Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bizim bildiğimiz dinozor olma zorunluluğu yoktu ki, o kadar olasılıktan sadece birisiydi dinozorlar

eline bir sürü taş al ve bir gökdelenin üzerine çık, taşlardan birisini rastgele at, sonra bir tane daha at, sonra bir tane daha, hepsi farklı yerlere düşer. iki taşında aynı yere düşme olasılığı vardır ancak çok çok düşük.

sen taşın birisini atmışsın, ikinci attığım taş niye ilk attığım taşın düştüğü yere düşmedi diyorsun
    ve bunun çok saçma olduğunu iddia edip, o ilk attığın taşı düştüğü yere birisinin bilinçli olarak bıraktığını söylüyorsun
    ve bu iddianın tek sebebi de attığın diğer taşların ilk taşın düştüğü yere düşmemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

ölüm yok oluş değil yeni ve sonsuz bir hayata başlangıçtır , önemli olan o hayatı bu dünyada yapman gerekenlerle kazanmandır
    diğer hayattan yayın yapan tv kanalı mı keşfettin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

bizim bildiğimiz dinozor olma zorunluluğu yoktu ki, o kadar olasılıktan sadece birisiydi dinozorlar

eline bir sürü taş al ve bir gökdelenin üzerine çık, taşlardan birisini rastgele at, sonra bir tane daha at, sonra bir tane daha, hepsi farklı yerlere düşer. iki taşında aynı yere düşme olasılığı vardır ancak çok çok düşük.

sen taşın birisini atmışsın, ikinci attığım taş niye ilk attığım taşın düştüğü yere düşmedi diyorsun
    ve bunun çok saçma olduğunu iddia edip, o ilk attığın taşı düştüğü yere birisinin bilinçli olarak bıraktığını söylüyorsun
    ve bu iddianın tek sebebi de attığın diğer taşların ilk taşın düştüğü yere düşmemesi
    Taşla ne ilgisi var bunun, evrim diye tutturup bunu bir temel üzerine oturtan sizsiniz. Ama o oturtuğunuz temel nedense bir defa oluyor, başka da yok, o da oluyorsa şayet tek hücreli canlı nasıl devasal dinozor olur çizgi film yapsan dediğim gibi çocuk izlemez saçmalıktan.

İdda ediyorum git bi gölün kıyısına, içinde milyarlarca tek hücreli canlı vs var, git 500 milyon yıl bekle, yine hiçbirşey evrimleşmeyecek adım gibi eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: urfes

Bunun cevabı şudur. Her canlı türü için gerekli ortam farklı olup, dünyanın meydana gelmesinden bu yana dünya birçok evreden geçmiştir. Her evrede atmosferin özelliği, sıcaklık, basınç, iklim farklılıkları, okyanusların ve karaların durumu gibi birçok etken her canlı türünün farklı dönemde ortaya çıkmasına ve yok olmasına sebep olmuştur. Şuanki dünya şartları geçmişte ortaya çıkmış ve yok olmuş canlılar ile, halen dünyadaki mevcut canlılar için tek hücreden meydana gelebilecek ortamı kaybetmişlerdir. Bunun yanında günümüz dünya şartlarında yeni türlerin oluştuğu, evrim yolu ile yaratılışın devam ettiğini düşünmekteyim. Dikkat ederseniz her yıl dünya üzerinde yüzlerce yeni canlılar keşfediliyor.

Alıntıları Göster
    Dünyanın birçok evreden geçmesi canlılığın oluşmasına ters etki eder. Canlılığın oluşması için uygun ortam gerekli. Dünyanın oluşma evresinde birkaç defa buzul çağına girmiş, böyle bir ortamda zaten canlı oluşamaz. Ben evrim değil evrimüstü şeyler olduğunu düşünüyorum, evrim kelimesi sadece devede kulak kalır.

