hocam siz o puanı alın gerekirse sizi bir Aim ile görüştürürüm . Yani puanı almak mesele gerçekten aimlik en güzel meslek DHMİ de . Yani sizi elemek isteyen rakiplerinizin yazdıklarına kulak asmayın ben Doğu limanında teknik personelim imanımız gevriyor yoğunluktan aimdeki arkadaşlar ne yapsam da vakit geçse diye düşünüyor 😄 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gerekirse 5 yıl kpss kasın (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hahah anladım hocam, ben 2021'de mezun oluyorum, 2022 sınavına gireceğim. Yeterli puan alırsam size mesaj atarım.quote:
Orijinalden alıntı: Nervohocam siz o puanı alın gerekirse sizi bir Aim ile görüştürürüm . Yani puanı almak mesele gerçekten aimlik en güzel meslek DHMİ de . Yani sizi elemek isteyen rakiplerinizin yazdıklarına kulak asmayın ben Doğu limanında teknik personelim imanımız gevriyor yoğunluktan aimdeki arkadaşlar ne yapsam da vakit geçse diye düşünüyor 😄
Alıntıları Göster
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hocam 320 dolar(asgari ücret) kazanmaktansa kim 600-700 dolar kqzanmak istemez ki?quote:
Orijinalden alıntı: PrensMişkın
Türkiye gibi bir ülkede 600-700 dolar kazanmak için 5 yıl ders çalışmak. Hmm. Küfür etsen daha mantıklı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülke şartlarında memurluğun yeri tartışılamaz bile. Ülkenin rahat %60 ı asgari ücrete çalışıyor. Büyük bir kısmı da max 3-3.5k maaşa.. Memur asgari ücretin 2.5-3 katını kazanıyor. Milyonlarca insan kpss ye giriyor. Herkes mi kendi işini kursun yurtdısına atılsın? Buna imkan var mı?quote:
Orijinalden alıntı: Urahara0Aynen memur olup yatın zaten kolayı seçin 😅. Özel sektörde bilişim sektöründe çalışıyorum. Zor olsa da memur olup kıçımı yayacağıma özel sektörde olduğum için sürekli kendimi gelistirebiliyorum. Şu Corona davası geçsin zaten yurtdisindan gelen teklifleri değerlendireceğim. Aileme Euro gönderip ekonomik durumlarını rahatlatacagim kısmetse. Memur olup yerinde sekmek kolaydır zaten herkes kolayı seçer :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SM01_VXG
Ülke şartlarında memurluğun yeri tartışılamaz bile. Ülkenin rahat %60 ı asgari ücrete çalışıyor. Büyük bir kısmı da max 3-3.5k maaşa.. Memur asgari ücretin 2.5-3 katını kazanıyor. Milyonlarca insan kpss ye giriyor. Herkes mi kendi işini kursun yurtdısına atılsın? Buna imkan var mı?
Alıntıları Gösterİmkan aslında hep vardı. Ne kadar emek o kadar ekmek. Üniversite okumak için maddi duruma ihtiyacın yok. Tabi kıçını yayıp kazanamadiysan zaten haketmiyorsundur. Özellikle üniversite okumak için okuyanlar da haketmiyor. Bir mekatronik mühendisi ile 2 yıllık üniversite veya psikoloji bölümü kazanan tabi ki de aynı maaşı haketmiyor. Arada yıllarca harcanan emek kadar maaş farkı oluşuyor. Kendi işini kurmak yine kolay denebilir. Yeterince bilgi sahibi ve girişimci bir insan başarıları ile kendini kanitladiktan sonra yatırım alarak işini kurabilir. Ama kastınız gidip cafe kahveci gibi iş kurmak ise zaten bunun için okumasına emek harcamasına gerek yok parası olsa yeter. Benim değindiğim nokta para yerine emek veren hakettiği yere geliyor. Gelemeyenlerde emek vermeyenler oluyor. İyi üniversite bölümü kazanıp o bölümde okurken de ucu ucuna bitiren ve hiç bir şey öğrenmeden mezun olanlarda ıssız kaliyor veya asgari maaş alıyorlar. Neden? Çünkü yine emek vermediler. İki çeşitte çok arkadaşım oldu. Biri karı kızla alemlere akarken diğeri internette yeni yazdığı yazılım için yeni framework çıkmış şu an yazdığı ile arasında ne fark var kullanırsa kazanımları ne olacak nelerden feragat edecek diyerek araştırma yapan veya iki farklı kişinin hedefi yurtdışında yaşamak biri yine kari kız alem takılırken diğeri boş vakitlerinde çalışarak toefl denemeleri çözen. Şimdi bu kişiler neden aynı maaşı alsın? Evet sonuç olarak bu örneklerin hepsi mezun oldu yıllar gecti hakendenler yurtdışına gitti veya şu an min 8ktl üzeri çalışıyor Türkiyede.
Başka bir konuya gelirsek memur olan adam da bana göre çok emek harcamayan adamdır. Kendi mesleği dahilinde araştırma yapıp kendini gelistirmez günü kurtarmak adına bildigi işi tekrar tekrar yapar. Sonuç olarak ortalama üstü bir maaş alarak gecinebilir belki ama boş bir hayat geçirir. Dünyayı kesfedemez. Keşfetmekten kastım fiziksel olarak yer değiştirmek değil dünyada olup biten her geçen gün kendi mesleğinde olan yeniliklerden kendine ve çevresine katkısı olmadan monoton rutin bir hayat yaşar. Kimileri bu hayatı tercih ediyor ona bir sey diyemem ama asla özel sektör ile bir olamaz. Özel sektörde hele ki danışman iseniz muhatabiniz hem kendi şirketiniz hem müşteri şirketler. Zibilyon tane mesleki sorunla karşılaşıp çözüm uretiyorsunuz. Yine bilgi birikimi için karşılastirilamaz. Tamamen tercih meselesi. Eğer ki bu dediklerim aksine memur olup sürekli kendini gelistirebiliyorsa çok fazla emek harciyordur ama hiç ihtimal vermiyorum. Oldu ki böyle biri çıktı işinin disinda yeni bir şeyler öğreniyorsa bile rakiplerine göre geride kalacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 18 Temmuz 2020; 9:20:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dalga geçer gibi özel sektörü tavsiye edenler var hala.
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 22 Şubat 2021; 15:35:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X