Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
132.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk T.

arkadaşlar bende yeni LPG li 1.4 doch 2010 getz aldım. üzerinde sıralı sistem zavolli marka lpg kiti var. aldığım kişi lpg de 20 kuruş civarında yaktıgını söylemişti. ama üç seferdir 25 TL lik lpg alıyorum ve zar zor 80 km yapabiliyorum şehiriçinde. km de neredeyse 31 kuruş yakıyor. çok şaşırdım ben bu işe. acaba bu normal mi yoksa başka bir sorun mu var. servise 2 sefer gittim ve ayar yaptılar. hatta 2 ayrı servise götürdüm. "ayarları gayet normal ve iyi durumda" dediler. hatta enjektörlerde üretim hatası oldugu için garantiden yenisi ile değiştirdiler. filtreler ile birlikte. düzeleceğini düşündüm ama değişen bişey olmadı. yoksa getzler söylenilenler kadar az yakan bir araç değilmi. getzi tercih etmemin sebebi zaten az yakıyor denilmesiydi. şoktayım şuan. 2010 lpgli getzi olan arkadaşların durumu nedir? yorumlarınızı bekliyorum.

sevgili ufuk bir hesap yapalım lpg li bir arac normal de 100km de 9-10 lt gaz yakar 25 tlye yaklaşık 10 lt gaz aldınız bu gazla normal kullanım şartlarında 110km yol yapmanız gerekir 25-30 km lik bir kayıp var. madem 2 ayrı yere ayar yaptrıdınız aldığınız lpg istasyonunu değiştirin derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assgti -- 14 Mart 2012; 14:30:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

@ufuk T. nekadara aldınız aracı?

mnr80 aracı ay başınd 19.000 ye aldım.ilk sahibinden tüm evrakları ile birlikte.. sizce nasıl???
  • quote:

Orijinalden alıntı: assgti

quote:

arkadaşlar bende yeni LPG li 1.4 doch 2010 getz aldım. üzerinde sıralı sistem zavolli marka lpg kiti var. aldığım kişi lpg de 20 kuruş civarında yaktıgını söylemişti. ama üç seferdir 25 TL lik lpg alıyorum ve zar zor 80 km yapabiliyorum şehiriçinde. km de neredeyse 31 kuruş yakıyor. çok şaşırdım ben bu işe. acaba bu normal mi yoksa başka bir sorun mu var. servise 2 sefer gittim ve ayar yaptılar. hatta 2 ayrı servise götürdüm. "ayarları gayet normal ve iyi durumda" dediler. hatta enjektörlerde üretim hatası oldugu için garantiden yenisi ile değiştirdiler. filtreler ile birlikte. düzeleceğini düşündüm ama değişen bişey olmadı. yoksa getzler söylenilenler kadar az yakan bir araç değilmi. getzi tercih etmemin sebebi zaten az yakıyor denilmesiydi. şoktayım şuan. 2010 lpgli getzi olan arkadaşların durumu nedir? yorumlarınızı bekliyorum.

sevgili ufuk bir hesap yapalım lpg li bir arac normal de 100km de 9-10 lt gaz yakar 25 tlye yaklaşık 10 lt gaz aldınız bu gazla normal kullanım şartlarında 110km yol yapmanız gerekir 25-30 km lik bir kayıp var. madem 2 ayrı yere ayar yaptrıdınız aldığınız lpg istasyonunu değiştirin derim ben.

çok teşekkür ederim yorumunuz için. zavolli lpg kiti için düşünceleriniz neler.
    bir de devamlı Petrol ofisinden alıyorum yakıtımı. sizin tavsiye edebileceğiniz bir istasyon varmı.
    ayrıca diğer 2010 lpli getz kullanan arkadaşlar sizin yakıt durumunuz nasıl.. yorumlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkürler..

