Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JackDaniels

80 binde neden gidiyorsunuzki bakıma

15binde bir değilmi bakımları

diskleri servis söyler zaten değişmelimi değişmemelimi

şanzıman yağıda değişmiyor eksik vs ise tamamlıyorlar galiba

Bakim her on binde bir

Motor yagi omru 10binden sonra ozelligini yitiriyor, kilometre doldurulamiyorsa bile her yil bir kere yag degistirilmeli.

Sanzuman yagi degismiyor takviye yapiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalefendi

şanzıman yağını hiç değiştirmedim. şehir içinde vediğim değerler zaten. şehir dışında yakıt sarfiyatı baya düşüyor. arabnın ekranında 8.3 lt gösteriyor ama km ve tl değerlerini yazdım oradan hesaplayabilirsiniz.

şanzıman yağı için ne tavsiye edersiniz. ve 80 bin bakımı için neler tavsiye edersiniz. triger kayışını 70 binde değiştirdim zaten. acaba diskleri falan değiştirmeye gerek var mı? yada genel bakımları paylaşırsanız arabama en iyi şekilde bakmak istiyorum.

Aracin her on binde bir periyodik bakimi vardir.

Her 60binde bir( 60-120-180..) agir bakimi vardir. X kayisi v kayisi gibi baslica maliyeti yuksek parcalar degisir.

Ayrica yasadiginiz sehirde hyundai bayisi varsa gidip bakim zamani geldiginde bakim icin hangi parcalarin degismesi gerektiginin dokumunu sorarsaniz onlar duzenleyip size sunuyorlar.

Bakimlarini duzenli olarak yaptirdiginiz da sorun cikartacagini sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayacan -- 28 Ocak 2013; 4:23:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

quote:

Bakim her on binde bir

Motor yagi omru 10binden sonra ozelligini yitiriyor, kilometre doldurulamiyorsa bile her yil bir kere yag degistirilmeli.

eski kasalarda 10 bin dir yenilerde 15000 km

http://www.hyundai.com.tr/uploads/pdf/getz.pdf

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

quote:

Bakim her on binde bir

eski kasalarda 10 bin dir yenilerde 15000 km

http://www.hyundai.com.tr/uploads/pdf/getz.pdf

Firmalar neye gore bunu soyleyebiliyor anlamiyorum. Standart kullanici yilda 15bin km.bile yapamayabilir bakim suresi gelmedi deyip yagi degistirmeyecek mi simdi?

Kullandiklari yag castrolun motor yagi yag raf omru 5yil. Araca konulduktan sonra isinip soguma motorda islevinden dolayi omru azalir. Tozlu toprakli bir yerde kullaniyorsaniz birakin 10bin km.yi 5aya acsaniz zift gibi olur.

Her bakima gittigimde 10binde motor yagi simsiyah oluyor 5000daha bekleyecek olsam ne olur bilemiyorum.

Dizellerde durum daha da onemli.

Temiz yollarda kullanilmasina ragmen dayim yilda ortalama 7-8bin km.yaptigi icin yilda birkez periyodik bakim yaptirir sadece yag degisimi icin.

Kendi aracimin kitapciginida okumadim yuzeysel bir baktim ne var diye oraya bagli kalmak mantikli gelmiyor vites hiz orani bile yazmislar yanlis hatirlamiyorsam 55km/h da 4.vitese atin yaziyor. Boyle sacma bir genellemenin yapildigi klavuzu daha fazla okumadan kaldirip atmistim bir kenara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayacan -- 28 Ocak 2013; 9:31:39 >

