Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erayaman2

Şu soruyu nasıl utanmadan sorabiliyorsunuz ya? Hep aynı soru. Neden dini bir hayata bağlama aracı olarak görüyorsunuz? Ben 15 yaşımdayken dinlere inanmayı bıraktım ve hiç de eksikliğini hissetmedim. Aksine daha ahlaklı bir insan oldum. Ve ömrümü de iyi ve faydalı bir insan olmak için geçirdim. Bundan daha büyük bir emel olabilir mi? Cennete gitme umuduyla iyilik yapan insan ne kadar ahlaklıdır?
    sen kendini ahlaklı iyi faydalı biri olarak tanıtıyorsun seni tanımıyor kimse atış serbest modundan bir çık

kendin hakkında böyle bir tanımlama bana göre ahlaki degil .

2.si insan pragmatik bir varlıktır tabiatı icabı . sende dahil

belki cimri birisin bilmiyoruz . elin cebine gitmiyor en son ne zaman fakir doyurdun ?

• hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Ben ahlaklıyım falan demedim ki? Yine straw man ile karşı karşıyayız. Daha ahlaklı bir insan oldum diyorum. Kendimi övmüyorum. Lütfen gözünüzle okuyun şu yazılanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

sen kendini ahlaklı iyi faydalı biri olarak tanıtıyorsun seni tanımıyor kimse atış serbest modundan bir çık

kendin hakkında böyle bir tanımlama bana göre ahlaki degil .

2.si insan pragmatik bir varlıktır tabiatı icabı . sende dahil

belki cimri birisin bilmiyoruz . elin cebine gitmiyor en son ne zaman fakir doyurdun ?

Alıntıları Göster
    "En son ne zaman fakir doyurdun?"

Çok güzel bir soru.

İnanmayı bırakmış ahlaklı olmuş sözde, bende merak ettim en son ne zaman fakir doyurmuş. Halbuki inanmaya devam etseydi ZEKAT verecekti, yani malının bir kısmını her ay fakire verecekti.

"Kurban kesme fakire yardım et".

Bu da iyilik dininin palavralarından. Müslümanlara "kurban kesme fakire yardım et" diyen ateistler yılda kaç defa fakire yardım ediyor acaba.

En can alıcısı da şudur;

"Hacca gitme fakire yardım et"

Bunu diyen ateist Avrupaya Prag'a Londra'ya Paris'e veya Antalya'ya otele tatile giderken "Antalya'ya Paris'e tatile gitme fakire yardım et" diyen bir müslüman görüyor muyuz? Hayır görmüyoruz.

Dünya bu atesitlere güzel yemin ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 5 Nisan 2019; 18:48:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elLbufFer

Aydınlanmaktan kasıt hiç bir düşünce anlayışı mı ?

Alıntıları Göster
    Bilimselliği olmayan insan uydurmalarına muhalefet babında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Bana hakaret ediyor diyen adama bak. Beni köpekle kıyaslıyor. Dostum gömmek istemiyorum gerçekten ama kaşınıyorsun gerçekten. Hayal edemeyeceğin okullarda okudum. Hayal edemeyeceğin insanlarla tanıştım. Sohbet ettim, tartıştım. Ve senin gibi bir adamı burada dikkate alıp cevap veriyorum. Ve hala cevap veremediğimi söylüyorsun. Verdim ulan verdim. Okusana yazdığımı.

Saydıklarının hiçbiri bir tanrının var olmasını gerektirmiyor ki? O kadar bilgisizsin ki soruyu sorarken bile saçmalıyorsun. Bu nasıl bir soru? Bunların hepsiyle senden daha ilgiliyim. Fakat şu "tesadüf" argümanından vazgeçin artık. Bilgili hiçbir ateist veya deist her şey tesadüfen oluştu demez. Bu konuda hala mağara adamı seviyesinde kalmışsınız. Bunlar aşılalı yıllar oldu. Bilgili ve inanan insanlar artık bu argümanı kullanmıyor. Çünkü milyonlarca yıl süren bir süreç var. Ve Big Bang'den önce ne olduğunu kimse bilmiyor. Bu konuda insanlık ikiye bölünüyor.

1-)Allah yarattı diyenler.
    2-)Big Bang'den önce ne olduğunu öğrenmek için yıllarını veren insanlar. Bu amaç uğruna çalışırken interneti keşfettiler CERN'de.

Bu hayattan sonra gidecek bir yerim var mı yok mu bilmediğim için elimdeki tek hayata daha çok önem veriyorum. Ne de olsa sonrası var mı, bilinmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Bana hakaret ediyor diyen adama bak. Beni köpekle kıyaslıyor. Dostum gömmek istemiyorum gerçekten ama kaşınıyorsun gerçekten. Hayal edemeyeceğin okullarda okudum. Hayal edemeyeceğin insanlarla tanıştım. Sohbet ettim, tartıştım. Ve senin gibi bir adamı burada dikkate alıp cevap veriyorum. Ve hala cevap veremediğimi söylüyorsun. Verdim ulan verdim. Okusana yazdığımı.

