Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sething

yaw tmm ben cahilim..

allah kahretsin beni..

kalp gözümü kapatsında 2 büklüm kalan kafirlerde olayım..

yeter ki sen kırılma..incinme..
    kalb arabca bir kelime .. anlamı şu ; çevrilmek dönmek

kelimelerde inşa edilir . secimleri kalp yapar ve eyleme gecersin

sürkli hakikatten veya batıldan çevrildiği için kalp demişler sapmaya eğilimli iyi yada kötü yönde

ve akleden bağlantıları kuran kapl tir insan vücudundaki en güçlü kas tır ve cereyanın sizin ifadenizle elektriğin en yüksek oldugu bölge buradadır

kalp katılaşıp körleşirse GÖREMEZSİN sadece bakarsın en'am gibi .. dinleymezsin bir kulağından girer digerinden çıkar ve dolayısıyla bağlantıları kurup neden sonuç ilişkisi içinde doğru çıkarımlar yapamazsın

bu sebeple gören gözler değil kalplerdir ayette belirtildiği gibi

• muhittin vardı felsefe bölümünde muhittini çağırın gelsin selahattin kaçtı
  • Buda ayrı bi moda oldu insanların zeki olanları inanmaz. Sözüm meclisten dışarı bazıları sırf kendini aykırı göstermek için bu yollara sapmaya başladı. Anasını satayım bi zeki sizsiniz bizler aptalız. Biraz düşünme yeteneklerinizi kullanın kimin akıllı olduğu ortada. İnkar etmek kendince özgüven hissinden, cahil cesaretinden başka bir şey değil, hiçbirinize de birşey kazandırmaz. Halbuki bırak herşeyi gözündeki kirpiği düşün önündeki çomağı düşün kadındaki kuyuyu düşün yav neden insan ırkı 2 cins bi üçüncüsü yok. Madem evrim var senin akıl edemeyeceğin bi zekanın ürünü olduğun apaçık ortada evrim saçmalık bunu unutma benim atam porsuk değil sizinkini bilmem. İnanmak istediğin için değil istemediğin için inanmıyorsun. İnanmak isteyenin sadece yaratılıştan gelen mucizevi ve mükemmel varlık olan kendine baksan zaten inanırsın. Bilim diyorsun yav insan bu Allahın yarattığını taklit etmekten öteye gitse ya mesela bi üçüncü ırkı yaratın hadi bana. Bak rabbim ne güzel 2 cins yaratmış bizleri. Robot yaparlar bilim insanları kim bizim kopyamızı daha kusursuz yapma çabasında hoş hiçbiri daha merdiveni düzgün inip çıkamıyor. Yav çok zekisiniz hadi 3. Cinsiyeti de siz yaratın. Gaylardan trolardan bahsedipde mide bulandırıcı olmayın da kalın sağlıcakla. Hiç birşeyi görmüyorsan yaratılıştaki mucizeyi gör. İnsanoğlu doğadan aptal değil zannımca bi ırk meydana getirsinler görelim daha soyu tükenenleri nasıl kurtarcaklarını bilmiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hanibene H kullanıcısına yanıt
    vakıa suresinde insana bir çok soru sorulur 1 tanesi şudur

çomaktan kuyudan atılan sıvı !!! ki insanoğlu çomaktan atılan sıvıyla kuyudan karanlıktan çıkar 9 ay sürecinde

أَفَرَأَيْتُم مَّا تُمْنُونَ

أَأَنتُمْ تَخْلُقُونَهُ أَمْ نَحْنُ الْخَالِقُونَ

onu yaratan sizmisiniz biz miyiz ?

topraga hayat veren yağmuru indiren bizmiyiz sizlermisiniz geceyi gündüzü birine saran güneşi doğudan batıya cereyan ettiren ?

ektiklerinizi toprakta görmüyormusunuz düşünmüyormusunuz

ziraatini yetişmesini büyümesini sağlayan siz misin ?

peki mükezzibin olanlar yalancılar ne cevap veriyorlar bu sorulara ?

hayır biliyorlar ki onlar yaratıyor degil ..

