Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-0AF304ECB

Eğer İslam'da çelişki buluyorsan, ki bulmuşsun dediğine göre;
    Sadece çelişki bulduğun ayete değil, çelişki bulduğun surenin tamamını okuyup buradan çıkarman gerekir.
    Çünkü, bir ayette kafirlerin öldürülmesi gerektiğinden bahsediliyor. Fakat ondan önceki ayette de bunun hangi kötü durumlarda olması gerektiğini söylüyor.
    Umarım anlatabilmişimdir hocam. Çünkü Kur'an Arapça'dan tercüme edildiği için tercüme hataları olabilir. Bu yüzden anlatılmak isteneni topluca okursak anlayabiliriz.
    Bu arada eğer İslam'a inanırsan, mezheplere inanmanı tavsiye etmem, çünkü İslam'ı en iyi bilen insan ( Hz. Muhammed ) bir mezhebe mensup değildi. Ve eğer mezheplere bağlı kalırsan, büyük ihtimal sadece o mezhebin anlayışına göre hareket edersin. Fakat mezhepsiz olursan, her konuda doğru kararları verme ihtimalin artar.
    savunmaya aklamaya çalıştığın şey tamda dinsizlerin elini kuvvetlendiren 2 yüzlülük davranışıdır.bunu kabul etmek herklesin harcı değil.

2 3 yerde zorlama yoktur deyip 200 300 yerde kesin gebertin delin ezin diyen şeyi kutsal varlıktan sanmak..

20 yaşını geçip hergangi bir semavi kitabı tanrıdan sanan kişilere uygar toplumda nörolojik testlere sokmalı.(tüm ortadoğuyu)

samimi osmanlı hilafet islam taraftarlarının hiç birinin kuran ve hadislerin anlamından osmanlıdan zerre bilgisi yok.

eğilip bükülmeyi sırf adet kültür ve tribünel el patlamaları için yapmakta.

şeriat isteyen ortada tonla beyinsiz kelimesini hak eden kaın var.

şeriat gelse tası tarağı toplayıp avrupa mültecisi olacaklarını hayal etmekten aciz kas ve kemik israfı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 5 Nisan 2019; 22:39:8 >

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Tek tük olsa da türüyor hocam :)

Ben bir ideolojiyi veya herhangi bir şeyi ona mensup olan kitleye bakarak yargılamam/eleştirmem zaten. Benim için direkt öznenin kendisi önemlidir.

Ayet için ise birsürü farklı meal var, bazılarında sadece parmak diyor bazılarında parmak ucu diyor. Orijinali parmak ucu ise tabi parmak izinden bahsetmiş olma ihtimali olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Evrim dediğimiz şey anlık bir olay değil bu arada, zamanla oluşan ve hala devam eden bir olay.

işte sorun bunlar inanç değil, fikir
    sen birisi yapmış olmalı dersen bu da bir fikir, bir düşüncedir
    ama o yapan kişi ölünce bizi yakıcakmış dersen inanç olur

dediğim şey kafana yatmadıysa böyle olduğunu düşünmek zorunda değilsin, birisinin yapması daha mantıklı geliyorsa senin için, kimseye bir şey demek düşmez.

sadece her iki görüşten insanlar da bu karşıt fikirli insanlar acaba neden böyle düşünüyor diye sorsa kendilerine, dünya daha güzel bir yer olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 5 Nisan 2019; 20:46:28 >
  • Uzaktan seni takip ediyorum. Şimdi ise varlığımı belli etme zamanı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Uzaktan seni takip ediyorum. Şimdi ise varlığımı belli etme zamanı :)
    vaktini aptalları takip etmek için kullanmadığını düşündüğün sürece sorun yok..
  • Su Aygırı kullanıcısına yanıt
    Dünyanın daha güzel bir yer olması için senin önce din düşmanlığını bırakıp eleştiri yapmayı öğrenmen de gerekli değil mi sence? Sen kendini eleştiriyor musun ben niye bu kadar din düşmanlığı yapıyorum diye?

Dediğin doğru herkes istediği şeye inanır, saygılı olunsa kesinlikle dünya daha güzel bir yer olur ama bu ütopyadır benim için.

