Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
132.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mnr980

Araç inanılmaz seri. Kalkışlarda yokuşta seni asla utandirmaz.

Ama turboyu(5 ten 4 e düşürmek) çalıştırmak gerek.

Yani zor durumda araç sollarken yada çok dik ve uzun bir yokuş çıkacakken 5e atmak yerine 4 ile gitmek gerek. Ya da seri sollamada 5 ten 4 e düşürmek gerek.

Deneme sürüşü yapıp kendin görmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Mart 2012; 17:42:20 >
  • quote:

@ecrasniann evet

şanzıman dişli oranları bence hatalı yapılmış. bununn sebebi 1.3 getzlerin şehir içi kullanım için üretilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. 0-100 hızlanması gayet iyi. vites oranları kısa, sürekli vites attırıyosun. 5. vitese 75km/h te geçmen gerekiyor. uzun yolda 120km/h gitmen için devir saati 4bini görüyor. bu durum da gürültü ve yakıt tüketimini arttırıyor. 6 ileri olması daha mantıklı olurdu 82bg araca yetmiyor, rampalara yüksek devirle girmezsen vites küçülttürüyor. max sürat denemedim. benzinli alınacaksa 1.4 dohc 96bg daha mantıklı. sakin kullanım ile ekonomi sağlama aracı 1.3 getzler.

• arkadaşlar 1.4 gls getz im var atiker lpg takılı 1100 km de 125 tl lik gaz yaktı ortalama hızım 100 km idi şehirler arası değer sizce nasıl?
  • quote:

arkadaşlar 1.4 gls getz im var atiker lpg takılı 1100 km de 125 tl lik gaz yaktı ortalama hızım 100 km idi şehirler arası değer sizce nasıl?

bu gerçekmi 125 tl ile 1100 km şaka gibi yaww haytta inanmam kendim yapsam bile inanmam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gangster1981

arkadaşlar 1.4 gls getz im var atiker lpg takılı 1100 km de 125 tl lik gaz yaktı ortalama hızım 100 km idi şehirler arası değer sizce nasıl?

lpg litre 2,55tl olsa, 1 lt lpg ile 23km gitmiş oluyorsunuz. bu da benzinde fabrika ortalamasının bile altında. bana yanlış hesap yapıyosunuz gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

@ecrasniann evet

şanzıman dişli oranları bence hatalı yapılmış. bununn sebebi 1.3 getzlerin şehir içi kullanım için üretilmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. 0-100 hızlanması gayet iyi. vites oranları kısa, sürekli vites attırıyosun. 5. vitese 75km/h te geçmen gerekiyor. uzun yolda 120km/h gitmen için devir saati 4bini görüyor. bu durum da gürültü ve yakıt tüketimini arttırıyor. 6 ileri olması daha mantıklı olurdu 82bg araca yetmiyor, rampalara yüksek devirle girmezsen vites küçülttürüyor. max sürat denemedim. benzinli alınacaksa 1.4 dohc 96bg daha mantıklı. sakin kullanım ile ekonomi sağlama aracı 1.3 getzler.

sonuna kadar katılıyorum yorumlara aracım 1.3gls araç şehiriçi için biçilmiş kaftan bende şehir içi kullanıyorum şehirler arası pek güvenilir değil biraz daha cüsseli kuvvetli araç tercihimdir ama zaten sürekli şehir dışına çıkmıyorum. 82bg şehiriçinde ekonomi yapmak için ideal lpg li getzimle ayda 1200km civarı yapıyorum ödediğim yakıt parası(benzin dahil) 250tl civarı oluyor. öyle mutluyum ki seriliğinden kalkışlarından sinirlendiren şirket araçları(genelde linea :) ) yeşil yandığı an mahçup duruma düşüyorlar ama dediğim gibi 150bg gibi bir beklenti içinde alınmamalı, ben tasarruf istiyordum bunu bana fazlasıyla veriyor beyaz getzim:) max sürat olarak birkaç kez 185-190 km arasına çıkmıştım ama gerek yok böylesi hızlara.. @gangster1981 aracın km.sayacını kesinlikle bir ustaya göstermelisin gidilen bir km iki km olarak yazıyor sanırım.. senin hesabına göre, gittiğin yol boyunca araç sana çakmak yerinden bozuk para vermeye başlayacak cinsten :)

