soru bu yöntem ile yanlış cevaplanabiliyor; fakat bu yöntem kullanılarak 40 sorudan en az 35 tanesi doğru olarak cevaplanabiliyor. Bunun nasıl bir açıklaması olabilir?
Şu husular oldukça önemli:
1) Neden şıkların yerleri harmanlanarak değil de kaydırılarak değiştirildi? Şıkları harmanlayacak algoritmayı yazmak bu kadar mı zordu?
2) En kötü durumda bile doğru şıkları bulma olasılığı %50'ye düşmekte. Benim denediğim kitapçıklarda doğru cevaba ulaşma oranım 40'ta 36 oldu. Diğer 4 soruda ise doğru olma olasılığı olan şıklar 2 taneye iniyordu. Bu kadar yüksek bir doğruluk oranını veren bir yöntem neden mevcut?
VAY ANASINI
Son resimli aciklamada bir hata yapmissiniz, ikinci denemede b) secenegindeki 5 rakami cakismis...
HATAYI BEN YAPMADIM FARKINDAYSAN ALINTI
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Chandler Bing
quote:
Butun yorumlari okuyamadim, belki birisi aciklamistir ama baskasinin gormemis ve anlatmamis olma ihtimaline istinaden anlatiyorum. Siklarin hep bu duzende ilerlemesi demek ayarlanmis kitapciklarda birden fazla sikkin cakismasinin onune gecilmis. Yani sisteme su kisinin su sorusunun dogru cevabi D sikkinda olsun dendigi zaman �TRANK� baska hicbir sey ile oynamaya gerek kalmiyo cunku algoritma zaten buna uygun olacak sekilde dizmis secenkleri.
ama ösym böyle bir açıklama yapmadı. tüm şıklar karılıyor dedi. ayrıca çembersel mod işe yarıyor şıklarda. hem de tüm kitapçıklarda. bu da uygulanmamış bir kopya bile olsa şüphe uyandırdığı ve şıkların belli bir sistemle dizildiğini düşündürdüğü için büyük sorun.
Osym aciklama yapti da kitapciklara bakince siklarin sadece kaydirildigini goruyoruz. Bu arada cembersel mod nedir bilmiyorum, buradan ya da pm ile anlatabilir misin?
ben de bilmiyordum yeni öğrendim şu buradaki resimlerden. ilk önce normal küçükten büyüğe sıralıyoruz. 1 tane denk gelirse doğru şık odur, hiç denk gelmezse veya birden fazla denk gelen varsa bir sonraki işleme geçiyoruz. bir sonraki işlem en küçükten bir büyük sayıyla başlayıp öyle dizmek. mesela sayılar 1 2 3 4 5 idi, biz ilk önce böyle dizdik, denk gelen olmadı ya da 2 tane oldu, devam ediyoruz ve 2 3 4 5 1 diye diziyoruz. yine olmadıysa 3 4 5 1 2 diye diziyoruz. ne zaman ki sadece 1 tane denk gelir, işlem tamam.
Benim anlamadığım soruyu vermek isteyen adam zaten direk soruyu verir yani 1.5 milyon kişi girdi sınava acaba kaç kişi bunları sınav anında anlayıp soruları bu kripto şeklinde çözdü.Yani bana sorular verilerek kopya çekilmesi mantıklı geliyorda böyle bir yerden bir şeyler çıkarma ayağı pek mantıklı gelmiyor.
Varmı bir tane adam ben bunu sınavda çaktım ve soruları ona göre yaptım diyen
bu kadar saçmalıkta olmaz. aynen senin gibi inanmıyordum ama; şimdi gerçekten çok fena bir olay var. diğer konularda itiraz ettiğim arkadaşlardan özür diliyorum. ama bana da hak verin olayın bu kadar komplike olduğunu bilmiyorduk.
Hoba.... Şimdi diyelim bunlar sınavı iptal ettiler. LYS ile birlikte YGS yi aynı ay içerisinde yapmasınlar...?
quote:
Orijinalden alıntı: tomb.raider
Hoba.... Şimdi diyelim bunlar sınavı iptal ettiler. LYS ile birlikte YGS yi aynı ay içerisinde yapmasınlar...?
iptal olacağını hiç sanmıyorum ama olursa öss benzeri bir şey olur artık. zaman kalmadı.
iptal olursa eski sistem tarzında bi' şey yaparlar bence. ayrica soruları verselermiş diyen arkadaş o işten ağızları yandı kendilerince çakallık yapıyorlar iste. zaten bu sistemi hiçbir yerden duyum almadan sınav anında kendi çözen birisi varsa ona lafım yok o adam geçsin zaten beni.
Allah akıl versin sizlere. te allam ya
Algoritma olsun yada olmasın yani küçükten büyüğe sıralanınca çıksın yada çıkmasın farketmez. Sonuçta bunlar neden çembersel şekilde sıralanmış. Koskoca ösymnin yazılımcıları bunu karışık, rasgele harmanlayarak sırayalamıyormu? ÖSYM başkanının açıklamalarını da patlatmış olduk böylece
quote:
Orijinalden alıntı: Chandler Bing
quote:
Orijinalden alıntı: tomb.raider
iptal olacağını hiç sanmıyorum ama olursa öss benzeri bir şey olur artık. zaman kalmadı.
iptal olursa lys 1 falan kayar temmuza o dert degil :)
@Chandler Bing gözlerime inanamıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: OnrbK
@Chandler Bing gözlerime inanamıyorum
bir anda büyük bir uyanış yaşadım.
BU ADAMDA BUNU BULMUŞ. VALLAHADA TÜM KİTAPÇIKLARDA OLUYOR.