Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

nasıl oluştuk sorusu basit aslında

canlı olarak nitelendirilebilecek her şeyin istisnasız temel amacı çoğalmak

biraz beyin fırtınası yaparsak canlı denilebilecek ilk şeyin kendini kopyalama yeteneği kazanmış bir molekül olduğu sonucuna varmamız çok zor değil

kendini kopyalama yeteneği olan bu molekül çoğaldıkça, çoğalma sırasında meydana gelen hataların da olması sebebiyle bu molekül çeşitleniyor

bu her bir çeşit molekülün başına da ilk molekülün çoğalırken başına gelen şey oluyor ve onların her biri de kendi içlerinde çeşitlere ayrılıyor

VE BU MİLYARLARCA YIL BOYUNCA SÜRÜYOR TEKRAR EDİYORUM MİLYARLARCA

canlıların günümüzde hayvanlar alemi, bitkiler alemi, kuşlar, kedigiller, balıklar, böcekler gibi sınıflara ayrılması da bu yüzden
    beyin fırtınası seviyorum aydınlaşmış bu çocukları

büyük resmi gördüm bu fırtına sonrası

hayatın veya canlılığın kaç yıl önce ve nasıl başladıgını nabacan ? bilmen ASLA zinhar mümkün degil

beyin fırtınası yapma bence !!! 30 yıl önce yoktun hayatın canlılığın başlangıcı hakkında atıp tutuyorsun

eskilerde mitolojilerde atıp tutuyordu . meleklerin kaç kanadı var pipileri varmıydı yoksa dişil miydiler

kitabta derki YARATILIŞLARINA MI ŞAHİT OLDUNUZDA ATIP TUTUYORSUNUZ BİLMEDİĞİNİZ BİLEMEYECEĞİNİZ KONULARI

SENDEKİDE aynı mantıksızlık :)

hayatın içinden gözlemleyebildiğimiz örneklr verelim

ebeveynin var baban annen ile zevclendi ve sen anne nin karnında 1 damla sudan oluşmaya yaratılmaya başlandın dielim 20 yıl önce

nasıl oluyor bu ? cansız veya canlı bir sıvı düşünen hüzünlenen sevinen akleden bir insana dönüşüyor rahimde ?

milyar yılı boşver ..

• Pylorid kullanıcısına yanıt
    Tamam da dediğim gibi bu tek hücreli canlılar bir anda dinozorlara balinalara dönüşmedi, milyonlarca yılda oldu bu olay.
    Hala daha evrim işliyor ama senin dediğin kadar büyük çapta bir olayı gözlemlemek için çok büyük bir zaman dilimi lazım. O kadar zamanımız olmadığına göre bu olayı gözlemleyemezsin de.

Gözlemleyebileceğin bir olaydan örnek vereyim; bir kelebek türünün sırtı baykuş yüzüne benzer. Bu şöyle oluyor, sırtı baykuş yüzüne benzeyen kelebekler ( ya da kamufle olabilenler ) diğer kelebeklere göre daha kolay hayatta kalıyorlar, bu kelebekler üredikçe de kendi kalıtsal bilgilerini yavrularına aktarıyor ve baykuş yüzlü kelebeklerin sayısı artıyor. Buna adaptasyon diyoruz ve bu da bir evrimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    öncelikle el insaf biraz biyoloji diyorum sana
    sperm ve yumurtanın zigota, zigotun insana dönüşme süreci lise biyoloji konusu

canlılığın nasıl başladığını bilmemiz şöyle mümkün:

birden bire gözlerini bir merminin üzerinde açtığını hayal et, bu merminin nereden atıldığıyla ilgili hiç bir fikrin yok ancak merminin nereye doğru gittiğini görebilirsen, merminin nereden atıldığını da bulabilirsin.
    ( kriminoloji )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Tamam da dediğim gibi bu tek hücreli canlılar bir anda dinozorlara balinalara dönüşmedi, milyonlarca yılda oldu bu olay.
    Hala daha evrim işliyor ama senin dediğin kadar büyük çapta bir olayı gözlemlemek için çok büyük bir zaman dilimi lazım. O kadar zamanımız olmadığına göre bu olayı gözlemleyemezsin de.

