Şimdi Ara

Gerçekten inanmaya çalıştım. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
2
Favori
12.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

Multi kıyas 101 zodyon bey

Alıntıları Göster
    Tikel bir varlık olarak ben herhangi bir grubun sözcülüğünü yaptığımı/yapmayı kabul ettiğimi hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Tikel bir varlık olarak ben herhangi bir grubun sözcülüğünü yaptığımı/yapmayı kabul ettiğimi hatırlamıyorum

Alıntıları Göster
    Sadece bir foruma bir şeyler yazınca yazdıklarınıza eklemeler yapılabileceğinizi bilseniz yeter zodyon bey. Poker oynarken size “görüp arttıyorum” denmesi de normaldir.
    Gördüm arttırdım diye düşününüz; hepsi masada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 6 Nisan 2019; 17:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Sadece bir foruma bir şeyler yazınca yazdıklarınıza eklemeler yapılabileceğinizi bilseniz yeter zodyon bey. Poker oynarken size “görüp arttıyorum” denmesi de normaldir.
    Gördüm arttırdım diye düşününüz; hepsi masada.

Alıntıları Göster
    Angaje olmaya geldik mi şimdi

Yine de mahsuru yok

Sıkı dur muhteşem fikirlerimi açıklıyorum

Cennetten arsalar satın almak çok yanlış.Rahiplik siz kendinizle sınırlandırılsa bile.Cennet tevilim oranın post pozitivizmi yansıttığı şeklinde

Ne söyleyecek kapasitede olduğumu bildiğine inanmayı sürdürüyorum bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 6 Nisan 2019; 18:1:4 >

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    "Madem her şeye gücü yeten bir tanrıdan bahsediyoruz, bu Tanrı, herkesin okuduğu zaman doğru, tam manasıyla anlayabileceği bir kutsal kitap gönderebilir. Ama yapmamış."

Deveye Hendek atlatmaktan İnsana laf anlatmak zordur. Demiş Atalar.
    Peygamberler dönemindede inanmayanlar çıkmış. Hz Muhammed, putlari ilah olarak görmeyi bırakın. Her şeyi yaradan Allahı kabul edin dediğinde, insanlardan bazıları kendi yaptıkları putlara inanmaya devam etmişlerdi. Dikkatini çekerim. Evrenin büyüklüğünün bu kadar bilinmedigi, bilimin bu kadar gelismedigi o cahiliye döneminde bile Hz. Muhammede kendi toplumundan bazıları inanmamisti!
    Diğer tüm peygamberler dönemlerinde de böyle olmuş.
    Buradan cikaracagimiz sonuç her devirde inanmayanlar olacaktır.
    Peygambere edilen sözler, Kuranin haşa uydurma oldugu vb. Hepsinin temelinde Allaha inanmamak var! Eskidende boyleydi. Şimdide böyle. Değişen birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 6 Nisan 2019; 18:34:7 >

• halil altın H kullanıcısına yanıt
    Peygamber inanmayanlara eyvallah demedi.
    Kendi gibi mecnunlari suaikastle gucu ele gecirinde de onlar ve muritlerini acikca katletmistir..
    Birakin bu tatlu su muslumanligini..

• quote:

Rust in Peace. @ 31 Mart 2019 22:23:14

Ama olmadı arkadaşlar. İnanmak istedim, bazen kabul edemediğim şeyleri bile yorumlayarak mantığa hale getirmeye çalıştım ama belli bir yerden sonra kıvıramadım.
    Ölümden çok korkuyorum. Bu yüzden baskıcı da olsa bir dine inanmayı çok isterdim, çünkü sonsuz boşluk kavramı beni çok ürkütüyor. Ben öldükten sonra yokolmak istemiyorum.
    Şu anda inanmasam da hala inanmaya çalışıyorum ama olmuyor, yapamıyorum.
    Tavsiyeleriniz var mı?

