Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu sıralar araba alıcam aklımda bütçeme uygun 2 model var hyundai getz 1.3 gls ve renault clio 1.4.
    bunlar lpgli olacak sıralı sistem veya düz sistem.clioyu tüm anlamda biliyorum fakat getz ile ilgili kafamda birkaç soru işaretleri var aydınlatırsanız sevinirim

1: getz 1.3 motor olması sebebiyle lpg li kullanımda çekişte düşüş yaşanırmı ve motoru yorarmı erken rektifiye ye sokarmı

2: yine 1.3 motor olması sebebiyle sürekli masraf çıkartırmı beni tamirciye abone edermi

şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfumus

arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım...Aracım 2005 1.3 GLS 79.500 km de...ilk sahibi benim...uzun süredir taktırıp taktırmamak konusunda kararsız kaldığım LPG yi arefe günü takdırdım....Atiker markası....arabanın performansı benzinden daha iyi ...

yakıt tüketimimi söylüyorum:boş depoya 10 tl (test gazı)+40 TL lik gaz aldım ve şehiriçi ağırlıklı olmak üzere tam tamına 225 km yol yaptım...

yani diğer bi ifadeyle aracım 100 km de 8.4 lt LPG tüketmiş....bu da km. de 22 kuruş demek (gazı 2.65 den aldım....50 tl lik gaz , 18.86 lt geldi)...bu değer benim için müthiş bi değer....umarım bu değerleri korurum...

bu arada bi ara arıza lambası(check) yandı daha sonra söndü neden acaba?

bende bu ara 1.3 gls almayı düşünüyorum peki arabanın çekişinde azalma motorda hırpalanma fark ettinizmi
    aracın kasası hafif 1.3 kaldırabilir fakat lpg olunca herhangi bir sorun sıkıntı gördünmü hızlanmada yavaşlama motorda zorlanma yüksek devirde vites atma zorunda kalman gibi.birde bu araçların genelinde sorun varmı kronik sorun sürekli tamire gitmesi gibi

• Bende gecen haftaya kadar 1.3 gls 2006 getz vardi. Lpg taktirmak icin arastirdim. Muhendis 1.3 lerde beyin karisir oksijen sensorun kesin ariza yapar deyince birfe cevremden bir arkadastada 2005 model vardi oda taktirdiktan 2 ay sonra oksijen sensoru arizalandi ve 600 tl masraf yapinca aracimi sattim. Dizel alacaktim ama maddiyat uymayinca 1.4 doch motor 2009 getz aldim. Lpg li atiker. cekisinde vs hicbir sorun yok. ancak yukaridaki mesajlarimi incelerseniz beklettim 20 kurusun asagisinda yakmakti ama bekledigimi bundanda alamadim. 25ila 22 kurus arasi yakiyor lpg. 1.3 benzinle ayni yolda 31 kurus yakiyordum. arada cok fark yok. illa alacaksaniz 1.5 vgt dizel alin yada punto dizel. ben bunlara bakmadigim icin cok pismanim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillaoguz

Bende gecen haftaya kadar 1.3 gls 2006 getz vardi. Lpg taktirmak icin arastirdim. Muhendis 1.3 lerde beyin karisir oksijen sensorun kesin ariza yapar deyince birfe cevremden bir arkadastada 2005 model vardi oda taktirdiktan 2 ay sonra oksijen sensoru arizalandi ve 600 tl masraf yapinca aracimi sattim. Dizel alacaktim ama maddiyat uymayinca 1.4 doch motor 2009 getz aldim. Lpg li atiker. cekisinde vs hicbir sorun yok. ancak yukaridaki mesajlarimi incelerseniz beklettim 20 kurusun asagisinda yakmakti ama bekledigimi bundanda alamadim. 25ila 22 kurus arasi yakiyor lpg. 1.3 benzinle ayni yolda 31 kurus yakiyordum. arada cok fark yok. illa alacaksaniz 1.5 vgt dizel alin yada punto dizel. ben bunlara bakmadigim icin cok pismanim.