• romano ve 2008 otm.getz mükemmel uyum tavsiye ederim.mavi ay gebze cumhur usta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altekin_tr -- 7 Nisan 2012; 22:21:40 >
  • 43lt yakıtla dün yola çıktım.İbre fulü gösteriyordu.680km yol yaptım.ibre çeyreğin biraz altına düştü.uzun yolda yaptım bu km yi.Tahminen araç 120km daha yapar.Ortalama 45lt benzinle 800km yol yapıyor bu araç.Araç 1.3gls 2005model.Genellikle 90-100km civarı hızla seyrettim.yeri geldi 160 a da çıktım.Devir saati 5 olunca daha basmadım.genellikle devir saati 2.7-2.8 di.Az yaktı gibi geldi bana.Yola çıkmadan arkadaşlar 1.5 depo benzinle anca gidersin demiştiler ben 1 depoyu bile bitiremedim.Tüp taktırmaktan vaz geçmek üzereyim.Ayrıca araç virajlarda çok iyiydi.
  • 41 lt gaz ile 550 km antalya şehir içi

işin açıkçası ben de şaşırdım bu değere

araç 1.3 gls 2004 90 binde

yakıt full istasyonundan

trafik genelde akıcı

sakin kullanım genelde 2000 dev/dak civarı
  • quote:

quote:

arkadaşlar merhaba
    1,3 lpg getz 36 lt gazla şegir içi 350 km şehirler arası 430 km yaptıgı söyleyen bır arakadaş var sizce dogru rakamlarmı?

sıızn verılerınız nasıl şu an için?

bence az yazmış, daha fazla yol yapması lazım o lpg ile. sanırım agresif bir sürüş yapısı var. 36 litre lpg ile şehir içinde 400km görmesi gerekir. şehir arası 510km civarı görebilir.

350 - 430 - 510 bunlar nasıl rakamlar arkadaşlar. 2005 getz 1.3 gls aracımı yeni aldım. 30 - 32 lt lpg ile 250 km yi anca gördüm. lpg tamamen bitip benzine geçene kadar da 20 km yapsam eder sana 270 km.

yukarıdaki rakamlar benim için çok uçuk rakamlar. ya milletin yazdıkları rakamlar fuzuli yada benim araç çok yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba
    1,3 lpg getz 36 lt gazla şegir içi 350 km şehirler arası 430 km yaptıgı söyleyen bır arakadaş var sizce dogru rakamlarmı?

bence az yazmış, daha fazla yol yapması lazım o lpg ile. sanırım agresif bir sürüş yapısı var. 36 litre lpg ile şehir içinde 400km görmesi gerekir. şehir arası 510km civarı görebilir.

350 - 430 - 510 bunlar nasıl rakamlar arkadaşlar. 2005 getz 1.3 gls aracımı yeni aldım. 30 - 32 lt lpg ile 250 km yi anca gördüm. lpg tamamen bitip benzine geçene kadar da 20 km yapsam eder sana 270 km.

yukarıdaki rakamlar benim için çok uçuk rakamlar. ya milletin yazdıkları rakamlar fuzuli yada benim araç çok yakıyor.

kullanım şekline göre değişir yakıt tüketimi. trafiğin yoğunluğu, yokuş, araçtaki yük vb.. ama 32lt lpg ile 250km normal değil. sakin kullanımla en az 350km görmen gerekir. aracın otomatik değil sanırım. otomatik getz ler de o değerler normal çünkü.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 19 Nisan 2012; 13:12:27 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba

kullanım şekline göre değişir yakıt tüketimi. trafiğin yoğunluğu, yokuş, araçtaki yük vb.. ama 32lt lpg ile 250km normal değil. sakin kullanımla en az 350km görmen gerekir. aracın otomatik değil sanırım. otomatik getz ler de o değerler normal çünkü.

aracim manuel. bazen isiklarda araci zorluyorum onun disinda 2000 - 3000 devir arasi kullanirim.
    bulundugum ilcede trafik te pek olmaz. araçta yük te yok. buna ragmen hala menzili artiramadim.

birde sizin araclar nasil bilmiyorum ama benim aracimin rolantisi 1000 devirin cok altinda. rolantide motor sarsintili calisiyor . yani sarsintiyi iceriden hissediyorum. klima kapali sekilde tirmanisa gecersem arada bir 1 saniyelik guc kaybi oluyor sonra geri topluyor. ne tupculer ne de ustam ni cozum bulamadi buna.

tüpçü beni,m yapabileceğim birşey yok dedi. zaten benzi,nin ayarlarını olduğu gibi lpg ye kopyalıyormuş oda. belki benzin ayarlarında sıkıntı vardır dedi. benzin ayarlarına bakıp ayar yapabilecek kimseyi de bulamadım sanayide.

ne olabilir sorun?

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba

fuzuli birşey yok.

28lt gaz ile 350km yapıyorum. belki sadece uzun yol gitsem 370km bile olabilir.

