Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
132.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gozel2121

Arkadaşlar 2005 Getz 1.3Gls aracım var 62000 de Lpg taktırmak istiyorum görüştüğüm fiyatlar şöyle Atiker 1100 Lovato 1400 Brc 1700 tl üçünüde takan usta aynı hepsinin arkasındayım ama bence lovatoyu düşün diyor.Siz ne dersiniz değerli fikirlerinizi almayı düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler...

aynı marka model km araca lovato taktırdım temmuzda. nakit 1200tl idi. şuan memnunum. kış nedeniyle gaza geçme süresi uzadı sadece. tek sorun bu. takan usta ve işçilik önemli tabi.

Nerde yaşıorsunuz? kış şartları için soruyorum kaç kmde lpg ye geçiyor kışın? Bir depo ile(kaç Lt?) kaç km gidiorsunuz şehir içi şehirdışı? Cevaplarsdanız çok sevinirim???
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 2005 Getz 1.3Gls aracım var 62000 de Lpg taktırmak istiyorum görüştüğüm fiyatlar şöyle Atiker 1100 Lovato 1400 Brc 1700 tl üçünüde takan usta aynı hepsinin arkasındayım ama bence lovatoyu düşün diyor.Siz ne dersiniz değerli fikirlerinizi almayı düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler...

aynı marka model km araca lovato taktırdım temmuzda. nakit 1200tl idi. şuan memnunum. kış nedeniyle gaza geçme süresi uzadı sadece. tek sorun bu. takan usta ve işçilik önemli tabi.

Nerde yaşıorsunuz? kış şartları için soruyorum kaç kmde lpg ye geçiyor kışın? Bir depo ile(kaç Lt?) kaç km gidiorsunuz şehir içi şehirdışı? Cevaplarsdanız çok sevinirim???

size hizmeti sunacak iyi ve lpg konusunda yetkili servislere lpg montajı yaptrmanızı öneririm.

• quote:

quote:

karabük te yaşıyorum, lpg geçişi 30 dereceye ayarlı. kışın 1.5km, yazın 300mt. lpg ye geçiyor. kışın şehir içi 30lt lik depo ile 340km. şehirler arası 9okm sabit hız 420km menzil gördüğüm oldu. kışın şehir içi 1 depo lpg de 5lt benzin tüketimi var, hesaba bunuda eklemek lazım. 1.3 getz ile sakin ve sabit hız da kullanırsan yakıt tüketimi çok iyi bence.
  • arkadaslar benım 2004 model 1.3 atiker lpg li bi getz im var lpg tankı boşken 10 tl lik gaz attırdım (litre fiyatı 2.44 filandı) ve 33 km yol aldı. arabayı yeni aldım ve şuan şok içindeyim. bi de sizin yazdıklarınızı okuyunca ya ben araba kullanmayı bılmıyomuşum ya da sıkıntı büyük dedim kendi kendime =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre16.5

arkadaslar benım 2004 model 1.3 atiker lpg li bi getz im var lpg tankı boşken 10 tl lik gaz attırdım (litre fiyatı 2.44 filandı) ve 33 km yol aldı. arabayı yeni aldım ve şuan şok içindeyim. bi de sizin yazdıklarınızı okuyunca ya ben araba kullanmayı bılmıyomuşum ya da sıkıntı büyük dedim kendi kendime =)

yakıt tüketimini o şekilde hesaplamak yanlış olur, tavsyem deponu fullemen, ve sonuna kadar kullamıp sonuca bakman olacak. yol, trafik, yük, gibi koşullar yakıt tüketimini arttırır şehir içinde. o nedenle genele bakmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Orijinalden alıntı: emre16.5

arkadaslar benım 2004 model 1.3 atiker lpg li bi getz im var lpg tankı boşken 10 tl lik gaz attırdım (litre fiyatı 2.44 filandı) ve 33 km yol aldı. arabayı yeni aldım ve şuan şok içindeyim. bi de sizin yazdıklarınızı okuyunca ya ben araba kullanmayı bılmıyomuşum ya da sıkıntı büyük dedim kendi kendime =)

yakıt tüketimini o şekilde hesaplamak yanlış olur, tavsyem deponu fullemen, ve sonuna kadar kullamıp sonuca bakman olacak. yol, trafik, yük, gibi koşullar yakıt tüketimini arttırır şehir içinde. o nedenle genele bakmak lazım

tmm arkadasım tşkkr ettim bide öyle deniyim. evt haklısın trafik yok yük gibi unsurlar yakıt tüketimini arttırır ama ben bu kadar tahmin etmıyodum. heralde fullemediğimden dolayı yanlış çıktı. ( inş öyledir).

• 2004 1.3 GLS benzin 4.40 100 TL ile 300 km nasıl sizce bence normal LPG taktırsam karım ne kadar olabilir. Hesap yapabilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: feomidyum

2004 1.3 GLS benzin 4.40 100 TL ile 300 km nasıl sizce bence normal LPG taktırsam karım ne kadar olabilir. Hesap yapabilecek olan var mı?

