Şimdi Ara

GETZ CRDİ 88 - VGT 88 PERFORMANS ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VGT ve CRDİ arasında ne fark var anlamadım. 88 lik crdi ler ile 97 lik dohc lar arası performans nasıldır.
    Daha önce accent era 110 kullandım performansı çok iyiydi. kıyaslama yaparsak performansları nasıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilgan26 -- 11 Haziran 2010; 21:05:30 >

• motorun tipi VGT oluyor, CRDİ ise yakıt sisteminin tipi.
  • öncelikle vgt motor tipi değil turbo tipidir açılımı "Variable geometry turbocharger" dır yani değişken geometrili turbo demektir crdi yakıt şeklidir "common rail direct injention" anlamına gelir. 88 lik dizellerin tümü crdi dır ve vgt tipi turbo kullanır ancak eski kasa 82 ps dizellerde crdi dır fakat vgt tipi turbo kullanılmamıştır normal turbo vardır. 110 luk eranın gücünü 88 lik dizel getzde aramak yanlık olur 97 ps benzinliyle 88 ps dizel arasındada illaki bi performans farkı vardır. yanlışım varsa düzeltin lütfen =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _By_BoSs_

öncelikle vgt motor tipi değil turbo tipidir açılımı "Variable geometry turbocharger" dır yani değişken geometrili turbo demektir crdi yakıt şeklidir "common rail direct injention" anlamına gelir. 88 lik dizellerin tümü crdi dır ve vgt tipi turbo kullanır ancak eski kasa 82 ps dizellerde crdi dır fakat vgt tipi turbo kullanılmamıştır normal turbo vardır. 110 luk eranın gücünü 88 lik dizel getzde aramak yanlık olur 97 ps benzinliyle 88 ps dizel arasındada illaki bi performans farkı vardır. yanlışım varsa düzeltin lütfen =)

Salt motor gücü ile karşılaştırmak yanlış olur. Eranın hp/kg ve nm/kg oranları ile getz in değerlerini karşılaştırmak lazım. Son hız dışında gerisi aynı olabilir, karşılaştırarakbunu görebiliriz. Getz aynı motora sahip olsa bile daha hafif olduğundan daha az yakıt tüketimi de cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 3 Eylül 2011; 20:19:14 >

• 88 lik dizel getz ile 97 lik benzınlıyı karsılastımaya gerek yoktur bence
  • tabi ki dizel olan...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel'ler turbo olduğu için tork'ları yüksektir ve özellikle rampalarda performans kaybetmezler, bu açıdan benzinliden daha iyidir ancak düz yolda benzinli daha avantajlıdır zira dizel motor fazla devir çeviremez, en fazla çevireceği 4500 - 4750 ama benzinli 6500 devire kadar tork kaybetmeden çevirip aynı vites de daha çok uzar, Erada'ki 110 hp'lik motor 88 hp'lik motorun chip'lenmiş halidir yani aynı motor fakat yazılımla gücü arttırılmıştır...

1.5 dizel Era 110 hp 0 - 100 11.5 sn
    1.6 benzinli Era 112 hp 0 - 100 10.2 sn

2 hp farkla 1.3 sn az bi rakam değil, bu da benzinli motorun devir avantajından kaynaklanıyor, yani ilk başlarda dizel motor avantajlı gözükse bile daha sonraları benzinli motor bu arayı kapatıp öne geçer...
  • arkadaşlar daha önce 2008 getz kullanıyordum satmak zorunda kaldık şimdi 2007 getz var ve ikisi arasında ciddi ataklık farkı seziyorum nelerden kaynaklanabilir eskisi yerinde duramıyordu bu biraz daha ağır kanlı motorların ikiside 88 beygir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enemy

arkadaşlar daha önce 2008 getz kullanıyordum satmak zorunda kaldık şimdi 2007 getz var ve ikisi arasında ciddi ataklık farkı seziyorum nelerden kaynaklanabilir eskisi yerinde duramıyordu bu biraz daha ağır kanlı motorların ikiside 88 beygir.

Eskiden beri bir inanış vardır ama ne kadar doğruluk payı var bilemem, bazı motorlar sağırdır, öyle bir araç denk gelmiş olabilir, bu arada hatırlatma açısından bazıları 110 hp'dir ve aynı motordur, acaba ilk aracınız 110 hp olabilir'mi çünkü çok bilinen bir şey değildir, tanıdığın bir çok kişi altındaki aracın 110 hp olduğunu bilmez...
  • 88 beygirlik getzlerin motoru yazılımı değiştirilerek 110 beygir yapılabiliyor,

110 beygirlik ve 88 beygirlik getz in motorunun aynı olduğu söyleniyor, tabii şanzıman v.s. hepsi aynımıdır bilemiyorum fakat böyle bir uygulama var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

arkadaşlar daha önce 2008 getz kullanıyordum satmak zorunda kaldık şimdi 2007 getz var ve ikisi arasında ciddi ataklık farkı seziyorum nelerden kaynaklanabilir eskisi yerinde duramıyordu bu biraz daha ağır kanlı motorların ikiside 88 beygir.

Eskiden beri bir inanış vardır ama ne kadar doğruluk payı var bilemem, bazı motorlar sağırdır, öyle bir araç denk gelmiş olabilir, bu arada hatırlatma açısından bazıları 110 hp'dir ve aynı motordur, acaba ilk aracınız 110 hp olabilir'mi çünkü çok bilinen bir şey değildir, tanıdığın bir çok kişi altındaki aracın 110 hp olduğunu bilmez...

yok hocam 110 değildi ama bir öncekini genç bir arkadaştan almıştım farlar filan değişikti modifiyeliydi öndeki hyundai logosunun olduğu çıta çıkartışlmıştı ama yazılımında oynamışmıdır bilmiyorum belki öyle bişey olabilir ama çok başarılıydı öyleysede.

• quote:

yok hocam 110 değildi ama bir öncekini genç bir arkadaştan almıştım farlar filan değişikti modifiyeliydi öndeki hyundai logosunun olduğu çıta çıkartışlmıştı ama yazılımında oynamışmıdır bilmiyorum belki öyle bişey olabilir ama çok başarılıydı öyleysede.

Büyük ihtimal chip uygulanmış demek'ki çünkü 110 hp'lik motor bile chip uygulaması ile 140 hp'ye kadar çıkıyor, yeter'ki turbo olsun...:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.