Şimdi Ara

Geri sayım başladı: Çıkarılabilir pilli telefonlar geri dönüyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğunluk gerçekten çıkarılabilir batarya istiyorsa ve bunun için su geçirmezlik, kalınlık gibi şeylerden vazgeçmeye razı ise ( ki kabul edilemeyecek şekilde iPhone 13 Pro Max ve 14 Pro Max gibi cihazlar absürt derecede kalın ve ağır cihazlar ) firmalar tüketici lehine olmak için tüketiciye iyilik yapmak için değil tüketiciyi, satışı kaybetmemek için bu değişikliği yapacaklardır demek istiyorum. Apple zamanında büyük ekran düşmanı - karşıtı bir firmaydı Samsung pazar payını ciddi anlamda arttırıp, Apple pazar payında kayıp yaşayınca tıpış tıpış ekranları büyütmek zorunda kaldı.

İnsanların dile getirdikleri ile gerçekte beklentileri, ihtiyacı olan şeyler ne yazık ki her zaman tutmuyor yada küçük gruplar halinde biz veya çevremizin düşünceleri tüm insanların ortak düşünceleri olmuyor. Samsung telefonlarda ekranları büyütürken ben ve yakın arkadaşlarım, bu forumdan ekşiden bir miktar insan büyük ekran ne abi öyle kürek gibi telefon mu olur diyorduk. İçimizden kaçı küçük ekranlı telefonlar daha yaygınken daha küçük pili ve daha küçük ekranı tercih etti? Bizim dışımızda milyon ve milyarlarca insanların tercihi ne oldu? ( Gerçekten eli çok küçük veya ağır - büyük cihazlarda ağrı problemi olan istisnalar veya şarj süresini göze alıp fiziksel olarak sorun olmasa da yinede küçük cihaz tercih edenler dışında )

Apple, şarj cihazınız kutudan çıkardı bu tüketiciler için gerçek kabul edilemez anlamsız bir şey olsaydı Apple tıpış tıpış 14'lerde koymak zorunda kalırdı, Samsung ve benzeri firmalarda aynı taktiği uygulamazdı. İyi kötü her evde en azından 5v 1.5a veya 2a şarj cihazı var. Firma o şarj cihazını kutudan çıkararak daha fazla kazanmıyor başarılı - satışları iyi olan bir firma zaten her yıl daha ne kadar ürün başına ve toplamda ne kadar ciro ve kâr yapmak istediği belli tutarlar var. ( Xiaomi bunun en güzel örneği son 2-3 yıldır dolar bazında aynı fiyata çok daha az donanım ve özellik satan, cihazlarında özellik kısan bir firma. Biz hep %5 kâr edeceğiz gibi anlamsız duygusal bir saçmalık uzun vadede bir firmayı batırabilecek bir şey ) Kutudan adaptörü çıkararak, kutuların küçülmesini sağlayıp lojistiğinde - raflarda da yer payı açarak kendi kâr payının üzerine eklenen maliyeti nispeten düşürmeye çalışıyor.

Bir üründe - hizmette satıcı zora düşmediği sürece ister küçük esnaf olsun ister dev bir firma kazanç beklentisi bellidir. Vergiyi, maliyeti "tüketici" öder. Satıcı değil. Gelir vergisini de, kdv'yi de, ötv'yi de her zaman tüketici - alıcı öder. Henry Ford'un güzel bir sözü var, insanların ne istediklerini sorduğumda daha hızlı giden at diyorlardı diye. Anketler, araştırmalar ile gerçekler insanların bilinçli veya bilinçsiz tutarsızlığından kaynaklanır. Şirketlerin ne insanlara iyilik ne de gaddarlık - dikta etme gibi bir gayeleri, amaçları olamaz. Şirketlerin amacı daha fazla insandan daha fazla para kazanabilmek, çok daha fazla kazanabilmek. Multi milyar dolar kazanç sağlayan şirketler sandığımız, düşündüğümüz kadar irrasyonel biçimde bir şeyler yapabilme riskine sizce girebilir mi? Apple dediğimiz şirket F35'leri üreten şirketten Lockheed Martin'den 10 kat daha fazla net kârı olan, Exxon Mobile ve Shell gibi petrol devi şirketlerden daha fazla net kârı olan bir şirket. Samsung'da mobil sektöründe inanılmaz kazançlar ve satışlar elde eden bir şirket bu firmaların müşteriye gaddarlık yapıp, müşteriyi tiksindirme ve satışlarını riske atma lüksleri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Haziran 2023; 21:22:30 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