Saydıklarının hiçbiri bir tanrının var olmasını gerektirmiyor ki? O kadar bilgisizsin ki soruyu sorarken bile saçmalıyorsun. Bu nasıl bir soru? Bunların hepsiyle senden daha ilgiliyim. Fakat şu "tesadüf" argümanından vazgeçin artık. Bilgili hiçbir ateist veya deist her şey tesadüfen oluştu demez. Bu konuda hala mağara adamı seviyesinde kalmışsınız. Bunlar aşılalı yıllar oldu. Bilgili ve inanan insanlar artık bu argümanı kullanmıyor. Çünkü milyonlarca yıl süren bir süreç var. Ve Big Bang'den önce ne olduğunu kimse bilmiyor. Bu konuda insanlık ikiye bölünüyor.

1-)Allah yarattı diyenler.
    2-)Big Bang'den önce ne olduğunu öğrenmek için yıllarını veren insanlar. Bu amaç uğruna çalışırken interneti keşfettiler CERN'de.
    Sana köpek demedim, bu kadar anlıyorsun işte. İnsanın düşünceleri aklı köpekten daha üstündür demek istedim. Ama anlayamadın tabi çünkü verdiğim örneğe cevap veremedin çareyi "bana haakret ediyorr" diyip soruyu yine es geçtin. Ayrıca evrime inanmıyormusun sen? Biz hayvandan gelmemiş miydik neden hakaret olarak algıladın ki??

Hayal edemeyeceğim insanlarla tanışmışmış. Yine ucube laflar. Nerden bilelim kardeşim tanıştığını, benim hayal edemediğim adam kim olacak ki? Peygamberle mi konuştun? Einsteinle mi konuştun, kimel konuştun o konuştuğun adamların yarısını cebimden çıkartırım kimle konuştun bi söyle?

İyilik.
    İşte verebildiğin cevap bu kdarCIK.

İşte bu yüzden fikirleriniz de bu kadarCIK değer görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Bu hayattan sonra gidecek bir yerim var mı yok mu bilmediğim için elimdeki tek hayata daha çok önem veriyorum. Ne de olsa sonrası var mı, bilinmez.
    Eğer inanmamışsan yerine birşey koyman gerekiyor. Çünkü bu bir tercih. Kavanozda veya boşlukta yaşamıyorsun, görüyorsun, okuyorsun, dolaşıyorsun, geziyorsun, gezdikçe dolaştıkça ne bileyim hiçbirşey yokmuş madde vs birden bunlar oluvermiş falan.. Herşey bu kadar basit mi sence? Bak yukarıda biri iyilik demiş. İyilik mi sence, bu kadar şey var ama amaç iyilik öyle mi:)
  • Yasin kac 13 falan mi arastirmadan okumadan konu acan tiplerden gibisin.

• Söyle bi düşünelim. İnandın,emir ve yasaklara elinden geldiği kadar uymaya çalıştım. Büyük günahlardan kaçındın. Dünyanın eglecesine dalmadın,ne istediysen yasamadin. Nefsine hakim oldun.Helal dairede yasamaya çalıştın. Ve öldün inandığın her şey yalanmış. Ne kaybedersin:Hicbir şey. Ya dogruysa kazanacagin "sonsuz" bir hayat var ve cennettesin.
    Tam tersini düşünelim. İnanmadin ve canin ne istediyse yaptın. Büyük küçük günah hiç önemsemedin. Ve öldün, ahiret ,hesap, mizan cennet ,cehennem. Ne kaybedersin?
    Özetle inanmak kolay. Emir ve yasaklara uymak zor. Insanın nefsi her zaman günaha meyilli. Onu kontrol altına almak elbetteki çok zor. İmtihanda olduğumuzu düşünerek bur hayatı yaşamalı,günaha girdiğimizde hemen tövbe edip Allah 'in rahmetinden umut kesmemeliyiz. Rabbim müslümanca yasamayi ve O'nun rızasını kazanmayi nasip etsin.

• Kaç yaşındasın? Senin yaşadıklarının benzerlerini 3-4 yıl boyunca ben de yaşadım, bakma sen burdakilere ya inançsızlar ya da çok inançlı olduğunu sanıyorlar, inanç bunalımının çok ciddi bir sıkıntı olduğunu yaşamayan bilmez.

75. sure şöyle başlar.

1. Kıyamet gününe yemin ederim.

2. Kendini kınayan nefse yemin ederim.

3. İnsan, kendisinin kemiklerini bir araya toplayamayacağımızı mı sanır?