valla içime kurt düşürdün....kronik sorun değildir inşallah ....takdırdığım yer getzlerde bi problem olmadığını söyledi...inşallah bi sorun çıkmaz

• Ben takacak mühendsin yalancısıyım arkadaşlar. Adam sonuçta para kazanacak bu işten bana övüp övüp taktırablrdde ama kesin arıza yapar diye garanti verdi bende 1.4 doch motor LPG li 2009 getz ile değiştirdim. SKYNET498 arkadaşım ya ben bunda o kilometreyi yapsam yıllarca binerim daha ne isteyim. ben bu araçla ilk depo fullemede 350 km yol yaptım 90 ı asla gecmeden 29 ltre ile. sonra 73 km yol denememde 6.58 litre, 55 km de 4.33 litre yaktı.Çok fazla yakıyor gibi geldi bana sizin değerlere göre. ortalama hesapladığımda 1 litre ile 11 ila 12 km arasında değişiyor gittiğim yol. Sanırım bu arabayıdadeğiştirmek zorunda kalacağım. Aracımın ağılığı fazla gibi geldi acaba buda etki eder mi 1248 kg çelik cantlı.
  • değerli arkadaşlar çok temiz 2005 hyundai getz 1.3 gls benzinli aracımı satıyorum ilgilenen arkadaşlar foruma mesaj atsın.boya yok değişen yok kışlık bakımlarını da bu hafta yapacam.
  • atillaoguz
    Buarada istasyonun adı nedir?
    =====================================

Opet'den almıştım. Hep aynı yerden alırım ve genelde tamamen bitene beklerim.

Tabi bu değeri yakalamadan önce muayeneyede gireceğimden dolayı 4 buji ve hava filtresi değiştirdim. Egzost emisyon ölçümüde yapılacağından lpg ayarına bir baktırayım dedim usta bilgisayara bağladı ve grafiğini gösterdi çok yaktığını söyledi ve bir ayar yaptı ve tekrar grafiğini gösterdi.

Memnun kalmazsan, çekimi düştü dersen eski ayarlarını kaydediyorum dedi. Ondan sonra yakıtı baya bi düştü.

Şehiriçinde de biraz fazla yakıyor, yerleşim yerimiz çok rampa olduğundan çok devirli kullanıyorum ve çok kısa mesafelerde kullanıyorum ondan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet478 -- 4 Kasım 2012; 15:14:30 >
  • arkadaşlar bir soru sormak istiyiorum
    yeni bir getz alacam benzinli alıp tüp taktırmak yada tüplü almak mı mantıklı olur yada dizel almak mı.
    hangisi daha az yakar hangisi daha karlıdır,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir1983

arkadaşlar bir soru sormak istiyiorum
    yeni bir getz alacam benzinli alıp tüp taktırmak yada tüplü almak mı mantıklı olur yada dizel almak mı.

vergisi aynı

dizel daha iyidir sadece yakıt değil kuvvet olarakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir1983

arkadaşlar bir soru sormak istiyiorum

arkadaşlar arefe gününden bu yana toplam 260 TL lik gaz aldım ve 1345 kilometre yol yapmışım.km sarfiyatı 19,3 kuruş...bence benzinli al tüp taktır...
  • yorumlarınız için teşekkürler ama sanırım bulabilirsem temizini önceliğim dizel olur çünkü performans daha önemli
    nasip meselesi artık,
  • Arkadaşlar merhabalar.2006 model 1.4 DOHC Getz sahibiyim, aracımda Atiker marka LPG dönüşüm sistemi var.Depoyu tamamen doldurduktan 50-60 km sonra tekrar doldurmak istedim ancak hiç gaz almadı.Yoluma devam ettim ve 260 km sonra gaz almak için durduğumda ise 11,44 lt gaz aldı.Daha sonra 100km de bi yakıt aldım ve 8-9 lt'den fazla almadı.Pompacı arkadaşlar şamandıranın takılmış olabileceğini söylediler bana da mantıklı geldi.