Kimse dönüp de 3,5 mm kulaklık girişinin kaldırılmasını istemedi bence (1 2 kişi olabilir ama çoğunluk diyelim) veya hafıza kartı slotunun kaldırılmasını. Kusura bakmayın da kılıfına uydurdular bazı şeyleri. O yüzden bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Apple fanatiklerinin apple yaptı ise vardır bir bildiği mantığına benzedi bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fikri AB parlemantosuna dile getiren ilk kişinin alnından öper.Selam ve saygılarımı sunarım

• Hocam firmalar yanlış araştırmalar, analizler yapmadığı sürece insanların irrasyonel söylemlerine bakmaz istatistiklere - veriye bakar. TWS Bluetooth kulaklıklar fiyatları ve kullanışlıkları ile kablolu kulaklıklardan daha fazla satılmaya ve kullanılmaya başlandıysa ki ( bluetooth, android, windows gecikme - bağlandı bağlanmadı saçmalıkları bir yana. Hiç Apple kullanmadığım için o taraftaki bluetooth saçmalıklarını bilmiyorum ) firmalar der ki bu insanlar 3.5 mm'den çok bluetoothlu kulaklık kullanmaya başladı kaldıralım bu portu gerek yok.

Bizim gibi ekonomik sorunlar olan bir ülkede bile dışarda telefonunda ister 3,5 mm portu olsun ister type-c ile kulaklık kullanma durumu kaç kişide kablolu kulaklık görüyorsunuz kaç kişi de TWS? Gecikme, sürekli kullanımda batarya süresi ve şarj olmasını bekleme gibi dertler dışında 3-4 yıldır giriş - orta seviyesi bluetooth kulaklıklar 3,5 mm kulaklıklardan daha uzun süre dayanıyor ve kullanılıyor. ( Bunu yaşıtım veya benden büyük yakın çevremde bozulan ortalama bir bluetooth kulaklığın ömrü ne kadar, ortalama modüler olmayan kablolu bir kulaklığın ömrü ne kadar bizzat şahit olan biri olarak söylüyorum. Sudan, çamurdan, terden şakkadanak bozulmadığı sürece 200-300 TL'lik bluetooth kulaklık 3-4 tane kablolu kulaklığın kablo arızasından bozulup tüketildiği bozulup tüketildiği ve yine 200-300 TL maliyete sebep olduğu süre kadar kullanılabiliyor. (Bugünün 300 TL'si değil tabi 3-5 ay öncesinin 300 TL'sinden bahsediyorum )

Aynı şekilde hafıza kartı yuvası da ya biz bunu kaldıralım deyip keyfe keder kaldırıldığını mı düşünüyorsunuz? Yada insanların artan dahili hafıza nedeni ile söylemleri ile tutarsız olacak şekilde kullanmadıkları halde kalsın yahu düşüncelerinde o kadar iddialı veya katı olduklarını mı? Android'de bir zamanlar hafıza kartına uygulama kurulumu desteği varsayılan olarak yoktu. 3. parti uygulamalar ile bazı destekleyen uygulamaları kendi ve yakınlarımın telefonumda taşımak zorunda kaldığım günleri hatırladıkça pek iyi hatırlayamıyorum ne kendim açısından ne de "ya yiğenim, ya kanka bunda 8-16'lık kart var yinede bu tel hafıza dolu diyor hep dahili küçük hafızayı kullanıyor" günlerini 

Dahili depolama bu kadar ucuzlamışken ve kapasiteler artmışken, güvenlik - yedekleme için ücretsiz veya cüzi ücretlerle bulut depolama varken profesyonel veya telefon, tablet, bilgisayar arasında içerik arşivimi pratik taşıma kullanma gibi bir gayem yoksa neden hafıza kartına girişeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Haziran 2023; 23:2:32 >

• Telefon eskiyince zaten kaliteli pil bulamıyorsunuz. Orjinali uçuk rakamlar oluyor oda bulursanız. Gerçi oda eski üretim tarihli oluyor ve ucuz yan sanayi piller kalıyor geriye.

Batarya tasarımında standarta gitmeleri lazım o zaman.

• Sonunda.

İlk android telefonlar çıktığında çıkarılabilir pille üretiyordu firmalar (mesela Motorola bazı modelleri, Samsung note 2 vs) Şimdi ise dahili pili bırakın pilleri kasaya bir madde ile yapıştırıyorlar, değiştir bakalım değiştirebilirsen! (Bu sebepten bir telefonum yangın çıkardı, pili sokemedigim için)

Zaten dahili batarya saçmalık oldu her zaman, pahalı piller, degistirmenin zorluğu vs.