• Pylorid kullanıcısına yanıt
    oluyor işte, günümüzde her basamağın örnekleri mevcut, denizden karaya çıkışı biraz önce vermiştim şimdi de mesela tek hücreliden çok hücreliye geçiş

goniumlar:
    Gerçekten inanmaya çalıştım.

eudorinalar:

daha çok var böyle ben 2 tanesini koydum şimdi

yani iddialarınız temelsiz, evrim günümüzde de yaşanan bir şey

hayır yani haberlerde filan duyduğunuz "bakteri bağışıklık kazandı" sözü bizim bildiğimiz anlamdaki insan bağışıklığı gibi bir şey değil bakterinin evrimidir, bu sebeple aşılar her sene yenilenir, bakteri evrim geçirdiği için. yoksa aşının son kullanma tarihi geçtiğinden değil.

olasılığı anlatmak için bir örnekti yani

biraz lise biyoloji diyor ve iyi geceler diliyorum
  • Konu-mesaj uyumunda zirvereye ulaşarak boşluğa düşmekten kurtuldunuz, tebrikler
  • İşte bunlar hep zeka belirtisi. Kafası çalışan her insanın aklına gelir bunlar. Bu düşüncelerin sonunda ise ateistlik var. Yok olmak bence çok da kötü değil, kendi adıma konuşuyorum. Çünkü bekarım ve hayattan kopamayacagim birşey yok. Uğruna yaşadığım bir şey yok. Ancak yarın evlenir de çocuk sahibi olursam o zaman işte yok olmak istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

oluyor işte, günümüzde her basamağın örnekleri mevcut, denizden karaya çıkışı biraz önce vermiştim şimdi de mesela tek hücreliden çok hücreliye geçiş

goniumlar:

eudorinalar:

daha çok var böyle ben 2 tanesini koydum şimdi

yani iddialarınız temelsiz, evrim günümüzde de yaşanan bir şey

hayır yani haberlerde filan duyduğunuz "bakteri bağışıklık kazandı" sözü bizim bildiğimiz anlamdaki insan bağışıklığı gibi bir şey değil bakterinin evrimidir, bu sebeple aşılar her sene yenilenir, bakteri evrim geçirdiği için. yoksa aşının son kullanma tarihi geçtiğinden değil.
    Ne demek istediğimi anladın ama anlamamazlığa gelip evrim günümüzde de var diyorsun. Bakteriler evrim geçirip dinozor veya başka yaratık mı olacak? Bu koyduğun hücrelerin değişimi de başka birşey, bu değişimler bir canlıyı bambaşka bir canlı yapmaz.

evet olacak ancak yüz milyonlarca yıl sonra
  • quote:

evet olacak ancak yüz milyonlarca yıl sonra
    Neden yüz milyonlarca yıl önce olmadı peki, bak önceki mesajlarımdaki aynı soruyu tekrar soruyorum, sen yine cevaplayamayacaksın bana hücre resimleri göstereceksin. cevaplayamaman senin suçun değil ben sana birşey demiyorum bu devasal değişimler evrim gibi basit kelimelerle açıklanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pylorid

Dünyanın birçok evreden geçmesi canlılığın oluşmasına ters etki eder. Canlılığın oluşması için uygun ortam gerekli. Dünyanın oluşma evresinde birkaç defa buzul çağına girmiş, böyle bir ortamda zaten canlı oluşamaz. Ben evrim değil evrimüstü şeyler olduğunu düşünüyorum, evrim kelimesi sadece devede kulak kalır.

Alıntıları Göster
    Ben evrimi ateistlerin algıladığı şekilde tesadüfler ve doğal seçilim yolu ile olmadığını düşünüyorum. Benim düşüncem Allahın tüm kainatı yaratırken ol demesiyle en küçük hücreden başlayarak, Allah ın koyduğu yasalar doğrultusunda evrim yolu ile canlı türlerinin oluştuğudur. Evrim demek süreç demektir. Kainat okus pokusla bir anda oluşmadığı, kainatın bir süreç dahilinde oluştuğunu Kuran ı Kerim bize bildirmektedir. Ben canlıların gelişmiş organizma olduktan sonra farklı bir türe evrildiğine değil, tek hücreli canlı iken yazılı genetik kodların uygun dünya şartları ile temelden canlı türünü oluşturduğunu düşünüyorum. Yani insanı n maymunlardan yada farklı bir türün evrimi ile değil, basit organizmadan günümüzdeki insanın oluştuğunu düşünüyorum.