Gözlemleyebileceğin bir olaydan örnek vereyim; bir kelebek türünün sırtı baykuş yüzüne benzer. Bu şöyle oluyor, sırtı baykuş yüzüne benzeyen kelebekler ( ya da kamufle olabilenler ) diğer kelebeklere göre daha kolay hayatta kalıyorlar, bu kelebekler üredikçe de kendi kalıtsal bilgilerini yavrularına aktarıyor ve baykuş yüzlü kelebeklerin sayısı artıyor. Buna adaptasyon diyoruz ve bu da bir evrimdir.
    Anlatamadım herhalde. Şöyle örnek vereyim, tek hücreli canlının oluştuğu zamana X diyelim. X + 200 milyon yıl= dinozorun oluştuğu yıl olsun. Yani tek hücreli canlı 200 milyon yıl sonra dinozor olmuş olsun. Ben diyorum ki; X + 200 milyon yılına gelindiği anda suda tek hücreli canlı hala var, neden bu tek hücreli canlı 200 milyon yıl sonra tekrar dinozor olmuyor? Bu arada tek hücreli canlının da dinozor olmasını konuşuyoruz ha dikkatini çekerim çocuğa çizgi film diye izletsek tvyi kapatıp odasına gidip ağlar herhalde.

• Benim acimdan tavsiye ozellikle yasin gencse sevdigin alanlara yonelip yurt disinda bilinen universitelere gitmek olsun. Bu soylemin nedeni tetiklendigim olaylarla 4 5 yil kadar bir cok acidan sorguladim arastirdim kendi capimda yogun problemler yasadim.
    Kusursuz bir sekilde seni bilemeyecegimden dolayi bana gore analiz ve arastirmanin bu cagda aranan sonuca kadar iyi bir oyalanma oldugunu dusunuyorum senin yonelimlerine kalmis bol sans.

• ölümden korkuyorsan dine inanmaman için elimde geçerli birşey yoksa neden inanmıyorsun. çoğu kişi gibi
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Bu da çok bilindik bir fenomen. Yani ayete bakıp hem çelişki görülebiliyor, hem de mantık. Aslında ayet nesnel bir şeydir, bir yargı. Orada çelişki ya da mantık görmek ise subjektif çıkarımdır. Yani mucizevi olan şey aslında ayet değil, insan zihni. Öyle ki aynı şeye bakıp 2 farklı şey görebiliyor. :) İnançsız biri bakınca "Amma saçmalamışlar ha" der, inançlı biri bakınca mucize görür. Olay bundan ibaret. Zaten dogmaların olayı da bu, bilmek için mantık gerekmiyor; "inanç" yeterli.
  • Her canlı ölmekten korkar.Ölmeyi hiç kimse istemez.Ben de bir zamanlar bu ölüm konusunu baya bir kafaya takmıştım.Hatta çoğu gece uyuyamazdım.Ölümden sonrasında yok olma düşüncesi beni ürkütürdü.Düşünsene sevdiğin herkes ve sen şurada 100 yıl kadar sonra var olmayacaksınız.Dahası bu forumdaki herkeste olmayacak.

Fakat buna daha geniş açıdan bak.Bilinen evren bugün 14 milyar yaşında.Üstünde yaşadığımız Dünya 4,5 milyar yaşında.Modern insan ise 60 bin yıl önce ortaya çıktı...Şimdi bunları neden söyledim?Çünkü bunca zaman zarfında zaten ölüydün.Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum fakat bu kadar devasa zaman dilimi içerisinde 20 senedir varsın.Öncesinde zaten yokluktaydın.Ölünce de doğmadan önceki haline geri döneceksin.Evren 14 milyar yıldır vardı ve sen 14 milyar yıldır ölüydün.Bu sorun teşkil etti mi?

Tahminlere göre Dünya üzerinde 109 milyar kadar insan yaşadı ve öldü.Biz bugün yaşıyoruz fakat bir gün bizde ölenlerin arasına katılacağız.Bu nedenle bu konuyu pek fazla takmanı önermem.Ölünce sen ve sevdiklerin Dünya ekosistemine ait olacaksınız.Sadece bugün bildiğin bilincin kapalı olacak hepsi bu.14 milyar yıl boyunca nasıl kapalı kaldıysa öyle olacak.Doğum nasıl ki bir doğa olayı ise ölümde öyle.Yani ölüm doğanın işleyişine ters bir şey değil.Bundan korkmak yerine bunu kabullenmek bence daha iyi olur.