100TL gaz ile 550km civarı gider,tabi şehirdışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feomidyum

2004 1.3 GLS benzin 4.40 100 TL ile 300 km nasıl sizce bence normal LPG taktırsam karım ne kadar olabilir. Hesap yapabilecek olan var mı?

çok tasarruf edeceksin tabi ki, ama şu sorunun cevabı önemli sen eğer ki 1,5 yıl gibi bineceksen bu araca hiç gerek yok taktırmana 2004 model demişsin eğer dersen ki arabanın yaşı büyüdü ben değiştiririm birkaç yıla gerek yok ancak bineceksen daha taktır hemen. ben atiker sıralı taktırdım 2011 yılı temmuz ayının ilk haftası gibi şuana kadar 15bin km.yol yaptım simit depo 43lt. ancak içteki basınçtan ancak 33 lt.kullanılıyor lpg litre fiyatı yaklaşık 2.30 ben boş depoyu ortalama 70 liraya dolduruyorum 1 depo gazla yani 70liralık gazla 370-400km arası gidiyorum yani km.başına 0.175ile0.188 kuruş arası yakıyor genelde. ben çok rahat ettim taktırdıktan sonra bakımını falan yaptırırım hiç kaçırmadan 10bin km.de bir daha lpg ile ilgili hiç sorun yaşamadım gözüm benzin göstergesinden yukarı kalktı çok şükür. ayda 1000km yi 180liraya çok rahat yapıyorum. bence benzin fiyatları alıp başını gitmişken taktırmakta eskiden sağa sola giderken düşünürdüm gitsem mi diye şimdi aklımın ucundan geçmiyor.. araç kesilir mi gibi bir kuşkunuz olmasın benzinliyken yaptığım sürati çıktığım yokuşu hala aynısını yapıyorum. aracım 2005 1.3 gls

• Arkadaşlar merhabalar...
    Bugün yarın bir getz almayı düşünüyorum. Umarım bana burada bir yardımcı olursunuz...
    çok kararsız kalıdım, lpg li mi dizel mi alsam diye, lpg li ise 1.3 mü 1.4 doch motor mu lpg ye daha uyumludur?
    Daha önceden 97 polom vardım lpg de stop etmesinden bıktığım...dizel getzlere de forumda okuduğum kadarı ile 3 silindir iyi değil deniliyor...
    Ne yapayım ne edeyim bi yardımcı olursanız çok sevinirim...konuyu yanlış yere açtı isem de şimdiden çok özür. ...
    saygılarımla herkese
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmen_06

Arkadaşlar merhabalar...
    Bugün yarın bir getz almayı düşünüyorum. Umarım bana burada bir yardımcı olursunuz...
    çok kararsız kalıdım, lpg li mi dizel mi alsam diye, lpg li ise 1.3 mü 1.4 doch motor mu lpg ye daha uyumludur?
    Daha önceden 97 polom vardım lpg de stop etmesinden bıktığım...dizel getzlere de forumda okuduğum kadarı ile 3 silindir iyi değil deniliyor...
    Ne yapayım ne edeyim bi yardımcı olursanız çok sevinirim...konuyu yanlış yere açtı isem de şimdiden çok özür. ...
    saygılarımla herkese

Siz de öğretmensiniz sanırım? Okula gidip geleceğini, çok km yapacağını farzederek dizel tavsiye ederim. Tabi fiyat seni üzmeyecekse. 2006 üstü modellere bak. Diğerleri 3 silindir çünkü. Çok yakar ses yapar.

Bulamadın,

LPGliyi güvenle alabilirsin. 1.3 ya da 1.4 farketmez, uyum sorunu yok.

Ama 1.4 yeni nesil olduğu için öncelikli aradığın model olsun. LPG markasıda BRC ise tadından yenmez, binersin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 20 Şubat 2012; 13:45:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

quote:

Arkadaşlar merhabalar...
    saygılarımla herkese

Siz de öğretmensiniz sanırım? Okula gidip geleceğini, çok km yapacağını farzederek dizel tavsiye ederim. Tabi fiyat seni üzmeyecekse. 2006 üstü modellere bak. Diğerleri 3 silindir çünkü. Çok yakar ses yapar.

Bulamadın,

LPGliyi güvenle alabilirsin. 1.3 ya da 1.4 farketmez, uyum sorunu yok.

Ama 1.4 yeni nesil olduğu için öncelikli aradığın model olsun. LPG markasıda BRC ise tadından yenmez, binersin :D

Çok teşekkür ederim...Altın gibi kısa ve öz cevaplar yazmışın, çok sağol...

