Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabama yeni lpg taktırdım ve 1 hafta oldu sehir dışı depoyu fulleyip 320km de kırmızı yandı tüp 27lt alıyor . atiker marka . sizce nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen781

arabama yeni lpg taktırdım ve 1 hafta oldu sehir dışı depoyu fulleyip 320km de kırmızı yandı tüp 27lt alıyor . atiker marka . sizce nasıl

ankaradaki litre fiyatına (2.10) hesapladığımızda 0.170 tl yapıyor kmde ki bu çok normal bir rakam. ben 14 kuruşu gördüm ama ankara adana arasıda bolca iniş var 100 km hzı geçmedim. daha düz ve inişli çıkışlı yollarda 16-18 kuruş arası değişir.

bu arada belirtmeden geçemeyeceğim. daha önceki mesajlarımda lpg ile benzimden daha iyi performans alıyorum demiştim. bunu tekrar onaylıyorum. bugün benzinle gezdim. gün sonunda lpg aldım bariz daha iyi gidiyor araba.
  • arkadaşlar bir sorum olcak ; hyundai getz 1.3 almayı düşünüyorum, üzerinde atiker lpg varmış, acaba 1.3 kullananlar yakıt değerlerini yazabilir mi ya da bilgisi olanlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercrazy

arkadaşlar bir sorum olcak ; hyundai getz 1.3 almayı düşünüyorum, üzerinde atiker lpg varmış, acaba 1.3 kullananlar yakıt değerlerini yazabilir mi ya da bilgisi olanlar ?

şehir içinde 1 litre lpg ile 11.6km, şehirdışında da 90km sabit hızla 1 litre lpg ile 15km gidiyor. bulunduğunuz şehirdeki lpg fiyatına göre yakıt tüketimini siz hesaplayın. ilk çalışmada 300m falan benzinle gidiyorsunuz. aylık 20tl falan da benzin harcıyor. dizelden daha ekonomik bir araç. ama devirli kullanır ve yüklenmezseniz.
  • 2005gls 115bin km deki BRC lpg li aracım beni bugünlerde üzüyor. Tüm bakımları zamanında yapılmaktadır.

Araç ilk marşta çalışmamaya başladı. Defalarca gaz ayarına gittim düzelmedi. Araç çalıştığı anda da gaza bastığımda devir yükseleceğine devir 200e kadar düşüp stop ediyor.

Şimdi 200km benzin ile kullan, gaza geçmeden gel, bir daha ayar yapalım diyorlar.

Bu sorunu yaşayan oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

arkadaşlar bir sorum olcak ; hyundai getz 1.3 almayı düşünüyorum, üzerinde atiker lpg varmış, acaba 1.3 kullananlar yakıt değerlerini yazabilir mi ya da bilgisi olanlar ?

şehir içinde 1 litre lpg ile 11.6km, şehirdışında da 90km sabit hızla 1 litre lpg ile 15km gidiyor. bulunduğunuz şehirdeki lpg fiyatına göre yakıt tüketimini siz hesaplayın. ilk çalışmada 300m falan benzinle gidiyorsunuz. aylık 20tl falan da benzin harcıyor. dizelden daha ekonomik bir araç. ama devirli kullanır ve yüklenmezseniz.

Teşekkürler, sanırım 2.40-2.60 arasında bir fiyat yani ortalama 20-22 kuruşa tekabül ediyor, eğer ki böyleyse çok çok iyi. Zaten %99 oranında antalya şehir içinde kullanılacak, öyle pek topraklı taşlı yolda yok, asfaltta seyredecek.
    Bu arada size de sorayım 1.3 Getz 2005 model, 150.000 de, 14.500 istiyor, uygun mu ?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler, sanırım 2.40-2.60 arasında bir fiyat yani ortalama 20-22 kuruşa tekabül ediyor, eğer ki böyleyse çok çok iyi. Zaten %99 oranında antalya şehir içinde kullanılacak, öyle pek topraklı taşlı yolda yok, asfaltta seyredecek.
    Bu arada size de sorayım 1.3 Getz 2005 model, 150.000 de, 14.500 istiyor, uygun mu ?

lpg takılı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

2005gls 115bin km deki BRC lpg li aracım beni bugünlerde üzüyor. Tüm bakımları zamanında yapılmaktadır.

Araç ilk marşta çalışmamaya başladı. Defalarca gaz ayarına gittim düzelmedi. Araç çalıştığı anda da gaza bastığımda devir yükseleceğine devir 200e kadar düşüp stop ediyor.

Şimdi 200km benzin ile kullan, gaza geçmeden gel, bir daha ayar yapalım diyorlar.