• tekrar hayırlı olsun aracın
    rakam sanırım normal
    bende arıyorum temız bır araç
    getz ılan gırdınmı kısa sürede satıldıgın farkına vardım
    lpg konusunda ıyı bır usta bulmalısınız
    ılınızın neresını oldugunu bılmıyorum ıstersenız buradan arkadaşlarda ıyı bır usta adresı alabılırsınız.

*araç hakkında düşüncelınızı payşırmısınız (lpg harıcı)
    ben derım neden getz?
    neyı cezbettı?
    performans ve konforundan menunmusunuz?
    +++++ gıbı soruları cevaplarmısınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: assgti

quote:

çok teşekkür ederim yorumunuz için. zavolli lpg kiti için düşünceleriniz neler.
    bir de devamlı Petrol ofisinden alıyorum yakıtımı. sizin tavsiye edebileceğiniz bir istasyon varmı.
    ayrıca diğer 2010 lpli getz kullanan arkadaşlar sizin yakıt durumunuz nasıl.. yorumlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkürler..

fulleyip dene bide. araç otomatik değil demi. ben şehir içinde 1litre lpg ile 11km görüyorum.

• quote:

tekrar hayırlı olsun aracın
    rakam sanırım normal
    ılınızın neresını oldugunu bılmıyorum ıstersenız buradan arkadaşlarda ıyı bır usta adresı alabılırsınız.

ben derım neden getz?
    neyı cezbettı?

öncelikle teşekkür ederim. sanırım sende getz almayı düşünüyorsun. umarım gönlüne göre, içine sinecek bir araç bulursun.
    ben antalyadayım... aracı olalı çok olmadı ama çokta isteyerek aldıgım bir arac değildi aslında. ama 2. eli hızlı oldugu için tercih ettim. bu fiyata 2010 model ancak getz alınabilir diye düşündüm. tabi yakıtının az oldugunu söylediler. bu da diğer tercih sebebim.
    arac ile alakalı izlenimlerim (tabi bu benim şahsi kanaatlerim), alacaksanız dolu modelini alın. benimki start modeli. bazı gözden kaçan detaylar var tabi araçta. çok önemsemezsiniz ayrı mesele.
    -yakıt bana özel belki biraz fazla geldi, zaten buradaki arkadaşlarla paylaşmak ve yorumlarını almak istediğim asıl mesele bu.
    - öncelikle bagajı, eger tüp varsa çok küçük. yeterli değil
    - güneşlik arkası makyaj aynası yok.
    - fasılalı silecek ayarı yok. eger hafif yagmur yagıorsa manuel olarak yapmalısınız bu işlemi. cam suyunu fışkırttıktan sonra silecekler otomatik çalışmıor. bunu da kendiniz yapmalısınız.
    - malzeme kalitesi beklentinize bağlı olarak değişir ama, bana göre o da yeterli değil. daha iyi olabilirdi. kapı kollarındaki kaplamalar zamanla soyulacakmış gibi duruyor.
    - cd çalarına usb çıkışı koymuşlar ama. bunun için ayrıca bir bağlantı adaptörü almanız gerecek.
    - en büyük eksiklerden bir tanesi hararet göstergesi yok aracın.
    bunların yanında;
    + aracın ufak görünüşü sizi aldatmasın. gögüs mesafesi ve arka diz mesafesi benim beklentilerimin üzerinde.
    +araç oldukça seri. hızlanmasında hiç bir sıkıntı yok. rampada hiç kullanmadım henüz, o yüzden çekişi için bir şey diyemeyeceğim.
    +ses sistemide bana göre oldukça doyurucu. dışarıya konser vemeyecekseniz, yeterli gelecektir.
    +konforundan ve sürüş keyfinden geçer not aldı benden. bana göre çok çok ses almıyor içeri.
    +bakım masrafları düşük bana göre. 10000 lik bakımını sanayide yaptırdım. balata değişimleri de dahil olmak üzere 200 TL ye maloldu. (tüm filtreler, bujiler ve motor yağı)
    tüm bunları değerlendirirseniz en başta ifade ettiğim gibi, bu paraya sıfıra yakın, 2010 model, ancak getz alınabilir diye düşünerek aldım. ama uzun süreli ailemle kullanmak için getz almazdım herhalde. ama karar sizin. alırsanız bana göre dolu modelini almalısınız.
    sorunuzu olabildiğince detaylı cevaplamaya çalıştım. belki diğer kullanıcı arkadaşlar bana katılmayabilirler. ama dediğim gibi ilk izlenimlerim bunlar.

