Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşeyi geçtim. Kainattaki tek bir şeyi sorgula "aşk" bunun anlamını sorgula. Ama sakın aşkı şehvetle karıştırma.
    Bir soru: Bunca alemin amacı yok olmak ise yani yokluğa doğru ise başta yok olan şey neden kendisi varlığa büründü de sonra yeniden yok olmaya! gidiyor.
    Eskiden inançlı olarak yetiştim. Son 4-5 yıldır gerek internet gerekse çevremdeki ateistlerden dolayı bazı şüphelerim oldu gibi ama şupheler tutunacak yer bulamadı. Herhangi bir cemaat i ilgim yok. Kuran ve risale okudum. Sorularımın cevaplarını buldum. Ve Allah ın varlığını bazı çeşitli şeylerle deneyimledim. Baktım bir şey beni hep gözlüyor. Yaptığım işleri birisi bir şekilde değiştiriyor. İşlerimin aslında bşrisinin elinde olduğunu hissettim.
    Kuran okuyun,risale okuyun. Yeter.
    İnanmamak o kadar zor bir şey ki. İnsan inanmamasını kanıtlamak için kainatın heryerine bakması lazım gelir ki Allah yok diyebilsin. Ama sadece dünyadaki var olan bir şeydeki sanata baksa bir sanatkarının olduğuna inanabilir. Yani inanmak için kainatın her tarafına bakmasına gerek yok. Ama olmadığını kanıtlamak için bilinen evrenin her yerine bakması lazım gelir.

Detay için Kuran ve Risale-i nur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kuranı yeniden keşfettiğini sanıp gerçek islam bu değilci nurcular da geldiğine göre vur davulcu davula..

şunu suraya bırakıvereyim..

belki bi farkındalık yaratırız..

Gerçekten inanmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 6 Nisan 2019; 4:5:39 >
  • Hayali varliklara ve bunlara biat edenlere inanmayin. Bilimin isiginda yuruyun ki karanliktan cekinmeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben bu konuyu içinde bulunduğun yaş aralığı psikolojisine bağlıyorum tam olarak aynı şeyleri yıllar önce intenetin i'si bile yokken hissediyordum fakat seneler geçtikte umursamıyorsun unutuyorsun
  • Bazen bende keşke her şeyden bir haber olan saf bir dindar olsaydım.Saf saf yaşaydım diyorum.Tıpkı büyüklerim gibi...

Sonra yüzüme su çalınca kendime geliyorum

Öğrenmek,araştırmak,merak beni hayata tutan tek şey
  • İnsanlığın en büyük sorunu, az yaşamaktır.

Mesela kılıç kalkan dönemini yaşayan insanlar silahları keşfettiklerinde "olağanüstü" dediler.. İlerisini göremediler.
    Silahı geliştirenler ise "olağanüstü" dediler.. İlerisini göremediler.
    Uçak, tank, nükleer silahlar vb. geliştirenler "olağanüstü" dediler.. İlerisini göremediler.

Ben insanoğlunun az yaşamasını doğru bulmuyorum. Ne kadar güzel yaşarsanız yaşayın.. İsterseniz multi-milyoner olun. Ölümü durduramıyorsunuz, durduramazsınız. Benden sonra gelecek insanların benim görmek istediklerimi görmeleri benim zoruma gidiyor. Ben istiyorum ki bilim daha çok gelişsin biz onuda görelim. Post-apokaliptik çağ mı olacak yoksa ne olacak insan görmek istiyor. Onun için, tarihi gelince yok olmaya programlı robotlar gibi hissediyoruz.

Bu yüzden insanlar cyborg a yöneliyorlar. Yapay kalp, yapay organlar gibi şeylere..

Gerçekler ise, ak parti

• quote:

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

İşim gücüm var 1 cümle yazıp gidiyorum.

