Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    olm bi git işine. nevfelin vesikalık resmini bile koydun. Ne zamandır yeni konu açmıyon hayırdır malzeme mi topluyon?

Demin yazdığım ayetleri hangisi yazdı çok biliyon madem Muhammed yazmadı da? Nevfel mi bahira mı hatice mi ebubekir, muaviye hangisi yazdı?

Sen söyle o 5 ayette ne yazıyor?
  • Eğer İslam'da çelişki buluyorsan, ki bulmuşsun dediğine göre;
    Sadece çelişki bulduğun ayete değil, çelişki bulduğun surenin tamamını okuyup buradan çıkarman gerekir.
    Çünkü, bir ayette kafirlerin öldürülmesi gerektiğinden bahsediliyor. Fakat ondan önceki ayette de bunun hangi kötü durumlarda olması gerektiğini söylüyor.
    Umarım anlatabilmişimdir hocam. Çünkü Kur'an Arapça'dan tercüme edildiği için tercüme hataları olabilir. Bu yüzden anlatılmak isteneni topluca okursak anlayabiliriz.
    Bu arada eğer İslam'a inanırsan, mezheplere inanmanı tavsiye etmem, çünkü İslam'ı en iyi bilen insan ( Hz. Muhammed ) bir mezhebe mensup değildi. Ve eğer mezheplere bağlı kalırsan, büyük ihtimal sadece o mezhebin anlayışına göre hareket edersin. Fakat mezhepsiz olursan, her konuda doğru kararları verme ihtimalin artar.
  • nasıl oluştuk sorusu basit aslında

canlı olarak nitelendirilebilecek her şeyin istisnasız temel amacı çoğalmak

biraz beyin fırtınası yaparsak canlı denilebilecek ilk şeyin kendini kopyalama yeteneği kazanmış bir molekül olduğu sonucuna varmamız çok zor değil

kendini kopyalama yeteneği olan bu molekül çoğaldıkça, çoğalma sırasında meydana gelen hataların da olması sebebiyle bu molekül çeşitleniyor

bu her bir çeşit molekülün başına da ilk molekülün çoğalırken başına gelen şey oluyor ve onların her biri de kendi içlerinde çeşitlere ayrılıyor

VE BU MİLYARLARCA YIL BOYUNCA SÜRÜYOR TEKRAR EDİYORUM MİLYARLARCA

canlıların günümüzde hayvanlar alemi, bitkiler alemi, kuşlar, kedigiller, balıklar, böcekler gibi sınıflara ayrılması da bu yüzden
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:23:51 >
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin konunun ayeti yok. Yalan bir Yahudi uydurmasıdır ehli sünnetin içine sokulan.

Sen bence dini kaynağından okumalısın ve sadece onu eleştirmelisin. Dine inananlara inanmamak dinin olmadığının kanıtı değil.

Ben sana dinin/Kur'anın Allah'tan geldiğine kanıt sunarım ama seçim yine sana kalır. Sen bu kanıta rağmen yine inanmamazlık edebilirsin çünkü beni bırak tüm insanlar bir araya gelse ve sana kanıt sunsak sen yine de inanmama özgürlüğüne sahipsin. Çünkü Allah böyle istedi ve biz aciz insanlar olarak buna karşı istesek de birşey yapamayız.
    18 yaşındayım.
    Surenin tamamını okudum, kendimce bir şeyler çıkarttım ama anlama gücüm ne kadar güçlüyse anlatma gücüm de o kadar zayıf.
    Kafamdakileri toparlayabilirsem bir şeyler yazacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    Hocam işte asıl aklıma takılan soru bu işte. O molekül durduk yere nasıl kendini kopyalama yeteneği kazansın? Hadi kazandı diyelim, bu canlının sinirleri olmalı ya da en azından türevi bir şeyi. Nasıl amaçsızca bir araya gelip böyle işler yapabilir ki moleküller?

Bu sorunun cevabını sonsuza kadar bulamayacağız sanırım. En azından bilim dünyası basit bir canlı yaratmaya başarana kadar ki imkansız gibi.

Ağlama olum her gencin başına gelecek şeyler vizeler Ben vizelerde uyuyup sınava gitmedim daha gençsin alışırsın Daha bunun finali var bütü var. Ne okuyon sen?

Muhtemelen Ebubekir yazmış olmasın?

