Şimdi Ara

Getir kurucusundan isyan: İkiye bölünen Getir’de “Mubadala” krizi

Bu Konudaki Kullanıcılar: AlleinMann
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy şu anda #7
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Getir kurucusundan isyan: İkiye bölünen Getir’de “Mubadala” krizi
    Geçtiğimiz yıl finansal sıkıntılar nedeniyle Avrupa ve ABD pazarından çekilen Getir, yeniden yapılanma kararı almıştı. Karar doğrultusunda market ve yemek dağıtım işi ile Getir'in diğer operasyonlarının ayrılmasına karar verilmişti. Getir kurucusu Nazım Salur tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bu iki yapı arasında, varlık fonu Mubadala merkezli yeni bir kriz ortaya çıkmış durumda.

Getir’de yeni kriz

İkiye bölünme sonrasında Birleşik Arap Emirliği’ne bağlı yatırım fonu Mubadala, Getir’in yemek ve dağıtım bölümünün sahibi olmuştu. Nazım Salur ise Getir’in diğer varlıklarını içeren Getir’den bağımsız yeni işletmeyi yönetiyordu. Bu şirketin varlıkları altında Getir'in e-ticaret (n11), finans, mobilite (GetirBiTaksi) ve ABD’deki FreshDirect bulunuyordu.

Nazım Salur tarafından yapılan açıklamaya göre bu iki birbirinden bağımsız yapı, adeta birbirine girmiş durumda. Nazım Salur, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Mubadala’nın yapılan bölünme anlaşmasını hukuksuzca yok saydığını ve kendi haklarına “çökmek” istediğini belirtti:

“BAE devlet fonu Mubadala, Getir'i ikiye bölmek için yaptığımız anlaşmayı hukuksuzca yok sayıyor ve bizim haklarımıza çökmek istiyor. Aniden yönetimi bizde kalması gereken şirketler kıymete bindi. Hukuki süreçleri başlattık. İleride daha detaylı açıklamaları da yapacağız.”

Ayrıca Bkz.Türkiye'nin en büyük enerji depolama anlaşması Rolls-Royce ile imzalandı

Bilindiği üzere geçtiğimiz eylül ayında Rekabet Kurumu, Getir'in tek kontorlünün Abu Dhabi'li Mubadala'ya devrini resmen onaylamıştı. Buna göre Getir’in market ve yemek teslimatı faaliyetlerini BAE’li Mubadala sürdürmeye başlamıştı.

• önemli kısımları satılmış. buraya kadar sıkıntı yok. esas problem 'getir' ismini kullanmaya devam ederek farklı mecralara yatırım yapılmış. buna da ok. ama yedirmezler diye bi söz de var. ticari hayatta bu iş uyanıklık tarzı yorumlanabilir. satıyorsan komple sat, bu şekilde bir satış sonuçları böyle olabilir. ya da yüzde 49 unu sat, gerisi sende kalsın böyle uğraşma. neyse. zenginin parası züğürtün çenesini yordu yine..
  • Getir kurucusundan isyan: İkiye bölünen Getir’de “Mubadala” krizi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araplara satıldığı gün uygulamayı silmiştim. N11 de kullanmıyorum.

• Niye sattınız o zaman, parayı gören koşuyor araplara sonra ağlıyorlar, yemek sepeti de aynı şekilde gitti, yerli firmamız olmasın diye elinizden geleni yapıyorsunuz
    Adamların kafa çalışmıyor ama parayla en iyi hukukçuları finansçıları bulup böyle çakıyorlar işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 15 Ocak 2025; 23:48:45 >
  • Türkiye Varlık Fonu ile hisse Mübadele'si kurtarır ancak Getir'i.

• önemli kısımları satılmış. buraya kadar sıkıntı yok. esas problem 'getir' ismini kullanmaya devam ederek farklı mecralara yatırım yapılmış. buna da ok. ama yedirmezler diye bi söz de var. ticari hayatta bu iş uyanıklık tarzı yorumlanabilir. satıyorsan komple sat, bu şekilde bir satış sonuçları böyle olabilir. ya da yüzde 49 unu sat, gerisi sende kalsın böyle uğraşma. neyse. zenginin parası züğürtün çenesini yordu yine..

• justmark kullanıcısına yanıt
    n11 nazım salur tarafında kaldı hatta borançlı teknolojiye devrettiler , araplara ait değil şuanda. Tabi bu gelişmelerden sonra ne olur bilmiyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tokatlamışlar.

• Sen sadece hakları olarak paradan değer biçiyorsun. ya oluşturduğunuz kaosa ne demeli...

Hangi kurye trafik kurallarına harfiyen uyuyor? hangisi ters yön kullanmıyor? hangisi kaldırımda gitmiyor, kırmızı ışıkta geçmiyor? ters şeride geçip insanları tehlikeye atmıyor? Sadece sürücü olarak bizlere değil yaya olarakta bizlere ne kadar büyük bir kaosa neden oldunuz bu pandemi döneminden itibaren.. kurye arkadaşlara da birşey diyemiyorum 15dk var hadi acele et diye 30dk lık yere göndermeye çalışılıyor.. ama her önüne gelende kurye olmamalı. taşıdığı sepet kiminse ona da ceza uygulanmalı. her önünüze gelene sepet dağıtmazsınız böylece..

Bu kazalardan ve şikayetlerden sizlerde sorumlu tutulmalısınız ve bu sorunlar bittikten sonra X te istediğinizi yazıp çizebilirsiniz.