• arkadaşlar 2005 129bınde lpg 1,3 gls 1parça boyalı ve 1 kapı saçı degişmiş 90bınde tgerı degişmiş
    klimalı
    piyasası nedir?
  • @ecrasniann araç otomatik değil.
  • quote:

quote:

tekrar hayırlı olsun aracın
    rakam sanırım normal

ben derım neden getz?
    neyı cezbettı?

öncelikle teşekkür ederim. sanırım sende getz almayı düşünüyorsun. umarım gönlüne göre, içine sinecek bir araç bulursun.
    ben antalyadayım... aracı olalı çok olmadı ama çokta isteyerek aldıgım bir arac değildi aslında. ama 2. eli hızlı oldugu için tercih ettim. bu fiyata 2010 model ancak getz alınabilir diye düşündüm. tabi yakıtının az oldugunu söylediler. bu da diğer tercih sebebim.
    arac ile alakalı izlenimlerim (tabi bu benim şahsi kanaatlerim), alacaksanız dolu modelini alın. benimki start modeli. bazı gözden kaçan detaylar var tabi araçta. çok önemsemezsiniz ayrı mesele.
    -yakıt bana özel belki biraz fazla geldi, zaten buradaki arkadaşlarla paylaşmak ve yorumlarını almak istediğim asıl mesele bu.
    - öncelikle bagajı, eger tüp varsa çok küçük. yeterli değil
    - güneşlik arkası makyaj aynası yok.
    - fasılalı silecek ayarı yok. eger hafif yagmur yagıorsa manuel olarak yapmalısınız bu işlemi. cam suyunu fışkırttıktan sonra silecekler otomatik çalışmıor. bunu da kendiniz yapmalısınız.
    - malzeme kalitesi beklentinize bağlı olarak değişir ama, bana göre o da yeterli değil. daha iyi olabilirdi. kapı kollarındaki kaplamalar zamanla soyulacakmış gibi duruyor.
    - cd çalarına usb çıkışı koymuşlar ama. bunun için ayrıca bir bağlantı adaptörü almanız gerecek.
    - en büyük eksiklerden bir tanesi hararet göstergesi yok aracın.
    bunların yanında;
    + aracın ufak görünüşü sizi aldatmasın. gögüs mesafesi ve arka diz mesafesi benim beklentilerimin üzerinde.
    +araç oldukça seri. hızlanmasında hiç bir sıkıntı yok. rampada hiç kullanmadım henüz, o yüzden çekişi için bir şey diyemeyeceğim.
    +ses sistemide bana göre oldukça doyurucu. dışarıya konser vemeyecekseniz, yeterli gelecektir.
    +konforundan ve sürüş keyfinden geçer not aldı benden. bana göre çok çok ses almıyor içeri.
    +bakım masrafları düşük bana göre. 10000 lik bakımını sanayide yaptırdım. balata değişimleri de dahil olmak üzere 200 TL ye maloldu. (tüm filtreler, bujiler ve motor yağı)
    tüm bunları değerlendirirseniz en başta ifade ettiğim gibi, bu paraya sıfıra yakın, 2010 model, ancak getz alınabilir diye düşünerek aldım. ama uzun süreli ailemle kullanmak için getz almazdım herhalde. ama karar sizin. alırsanız bana göre dolu modelini almalısınız.
    sorunuzu olabildiğince detaylı cevaplamaya çalıştım. belki diğer kullanıcı arkadaşlar bana katılmayabilirler. ama dediğim gibi ilk izlenimlerim bunlar.

fasılalı silecek koymamışlarsa yuh diyorum yani
    sis farı koymazsın anlarım da bu kadar da olmaz. belki takılabiliyordur sonradan.

