Şimdi Ara

Getir’den önemli siber saldırı açıklaması: Kredi kartı bilgileri çalındı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seçim sonrası yeni dönem ile birlikte tckn numaraları değişmeli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şaşırmadık çünkü ne düzgün bir denetim var nede bizleri koruyacak gerçek kurumlar. Bu kaçıncı bilgilerin çalınışı ama bir önlem yok, bir kaç tl para cezası onu da madur olana değil, nedense madur olmaya veriliyor. Böyle saçma sapan bir sistem de yönetilip gidiyoruz işte.

• Ulan kredi kartı bilgilerimi çalsalardı da diğer bilgilerimi ele geçiremeselerdi keşke… kredi kartında kullanabilecekleri bir şey yok çünkü 😏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • benim adımdan trde belki 10k var bir faydası olurmu anonim kalmak için?

• HaydarHaydo kullanıcısına yanıt

adam tc ni telefonunu adresini falan her bokunu çaldırmış. neyini anonim olacaksın .

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

hay omg tr de canımızın kıymeti yok Getir’den önemli siber saldırı açıklaması: Kredi kartı bilgileri çalındı mı? 

• BZTRL B kullanıcısına yanıt

Hocam güldürdün valla ağlanacak halimize.. Getir’den önemli siber saldırı açıklaması: Kredi kartı bilgileri çalındı mı? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web siteleri gerekli olmayan hiçbir bilgiyi isteyememeli. Getir TC kimlik numaranızı neden istiyor? Olay doğrulama ise telefon numarası ile yapılabilir, kupon kullanımını da adres bazlı yapar geçersin.

Yüksek fiyatlı, garantiyle işim olmayan alışverişlerde isim soyisim kısmına ikisine de ismimi veya soyisim kısmına site ismini yazıyorum, gerekmeyen hiçbir veriyi vermiyorum. Soy adımı bilmesine gerek yok kedi maması gönderen firmanın da aracı sitenin de

Veri çaldırmalar o kadar arttı ki artık bu verilerin çalındığını düşünmüyorum ben. Başka bir şey var ama yazarsam dava açarlar uğraşamam. Malum site 3 kez mi ne çaldırdı. Nasıl başardılarsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 15 Nisan 2023; 0:52:5 >
  • Kesinlike tüm kimlikler seri numarası, tc kimlik numarası, hatta fotoğraf ve imza dahil yenilenip verilmeli. Kişisel bilgi falan kalmadı milyonların kişisel bilgisi onun bunun elinde. Nereye üye olduysak orası hacklenmiş.

• Kişisel verilerin korunması kanunuymuş.İşyerlerinde şirketlerde okadar liyakatsiz sorumsuz kişiler çalışıyorki istersen 5 Milyon tane kanun çıkar gene çalınır gene çalınır önüne geçemessin.

• Niye hassas olsun (!) alt tarafı her birimizin nasıl bir insan olduğu kaç satim zurnaya tek atabiliyoruz gibi veriler var. (100cm yemeyen ne bileyim.)

• az önce bi numara aradı getir den arıyorum hesabınız çalınmış olabilir çıkış yapmak için telefonunuza gelen kodu söyleyin dedi. Telefonuma getirden hesaba giriş yapmak için kod geldi. Tanımadığım kişiye kod falan vermem dedim. Adam hesabınızdan para çalınırsa sorumlusu biz değiliz dedi kapattı. Getire yazdım numara bize ait değil dedi. Kodu versem kredi kartı bilgilerimi alabilir ya da kendi adresine yüklü sipariş geçebilir...
    Tabi canım hiç ciddi bir zarar gelmedi bilgilerimize...!!!

• Getir manevi tazminat odemeli bilgiye sahip cikamiyorsa yapmasin bu isi yapiyorda da magdurun hakkini vericen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Allau cezasini versin bunlarin , herseyimizi caldirmislar dolandirici sardi telefonumu
    Gidip sikayet ettim baya baya karakolda ifade verip numaralari verdim tek tek savciliktan numara sahipleri tespit edilemedi gibi bi cevap geldi polisler bile numarani degistir gec dedi gulerek diyeceklerim bukadar
    Degistirsekte buluyorlar cozum bulamadilar gitti
    Getir’den önemli siber saldırı açıklaması: Kredi kartı bilgileri çalındı mı?

• bu beceriksizler verileri oyle yada boyle baskalarinin eline gecmesine sebep olduysa biz neden hakkimizi arayamiyoruz malum kvvk diye bir sey olmasi lazim

• kredi karti bilgileri cogu sitede depolanmiyor diyoruz haala sansasyonel abuk.subuk ayni basliklari aciyorsunuz yaa . zaten tc kimligin ele gecirilmedigi yer mi kaldi . detay da vermiycem . amazon vatan vs buyuk firmalar depolamiyor kart bilgisini . bildigim online cekip bitiriyor bu isi

• Selamlar,

Bu sızıntılar, her ne kadar kulağa daha hoş gelsede, Getir tarafından kasti yapılmıyor (en azından yazılım sektöründeki tecrübelerimden böyle olduğunu tahmin edebiliyorum).

Hatta bu sızıntılar ilk duyulduğunda ilgili yazılım ekibi üç buçuk atıyor.

Velhasıl sızıntı yapılan verilere baktığımda sürekli birbiri ile ilintili veriler olduğu görüyorum. Yani hacker ,getir tarafında atıl kalmış bir endpoint üzerinden verileri çekmiş olabilir.(atıl kalmış endpoint herkese açık bir süre kullanılmış sonrasında kimse silmediği için kalmıştır).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 17 Nisan 2023; 10:3:19 >
  • Arkadaşlar bütün bilgilerimiz zaten daha önce e-nabiz üzerinden çalındı zaten rahat olun.

Bu İbrahim haskologlu'da paylaşmış içeri alinmisti. Çalınacak bir bilgimiz kalmadı zaten.

Rahat olun. :)

Bak hemen indirim tanimlamislar. Bu ülkede kyc mayece diye 100 TL ye bütün bilgilerini sattı zaten millet. Her isteyene sorana her siteye veriyor giriyoruz zaten.

Bankalar, sigorta firmaları, abonelik yaptığımız firmalar hepsi bütün bilgilerimize sahip zaten. Bundan büyük hırsızlık mi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaptikBirHataKomiserBey -- 16 Nisan 2023; 23:23:0 >
  • Engelleye engelleye ne güzel azaltmıştım şimdi yine 0850 terörü başlayacak of...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.