• justmark kullanıcısına yanıt
    ingilizlere satılsa silmezdin kesin...:)))

• Din Djarin kullanıcısına yanıt
    Sorumlusu Getir değil devlet hocam. Bahsettiğiniz şey trafik kuralları... Aynı durum martı ve türevleri için de geçerli. Kaldırımı, özel mülkleri işgal ediyorlar, aynaları olmadığı ve kontrolsüz kullanıldığı için hem yaya hem araç trafiğini tehlikeye atıyorlar.

Kurye arkadaşlara da birşey deyin bence. Çoğu bağımsız çalışıyor. Gidecekleri mesafeye göre ücret alıyorlar. Ama uyanık kuryeler ters şerit, kaldırım, yaya geçidi ne varsa kullanıp aslında gittikleri yolu kısaltıyorlar ve kara geçmiş oluyorlar. Ayrıca zamandan da kazanıp daha fazla teslimat yapıyorlar.

Günün sonunda Getir ve benzeri şirketler kurye sayılarında artışa neden oldular ancak asıl sorun denetimsizlik. Yoksa yurtdışında da benzeri şirketler mevcut, böyle bir kaos yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 16 Ocak 2025; 09:23:55 >
  • IRuthless kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam , güven vermiyorlar

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

gelen geçeni alan kim devlet değil. buna izin veren devlet ayrı konu. kurye kaza yapmış, kavga etmiş, valla bakmıyorum artık. 1 kere aynamı kırdı kaçtı... teroristler zaten. karda motor kullanıyormuş kaç saattir ona yol verecekmişim. banane senin iş seçiminden ben mi seçtirdim. bu yüzden buna dur demediği sürece getirin gram acımam. araplar ellerine mi alıyor ellerinde mi kalıyor kapatıyorlar mı hiç umurumda değil. sadece teroristlikleri başa bela.

sadece motorlu kuryeleri değil araçlı kuryeleri de öyle tabi. hani yanlış anlaşılmış olmasın. nizamında gidene bizim zaten diyecek cevabımız yok ama ekmek parası ayağına herkesi tehlikeye atamazlar eğer kural nizam varsa uyacaklar uymuyorlarsa en beteri olsunlar. plakasını bile silmeden çıkıyor neden? çok basit ceza yazamasınlar şikayet edemesinler. Araçlı kuryeleri içinde 2 kere kaza atlattım onlar yüzünden ki ben ESKİŞEHİR`de yaşıyorum. Özellikle bastıra bastıra yazıyorum ki burada bunu yapan büyük kentlerde neler yapmaz. o kamerada sizi kurtarmaz boşuna taşımayın diyesim geliyor. 90km hızla şehir içinde araca çarpıyor suç benim mi diyor. 90km nedir ya? 50km hız sınırındasın... Bana düşmedi daha bilir kişilikleri. Kör cahile bile A2 veriyoruz.

neyse daha fazla sinirlenmek istemiyorum.

• Böyle bullylerler adamı işte :)

• araplarla ortak olursanız sonunuz bu olur...

quote:

1 kere aynamı kırdı kaçtı... teroristler zaten. karda motor kullanıyormuş kaç saattir ona yol verecekmişim. banane senin iş seçiminden ben mi seçtirdim. bu yüzden buna dur demediği sürece getirin gram acımam. araplar ellerine mi alıyor ellerinde mi kalıyor kapatıyorlar mı hiç umurumda değil. sadece teroristlikleri başa bela.

"banane senin iş seçiminden ben mi seçtirdim"
    adamlar kendi işlerini öyle bi yüceltiyolar ki, sanki cepheye mühimmat taşıyo ve geç kalırsa ülke işgal edilecekmiş gibi. lan altı üstü bi yere yemek vs götürüyon. insan gibi sürmek zorundasın. o zaman biz de kendi otomobilimizle hasta anne-babamızı hastaneye götürürken kaldırıma çıkalım otomobil ile, tüm kırmızı ışıklarda geçelim, ters şeride girelim. bişey diyen olursa da HASTA VAR BURDA LAAAANNN diye bağıralım. böyle bi kafa yok. nefret ediyorum kurye motorlarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Ocak 2025; 10:57:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Normal de YS kullanıyordum. Fakat pandemi sonrası Getir kullanmaya başladım. (Kampanyalardan Dolayı). Ama Araplara satıldığını duymamıştım. Artık onu da kullanmayı bırakıyorum. Migros Yemek heralde hala Türklerde ? :)

Getir kurucusundan isyan: İkiye bölünen Getir’de “Mubadala” krizi

E5'in yan yolunda araçlara kırmızı yaya'ya yeşil yanarken yaya olarak karşıya geçiyodum. kırmızı ok ile gösterdiğim benim yürüdüğüm yol ve %100 haklıyım. mavi renk ile gösterdiklerim ise kırmızı ışıkta bekleyen otomobiller. tam o sırada turuncu ile gösterdiğim yerde kurye motoru son sürat çıktı. virajlı yolda herif duvarın arkasını göremiyo ama kırmızıda bekleyen otomobilleri gördüğü halde yaya'yı çiğleme pahasına son sürat geçiyo. neredeyse bana çarpıyodu. son anda sıçradım da kaçtım ama ödüm patladı.

can güvenliğimiz yok çünkü bu şekilde yaya'ya çarparak yaya'yı öldüren motor da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Ocak 2025; 13:33:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Sahibi yahudu my nin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.