Ne demiş Lucretius ''Ben varken ölüm yok,ölüm varken ben yokum.O halde korkacak ne var?''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 5 Nisan 2019; 23:26:42 >

neden başka tek hücreliler birleşip çok hücreli canlılar oluşturmuyor mu diyorsun?
    oluşturuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Her canlı ölmekten korkar.Ölmeyi hiç kimse istemez.Ben de bir zamanlar bu ölüm konusunu baya bir kafaya takmıştım.Hatta çoğu gece uyuyamazdım.Ölümden sonrasında yok olma düşüncesi beni ürkütürdü.Düşünsene sevdiğin herkes ve sen şurada 100 yıl kadar sonra var olmayacaksınız.Dahası bu forumdaki herkeste olmayacak.

Fakat buna daha geniş açıdan bak.Bilinen evren bugün 14 milyar yaşında.Üstünde yaşadığımız Dünya 4,5 milyar yaşında.Modern insan ise 60 bin yıl önce ortaya çıktı...Şimdi bunları neden söyledim?Çünkü bunca zaman zarfında zaten ölüydün.Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum fakat bu kadar devasa zaman dilimi içerisinde 20 senedir varsın.Öncesinde zaten yokluktaydın.Ölünce de doğmadan önceki haline geri döneceksin.Evren 14 milyar yıldır vardı ve sen 14 milyar yıldır ölüydün.Bu sorun teşkil etti mi?

Tahminlere göre Dünya üzerinde 109 milyar kadar insan yaşadı ve öldü.Biz bugün yaşıyoruz fakat bir gün bizde ölenlerin arasına katılacağız.Bu nedenle bu konuyu pek fazla takmanı önermem.Ölünce sen ve sevdiklerin Dünya ekosistemine ait olacaksınız.Sadece bugün bildiğin bilincin kapalı olacak hepsi bu.14 milyar yıl boyunca nasıl kapalı kaldıysa öyle olacak.Doğum nasıl ki bir doğa olayı ise ölümde öyle.Yani ölüm doğanın işleyişine ters bir şey değil.Bundan korkmak yerine bunu kabullenmek bence daha iyi olur.

Ne demiş Lucretius ''Ben varken ölüm yok,ölüm varken ben yokum.O halde korkacak ne var?''
    seninki biraz züğürt tesellisi gibi olmuş ama olmuşş diyelim hadi

• ölüm yok oluş değil yeni ve sonsuz bir hayata başlangıçtır , önemli olan o hayatı bu dünyada yapman gerekenlerle kazanmandır
    "Çocuğa çizgi film diye izletsek tvyi kapatıp odasına gidip ağlar herhalde"

Çocuk bu dediğine ağlayacaksa Kur'an da geçenleri animasyon yapıp izletsek ne yapar acaba? Cinler, melekler, şeytanlar falan?

Bu dediklerimi de şimdi evirip çevirip başka türlü anlayacaksınız da neyse

• quote:

neden başka tek hücreliler birleşip çok hücreli canlılar oluşturmuyor mu diyorsun?
    oluşturuyor
    Yahu oluşturuyorsa neden tekrar dinozor olmuyor? Şöyle anlatmayı deneyeyim; atıyorum şu anki zamandan 400 milyon yıl önce dinozor vardı / dinozor oluşmuştu diyelim. Ben diyorum ki 400 milyon yıl önce dinozor varken sudaki tek hücreli canlı neden tekrar dinozor olmadı diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

"Çocuğa çizgi film diye izletsek tvyi kapatıp odasına gidip ağlar herhalde"

Çocuk bu dediğine ağlayacaksa Kur'an da geçenleri animasyon yapıp izletsek ne yapar acaba? Cinler, melekler, şeytanlar falan?

