Şimdi Ara

Gerçekten Yardımınıza İhtiyacım Var!(Alibaba.com ile İlgili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Alibaba'dan (AliExpress değil) 32 adet akıllı saat alış verişi yaptım. İlk alışverişim olduğu için tecrübesizdim. Gümrük, ticari gördüğü için ürünlerimi geçirmek için 1400 lira istedi benden. Ürünlerin fiyatına zaten ₺1100 yaklaşık. Dolayısıyla fazla geldiği için iade ettim ben de. Aynı anda da alibaba üzerinden anlaşmazlık açtım para iadesi için. Ne var ne yok yazdım. Öncesinde Satıcı "Paranı iade edemeyiz" demişti ama AliExpress bu konuda genelde müşterinin yanında olduğu için Alibaba da olur diye düşündüm ve satıcıya iplemedim. Satıcı haliyle anlaşmazlığı reddetti. Daha sonra alibaba nın yargı kısmı da beni haksız buldu. "Kendi ülkenin gümrük kanunlarından bize ne" dediler. İyi dedim. Satıcıya "İade kargo ücretini kes gerisini iade et bari" dedim onu da kabul etmedi. Çok pahalı tutar iade kargo ücreti falan dedi. Sonuç olarak 1100 lira heba oldu. Son olarak yeni bir anlaşmazlık açtım. Gümrükten hiç bahsetmedim. Ürünlerimizi gelmedi, iade etmek istiyorum falan dedim. Zor ama ne koparsam kar diyorum şu an. Biri çıkıp ben paranı alırım derse %50si onun olsun gerçekten. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toplu alım yapmadan önce çeske sorsaydiniz. Bı çare ürün gelmedi diye bankaya ödeme itirazında bulunun

• quote:

Orijinalden alıntı: FKILIC

Toplu alım yapmadan önce çeske sorsaydiniz. Bı çare ürün gelmedi diye bankaya ödeme itirazında bulunun

Bankaya mı? Bankaya böyle bir itirazda bulunabiliyor muyuz?
  • Hatalı sizsiniz bu gayet açık. Araştırma yapmadan böyle bir işe kalkışmış ve resmen satıcıyı mağdur etmeye çalışmışsınız. Şu durumda geri dönüş olacağını sanmam, artık satıcının elindesiniz. Alabiliyorsanız bir şekilde ürünleri alın ve az karla elden çıkarmaya bakın, en temiz yol bu gibi. Böyle bir olaydan sonra araştırma yapmayı ihmal etmezsiniz.

• ceks-arif C kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı yada banka kartı ile ödeme yapıldıysa bankaya harcama itirazı yapılabiliyor. Alibaba da ödeme sistemi kart ile olmuyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca gümrüğe takılmış üründe banka, alibaba ve satıcının dediği gibi sizi haksız bulacaktır. Alıcı ülkesinin gümrük durumundan sorumludur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En mantıklı yol gümrüğü ödeyip ürünleri almak. Ürünleri satarak zararı amorti etmek. Tabi ürünleri 1400 den ucuza satacaksanız hiç bulaşmadan 1100 liranın üstüne bir bardak soğuk su içmek.

• elektronik eşya getirmek sıkıntılı bence 1400 u kabul edin , öteki türlü garanti vermen gerekecek, türkçe kullanım kılavuzu , ce belgesi gümrük müşaviri bir dünya prosedür var, ya da 1100 liran gidecek , bizde şirket adına elektrikli scooter getircektik ama götmz yemedi dış ticaret uzmanı tuttuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratalagoz -- 20 Eylül 2017; 17:29:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu saatleri sahibinden vb sitede satacaksaniz zaten bizim vergi dairesi de pesinize duser. Aliexpressten 1-2 ser adet getirip satsaniz olurdu. Yurtdışı ndan ithalat yapacaksaniz vergi dairesine kayit olup resmi ithalat yapmalisiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.