Sadece kendi vücuduna bak, bunun kendiliğinden olma ihtimali var diyorsan bir ömür ateist olmayı hakediyorsun demektir.
    İşim gücüm var fakat yine de yazayım.
    Kendi vücuduna bak, bu kadar mucizevi bir tasarım bir çok dinin insan ürünü olduğunun ispatı gibidir.

Sonsuz güç diyoruz sonsuz güç.
    Bu sonsuz güç Arapların yaşamına 23 yıl dahil olup hiç bir şeyi düzeltemeyecek öyle mi
    Köle ve cariyenin bebeği köle doğarken “bebekler köle doğmaz” “doğar diyene şu kadar ceza” demeyecek öyle mi?
    Asr ı saadette köleler parayla alınıp satılırken “parayla insan alıp satana şu kadar ceza” demeyecek öyle mi?
    Kafasız, cahil, eğitimsiz bir erkek şahitlik yapabilecek fakat iki nobelli Marie Curie bir çok meselede tek başına şahitlik yapamayacak öyle mi?

Bunlardan daha da beteri çok eski insanların fikri olan tanrıların gazabı fikrinin “ilahi doğru” olarak bilinçaltına işlemesi.
    Yakarım, işkence ederim, derilerinizi yüzer tekrar yakarım. Sonra deri ekler tekrar yakarım, sonsuz yakarım
    Bu “ilahi doğru” zannedilen ölçüsüz ve orantısız ceza bilinçaltına işleyen bir insan nasıl sağlıklı düşünebilir ki?
    Avrupa aşırı din etkisi altında olduğu dönemde kafayı tam üşüttü. Yüzbinlerce insanı yaktı. Pagan kültürleri yaktı, yıktı, ortadan kaldırdı.
    Bu bilinçaltının sonuçlarını da mı görmüyorsunuz. Yüzyıllarca ispatlandı.
    Madem Arapların yaşamlarına dahil oldu veda hutbesinde geçen “efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadeti sahih olmaz” cümlesinin açıklaması nasıl olabilir? Gerçek efendi ibadetin efendisi midir yoksa kölenin sahibi olan Arap paşam mıdır? Görgü kuralı gönderen sonsuz güç hopp ibadet bana yapılıyor diyememiş midir?

Son özet. Vücudunuza bakın. Oradaki sonsuz gücün tezahürü bir çok dine atfedilenden çok daha yücedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Nisan 2019; 6:30:41 >

• Her ihtimalde,pamuğu tıkayacaklar

Yinede inanıyormuş gibi davran

Selam ve dua ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öldükten sonra yok olmazsın atomların durur merak etme. Sadece zihninde senin oluşturduğun anılar bilgiler vs kaybolacak. Önemli birşey varsa başkasına aktar silinmesin

• erayaman2 kullanıcısına yanıt
    Burada yazdığın her şeye katılıyorum. Benim yazdığım şey daha farklı. Şu şu mükemmel demek ki dinler gerçek argümanının hiç bir mantığı yok. Ve hatta göz şöyle mükemmel, tasarım böyle mükemmelden sonra demek ki dinler yanlış cümlesi daha doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usermm1

Öldükten sonra yok olmazsın atomların durur merak etme. Sadece zihninde senin oluşturduğun anılar bilgiler vs kaybolacak. Önemli birşey varsa başkasına aktar silinmesin
    Aktarması için fiş takması gerekmez, wifi ile aktarabilir