Bu dediklerimi de şimdi evirip çevirip başka türlü anlayacaksınız da neyse
    Evrim varsa bile bu kendi kendine müdahalesiz olması imkansız gibi duruyor. Tek hücreli sudaki canlı nasıl koskoca dinozor olabilir ya senin aklın alıyor mu? Veya sudaki tek hücreli mahlükat nasıl kanatlanıp uçmayı öğrenip uçabilir? Zamanla olsa bile olsa nasıl kanatlanacak veya nasıl sudan dışarı çıkıp bünyesi vs solunum sistemi de ona göre evrimleşecek, bu resmen masal. Evrim varsa bile muhakkak bir Güç etkisi çok bariz belli. Evrim değil evrimüstü birşeyler olmuş amip dinozor olmuş, sudaki tek hücreli kanatlanıp uçmuş kuş olmuş. Kuran'da yazan benzer şeyler de bu Güç sayesinde oldu biz buna inanıyoruz. Yani tüm bunları yapan bir Yaratıcı var bu kesin.

yine benzeri bir canlı olması olasılığı (çok çok çok)*99 düşük olduğu için olmadı
    muhtemelen dünya şartları da elverişli değil artık karada o kadar büyük canlıların varolmasına (havadaki oksijen oranıyla alakalı)
  • quote:

yine benzeri bir canlı olması olasılığı (çok çok çok)*99 düşük olduğu için olmadı
    muhtemelen dünya şartları da elverişli değil artık karada o kadar büyük canlıların varolmasına (havadaki oksijen oranıyla alakalı)
    Eee o ilk canlının dinozor olma ihtimali % 50.000.000.000 muydu sanki? Çok saçma ispatsız mesnetsiz birşey söyledin, uydurdun resmen:) Evrim bir defa olmuş 2. 3. vs defalar olmamış ne güzel dünya uydur uydur yaz sonra evrime inanmayana yobaz de:)
    Evrim değil evrimüstü birşeyler olduğu kesin.
    sudan çıktığı için evrimleşmiyor, evrimleştiği için sudan çıkabiliyor

sudan karaya çıkışın günümüzdeki örneklerinden birisi bir kaya balığı türü olan türkiye de çamur zıpzıpı olarak bilinen bu canlı:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pylorid

Yahu oluşturuyorsa neden tekrar dinozor olmuyor? Şöyle anlatmayı deneyeyim; atıyorum şu anki zamandan 400 milyon yıl önce dinozor vardı / dinozor oluşmuştu diyelim. Ben diyorum ki 400 milyon yıl önce dinozor varken sudaki tek hücreli canlı neden tekrar dinozor olmadı diyorum.

Alıntıları Göster
    Bunun cevabı şudur. Her canlı türü için gerekli ortam farklı olup, dünyanın meydana gelmesinden bu yana dünya birçok evreden geçmiştir. Her evrede atmosferin özelliği, sıcaklık, basınç, iklim farklılıkları, okyanusların ve karaların durumu gibi birçok etken her canlı türünün farklı dönemde ortaya çıkmasına ve yok olmasına sebep olmuştur. Şuanki dünya şartları geçmişte ortaya çıkmış ve yok olmuş canlılar ile, halen dünyadaki mevcut canlılar için tek hücreden meydana gelebilecek ortamı kaybetmişlerdir. Bunun yanında günümüz dünya şartlarında yeni türlerin oluştuğu, evrim yolu ile yaratılışın devam ettiğini düşünmekteyim. Dikkat ederseniz her yıl dünya üzerinde yüzlerce yeni canlılar keşfediliyor.

• quote:

sudan çıktığı için evrimleşmiyor, evrimleştiği için sudan çıkabiliyor

sudan karaya çıkışın günümüzdeki örneklerinden birisi bir kaya balığı türü olan türkiye de çamur zıpzıpı olarak bilinen bu canlı:
    Yahu şimdi neden sudaki tek hücreli mahlükat evrimleşip başka bir canlı olmuyor, ya da 150 milyon yıl önce neden evrimleşmedi bu mikroskobik canlılar onu sordum ben, sen gittin konuyu değiştirdin.
    Sudan karaya çıkmış, tamam bak çıkmış olabilir masal bu kafanda canlandırabilirsin ama neden çıkmış, madem çıkmış şimdi neden sudaki balık karaya çıkmıyor veya 150 milyon yıl önce balık neden karaya çıkmıyor. Hayır karaya neden çıksın karada yaşaması imkansız suya göre evrimleşen hayvan karaya çıkınca ölür zaten.
    Bakın sudan karaya çıkmış ihtimali olabilir dediğim gibi masal gibi anlatırsın belki ama bu evrim değil evrimsütü birşeyler olmuş, bu kadar masalsı anlatımları bilim diye kabul edip bilime hakaret etmeyin, mutlaka başka birşey olmuş bariz belli.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.