Şimdi Ara

Gerekçeli karardaki vekil ücreti iadesi hakkında .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , avukatım davayı kazandı şimdi sorum şu ben avukatıma ödediğim ücretin davalıdan alınıp bana verilmesine karar verdi mahkeme ve avukatım bu ücretin kendi hakkı olduğunu söylüyor bu durum bana ilginç geldi bilenler yorum yazabilir mi ?

Gerekçeli karardaki vekil ücreti iadesi hakkında .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avukatın kendi hakkı. Avukatlık Kanununda bununla ilgili hüküm olması lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dembe7 kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkürler ancak davacıya iadesi kısmı kafanı karıştırdı .

• muhammet.cskn kullanıcısına yanıt
    Bu harcamaya hükmedilme nedeni avukatın x2 yapmasını sağlama değil bilakis davacının hakkını aramak için ödemek durumunda kaldığı avukatlık giderini veya giderin bir kısmının karşılanmasını sağlayarak adaleti sağlamak olması lazım gelir. Avukatla başta anlaşmanız kazanma/kaybetme durumunda kimin ne alacağı hakkında anlaşmanızın olması lazım gelir. Bu tutar direkt avukata ödenmekte bildiğim kadarıyla.

• ermanas22 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bende kararı okuduktan sonra bu şekilde düşünmüştüm .

• Avukat dosyanın tarafı değildir. Avukat lehine veya aleyhine olacak şekilde hüküm kurulamaz. Verilen kararlar taraflara ilişkin kurulabilir. Dolayısıyla vekalet ücreti sizin lehinize ve fakat avukata ait olacak şekilde takdir edilir.

• sertosman S kullanıcısına yanıt

Anladım hocam yani avukatlar davayı kazandıkça maddi olarak ta kazaniyorlar .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avukatına ücreti peşin ödemişsen gelecek parayı senin alman lazım yalnız

• O avukatın hakkıdır, dava başında avukatla aranızda anlaştığınız miktar sizi bağlar. Bazıları önden para alır sonra vekalet ücretini de alır, bazıları hiç para almaz sadece vekalet ücretini alır, avukatlarına göre değişir.

• avukatla başta anlaştığın parayı veriyorsun.

bir de eğer davayı kazanırsa avukat ücret tarifesinde belirtilen ücrete hükmediliyor.

kazanamazsa sizin ödemenize hükmediliyor. yani kaybedince de karşı tarafın ücretini siz ödüyorsunuz.

avukatların ücretleri avukat asgari ücret tarifesinden fazla.

o yüzden dava başlamadan önce bir kısmını sizden alıyorlar. davayı kazanırlarsa da karşı taraftan mahkemenin hükmettiği bu ücreti de alıyorlar.

bir de dava açılırken gider avansı altında yatırdığı peşin para var (tebligat, posta, bilirkişi, tanık, keşif vs.) var.

o paradan arta kalan olursa onu da avukata iade ediyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.