• quote:

Arkadaşlar merhabalar...
    saygılarımla herkese

1.5 vgt 110bg dizel
    bütçeni yazmamışsın ama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-emre-otomotiv-den-hyundai-getz-72600399/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 21 Şubat 2012; 10:14:37 >

• arkadaşlar bi sorum olacak.
    1.3 getz gls
    gecenlerde arabanın 60000 bakımını yaptırdım. arabanın triger kayışını hiç bi çatlak yıpranma aşınma olmadığı halde değiştirdik.
    Klima kayışında çatlaklar vardı onuda değiştirdik. usta trigerin yanındaki kayışaları değiştirmeye gerek olmadığını üzerindeki orjinal kayışların yeni takacağımız kayışlardan daha fazla gideceğini söyledi. akrabamız olduğu için bende tamam dedim.

bu konuda bilgisi olan varmı acaba bu kayışlar ikinci kez triger değişimine yani 120000 kadar beklemelimi veya ne zamana kadar dayanır.
  • Merhaba,
    Şehir içi yakıt tüketimim 0.28 kuruş civarına kadar yükseldi lpg fiyatı 2.57 2010 model 1.4 getz için lpg kitim atiker safe fast.
    Bana tüketim oranı yükseldi gibi geliyor, yanılıyormuyum.
  • aynen bndede şuan öle. son zamlardan sonra 70 tl ye 240 - 260 km arası yapıyorum. bu arada aracım getz 2007 otomatik 1.4 doch. 15" lastik 185 65 15 şeklinde 75 te olablir. kitim lovato marka.

bunun haricinde kasım ayında boluya gittim.79 tl gaz ile 501 km yaptım.şehirler arası çok çok iyi ama şehir içi biraz fazla yakıyor. şehir içi dediğim hergün levent maslak mecidiye köy ve bildiğiniz e5 trafiiği ve ayazağındaki yokuş olan durum. yazın tekrardan eski haline gelir diye ümit ediyorum.haftayada 60 bin bakımını yaptırcam.
  • bu arada çoğu zaman yaz kış klima açık.

kışın neden bilmiyorum arabanın fanlarını klimasız çalıştırınc camlarda buğu oluoyr.klimayıçınca tüm buğu gidiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalefendi

bu arada çoğu zaman yaz kış klima açık.

kışın neden bilmiyorum arabanın fanlarını klimasız çalıştırınc camlarda buğu oluoyr.klimayıçınca tüm buğu gidiyo.

GETZ BUĞU ÇÖZME

Kışın veya yazın buğu oluşmaması için önemli olan nokta.

Kışın kesinlikle en altta bulunan hava akış kontrol düğmesi her zaman "taze hava"(sağa itilmiş) (5) konumunda olmalıdır.

Hızlı buğu çözmek için.

Sıcaklık kontrolü (1) sıcak konuma getirilip, Fan kontrol düğmesi (2) 3-4. hızda olmalı.

Hava akış kontrolü (3) defrost konumunda olmalı(en sağa çevrilmiş).
     GETZ LPG KULÜBÜ

Daha hızlı buğu çözmek için klima düğmesine (4) basılır(2 dakika). Böylelikle kışın bile klima çalıştırılmış olup klima gazının ömrü artmış olur.

Buğudan temizlenmiş araçta buğu oluşumunu engellemek için fan kontrol düğmesi (2) 1-2 ye getirilip, havanın yüze gelmesini sağlayan panjurlar yan camlara doğru döndürülür ve yukarıdakiler aynen uygulanır.

GETZ LPG KULÜBÜ

Hazırlayan: biuu

3 Numaralı buton sol konumda kalmış ise buğu her zaman oluşur. Ben yazın hızlı soğutsun diye solda tutarım. Ama kışın kesinlikle sağda olmalı.

Klima havayı kuruttuğu için hızlı buğu çözer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Mart 2012; 20:15:45 >

• Ankarada temiz getz lpgli arıyorum ılgıleneler pm atabılır
  • arkadaşlar bende yeni LPG li 1.4 doch 2010 getz aldım. üzerinde sıralı sistem zavolli marka lpg kiti var. aldığım kişi lpg de 20 kuruş civarında yaktıgını söylemişti. ama üç seferdir 25 TL lik lpg alıyorum ve zar zor 80 km yapabiliyorum şehiriçinde. km de neredeyse 31 kuruş yakıyor. çok şaşırdım ben bu işe. acaba bu normal mi yoksa başka bir sorun mu var. servise 2 sefer gittim ve ayar yaptılar. hatta 2 ayrı servise götürdüm. "ayarları gayet normal ve iyi durumda" dediler. hatta enjektörlerde üretim hatası oldugu için garantiden yenisi ile değiştirdiler. filtreler ile birlikte. düzeleceğini düşündüm ama değişen bişey olmadı. yoksa getzler söylenilenler kadar az yakan bir araç değilmi. getzi tercih etmemin sebebi zaten az yakıyor denilmesiydi. şoktayım şuan. 2010 lpgli getzi olan arkadaşların durumu nedir? yorumlarınızı bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.