Fikir dediğimiz şeyler bizim benliğimizden nesnel değildir, robot değiliz biz. İnançlarımız çok etkilidir fikirlerimizde.
    Senin fikirlerinin böyle olmasında inançsız olmanın etkisi yok diye iddia edemezsin. Ben de kendi fikirlerimde inançlı olmamın etkisi yok diye iddia edemem.
    Darwin'in hakkını yedin bence. Araplardan da önce yunan filozoflar ortaya attı evrimi. Fakat "fikir araklamak" da ne oluyor? Günümüzde herkes birbirinin bilgisini araklıyor o zaman. Darwin'in ispinozları ile ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum. Araklama gibi bir durum söz konusu değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Evrim dediğimiz şey anlık bir olay değil bu arada, zamanla oluşan ve hala devam eden bir olay.
    Tamam zamanla oluşuyor da neden evrimin başlangıcındaki olaylar şu an olmuyor diyorum, mesela neden bugün sudaki tek hücreli canlılar geçmiş evrimsel süreçteki gibi dinozor balina öküz vs olmuyor, evrim tek sefere mahsus mu?
  • forum metalci müslüman dolu
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Darwin'in hakkını yedin bence. Araplardan da önce yunan filozoflar ortaya attı evrimi. Fakat "fikir araklamak" da ne oluyor? Günümüzde herkes birbirinin bilgisini araklıyor o zaman. Darwin'in ispinozları ile ilgili araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum. Araklama gibi bir durum söz konusu değil.
    kuranda yazıyorducu_1
    önce ortadoğulular bulducu_2

tartışmaya değmez..
  • Güzel bir yaklaşım içerisindesin bu yazdıklarına göre.

Evet ben de 30 farklı meale baktım çoğunluğu parmak ucu diyor, birkaç tanesi parmak diyor. Kasıtlı çeviriler var bazı kelimelerde bu onlardan değildi diye hatırlıyorum ama şimdi iddia etmeyeyim.

Eğer %1 bile ihtimal verebildiysen sen inkar peşinde değilsin, doğruyu bulma peşindesin demektir. Niyetin inkar olsa idi o ihtimali vermeden kestirip atardın.

Dediğim gibi Kur'an gerçekten zor bir kitap, sana büyük ihtimalle hiç duymadığın bakış açıları vereyim; Bana göre Kur'an daki tanrıya yani Allah'a Muhammed bile inanmadı, kendisinin deli olduğunu ve nerden geldiği belli olmayan sesler duyduğunu sandı. İlk zamanlar daha çok Muhammed'in Allah'a teslim olabilmesi ve deli olmadığına kendisini ikna etmesi ile geçti. Ondan sonra başladı peygamberliği yani elçiliği aslında da başladı diğer insanlara yaymaya.

Nuzül sırası diye bir sıra var tam doğru bir sıra değil aslen ama yine de elimizdeki en iyi şey bu. O şekilde bir okumanı öneririm özellikle Mekki ayetleri üzerinde düşünerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Nasıl oluştuk sorusuna yanıt ararken kaç gün uykusuz kaldım bilmem. Uzun süre boyunca dinden çıkmamamı sağlayan soru buydu zaten. En sonunda bir tanrının olduğuna ama dinin olmadığına karar verdim. Yine de açık bir kapı bıraktım, şu anda çok zamanım olmasa da yazın bolca vaktim olacak, kesin kararımı aşağı yukarı o zaman vereceğim
    Yani Allah yarattı ama sonrasını başı boş mu bıraktı. Cennet cehennem var mı yok mu, kıstasları ne, ahlak kıstası ne vs. bütün bunları insanların kafasına göre yoruma mı bıraktı. Bana da bu düşünce mantıksız geliyor.
    dinlere düşman olmam, beni bu dinlere inanan insanlara da düşman yapmaz

herkes dilediği şeye inanabilir ve herkes de dilediği şeyi eleştirebilir

benim yaptığım şey zaten din eleştirisi, size ağır geliyor olması görmemişliğinizden

örnek olarak müslümanların oruç ayında diğer insanların su içmesi saygısızlık değildir, aksine müslümanların o diğer insanlara saldırmasıdır saygısızlık olan

bir de utanmadan "saygısızlık yaptı" derler. ki aslında kendileridir o saygısızlığı yapan

sen bir şeye inanıyorsun diye ben o senin inandığın şeye hürmet göstermek zorunda değilim, sen bana senin inandığın şekilde yaşamıyorum diye saldıramazsın, budur saygısızlık olan

ben de uçan spagetti canavarına inanıp makarna yedin diye "saygısızlık yapıyor deyip" sana saldırayım o zaman, olur mu öyle
  • İnanç felsefenin en önemli konularından biri oluvermiştir hep. Dinler konusunda bakış açını değiştirmeni ve farklı dinleri de araştırmanı tavsiye ediyorum. Eğer İslam diniyle diğer dinleri karşılaştırırsan İslam dininin sana uygun olduğunu anlayacaksın. Ayrıca "Kendini Arayan Adam" kitabını okuyun,tam sizden bahsediyor. Umarım yazım faydalı olmuştur. Herhangi bir sorunuz olursa lütfen yazın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    aslında zekat günümüzdeki VERGİ dir devlet kurumuna ödenen