4. Evet, bizim, onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter.

5. Fakat insan önündekini yalanlamak ister.

Sence Muhammed yazdıysa kitabı/Kur'an ı bu 5 ayette ne söylüyor Muhammed?
  • Forum seçim gündemini atlatmış özüne dönmüş

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    inançlı oldugumu zanneden kişilerden biriyim eleştirin haklı

bu bunalım veya sıkıntılı durum yasanabilir kabul ediyorum

bu konuda yanılabilecegimi kabul ediyorum . insan hata yapar

problem şu : insan bazı soruların cevaplarını hemen istiyor konu açan kişi gibi .. cevaplar kendi hayatının yasanmışlıklarının içinde oysaki belkide 5 yıl sonra
    Nasıl oluştuk sorusuna yanıt ararken kaç gün uykusuz kaldım bilmem. Uzun süre boyunca dinden çıkmamamı sağlayan soru buydu zaten. En sonunda bir tanrının olduğuna ama dinin olmadığına karar verdim. Yine de açık bir kapı bıraktım, şu anda çok zamanım olmasa da yazın bolca vaktim olacak, kesin kararımı aşağı yukarı o zaman vereceğim

Sen anlamıyorsun asıl. Ben bana köpek dedin demiyorum ki. Beni köpekle kıyaslıyorsun dedim

Söylediklerimin hiçbirine inanmak zorunda değilsin. İstersem ben Allah'ım derim. İnanıp inanmamak sana kalmış. Ama ben istediğimi söyleyebilirim. Bu konu tartışmaya açık değil.

Verdiğin örneğin neyine cevap vermedim? Ayrıca biyolojiden ne kadar uzak olduğunu da kanıtladın. "Hayvandan gelmedik mi?" de ne oluyor? Zaten hayvanız.

Verdiğin örneğin çok saçma olduğunu söyledim. Bunların var olması için tanrının var olmasının gerekmediğini söyledim. Sen nasıl bir cevap bekliyorsun benden anlayamıyorum.

Hiçbir şey tesadüfen oluşmadı. Her şey milyonlarca yıllık süreçlerden geçti. İlk canlı organizma 3.8 milyar yıl önce yaşadı. O da sudaki bir hücreydi. Evrimi günümüzde kısa periyotlarda bile gözlemleyebiliyorken 3.8 milyar yıl önceki hücrenin 200.000 yıl önceki insan formuna dönüşmesi için geçen zaman gayet yeterli bence. Ayrıca evren, insan, doğa. Bu gibi şeyler inanılmaz ve mükemmel şeyler değil. Evrene bir kaos hakim ve entropi yasası gereği evren hep düzensizliğe doğru gidecektir. "Kusursuz tanrı" kavramı yok olalı da yıllar oldu. Ama siz tatlı su müslümanları bu tip tartışmalarda çok geriden geliyorsunuz. Eski, çürümüş argümanları kullanıp duruyorsunuz.

"EĞEĞEĞEĞEĞE" diye gevelemeden önce birkaç kez oku yazdıklarımı. Çünkü önceki konuşmalarımızdan tecrübe ettim ki, tek seferde anlayamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayaman2 -- 5 Nisan 2019; 19:30:37 >

Ayrıca şunu da söyleyeyim. Ben negatif ateistim. Yani kesin olarak bir tanrının var olması mümkün değildir gibi bir düşüncem yok. Ama bir tanrının var olduğuna emin olabileceğim bir kanıt sunulana kadar yok kabul ederim. Fakat dinlerin tamamı uydurmadır benim düşünceme göre. Ki her din gibi İslam'ın da yok olacağını kestirebiliyoruz aslında. Çünkü peygamberlerin ailelerinin soy ağacını bildiğimiz için Hz. Adem'in kaç yıl önce yaşadığını kestirebiliyoruz. Yaklaşık 6000-7000 yıl önce. Fakat şu anki insan türü yaklaşık 200.000 yıldır yeryüzünde. Yani ilk insan Hz. Adem değil.
  • Allah c.c. ve resulü Muhammed s.a.v inan rahat et bir ömür böyle geçmez

• Mrb

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:25:10 >
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Değişik bir kafa yapın var mesajlarından hemen anlamıştım, yanıltmadın beni. Seni kastetmemiştim ancak özeleştiri yaptın hemen ve bu çok güzel bir şey, bizim toplumumuzda pek becerilen bir olay değil kendini eleştirmek. Teşekkür ederim.

Benim de çok değişik bir kafa yapım var, çıldıracak gibi olduğum zamanlarım hala olur. 10 yıl oldu sayılır imana geri döneli ve gerçekten ikna olmam çok çok zor olmuştu.

Eğer sadece inananlara baksaydım kesinlikle iman etmezdim. Kur'an ancak doğru şekilde okunursa anlaşılan bir kitap. Temiz akıllı olmak şart.

Cevapların gözümün önünde olduğunu ben de yıllarca görmedim çünkü görmek istemedim ama görmek istemediğimi istediğimi bilmiyordum.

Allah kolay bir kitap sunmadı, inananlar en çok burada yanılıyor inanmayanlara bakıp ben kesin cennetliğim gibi bir yanılgı ile hareket ediyorlar halbuki düşünmüyorlar acaba ben cehenneme gidebilir miyim diye.
    Daha da uzatırım da neyse.

Sen ehli sünnet misin? Ben mezhepsizim söyliyim de

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.