Ahım şahım anlamı olmasa da sen ne anlıyon onu söyle.
  • Rabbim hidayet nasip etsin akil fikir versin insallah

• Olm sizin nesilden hala metalci türüyor mu? Sevdim seni Dave Mustaine sololarıyla Metallica eşliğinde yazıyorum bunları.

Yaşın çok genç, ben 20-21 yaşımda inanmayı bıraktım 25 yaşlarıma kadar. Sakın ola ki inananlar ile dini/Kur'an ı kıyaslama. Ben dahil tüm inananlar günah işler, Kur'an ise çok değişik bir kitaptır. Aynı şeyi 10 kere oku 10. seferde başka bir bakış açısı da tespit edebilirsin.

Emin ol yaşın ilerledikçe hayata daha farklı gözlerle bakacaksın.

Derin ayetlerdir bu ayetler. Sadece şu soruyu ekleyeceğim. 4. ayette "parmak uçlarını bile" diye ifade var. Ben bir inanan olarak bu ifadenin parmak izine işaret ettiğini söylerim, inanmayan ise asla parmak izi olabileceğine ikna olmaz o ifadenin. Sen hangi düşüncedesin? Sence %1 ihtimal bile var mıdır o ifadeden parmak izi anlaşılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Sen anlamıyorsun asıl. Ben bana köpek dedin demiyorum ki. Beni köpekle kıyaslıyorsun dedim

Söylediklerimin hiçbirine inanmak zorunda değilsin. İstersem ben Allah'ım derim. İnanıp inanmamak sana kalmış. Ama ben istediğimi söyleyebilirim. Bu konu tartışmaya açık değil.

Verdiğin örneğin neyine cevap vermedim? Ayrıca biyolojiden ne kadar uzak olduğunu da kanıtladın. "Hayvandan gelmedik mi?" de ne oluyor? Zaten hayvanız.

Verdiğin örneğin çok saçma olduğunu söyledim. Bunların var olması için tanrının var olmasının gerekmediğini söyledim. Sen nasıl bir cevap bekliyorsun benden anlayamıyorum.

Hiçbir şey tesadüfen oluşmadı. Her şey milyonlarca yıllık süreçlerden geçti. İlk canlı organizma 3.8 milyar yıl önce yaşadı. O da sudaki bir hücreydi. Evrimi günümüzde kısa periyotlarda bile gözlemleyebiliyorken 3.8 milyar yıl önceki hücrenin 200.000 yıl önceki insan formuna dönüşmesi için geçen zaman gayet yeterli bence. Ayrıca evren, insan, doğa. Bu gibi şeyler inanılmaz ve mükemmel şeyler değil. Evrene bir kaos hakim ve entropi yasası gereği evren hep düzensizliğe doğru gidecektir. "Kusursuz tanrı" kavramı yok olalı da yıllar oldu. Ama siz tatlı su müslümanları bu tip tartışmalarda çok geriden geliyorsunuz. Eski, çürümüş argümanları kullanıp duruyorsunuz.

"EĞEĞEĞEĞEĞE" diye gevelemeden önce birkaç kez oku yazdıklarımı. Çünkü önceki konuşmalarımızdan tecrübe ettim ki, tek seferde anlayamıyorsun.
    İnsan köpekle kıyaslanır ne var ki bunda? Madem kıyas yaparken rahatsız olmadın ne diye artistlik yapıyorsun kaşınıyorsun falan diye? Açıkla.

Evet istediğini söyleyebilirsin sana söyleme diyen yok. Ama buraya gelip bir fikir idda ediyorsan arkasında durduğun temeli açıklaman gerekiyor, açıklayamıyorsan buraya gelip bir fikir idda etmenin anlamı yok.

Zaten hayvansak sana göre o zaman seni köpekle kıyasladığımda neden artistlik yapıyorsun, sana göre hayvansak ne diye köpürüp "kaşınıyorsun" falan yazıyorsun? Açıkla.

Ben Tanrı'nın T'sinden bahsetmedim ki, bu hayata verdiğin anlamı sordum. Hatta sana da sormadım ama sen zıpladın, zıplamana karşılık da aldığımız tek cevap "İYİLİK YAPMAK" Eğer cevabın bu kadarCIK ise bu kadarCIK değer görürsün.

Hiçbirşey tesadüfen oluşmadı bu kadar zaman geçti dedin, zaman da mı kendi kendine oldu, zaman olması içn madde olması gerek madde de mi kendi kendine oldu, kendi kendine ne oluyor ki zaman ve madde olsun? Açıkla.