inanmaya çalıştım olmadı olmuyo
  • Hala alaycı konuşuyorlar ya bayılıyorum bunlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben küçük bir kopukluk var diye düşünmüştüm meğerse tesisatın tamamı yanmış bu yüzden uğraşmaya gerek görmüyorum.
  • Neye inandın o zaman, bu hayata verdiğin anlam nedir?
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Attığınız şu şakirt videolar midemi bulandırıyor ya. Youtube'da ne kadar islamcı kanal varsa güzel dilimize el gayyıp guyyup garip gurup kelimeler sokuşturmaya çalışıyorlar. Çünkü asimile olmuşlar. Arap kültüründe boğulmuşlar. Ayrıca işinize gelen hadisi kabul edip işinize gelmeyeni reddederek hiçbir şeyi kanıtlayamazsınız. Kur'an'ın içinde apaçık olduğu yazıyor ise neden binlerce tefsire ihtiyaç duyuyorsunuz? Çünkü ayetleri eğip bükmeniz gerekiyor. Çünkü ayetlerde net bir şekilde bugün yalanyabileceğimiz şeyler var. Siz de bunları eğip bükmeye çalışıyorsunuz. Dinler hiçbir tanrı tarafından gönderilmemiştir. Dinler insan uydurmasıdır. Gün gelecek tüm insanlar bunun farkında olacak. Siz olmazsanız çocuklarınız, çocuklarınız olmazsa onların çocukları.
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Şu soruyu nasıl utanmadan sorabiliyorsunuz ya? Hep aynı soru. Neden dini bir hayata bağlama aracı olarak görüyorsunuz? Ben 15 yaşımdayken dinlere inanmayı bıraktım ve hiç de eksikliğini hissetmedim. Aksine daha ahlaklı bir insan oldum. Ve ömrümü de iyi ve faydalı bir insan olmak için geçirdim. Bundan daha büyük bir emel olabilir mi? Cennete gitme umuduyla iyilik yapan insan ne kadar ahlaklıdır?
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Kalbin bilimsel olarak söylediğiniz gibi bir işlevi yoktur. Kalbin görevi vücuda kan pompalamaktır. Ötesi değil. Aynı zamanda ruh diye de bir şey yoktur. Var olan tek şey bilinçtir. Bilinciniz sayesinde kararlar verirsiniz. Bu yüzden tıpta beyin ölümünüz gerçekleştiğinde ölümünüz gerçekleşmiş demektir. İnsan doğduktan sonra dünyaya faydalı olmaya çalışmalıdır. Mutlu bir hayat geçirmek için yaşamalıdır. Çünkü ölü bir bedenin hiçbir anlamının kalmadığını hepimiz biliyoruz. Sizi şu videoya davet ediyorum. Hassas iseniz izlememeniz gerektiğini de ekliyorum.
    Bidat & Hurafe Merkezi Bidat Hurafe Merkeziyoutube
    İnsan Cesedinin Mezarda Nasıl Çürüdüğünü Biliyor Muydunuz
    https://www.youtube.com/watch?v=QGC0Qh3RMNI

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanibene

Buda ayrı bi moda oldu insanların zeki olanları inanmaz. Sözüm meclisten dışarı bazıları sırf kendini aykırı göstermek için bu yollara sapmaya başladı. Anasını satayım bi zeki sizsiniz bizler aptalız. Biraz düşünme yeteneklerinizi kullanın kimin akıllı olduğu ortada. İnkar etmek kendince özgüven hissinden, cahil cesaretinden başka bir şey değil, hiçbirinize de birşey kazandırmaz. Halbuki bırak herşeyi gözündeki kirpiği düşün önündeki çomağı düşün kadındaki kuyuyu düşün yav neden insan ırkı 2 cins bi üçüncüsü yok. Madem evrim var senin akıl edemeyeceğin bi zekanın ürünü olduğun apaçık ortada evrim saçmalık bunu unutma benim atam porsuk değil sizinkini bilmem. İnanmak istediğin için değil istemediğin için inanmıyorsun. İnanmak isteyenin sadece yaratılıştan gelen mucizevi ve mükemmel varlık olan kendine baksan zaten inanırsın. Bilim diyorsun yav insan bu Allahın yarattığını taklit etmekten öteye gitse ya mesela bi üçüncü ırkı yaratın hadi bana. Bak rabbim ne güzel 2 cins yaratmış bizleri. Robot yaparlar bilim insanları kim bizim kopyamızı daha kusursuz yapma çabasında hoş hiçbiri daha merdiveni düzgün inip çıkamıyor. Yav çok zekisiniz hadi 3. Cinsiyeti de siz yaratın. Gaylardan trolardan bahsedipde mide bulandırıcı olmayın da kalın sağlıcakla. Hiç birşeyi görmüyorsan yaratılıştaki mucizeyi gör. İnsanoğlu doğadan aptal değil zannımca bi ırk meydana getirsinler görelim daha soyu tükenenleri nasıl kurtarcaklarını bilmiyorlar.
    Sevgili arkadaşım bakın sizin yaptığınızın aynısını ben yapınca nasıl oluyor.