• quote:

arkadaşlar 2005 129bınde lpg 1,3 gls 1parça boyalı ve 1 kapı saçı degişmiş 90bınde tgerı degişmiş
    klimalı
    piyasası nedir?

14bin 500 tl ideal.
  • Arkadaşlar ben 5 ocak 2012 de 2005 model 1.3 hyundai getz aldım ama benzininden hiç memnun değilimbana göre çok fazla yakıyor. geçen bir kaba hesap yaptım 1 litre ile 11.6 km gitmiş ama inanın hergün 13-14 km yapıyorum ve haftada 80 ile 100 tl arasında benzin alıyorum. Şuan tüp taktırmayı düşünüyorum sizce bu getz lerde hangi marka tüpler daha iyi performans vermektedir,ne kadar yakar lpg taktırınca bu araç, tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.

Birde bu araçların ne kadar yaktığı nasıl hesaplanıyor bana anlatırmısınız ben anlayamadım bir türlü.

Cevaplarınızı acilen BEKLİYORUM!
  • arkadaşlar birde araç benzinli veya lpgli iken aracın hangi bakımlarını ve ayarlarını yaptırmalıyımki daha az yaksın yakıtı bunu belirtirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: robiscik

Arkadaşlar ben 5 ocak 2012 de 2005 model 1.3 hyundai getz aldım ama benzininden hiç memnun değilimbana göre çok fazla yakıyor. geçen bir kaba hesap yaptım 1 litre ile 11.6 km gitmiş ama inanın hergün 13-14 km yapıyorum ve haftada 80 ile 100 tl arasında benzin alıyorum. Şuan tüp taktırmayı düşünüyorum sizce bu getz lerde hangi marka tüpler daha iyi performans vermektedir,ne kadar yakar lpg taktırınca bu araç, tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.

Birde bu araçların ne kadar yaktığı nasıl hesaplanıyor bana anlatırmısınız ben anlayamadım bir türlü.

Cevaplarınızı acilen BEKLİYORUM!

bu araç benzinin tersine lpg de çok az harcıyor. atiker sorunsuz çalışmaktadır.
  • merhabalar yeni bir gezt kullanıcısı oalrak aranızdayım 2005 model orjinal boyasız 50000 km de 1.3 gls benzinli aldım 16.000 tl ye atiker marka tüp taktırdım araca yalnız lpg de yakıt sarfiyatını hala ölçmedim acaba kullanan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilriler mi
  • arkadaşlar merhaba
    1,3 lpg getz 36 lt gazla şegir içi 350 km şehirler arası 430 km yaptıgı söyleyen bır arakadaş var sizce dogru rakamlarmı?

sıızn verılerınız nasıl şu an için?
  • quote:

arkadaşlar merhaba
    1,3 lpg getz 36 lt gazla şegir içi 350 km şehirler arası 430 km yaptıgı söyleyen bır arakadaş var sizce dogru rakamlarmı?

bence az yazmış, daha fazla yol yapması lazım o lpg ile. sanırım agresif bir sürüş yapısı var. 36 litre lpg ile şehir içinde 400km görmesi gerekir. şehir arası 510km civarı görebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

arkadaşlar merhaba

bence az yazmış, daha fazla yol yapması lazım o lpg ile. sanırım agresif bir sürüş yapısı var. 36 litre lpg ile şehir içinde 400km görmesi gerekir. şehir arası 510km civarı görebilir.

aracın serilıgı ve süratı hakkında nasıl yardımcı olabılırsınız?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

arkadaşlar merhaba

Alıntıları Göster

1.3 gls ler için mi?

• @ecrasniann evet
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.