Bir arkadaşım tüpe sertçe vur belki şamandıra takıldığı yerden kurtulur dedi ama pek de aklıma yatmadı.Daha önce bu tarz bir şey yaşayan arkadaşlar var mıdır veya çözüm önerisi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_r_k

1.4 doch start 2010 model geçen yıl mayısta brc kit taktırdım. çok memnunun takılınca 8 bindeydi şimdi 34 binde hiç stop bile etmedi şeytan kulağına kurşun. :)
    yakıt ise şehir içi 23-24 kuruş ortalama 37 litre gazla şehir içi dışı karma ( iş için ilçeye gidip geliyorum ) 420 km yapıyor. şehirler arasında ise 20 kuruşun altına iniyor ama klima açık olmuyor. klima ne kadar etki yapıyor yakıta fikri olan var mı?

2010 getz'e LPG taktıramıyorum. sebep TÜV'den geçmiyor, ağırlık nedeniyle. sen ruhsata işlettin mi? ruhsatta net ağırlık ve brüt ağırlık ne yazıyor?
  • vallahi bende hiçbir sorun çıkmamıştı brc markaydı tüp ağırlıkla ilgili vs hiç problem çıkmadı aracı sattım şu an ağırlığı 1250 kg dı galiba ruhsatta.
  • 2007 otomatik getz ruhsattaki ağırlık 1130 kg

sınır kaç kg ki
  • sınır motor kısmında yada aracın teknik bilgi etiketinde yazan max yüklü değermiş

getzlerde kaç kg bilmiyorum ama bazıları ufak tank takarak çözüyorlarmış bu sorunu

26 litrelik tanklar varmış

burdaki eleman 2kg ile kaçırmış

http://forum.donanimhaber.com/m_61322002/tm.htm
  • LPG'li getz marş almıyor diye konu açmıştım. Kaç kere ayara gittim belli değil.

http://forum.donanimhaber.com/m_66560694/mpage_1//tm.htm

Aracımın bezin ışığı yanınca 20-25 tl'lik benzin alırdım.

Geçen depomu çeyreğin üzerine çıkarmam ile sorunum halloldu.

Aklınızda bulunsun deponuz çeyreğin altına düşmesin. Benzin pompasına da büyük zararı varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozel2121

Lpg taktırdığımdan beri getzime aşık oldum bu nasıl tasarrufmuş arkadaş şehir içi kilima hep açık 20 kr yakarmı bi araç???

merhaba.. lpg niz ne marka? uzun zaman olmuş ama belki görürsünüz..
  • quote:

Ben lovato taktırdım çokta memnunum şu ana kadar 8000 km yaptım ne ayar nede başka bir sorun için 1 kez bile gitmedim taktırdığım yere ama tabi marka kadar işçilikte çok önemlidir lpg de çok memnunum takarken seneye satarım biraz daha büyük bir araç alırım diyodum şimdi satmak niyetim kesinlikle yok evin 2.arabası olarak kalsın eşim kullansın diyorum :) şehir içi 23 kuruş şehirlerarası 18 kuruş civarı yakıyor lpg fiyatı:2,56 tl tank: 35 lik simit tank 28-29 lt gaz alıor
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozel2121

quote:

Ben lovato taktırdım çokta memnunum şu ana kadar 8000 km yaptım ne ayar nede başka bir sorun için 1 kez bile gitmedim taktırdığım yere ama tabi marka kadar işçilikte çok önemlidir lpg de çok memnunum takarken seneye satarım biraz daha büyük bir araç alırım diyodum şimdi satmak niyetim kesinlikle yok evin 2.arabası olarak kalsın eşim kullansın diyorum :) şehir içi 23 kuruş şehirlerarası 18 kuruş civarı yakıyor lpg fiyatı:2,56 tl tank: 35 lik simit tank 28-29 lt gaz alıor

Lovata kit size ne kadara mal oldu.Ruhsata işlettirdiniz mi onun için ne kadar ödediniz.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.