• Mükemmel ötesi bir gelişme. Nokia was here.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    +1907. Ayrıca iş maliyet noktasında bitmiyor. Servislerin çoğu özensiz. Kasayı ayırmak, yapışkanı kazımak, batarya üzerinden anakarta giden iç flex kabloları ayırmak, sonrasında yeni pili montajlayıp tekrar cihazı geri toplamak gibi işlemleri yaparken ekran dahil birçok yeri kozmetik olarak, veya tümden cihazı haşat edebiliyorlar. Kapağı aç kapa yaparak kendin iki dk içinde bu işlemi güvenle gözün arkada kalmadan tamamlamak en iyisi. Eski günlerde böyleydi, en son bendeki takoz S5 dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Haziran 2023; 0:0:51 >
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Amoled ekran iyidir, siyahlar simsiyah olduğundan dikkat dağıtmıyor. 21:9 filmlerde güzel oluyor ayrıca.

• Eskiden telefon yere düştüğünde oyuncak gibi kıçı başı dağılıyordu belki telefonun kapaklı olması kötü bir şeydi?

Apple'ın ucuza batarya satacağını mı sanıyorsun? Bugünün şartlarıyla 14 Pro Max bataryasını minimum 6000/7000TL'ye satacak aç gözlüler.

Avantajı servise gidip zaman kaybı yaşamamak.

• bu olayın bitmeside zaten akıl işi değildi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Keşke 3-4 yılda değiştiriyor olsak, 15. Ayında İphone 11 modeline pil değişimi yaptırmak durumunda kaldım.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    iyi de darmadağın olan o eski telefonu lego gibi birleştirip eskisi gibi sağlam bir telefon haline getirip kullanıyordun. şimdi bir telefon yere düşerse ve ekranı kırılırsa yeni telefonun yarı parasına yaptırman gerekiyor.

• Hocam sertifikalar değişmedi. S5'in aldığı sertifika ip67 idi. İnternetten bu sertifikanın özelliklerine bakabilirsin, sıçrama falanla alakası yok. S5 on numara telefondu demiyorum, sadece bunun örnekleri var ve 10 yıl önce yapıldıysa şimdi gelişen işçilik ve malzeme kalitesiyle beraber daha iyi bir şeyler ortaya çıkabilir.

• Değişmeyen pil teknolojisi apple'ın çok başarılı bir pazarlama stratejisinden başka birşey değil. Diğer markalar da başarılı olan bu stratejiyi benimseyip taklit ettiler.

Apple'ın stratejisinin özeti şöyle:

1. Kullanıcı tarafından değiştirilemeyen dahili pil teknolojisi ile daha kibar ve zarif telefonlar üretirsin.
    2. Kullanıcı zarif ve kibar telefon kullanmayı benimser.
    3. Telefonun yazılımını (iOS) sürekli olarak açık olarak şarj edilmek üzere optimize edersin. Kapalı olan telefonu şarja taktığında telefon otomatik olarak açılır. Yedeklemeyi gece şarjda iken yapacak şekilde ayarlamaya zorlarsın kullanıcıyı.
    4. Kullanıcı sürekli açık olarak telefonu şarj eder.
    5. Kullanıcıyı açık şarj etmenin telefonun pili için faydalı olduğuna inandırırsın. (Süper akıllı şarj teknoloji pili korur yalanıyla)
    6. Sonra da hızlıca yıpranın piller için pil zaten tüketim malzemesi, pil eskidiyse yenisiyle değiştirelim dersin ve müşteriyi servise çağırır, bir güzel öpersin müşteriyi.
    7. Pili değiştirmeyen müşterinin telefonunu yavaşlatırsın.
    8. Pili değiştirsen bile kasası açılan telefon eski performansını vermemeye başlar. Toz ve sıvı almaya başlar.
    9. En sonunda bozulan telefonun yerine yeni bir telefon satarsın.
    10. Sonuç: ultra başarılı bir pazarlama stratejisi. Kullanıcıyı sürekli yeni cihaz almaya teşvik eden ve mecbur bırakan bir strateji.

Ben ne yaptım?