Ölümün nesinden korkuyorsun.Hayatta her şey doğar büyür ölür.
    Ölüm korkusu bencilliğin bir ürünüdür.

Sen tamamen kafandan inanç konusunu atamamışsın.

Biz öleceğiz torunlarımıza yer açılacak.Asıl mesele onlara yaşanılacak bir dünya bırakabilirmiyoruz.
    Onlara açlık ve sefalet bırakıyorsak gözümüz açık gidebiliriz.

Yapılacak bir şey yok.

Kendini değil gelecek nesilleri düşün.Tüm insanlığı doğayı düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Peygamber inanmayanlara eyvallah demedi.
    Kendi gibi mecnunlari suaikastle gucu ele gecirinde de onlar ve muritlerini acikca katletmistir..
    Birakin bu tatlu su muslumanligini..
    Hz. Muhammed in gizli olarak islama daveti yaklaşık 3 yıl sürdü. 30 kisi civarinda müslüman vardi. Bunlarinda bazıları kadın ve cocuktu.
    Açıkça islamiyete davet 3 yıl sonra başladı. İnsanlar gönül rızası ile islamiyete girerken, karsi tarafta zulumleri arttirdı. Müslümanlara iskence ettiler. Öldürdüler. Topraklarını terk ettirdiler. Fakat insanların müslüman olmasını engelleyemediler.
    İslâm hızla yayıldı. Müslümanların sayısı arttı. Müşrikler, Müslümanları yok etmek için, Müslümanlar ise kendilerini koruyup, daha çok insana ulaşmak için savaştilar.
    Hakliysan savasirsin. Yada gucluysen savasirsin. Müslümanların savasması haklı oldukları içindi. İddia ettiğin gibi İnsanlara suikastle islami kabul ettirmediler. Bu mümkünde olmaz. Aksine Hz Muhammed e defalarca suikast girişiminde bulunulmuştur.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Aydınlanmacılara tesadüfler gelsin..https://www.youtube.com/watch?v=8oDY-OK_4ns

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Içinde yaşadığımiz topluma saygiliysak, o toplumun pek cogunun değer verdiği konularda dikkatli olunur.
    Cani cekince, inananlarin degerlerine her türlü iftira, hakaret, alaya alma, masal hikaye benzetmesi.
    Burada genelde böyle davranan bir tayfa var.
    Amaç nedir tam olarak bilmiyorum ama fikir yurutuyorum!

• Youtube da "Hayalhanem" diye islami video sayfasi var.istersen oraya bir göz at.Belki kafandaki sorulara cevap bulabilirsin.

• Güzel kardeşim öncelikle güneş sistemimizde ki bir güneşimiz olmasa idi tüm dünya karanlığa gömülecek göz gözü görmeyecek idi.
    Yani rastgele tesadüfi bir oluşum yok.
    Güzel sağlam bir ilmihal al oku dini yaşamasanda inan ve bil ilk başta.
    Günümüzde sadece kendi ülkemizde dahi yaşar Nurisinden zekeriya beyaza, islamoğlundan Abdülaziz bayındıra cübbeli Ahmet hocaya kadar her kafadan ayrı bir ses çıkıyor bunlar sadece günümüzde olanlar 1400yıl boyunca arada başka ülkelerde gelip geçenleri düşün. Hepsi bir kelime farklı söylese ciltlerce yanlış kitaplar olur. Bilmeyen kişi için karmakarışık bir durum oluşur. Bilen kişi için yanlışı ayıklamak daha kolay olur.
    Önce dinin özünü öğren sonra yavaş yavaş doğru bilgileri özümseye özümseye devam et. Sonuçta bir sınavda da olsak sınavı geçmek için 100almak şart değil Allahın lütfu rahmeti sonsuzdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raz Muay -- 7 Nisan 2019; 0:12:5 >

• Düzeltme için teşekkürler hızlıca yazılmadan.

• Gökte ikinci bir güneş çıkana kadar kalsın.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.