Sadece göz bile muhteşem bir tasarımcının ispatıdır demek ki dinlere inanmayanlar tamamen haklıdır.

Sizler nasıl olur da sonsuz güçlü bir yaratıcıya
    “görgü kuralı yazma”,
    “efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetini kabul etmeme”,
    “aciz, cahil dangalak bir herif bile olsa şahitliğini tek başına kabul edip iki nobelli Marie Curie’nin tek başına şahitliğini bir çok meselede kabul etmeme”
    gibi özellikler atfedersiniz. Nasıl olur da asr ı saadette köle ve cariyenin bebeği mal hükmünde doğarken buna ceza vermeyeceğini düşünürsünüz.

İnan ki bunu demiyorum. Çünkü bu tür bir yaradana inanıyorum diyen herkese inanç özgürlüğündür canım kardeşim der geçerim.

Peki sizler bunu neden bir türlü başaramıyorsunuz? “Araplara 23 yıl boyunca müdahale edip yaşamlarına dahil olsa herşeyi düzeltirdi sonsuz güç” diyen adama ne söyleyebilirsiniz ki? Gözün mucizesi sizin tekelinizde filan değil. Hazret i yaradan da. Sadece saygı. İnanca saygı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Nisan 2019; 18:2:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Kurt düştü bir kere geri dönüş yok,hoş geldin aydınlanmaya
    Aydınlanmaktan kasıt hiç bir düşünce anlayışı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Şu soruyu nasıl utanmadan sorabiliyorsunuz ya? Hep aynı soru. Neden dini bir hayata bağlama aracı olarak görüyorsunuz? Ben 15 yaşımdayken dinlere inanmayı bıraktım ve hiç de eksikliğini hissetmedim. Aksine daha ahlaklı bir insan oldum. Ve ömrümü de iyi ve faydalı bir insan olmak için geçirdim. Bundan daha büyük bir emel olabilir mi? Cennete gitme umuduyla iyilik yapan insan ne kadar ahlaklıdır?
    Hayrola ne yazdık da celallendin? Bu hayata ne anlam verdik dedik, bu kadar basit bir soruyu bile cevaplayamıyorsan burda ne işin var bir, iki; bunun suçlusu biz miyiz?
    İnanmayı bırakmış ahlaklı olmuşmuş.. Ona sen karar veremezsin şahit getirmen gerek nerden bilelim senin gerçekten ahlaklı olduğunu? Normal bir soruya bile "utanmadan bunu mu soruyorsun" diyen adamsın, cevap veremediğin için karşındaki insana hakaret ediyorsun sonrada burda ahlak sayıklıyorsun.

Din dışında bu hayata verebildiğiniz bir anlam yok, verebildiğiniz üç beş saçmalık da sizi tatmin etmediği için bunun rahatsızlığı beyninizi çürütmüş o yüzden basit sorulara bile katlanamıyorsunuz.

Kimse cennete girmek için iyilik yapmıyor, sen hariç. Baksana inanmadıktan sonra ahlaklı olmuşsun, demek inanıyorken cennet için iyilik yapıyordun, vah vahhh sana ki ne vah!!

• erayaman2 kullanıcısına yanıt
    ruh ;; bilinç dediğimiz şey zaten soyut .. kalp vücuda kanı pompalar bu sebeplede en güçlü kastır .

modern tıb ; modern paradigma ile hareket eder . ticari sektör haline gelmiştir beyin ölümü konusu tıb camiasında doktorlar arasında tartışmalı bir meseledir
    kalp nakli masaldır hikayedir kalb degiştirilemez

kalbin durdugunda ölürsün . yakınlarından hiç ölen olmadımı veya bir canlının ölümüne şahit olmadın mı ?

nefes alışı yavaşlar kalp durur nihayetinde ölüm gercekleşir

beyin ölümü raporları ; insanı öldürmek için verilir çünkü geri gelme süreci öngörülebilir degildir kişinin bakımı zordur ve maliyetlidir koma haline benzer

