2004 model 1.3 gls benzinli hyundai getz marka aracım aracımın direksiyon kısmından ıslık,kayış gıcırdaması gibi bir ses geliyor yanlız bu ses motor soğukken yok yolda giderken motor iyice ısınmaya başladığından 1000 ile 2000 devir arasında bu ses yapmaya başlıyor, ayrıca sertleşiyor direksiyon servis nerden geldiğini bulamadı, sanayideki ustam buldu, direksiyonu tam sağa ya da tam sola kırdığında bu ses kesiliyor bana hidrolik direksiyon pompanda sıkıntı var büyük ihtimal değişmesi gerek ses artarsa servise git söyle onlarda direksiyon hidrolik pompandan geldiğini anlarlar dedi, motor soğuk olduğu zaman hiçbir sıkıntı yokken motor sıcakken neden bu şekilde yaptığını bilmiyorum, acaba hidrolik yağımı işlevini görmüyor, değiştirsem düzelir mi yağ niteliğini yitirmiş olabilir mi genelde bu ses hidrolik yağı kaçırırsa yapar arabalarda bildiğim kadarıyla bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.. eksantirik kayışından gelmiyor ses onu da tespit ettik,
Ben kayışları değiştirdikten sonra ses gelmişti. Hidrolik kayışını gerdi usta boşluğunu aldı. Hem ses kesildi hemde direksiyon biraz daha yumuşadı. Kayış gevşek olduğu için kaçırıyor hem ses yapıyor hemde sertleşiyor.
kaç tane ustaya gösterdim bulamadı ne yapacağını dediğini söyleyeceğim ustama bakalım ne yapacak, inşallah sorun çözülür...ama durmuş bir vaziyette rolantide beklerken hafif gaza bassam direksiyonu oynamasam bu ses geliyor sadece 1.000 ve 2000 devir arasında umarım sorun kayış gevşekliğindendin yok sa enaz 500 TL masraf...