zekat malesefki devlet kurumları içindeki insanlar bürokrasi tarafından yanlış kullanılıyor bir kısmı halka dönüyor çoğunluğu elit kesimin kasasını dolduruyor

bahsi diğer bir konu

zekat neden farzdır . ALLAH tealanın dünyasında yaşıyoruz topragından içiyoruz yiyoruz bedava ! yağmur bedava ! ineğe süt verdiği için kimse para vermiyor parayı hayvancılık yapana veriyorsun inek parayı napsın hava soluyorsun güneş bedava

bal veren arı örnegin balını toplayıp yiyorsun arıya para veriyormuyuz ? topraga para veren var mı bitki mahsulüne olanak sagladıgı için . yok

tabiatta her mahluk görevini icra etmekte kainat korosu içinde .. insanda ZEKAT VERGİ vermeli ki devlet mekanizması bunu zorla toplar vergi bu sebeple vardır

insanda bu kadan nimetten bedava faydalanıp kazanç elde ettiğinde o paydan bir kısmını vergi-zekat olarak vermek zorunda :)

benim yas 40 .. 10 yasından beri kuranı okurdum arabcadan .. fakat 35. yasında anlamını öğrenmeye başladım

komik ama bir gercek bu durum . arabca kelimelere aşina oldugum için anlamak zor olmadı meal denilen cevirilerle tefsir veya sohbet dinletileriyle

okudukça düşündükçe ateistlerin dediği gibi aydınlandım zihnen hayat buldum dolayısıyla fikirlerimde degişti önceden öğrendiklerim ile ilgili ..

kuran ruh tur insanı manen ihya eder güçlü kılar .. bilinçlendirir dediin gibi önyargılı olmamak gekiyor temiz akıl

vede bu bir sürec öğrenme süreci ..

mezhebler ile ilgilide fikirlerim dgişti . kitab ta belirtildiği gibi ben kendimi müslüman olarak tanımlıyorum

50 tane mezheb mi olur kuranın yolu olur gidilecek takip edilecek ..

• quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

aslında zekat günümüzdeki VERGİ dir devlet kurumuna ödenen

zekat malesefki devlet kurumları içindeki insanlar bürokrasi tarafından yanlış kullanılıyor bir kısmı halka dönüyor çoğunluğu elit kesimin kasasını dolduruyor

bahsi diğer bir konu

zekat neden farzdır . ALLAH tealanın dünyasında yaşıyoruz topragından içiyoruz yiyoruz bedava ! yağmur bedava ! ineğe süt verdiği için kimse para vermiyor parayı hayvancılık yapana veriyorsun inek parayı napsın hava soluyorsun güneş bedava

bal veren arı örnegin balını toplayıp yiyorsun arıya para veriyormuyuz ? topraga para veren var mı bitki mahsulüne olanak sagladıgı için . yok

tabiatta her mahluk görevini icra etmekte kainat korosu içinde .. insanda ZEKAT VERGİ vermeli ki devlet mekanizması bunu zorla toplar vergi bu sebeple vardır

insanda bu kadan nimetten bedava faydalanıp kazanç elde ettiğinde o paydan bir kısmını vergi-zekat olarak vermek zorunda :)
    hocam zekatı vergi yaptın ya helal olsun

• Bir tarafta sonsuz bir hayat ve hesap kitap vaad eden Allah.. diğer taraftan İslâm'ı yeterince bilmememizden faydalanan Ateistler.inkar etmek en basiti.yok de tesadüf de sıyrıl işin içinden.ama işin matematiğine girersek Allah'ın varlığı inkar edilemez bir gerçek.çunki bazı şeyler var ki tesadüfen olamayacak kadar harikulade.ateistlerin penceresinden bakacak olursak benim Allah'ın varlığından zerre şüphem yok ama Konu sahibi arkadaş şöyle düşün en basitinden.farzedelim ki ateistler haklı ve Allah haşa haşa yok ve herşey bir tesadüften ibaret.müslümanların kaybedecek bir şeyi yok.Allahın emirlerini yaparsan sevabını geçtim bilimsel olarak sana bir zararı yok.aksine sağlık açısından faydaları bile var.mesela içki içmemek,namaz kılmak oruç tutmak v.s gibi.saglıklı yaşayıp ölüp yok olup gideriz.ama milyonda bir ihtimal bile olsa Allah ya varsa.sonsuz bir hayat, ahiret, cennet, cehennem hepsi gerçekse o zaman mıçtığının resmidir.😂😂😂

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.