Bu sorunu yaşayan oldu mu?

buna benzer bir durum lpg ilk takıldıktan sonra bende de oldu. ama soğuk havada yapmıştı. ilk çalıştırmadan sonra 20saniye falan gaz yememe, afallama, gibi garip tepkiler veriyordu motor. ustaya gittim lpg ecu su ile aracın orjinal ecu sunda olan çakışma gibi bir açıklama yaptı. ilk çalışmada sıralı sistemler benzin ecu su ile çalışır, ancak aracın ecu sunda olan karışıklık sonucu soğuk havada ilk çalışmada lpg ecu su ile çalıştığında pistonlara giden benzin miktarı düzensiz olduğundan motor affalıyormuş. sizinkide böyle bişey olabilir. onun için lpg ustası; lpg beynine giden sigortayı söküp 400km falan benzinde kullanmamı, lpg ecusunun böylelikle silineceğini söylemişti. bunu yaptıktan sonra tüm yazılımı yeniden yüklediler, sorun çözüldü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

lpg takılı mı?

evet atiker lpg varmış

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lpg takılı mı?

evet atiker lpg varmış

Alıntıları Göster

evet atiker lpg varmış

aracı görmek lazım, hasar durumu, km orjinal mi? bunlardan eminseniz fiyat iyi.
    linki var mı.

• Orijinalden alıntı: ecrasniann

evet atiker lpg varmış

aracı görmek lazım, hasar durumu, km orjinal mi? bunlardan eminseniz fiyat iyi.
    linki var mı.

malesef link yok, internete ilan vermemiş, 2. sahibiymiş kendisinden önceki bayandan dolayı sadece sağ önde etek altı boya varmış, değişen veya kazası yokmuş, söyledikleri bunlar, eğer doğruysa hepsi bende uygun buldum, gidip görmeyi düşünüyorum, zaten plaka ve şasi nodan sorgulatıcam, servisini de baktırıcam, bişey çıkmazsa temizdir büyük ihtimal diye düşünüyorum, tekrar teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • Bugün 2009 1.4 getz aldım kısmetse 1-2 güne brc lpg kit taktırıcam, Ankara'dayım Neziroğlu'na yaptırayım diyorum, simit depo ile bagajdan da yemem
    Ancak size şunu sorayım kiti taktırıp sonra mı kasko yaptırayım, yoksa öncesinde mi?
    Bakalım benim tüketim verilerim nasıl olacak merak ediyorum, tamamen şehiriçi kullanıcam çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantico

Bugün 2009 1.4 getz aldım kısmetse 1-2 güne brc lpg kit taktırıcam, Ankara'dayım Neziroğlu'na yaptırayım diyorum, simit depo ile bagajdan da yemem
    Ancak size şunu sorayım kiti taktırıp sonra mı kasko yaptırayım, yoksa öncesinde mi?
    Bakalım benim tüketim verilerim nasıl olacak merak ediyorum, tamamen şehiriçi kullanıcam çünkü.

Hayırlı olsun Kaç km de
    Ne kadara aldınız...
  • Çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun arkadaşlar.
    17bin km 18000TL değişensiz + bayandan.
    Aracın motoru açmak için çok uğraşacağım gibi görünüyor, 4bin devri geçtiği gibi yığılıyo resmen, yada ben MPI motorun yüksek devirdeki hiddetine alıştım ondan öyle geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantico -- 9 Eylül 2012; 0:35:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantico

Çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun ardakaşlar.
    17bin km 18000TL değişensiz + bayandan.
    Aracın motoru açmak için çok uğraşacağım gibi görünüyor, 4bin devri geçtiği gibi yığılıyo resmen, yada ben MPI motorun yüksek devirdeki hiddetine alıştım ondan öyle geliyor bana.

İyi fiyata almışsınız.Motor yağını ve hava filtrelerini değiştirin.Ben olsam 0W30 mobil motor yağı kullanırım.İvmelenmesi artar..
  • Bugün 2. yıl periyodik bakımı eksikti onu yaptırdım, ön balatalar, hava filtresi, motor yağı, yağ filtresi ve bujileri değiştirdiler. Shell Helix HX7 10w30 yağ koymuşlar. Sigorta ve kaskosunu da yaptırdım geriye kaldı LPG taktırmak, ondan sonra gelsin kilometreler Hyundai bayilerinden yalnızca Akbak(Ankara) dönüşüm yapıyormuş, haftaiçi randevu alıp yaptırıcam kısmetse(BRC).
  • LPG yi ruhsata işletince kaskocuna haber ver , 10-15 tl fark ver kaskoda lpg ibaresi geçmesi lazım, yarın öbür gün başına iş gelir lpg den derler , üstüne yatar sigorta şirketi.
  • Sigorta şirketine LPG'yi zaten söylemiştim, uyardığınız için teşekkür ederim.
  • getz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 710murat710 -- 15 Ekim 2012; 20:57:39 >
  • Valla dediğiniz gibi bir sonuçla karşılaşırsak tadımız kaçar, taktırdım çünkü Cumartesi günü, bu hafta içi sızdırmazlık, muayene ve ruhsat işlemleri ile uğraşacağım.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.