• Ölümden korkan, cehenneme gitmeyen genelde Allah/tanrıya inanıyor. Senin düşüncen epey garip.

Bu arada üstte dediğimin arkasındayım. Cehennem kavramı olmasa hırsızlık yapardım diye çok inançli kişilerin mesajlarını okudum. Korktukları için ibadet ediyorlar. İnandıkları için değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İman ettiğimiz Kuran bildiriyor
    oldu, kim diyor olmadığını?

hücre resmi bu:

200 milyon yıl önceki dinozorun da hücre resmi bu, günümüzdeki sineğin de hücre resmi bu, senin burnundaki hücrenin resmi de bu

farklı bir hücre yok yani hepsi aynı, hayvanlar alemindeki canlılar arasındaki ana fark bu hücrelerin sayısı ve dizilişi
    bir dinozor ile bir sinek çok farklı şeyler gibi gözükse de esasında aynı şeyler yani
  • Herkes burada sana olumlu/olumsuz cevaplar verecektir.

İnternette aradığın şeyi bulmaya çalışırsan çok farklı sonuçlar bulabilirsin, bu da seni hiç tatmin etmez.

Sana tavsiyem önce bir psikologa git, sonra da bulunduğun il/ilçe deki müftülüğe git. Psikolog sana aklında ki sorunlar için çözüm yolu bulacaktır, müftülük ise sana islam dinini anlatacaktır. Sonrası ise tamamen senin kararın olacak, fakat o zaman vereceğin karar daha sağlıklı olacaktır.
  • İmama, hocaya inanma. Saçma olan islam değil müslümanlar. Aç, kuranın Türkçesini oku. Parantez içlerini okuma. En az parantez kullanan edip Yüksel çevirisi (mesaj). Hadisi, sünneti uygulama.

• atiuser A kullanıcısına yanıt
    Ayet nesnel diyebilmen için kelimenin ve cümlenin tek bir anlamı olması gerekir. Zaten kitap ana kısmının kesin/muhkem tek anlamlı olduğunu iddia eder.

Subjektif çıkarımlar yaptığımız ayetler ise birden çok anlama gelen kelimeler ve öğe/yazım eksiği nedeniyle birden çok anlama gelen cümleler.

Mucize yoktur Kur'an da bana göre. Mucize arayan dediğin yolu izliyor olmayan anlamlar veriyor muhkem/kesin olanlara bile.

Kitap bir bütün olarak bir mucizedir; hiç bir insan böyle bir kitap yazamamıştır, yazamayacaktır da. Daha açıklayıcı olmak gerekirse; tarihte Muhammed gibi kendinden kitap uydurup önce kendi halkında hakimiyeti ele geçiren sonra devlet kuran ve dünya tarihini değiştiren başka bir insan yoktur. Bu husus bile bu kitabın ilginç bir kitap olduğunun kanıtıdır. Çok uzun yazmanın bir gereği olduğunu düşünmüyorum dileyen Allah'ı görür bu kitapta dilemeyen ise görmemek için çabalar.

İnançsız biri saçmalamışlar demek zorunda değil, inanan biri de mucize görmek zorunda değil bu arada. Ancak yazımı ile 1400 sene sonraki insanları bile tartıştırıyor ise demek ki bu kitap inananlar nezdinde de inanmayanlar nezdinde de değerli

• İşim gücüm var 1 cümle yazıp gidiyorum.

Sadece kendi vücuduna bak, bunun kendiliğinden olma ihtimali var diyorsan bir ömür ateist olmayı hakediyorsun demektir.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu saatte her argümanınıza yazamayacağım kusura bakmayın. Ancak 1400 yıl sonra hâla tartışılıyor olması başlı başına defolu yapmıyor mu? Ya da 1400 değil, 400 yılda hükümlerinin eskimesi(Hukuki açıdan), tek bir toplumu ilgilendiren kültürel özelliklere sahip olması, ve mucize olmaktan çok uzak sürede yazılmış olması.(1 Haftada yazılsa vay anasını nereden biliyor bu şahıs bu kadar şeyi dersin, ancak yılların tüccarı ve uzun bir süreçte yazılınca doğal geliyor.)

Yani yine şuna çıkıyor, mucize görmek isteyen görüyor. :)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.