19 ay önce bir adet sıfır iPhone 11 satın aldım ve 19 aydır şu şekilde kullanıyorum:

1. Her güncellemeyi yapmıyorum. Genelde ana sürümlerin son güncellemesini (14.7, 15.7, 16.7 gibi) yüklüyorum.
    2. Telefon 19 ay önce geldiğinde iOS 15.0 yüklüydü. eylül 2022'ye kadar hiç güncelleme yapmadım, Eylül ayında iOS 15.7'ye güncelledim. iOS 16'ya hiç geçmedim. Geçer miyim bilmiyorum. Geçersem de 16.7'den önce geçmem. Kullananlara bakıp belki de 17.7'ye kadar beklerim.
    3. Apple marka orijinal 20W type C şarj adaptörü satın aldım ve orijinal kablosuyla şarj ettim.
    4. Ama şarjı her zaman telefon kapalı olarak yaptım.
    5. Elimde bir adet akıllı priz var. Prizden çekilen güç 2W (=400 mAh akım)'dan az çekildiğinde prizi otomatik olarak kapatıyor.
    6. iPhone şarj aletini bu cihaza koyup kapalı şarj ediyorum. Yaklaşık 3.5 saat sonra şarj tamamlandığında çekilen akım 400 mAh'in altına düşüyor ve akıllı priz kendini kapatıyor. Ben de şarjın tamamlandığını görüp iPhone'u açıp kullanıyorum.
    7. Genelde şarjı %1-%5 arasına düştüğünde (nadir olarak da şarjı tamamen bitip kapandıktan sonra, pil bitip telefon kapanırsa anında şarja takmak gerekiyor ve ben hep öyle yaptım) şarja takıp %100'e kadar şarj ediyorum. Yani pili ortalama olarak %2-%100 arası şarj edip kullanmış oluyorum.
    8. Böyle şarj edeceğimi 19 ay önce bu forumda yazdığımda iPhone'umun pilinin 2 ayda pert olacağını iddia edenler olmuştu.
    9. 19 ay sonunda iPhone 11'imin pil sağlığı %98
    10. Forumda gördüğüm kadarıyla 19 aylık iPhone'ların pil sağlığı %85-90 arasında değişiyor. Büyük ihtimal onlar apple'ın onlara empoze ettiği şekilde şarj edip kullanıyorlar telefonu.

Apple'ın istediği kullanım şekli:
    1. Telefonu sürekli güncelle
    2. Telefonu sürekli açık şarj et
    3. Telefon şarjdayken geceleri yedeklensin
    4. Pil bozulursa veya verimi düşerse yenisiyle değiştir
    5. Telefon bozulursa veya verimi düşerse yenisiyle değiştir.

Benim kullanım şeklim:
    1. Telefonu sadece stabil versiyonlarla güncelle
    2. Telefonu kapalı şarj et
    3. Telefonu ihtiyacın olduğunda yedekle
    4. Pilin bozulmasını veya verimin düşmesini mümkün olduğunca ötele
    5. Telefonun bozulmasını veya verimin düşmesini mümkün olduğunca ötele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Haziran 2023; 10:21:50 >

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

Cidden şarj olması 3,5 saat mi sürüyor? Bende Redmi K60 pro var, 20 dakikada full şarj oluyor. Duyunca şaşırdım.

• FestalPenguin kullanıcısına yanıt

Telefon ile sarj et.

Samsung note 2 değiştirilen bataryaya sahipti. Ayrıca telefon aksesuarı olarak sadece bataryayı sarj eden aparat almıştım.

Telefonu sarj etmeden kullanabilmek büyük rahatlık.

www.vatanbilgisayar.com
    Eb-H1j9vnegstd Galaxy Note2 Batarya Ve Batarya Şarj Cihazı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/eb-h1j9vnegstd-galaxy-note2-batarya-ve-batarya-sarj-cihazi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 18 Haziran 2023; 10:33:7 >
  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    iPhone'ları kapalı şarj ettiğinde yavaş şarj ediyor. Ortalama 1A civarı bir akımla şarj ediyor 20W'lık hızlı şarj aletiyle bile şarj etsen. Bende bir de 9. nesil iPad var. O da o ortalama 9 saatte şarj oluyor kapalı şarj ettiğinde.

Bir pil ne kadar hızlı şarj olursa o kadar hızlı yıpranır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Haziran 2023; 10:35:6 >

İşte ne yapıyoruz 40k-50k telefona vermek yerine aynı işlevi benzer şekilde yapacak bir telefon alıyorsun 10k ya 2 senede bir yeniliyorsun.Eşim 14 pro max kullanıyor ben poco X3 pro.Bakıyorum kamera hariç kullanımı etkileyen hiç bir fark yok tabi birde malzeme kalitesi ama zaten kılıfla kullandığın için o konuda bir fark hissetmiyorsun.Ben cihazı alıyorum 1.5-2 sene geçmeden canım istediğinde değişiyorum o ise alıp 5-6 sene kullanıyor  

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.