Şimdi Ara

Geri sayım başladı: Çıkarılabilir pilli telefonlar geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geri sayım başladı: Çıkarılabilir pilli telefonlar geri dönüyor
    Günümüzde Apple, Samsung ve diğer akıllı telefon üreticileri fiyat bağımsız olmakla birlikte çıkartılamayan bataryalara sahip telefonlar üretiyor. Eğer kullanıcılar kapasitesini kaybeden pillerini değiştirmek isterlerse ya teknik aletler almaları gerekiyor ya da önemli bir meblağı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Avrupa Birliği (AB) ise şimdi pil değişimini basitleştirmek için şirketlere baskı yapmaya başlıyor. Tek sorun, ilgili yasanın yürürlüğe girmesi için birkaç yıla ihtiyaç duyması.

Çıkarılabilir piller geri dönüyor

Avrupa Parlamentosu'nun 587 üyesi bir süre önce, önceki bir yasada bazı değişiklikler yaparak, tüm cihazların kolayca değiştirilebilir pillerle gönderilmesi yönünde oy kullandı. Bunu esasında ilk adım olarak görmek gerekiyor. Zira buradaki “kolay” terimi oldukça muğlak. Hayatında hiç telefon bataryası değiştirmemiş birisi için işlem son derece zor olsa da bunu birçok kez yapan birisi için çocuk oyuncağı olabilir.

Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy S23 Ultra için iki yeni çarpıcı renk getiriyor

AB, bu muğlak tanımdan kaçınmak için pillerin değiştirilmesi için alet gerektirmemesi gerektiğini belirtti ve çıkarılabilir arka kısımların geri dönebileceğini öne sürdü. Ancak, bu yasanın 2027'den önce yürürlüğe girmeyeceğini ve yalnızca AB'ye bağlı bölgeleri etkileyeceğini belirtmek gerek. Öte yandan 2027 bizden neredeyse 4 yıl uzakta ve o zamana kadar pil teknolojilerinde ciddi gelişimler söz konusu olabilir. Öte yandan firmaların tasarım yaklaşımlarını düşünmek için bolca vakitleri var. Yasa yürürlüğe girene kadar Apple ve Samsung gibi şirketlerin tasarımlarını değiştirip değiştirmeyeceklerini bize zaman gösterecek.

Kaynak:https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20230609IPR96210/making-batteries-more-sustainable-more-durable-and-better-performing
    Kaynak:https://wccftech.com/new-eu-law-demands-replaceable-smartphone-batteries/

• Böyle mükemmel bir haberi bile nasıl eleştiriyorsunuz anlamıyorum. 3 kuruşluk pil için 50 kuruş servis ücreti ödemeye ne gerek. Ortalama 3 4 yılda bir pili değiştirmek gerekiyor. Düşünün 40k ya telefon almışsın ve pil değiştirmek istediğin zaman 7-8k fiyatlar çıkıyor karşına, ne gerek bu kadar para vermeye...
    Arkadaşım samsung telefonu su geçirmez sanarak test etmiş ve telefonu ikinci gününde pert etmişti xd

Değiştirilebilir batarya iyi olacaktır çoğu telefonda su geçirmezlik olmamasına karşın kapalı kasa üretiliyor maksat pili biten yeni telefon alsın.

Özledik Nokia zamanlarında ikinci bataryayı takıp yola devam etmeyi hatta harici batarya şarj cihazlarını bile özledik.
    S4 active, S5 gibi çıkarılabilir pile sahip olup suya dayanıklı cihazlarda var.

Çıkarılabilir pil kararını ise destekliyorum. Atıyorum pil şişse pili rahatlıkla çıkarabilirsin. Buna ek olarak arka kapağı çıkmayan telefonlarda işçiliği 5 para etmez bazı tamirciler pil değişimi için telefonu mahvedebiliyor.
  • Şahsen Powerbank taşıyacağıma ve koca powerbankle telefonu 2 kere şarj edeceğime yedek olarak 3-4 tane pil taşırım, hem de anında şarj olmuş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB Samsung Galaxy S3 kullanalım istiyor herhalde.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    3-4 tane pili neyle şarj edeceksin bilader

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar iPhone kullansamda sevmediğim tek kötü yanı sabit batarya sistemini tüm telefonlara yaymış olması.

Dediğiniz gibi alırım 6-7 tane batarya evde şarjı biten değiştirir kullanır. Powerbank’a da gerek kalmaz. Zaten iPhone şuanda iki günü rahat çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 16 Haziran 2023; 19:13:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ip68 gruptan ayrıldı.

• Böyle mükemmel bir haberi bile nasıl eleştiriyorsunuz anlamıyorum. 3 kuruşluk pil için 50 kuruş servis ücreti ödemeye ne gerek. Ortalama 3 4 yılda bir pili değiştirmek gerekiyor. Düşünün 40k ya telefon almışsın ve pil değiştirmek istediğin zaman 7-8k fiyatlar çıkıyor karşına, ne gerek bu kadar para vermeye...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su geçirmezlik işi yalan olacak. Ama ben bunu uzun süredir savunuyorum. Keşke markalar amiral gemilerinde lite diye versiyon çıkaracağına örneğin iphone 14 pro max telefonunda kameradan falan kısmak yerine lite versiyonunda cam arka kapak çelik kasa yerine plastik kasa yapsa hem kasadan diğer özelleştirmelerden fiyatı düşürürek daha ucuza satın alırız.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hem telefon suya toza dayanıklı olsun hem de pili çıksın istiyorsunuz. Bu AB hakkaten kafayı sıyırmaya başladı son yıllarda.

• 16.9 ekranlar geri dönse keşke

• Arkadaşlar pil sorunu çözüldü haberiniz yok. Alın 5g snapdragon 5000 mah pilli bir cihaz görün.
    Pil sorunu yaşayan ya Samsung amiral gemisi kullanıyordur yada iphone.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 16 Haziran 2023; 20:33:07 >
  • Sanırım bu habere daha çok hayatı telefonda yaşayanlar sevinecek.

• Arkadaşım samsung telefonu su geçirmez sanarak test etmiş ve telefonu ikinci gününde pert etmişti xd

Değiştirilebilir batarya iyi olacaktır çoğu telefonda su geçirmezlik olmamasına karşın kapalı kasa üretiliyor maksat pili biten yeni telefon alsın.

Özledik Nokia zamanlarında ikinci bataryayı takıp yola devam etmeyi hatta harici batarya şarj cihazlarını bile özledik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hem Suya dayanıklı hemde bataryası çıkan telefon yapılabiliyor Samsung Galaxy S5 vs gibi.

• addidas_85 kullanıcısına yanıt
    hem içi açıldığında ne olacağı belli bile değil, türkiyede parça bile çalarlar içinden.

• Suya dayanıklılığı daha az telefonlara merhaba. IP68'in bile önüne geçildiği şu günlerde AB yine ne yapsam da dumura uğratsam hamlesini yaptı çok şükür :D

• gs_tutkunu kullanıcısına yanıt
    hangi modeli test etti? Şayet öyleyse ben su geçirmez olduğunu iddia eden mağazaya bi kova suyla gidrim. Zamanında saat alırkenbi şişe suyla aldım. Gerçektende sağlamdı. Denizde o kadar yüzmeme rağmen 10 yıla yakın çalıştı.

• tam ihtiyacım olan şey. servisle uğraşmak yerine pili kendim değiştiririm

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.