Şimdi Ara

Gerçekten iyi biri olmak çok zor bir iştir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Düşünsene affetmek fedakarlık kendini sınırlamak asla kin beslemdmek falan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bazı insanlar çok pislik olmasa o kadar da zor değil aslında ama bir noktadan sonra olay savunma mekanizmasına dönüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar müslümanın özellikleridir zaten, dinimiz de bunları emrediyor: insanlar sapıttığı ve dinden uzaklaştıkları için onları kontrol eden birşey yok, tamamen nefsî hareket ediyorlar...Bunlardan kurtulmak için kurtulmuş olanlarla beraber olmak lazım. Onlar da toprağın altında ama kitapları var. Hakiki din alimlerinin kitaplarını alıp okumak ve istikameti düzeltmek lazım...

www.dinimizislam.com sitesinden bu kitapların mp3 ve pdf formatlarına ve hatta görme engelliler dahi yararlansın diye seslendirilmiş versiyonlarına kadar hepsi ücretsiz...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Ben dinlere inanmam bir insan harbi gerçekten iyiyse bunu kendi isteyerek yapar iyi olup olmadığını veya tanrısını düşünmez

• İyilik bir bakış açısıdır, bir insanın kendisini iyi olarak tanımlaması ise megalomanlık. Kime göre, neye göre iyisin?

• Up

• Yüksek bir ahlak düzeyine sahip olmak gerekir o da aileden gelir diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadece zor iş değil boş iştir

• Up

• dekareme kullanıcısına yanıt

"Tehdit esasına dayalı ahlak, ahlak olmadığı gibi güvenilir de değildir." -- Atatürk

"Siz ananızdan babanızdan korktuğunuz için, polisten korktuğunuz için, cumhurbaşkanınızdan korktuğunuz için, Allah'tan korktuğunuz için kötü şeyler yapmıyorsanız siz vicdanlısınız demek değildir. Siz korkaksınız demektir." -- Celal Şengör

• deliratio kullanıcısına yanıt

ikisi de yanlış biliyor.

insan denen yaratık korkmazsa her pisliği yapabilecek kapasiteye sahip. cezası olmasa insanlar birbirini yerdi çiğ çiğ.

yok öyle bi dünya, efendim iyilik içimizde olacak falan filan. 8 milyarda 1 kişi bulabilirsen ikinciyi bulamazsın o şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ikisi de yanlış biliyor.

insan denen yaratık korkmazsa her pisliği yapabilecek kapasiteye sahip. cezası olmasa insanlar birbirini yerdi çiğ çiğ.

yok öyle bi dünya, efendim iyilik içimizde olacak falan filan. 8 milyarda 1 kişi bulabilirsen ikinciyi bulamazsın o şekilde.

Bu da bana göre yanlış mesela. Dediğine göre hayvanlardan pek de bir farkımız yok. Muhakeme yeteneğine sahip, aklını kullanabilen, eylemlerine temel teşkil edecek iradelere sahip dünyanın en mükemmel varlıkları değiliz.

tamamen değil ama bir yönüyle öyle. insanın içinde hayvani dürtüler vardır zaten.

• U0

aynı din size yüzlerce yerde aklınızı kullanın da diyor sadece salt bunu şunu yapmayın korkun diye cımbızlanırsa celal şengör gibi körce bir bakış açısına sahip olunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7F9337E2

aynı din size yüzlerce yerde aklınızı kullanın da diyor sadece salt bunu şunu yapmayın korkun diye cımbızlanırsa celal şengör gibi körce bir bakış açısına sahip olunabilir.

Kuran dogmadır. Alkol kullanmayacaksın diyorsa kullanmazsın. Zina yapmayacaksın diyorsa yapmazsın. "Allahım ben aklımı kullanıyorum ve müslüman olmayan arkadaşlarım gibi kendimi dağıtmadan, sadece ortamla uyumlu olabilmek için alkol içmek istiyorum" deme hakkına sahip değilsin. Sadece Allah içme dediği için içmezsin. Aksi takdirde günahkar olursun.

Kuran örtünmeyi emretmişse örtünürsün. "Allahım çok refah bir ülkede bilinç seviyesi yüksek insanlarla beraber yaşıyorum ve saçımı açmakta bir zarar görmüyorum" deme hakkına sahip değilsin. Gibi...

Allah'tan gelen bir şey tanrı katında bitmiştir sana tekrar tekrar update'ler yapacak değildi tabiki dogma olacak. herkesi istediğiyle aklını bürüsün. her şeyin ortaya çıkacağı gün vardır. ayrıca ayetlerin yoruma açık ve açık olmayanları vardır. Dogma demek sorgulamamak demek değildir, sadece yüce yaratıcının metinlerini yeterince kalifiye anlayıp anlamama meselesidir, günahın ne olduğunu öğreniniz, günah bir şeyin ihtiva ettiği öğüt ve öğretileri doğru anlamamak ve yorumlamamak yani doğada fıtratta olmayan bir iş yapmak olarak yorumlanabilen bir şeydir. Asıl sizin ilahi metinleri bu şekilde yorumlamanız birer dogmadır ve bunlar aslında içinde yaşadığımız kabalist, emperyalist sistemin bize öğretileridir, "In God We Trust" dedikleri hergele öyle istiyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D7F9337E2

Allah'tan gelen bir şey tanrı katında bitmiştir sana tekrar tekrar update'ler yapacak değildi tabiki dogma olacak. herkesi istediğiyle aklını bürüsün. her şeyin ortaya çıkacağı gün vardır. ayrıca ayetlerin yoruma açık ve açık olmayanları vardır. Dogma demek sorgulamamak demek değildir, sadece yüce yaratıcının metinlerini yeterince kalifiye anlayıp anlamama meselesidir, günahın ne olduğunu öğreniniz, günah bir şeyin ihtiva ettiği öğüt ve öğretileri doğru anlamamak ve yorumlamamak yani doğada fıtratta olmayan bir iş yapmak olarak yorumlanabilen bir şeydir. Asıl sizin ilahi metinleri bu şekilde yorumlamanız birer dogmadır ve bunlar aslında içinde yaşadığımız kabalist, emperyalist sistemin bize öğretileridir, "In God We Trust" dedikleri hergele öyle istiyor çünkü.

Gerçekten iyi biri olmak çok zor bir iştir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.