• 1.4 doch start 2010 model geçen yıl mayısta brc kit taktırdım. çok memnunun takılınca 8 bindeydi şimdi 34 binde hiç stop bile etmedi şeytan kulağına kurşun. :)
    yakıt ise şehir içi 23-24 kuruş ortalama 37 litre gazla şehir içi dışı karma ( iş için ilçeye gidip geliyorum ) 420 km yapıyor. şehirler arasında ise 20 kuruşun altına iniyor ama klima açık olmuyor. klima ne kadar etki yapıyor yakıta fikri olan var mı?
  • Aracım Getz 2006 4HY KLM ABS SR

Kilometre 85120

LPG Lovato marka simit tank, takılalı bir hafta oldu. İlk aldığım 70 liralık gazla şu an 260 km yaptım.Ankara tamamen şehir içi, bayağı dur kalk yaptım ve lanet olası kırmızı ışıklarda çokça bekledim. bir kaç kere çok yoğun trafiğe de girdim. İki gündür kırmızı lamba yanıyor, tahminim biraz daha gider. Çekişte bir problem yaşamıyorum sürüş gayet akıcı. Motor lambası hiç yanmadı.

Bu tüketim değeri normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: htepe

Aracım Getz 2006 4HY KLM ABS SR

Kilometre 85120

LPG Lovato marka simit tank, takılalı bir hafta oldu. İlk aldığım 70 liralık gazla şu an 260 km yaptım.Ankara tamamen şehir içi, bayağı dur kalk yaptım ve lanet olası kırmızı ışıklarda çokça bekledim. bir kaç kere çok yoğun trafiğe de girdim. İki gündür kırmızı lamba yanıyor, tahminim biraz daha gider. Çekişte bir problem yaşamıyorum sürüş gayet akıcı. Motor lambası hiç yanmadı.

70tl lik lpg demişsin ama lpg nin litre fiyatı her yerde farklı. mesela kırıkklede litresi 2.17tl, karabükte 2.60tl. bu gibi hesaplamalarda 70tlye kaç litre lpg aldığını yazman gerekir yoksa hesap yanlış olacaktır.
  • Ankaranın Şereflikoçhisar ilçesindeyim. 2007 79bin deki 1.4 getzimize tüp taktırağız artık, 80bin km benzinde gittiği yeter.
    aracı sürücü kursunda kullandığımızıda belirteyim.

piyasada hangi kitler var, bunlar getze uygulandığında araç nasıl tepkiler veriyor? (hangisi üzüyor, hangisi uyuyor, yakıt sarfiyatı vs..)

Aksarayda öncelikli olmak üzere Ankarada da olabilir, iyi bir lpg ustası arıyoruz. bugüne kadar hiç lpgli aracımız olmadığı için biraz endişeliyiz, çekiniyoruz taktırmaya. Birde sıkıntısız olması lazım, rolanti sorunu, stop etme durumları kesinlikle kabul edilemez. hem kişisiel seçimimiz, hemde eğitim aracı olduğu için..

Sadece getze değil,
    2004 megane II 1.6 40binkmdeki aracımıza ve
    1990 doğan L 13bindeki aracımıza da tüp takılacaktır.

bu araçlara bu güne kadar hiç tüp takılmamıştır, 3üne, aynı anda aynı yerde tüp takılacaktır,
    bize tüp konusunda tecrübeli arkadaşların deneyimi ve
    çok çok titiz, kılı kırk yaracak, 40 ölçüp 1 biçecek usta lazım..

Başınızı ağrıttım, yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: htepe

Aracım Getz 2006 4HY KLM ABS SR

Kilometre 85120

70tl lik lpg demişsin ama lpg nin litre fiyatı her yerde farklı. mesela kırıkklede litresi 2.17tl, karabükte 2.60tl. bu gibi hesaplamalarda 70tlye kaç litre lpg aldığını yazman gerekir yoksa hesap yanlış olacaktır.

Aldigim 70 tllik ilk gazla tam 280 km yaptim. Yanlis hatirlamiyorsam litresi 2.38 civarindaydi opette ilk aldigimda.su an 2.26 falan.benim hesabima gore sehirici 25 kurus yakti.sehirdisinda haziran sonu deneyecegim 20 kurusa duserse sehirdisinda ne ala.

• 2005 getz benzinli aracım var 2 gün önce lovato kit taktırdım aracımda bugün ilk kez check lambası yandı daha lpg de 60-70 km yapıldı yapılmadı sizce bu lamba neden yanar normalmi sönermi yoksa lpg oldukça yanacakmı ne yapmamız lazım ayarmı yapılmalı???
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.