"EĞEĞEĞE" diye geveleyen yok, düzgün cevap veremedin ve kendi kendina sanrılar uyduruyorsun. Tek seferde anlıyorum merak etme ama sen hiçbirşey anlatamıyorsun, söylediğin herşey hala TUTARSIZ olarak devam ediyor gördüğün gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Su Aygırı

nasıl oluştuk sorusu basit aslında

canlı olarak nitelendirilebilecek her şeyin istisnasız temel amacı çoğalmak

biraz beyin fırtınası yaparsak canlı denilebilecek ilk şeyin kendini kopyalama yeteneği kazanmış bir molekül olduğu sonucuna varmamız çok zor değil

kendini kopyalama yeteneği olan bu molekül çoğaldıkça, çoğalma sırasında meydana gelen hataların da olması sebebiyle bu molekül çeşitleniyor

bu her bir çeşit molekülün başına da ilk molekülün çoğalırken başına gelen şey oluyor ve onların her biri de kendi içlerinde çeşitlere ayrılıyor

VE BU MİLYARLARCA YIL BOYUNCA SÜRÜYOR TEKRAR EDİYORUM MİLYARLARCA

canlıların günümüzde hayvanlar alemi, bitkiler alemi, kuşlar, kedigiller, balıklar, böcekler gibi sınıflara ayrılması da bu yüzden
    Uydur uydur yaz

Madem bu canlılık bu kadar basitse neden evrimin ilk aşamasında olduğu gibi tek hücreli mikroskopla görülebilen canlıların dinozor öküz katır zürafa vs olduğunu görmüyoruz. Evrim neden bir defaya mahsus birşey? Açıkla.

• Pylorid kullanıcısına yanıt
    Daha fazla nefesimi yormayacağım. Temizinden bir engel.
    Dostum bunla ilgili neden bir ayet olsun ki? Kur'an'da soy ağacının ne işi var zaten? Yanlış yazıma yanıt verdin sanırım.
  • bir kar tanesi durduk yere mi düşüyor yere? veya kar tanesi amaçsıca mı düşüyor yere? yere düşerken ki amacı ney? o molekül de aynı kar tanesinin yere düşmesi gibi fizik kurallarının bir sonucu olarak oluşuyor, kimyasal bir reaksiyon sadece.

sinir derken yanlış anlamadıysam sinir hücrelerini kastediyorsun sanırım, sinirleri olmayan canlılar da var, en basitinden tek hücreliler

basit şeyler nasıl kendi kendilerine daha kompleks şeyler oluşturabiliyorlar diye sorarsan sana yapay zeka uygulamalarını araştırmanı tavsiye ederim, bir sürü yolu var.

sorunun cevabını biliyoruz sadece ilk başta kavraması zor, dediğim gibi yapay zekanın nasıl işlediğini araştır muhtemelen kafandaki sorulara cevap olur

unutma ki evren çok büyük:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 5 Nisan 2019; 20:29:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Mrb
    mrhb.nerelerdesin.
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    "Çünkü peygamberlerin ailelerinin soy ağacını bildiğimiz için Hz. Adem'in kaç yıl önce yaşadığını kestirebiliyoruz. Yaklaşık 6000-7000 yıl önce. Fakat şu anki insan türü yaklaşık 200.000 yıldır yeryüzünde. Yani ilk insan Hz. Adem değil."

Ben bu iddiana istinaden söyledim o ifadenin yalan bir Yahudi uydurması olduğunu ve ehli sünnet mezhebine sokulduğunu.
    Tevratta gayet soylar var, şu bunun oğlu bu şunun oğlu diye diye gider. O da birileri için kutsal bir kitap neticede.

Kur'an da ise yoktur. Yani sen ademin ne zaman yaşadığını ve yaratıldığını kestiremezsin. Hatta ademin ne olduğunu bile Kur'an a göre kestiremezsin. adem insan da olabilir, neandertal de homosapiens de aradaki zincirlerden biri de

Evrimi ilk iddia edenler zaten Araplardır aslında. Darwin onlardan arakladığı fikirler ile kendi iddiasını ortaya atmıştır.

Beni ateizmden uzaklaştıran da bu iddialar oldu. Bunlara inanacağıma hindu olur ineğe taparım daha iyi dediydim zamanında. Hinduizmi de bilmiyordum çok cahildim o zamanlar
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.