ölü beden sürec içinde şişer çürür topraga karışır . beden topraga aittir cünkü ..

bilmediğin şey şu : zaten ölüydün hayat bulmadan doğmadan önce ; henüz bir şey değildin hayat buldun topraktan bedeninde ve tekrar topraga iade oluyorsun ölüm ile .. 2 ölüm 2 hayat yaşar her canlı 4 mevsim benzeri

ihtimal veriyormuydun ölüyken hayat bulacagına ? hayır

dolayısıyla fiş çekildiğinde her şey son bulur inancı bir yanılsamadır

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Hala alaycı konuşuyorlar ya bayılıyorum bunlara
    Neye inandın o zaman, bu hayata verdiğin anlam nedir?
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tartışmayı Türkçe olarak sürdürmenizi temenni ediyorum. Kalp nakli masaldır derken? Siz yeraltında falan mı yaşıyorsunuz? Türkiye'de bile yüzlerce kez yapıldı kalp nakli.

"bilmediğin şey şu : zaten ölüydün hayat bulmadan doğmadan önce ; henüz bir şey değildin hayat buldun topraktan bedeninde ve tekrar topraga iade oluyorsun ölüm ile .. 2 ölüm 2 hayat yaşar her canlı 4 mevsim benzeri

ihtimal veriyormuydun ölüyken hayat bulacagına ? hayır

dolayısıyla fiş çekildiğinde her şey son bulur inancı bir yanılsamadır"

Kısmında kendinle çelişmişsin. Doğmadan önce nasıl hiçbir şey isen, öldükten sonra da hiçbir şey olacaksın. Bunu kendin açıklamışsın zaten. En sonunda tam tersini kanıtladığını söylemişsin.
    Ne celallenmesi arkadaşım? Hakaret etme falan sen nerenle okuyorsun yazdıklarımı :D Hakaret falan etmedim. Kimseye ne kadar ahlaklı olduğumu kanıtlamak zorunda da değilim zaten burada bunu tartışmıyoruz. "Bu kadar basit bir soruya bile cevap veremiyorsan" derken? Cevap vermemiş miyim? Yazdığımı bir daha oku. Gayet net bir cevap verdim. İnsan faydalı olmak için yaşamalıdır. Amacı bu olmalıdır dedim.
    Sizin gibi insanların bu yaptığına literatürde "straw man fallacy" denir. Tam olarak Türkçe karşılığı yok. Araştırabilirsin. Söylediğim şeyleri anlamadığın için kafanda harmanlayıp beni benim söylediğim şeylerden farklı şeyler söylemekle itham ediyorsun. Çarpıtıyorsun yani söylediklerimi. Benim eskiden cennet vaadiyle iyilik yaptığımı nereden çıkardın? Kafandan hikaye uyduruyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayaman2

Ne celallenmesi arkadaşım? Hakaret etme falan sen nerenle okuyorsun yazdıklarımı :D Hakaret falan etmedim. Kimseye ne kadar ahlaklı olduğumu kanıtlamak zorunda da değilim zaten burada bunu tartışmıyoruz. "Bu kadar basit bir soruya bile cevap veremiyorsan" derken? Cevap vermemiş miyim? Yazdığımı bir daha oku. Gayet net bir cevap verdim. İnsan faydalı olmak için yaşamalıdır. Amacı bu olmalıdır dedim.
    Utanmadan sormak ne demek? Ne sordum ki utanacakmışım? Bu hayata ne anlam veriyorsun demek utanmadan bu soruyu sormak mı demek? Birşeyi cevaplayamayınca saçmalamaya başlıyorsunuz. Senin ne kadar ahlaklı olduğunu bilmiyoruz, nereden bilelim bunu ki gelmiş ben inanmadım ahlaklı oldum diyebiliyorsun?

Ben yaşamanın amacını sormadım, bu hayata verdiğin anlam dedim, bu evren bu kainat, bu akdar fizik kanunu, madde, zaman, sen, bilincin, iyilik - kötülük, fizik kimya biyoloji vs..neye inandın? Tesadüf mü? Bu hayata verdiğin anlam ne?
    - İyilik.

Bu kadarCIK mı?
    Eğer bu kadarCIK ise fikirlerin de o kadarCIK değer görür. Bak köpek de bazen bir kediyi kurtarıyor "iyilik" yapıyor, bir köpekten bile farklı düşünemiyor musun?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.