• Biraz etrafına bak,gördüğü hissettiğin şeyler yüzmilyonlarca yılda kendiliğinden oluşmuş olabilir mi,var olan şeylerin sebebi kendiliğinden mi ortada hiç mantıklı bir sebep yok mu,sorgula insanları fikirlerini gözden geçir,kafasından uydurduğu şeylere mi inanıyor yoksa harbiden çok çok ciddi delillerle mi konuşuyor.Niyetlerine bak,verdiği örneklerin geçerliliğine ve tarafsızlığına bak.Aklın kalbin ve vicdanın çürümemişse zaten Allah Sana doğruyu bulmanda yardım eder.Bir de maddeye ve atoma biat eden kibirli cahilleri hiç kaale alma.Sana ölünce tek tanesinin faydayı bırak kendi salaklığına ortak ettiği için çok büyük zararı olur.Son olarak yıllarca dediğim gibi insanları iyi gözlemlersen yaşı kaç olursa olsun çoğu ateistin alttaki videodaki gibi cahillik ve kibrin paçasından oluk oluk aktığını ve ilginç bir zihin ve haleti ruhiye içinde olduğunu idrak edeceksindir.

dhbr.co
    YouTube
    http://dhbr.co/bsQg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 6 Nisan 2019; 11:13:30 >

• Csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tam olarak dediğinizi anlayamadım.
    Fakat eğer iki yüzlülüğü savunduğumu düşünüyorsanız ne yazık ki yanılıyorsunuz.
    ÇÜnkü, ben mezheplerin sığ bir düşünce anlayışına sahip olduğunu düşünüyorum. Fakat eğer okuduğunuzu mezheplerin yorumlamasını beklemek yerine kendiniz yorumlarsanız anlatılmak istenen şeyi doğru anlamanızın ihtimali artar.
    Eğer bir yerde öldür deyip diğer yerlerde öldürme demesinin iki yüzlülük olduğunu söylüyorsanız (ki büyük ihtimal bunu kast ettiniz) önceki mesajda dediğim gibi çeviriler Arapça'dan, tahmin edeceğiniz üzere normal kitapların da çevirileri orjinal dillerindeki anlamı tam yansıtamıyor. İşte aynısı Kur'an da da var. Bu yüzden topluca okunmalı demiştim.
    Bu arada dediklerinize katılıyorum, şeriat dünyadaki en büyük saçmalık ve dini yorumluyorum diyen kişilerin neredeyse hepsi ( hatta direk hepsi de olabilir, yapmayanlar varsa günahını almamak için ) münasip bir yerlerinden uyduruyorlar.
    Şimdi fark ettim, bence siz çevirilerin hatası yüzünden kabul etmiyorsunuz kitabı. Sonuçta çeviriler tanrıdan değil, fakat kitabın ilk hali direk tanrıdan. Biraz daha sakin düşünerek okursanız kutsal kitapları, bence ne olduğunu anlayacaksınız ( Arapça halini değil tabii ki ).

• Ateistlerin meşhur sorusu Allah ın var olduğuna kanıtınız nedir? Cevap benim için maddi en büyük kanıt kainatta geçerli olan yasalar (kanunlar) dır. Evreni oluşturan tüm varlıklar belli bir süreç içerisinde yasalar çerçevesinde var olmaktadırlar. Var oluş süreci hem canlı hem cansız varlıklar için geçerlidir. Ateistlere soruyorum bu evrenin tesadüflerle oluştuğunu söylüyorsunuz peki siz bu evren yasalarının olmadığına mı inanıyorsunuz? Yani sizce Newton'un Üç Temel Hareket Yasası, Enerjinin Korunumu Yasası, Momentumun Korunumu Yasası, Elektrik Yasaları, Termodinamik Yasaları gibi birçok evreni oluşturan temel fizik yasaları kendi kendine yada tesadüfen oluşturulmasını nasıl açıklıyorsunuz? Bu yasalar neden hiç değişmiyor yada bu yasaların arada bir istisna oluşturduğu bir olay gözlemlenmiyor? Benim için bu yasalar evreni oluşturan bir yazılım ve bu yazılımın sahibi bir yaratıcı olmalı. Peki siz ateistler için bu yazılımın kaynağı nedir?
    En zeki ateist bunu nasıl açıklayacak?
    “Gerçek şu ki, Biz her şeyi şaşmaz bir düzen içinde yarattık/ her şey zamanı gelince gerçekleşir”(Kamer Suresi, 49. Ayet)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.