• Bizim arabaların muayene sorunu ne oldu , yakın zamanda muayeneye giden oldu mu acaba ? ruhsatta net ağırlık 1165 azami yüklü ağırlık 1510 olarak yazıyor 20 kg için uğraşmayalım şimdi ...
  • quote:

atiker hiç tavsiye etmme

lovato düşünüyorum ben araca

ben 1.3 gls ile atiker kullanıyorum hiç bir sorun yok. hatta çok kalitesiz gazda bile banamısın demiyor.
  • Arkadaşlar ilk arabamı aldım. Aracım 2010 Getz 1.4 DOHC Start 51.800 km'de kaza boya yok tertemiz araç 20.500' e aldım. Simit tank, Lavoto sıralı sistem var. Araba kullanımındaki acemiliğime rağmen 1 depo yakıt ile ( 40 lt lpg) 455 km yol yaptım. LPG fiyatı 2.4 TL. Bu değerlere göre 22 Kr/Km gibi bir değer çıkıyor. Yoğun olarak Samsun-Çarşamba arası düz duble yol ve az da olsa şehir içinde kulladım (350 km şehirdışı 100 km şehiriçi tahmini). Hız olarak 90 km/s pek geçmiyorum.

Aracımın alış fiyatı ve yakıt tüketimi nasıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZbrCED

Arkadaşlar ilk arabamı aldım. Aracım 2010 Getz 1.4 DOHC Start 51.800 km'de kaza boya yok tertemiz araç 20.500' e aldım. Simit tank, Lavoto sıralı sistem var. Araba kullanımındaki acemiliğime rağmen 1 depo yakıt ile ( 40 lt lpg) 455 km yol yaptım. LPG fiyatı 2.4 TL. Bu değerlere göre 22 Kr/Km gibi bir değer çıkıyor. Yoğun olarak Samsun-Çarşamba arası düz duble yol ve az da olsa şehir içinde kulladım (350 km şehirdışı 100 km şehiriçi tahmini). Hız olarak 90 km/s pek geçmiyorum.

Fiyat güzel, daha çok uzun yolda kullandığınız için menziliniz 500km veya üstüde de olabilirdi. 40lt ile 455km şehir içi ideal. zamanla karakteristiğini öğrendiğinizde menzil artabilir de. tasarruf için her vites aralığında 3.000 deviri geçirmemeye çalışın, boşa almayın, yokuş aşağı yüksek viteste inin. hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Arkadaşlar ilk arabamı aldım. Aracım 2010 Getz 1.4 DOHC Start 51.800 km'de kaza boya yok tertemiz araç 20.500' e aldım. Simit tank, Lavoto sıralı sistem var. Araba kullanımındaki acemiliğime rağmen 1 depo yakıt ile ( 40 lt lpg) 455 km yol yaptım. LPG fiyatı 2.4 TL. Bu değerlere göre 22 Kr/Km gibi bir değer çıkıyor. Yoğun olarak Samsun-Çarşamba arası düz duble yol ve az da olsa şehir içinde kulladım (350 km şehirdışı 100 km şehiriçi tahmini). Hız olarak 90 km/s pek geçmiyorum.

Fiyat güzel, daha çok uzun yolda kullandığınız için menziliniz 500km veya üstüde de olabilirdi. 40lt ile 455km şehir içi ideal. zamanla karakteristiğini öğrendiğinizde menzil artabilir de. tasarruf için her vites aralığında 3.000 deviri geçirmemeye çalışın, boşa almayın, yokuş aşağı yüksek viteste inin. hayırlı olsun.

Cevap için teşekkür ederim, tavsiyelerinize dikkat etmeye çalışacağım... Dediğim gibi bu benim ilk arabam, sadece bu arabaya değil genel olarak söförlüğe yabancıyım. Ama zamanla tecrübe kazanırım inşallah.

Genel olarak söförlükle özel olarak ise bu aracın kullanımı ile ilgili her türlü tavsiyeye ihtiyacım var. Vites devir aralığı vs gibi konularda tavsiye bekliyorum...

• Kitapçıkta yazan vites-hız kullanımı önerisi.
    Aracı kullandıkça kendi sürüş tarzına ve trafik durumuna uygun devirlerde vites değiştirmeyi öğrenirsin.
    Mesela yoğun trafikte olabildiğince düşük devirlerde(1500-1700) vites değiştirmek yüksek ivmelenmeyi engelleyeceği için araç ekonomisini artırır.
    Yalnız rampa çıkarken önerilen hız-vites ilişkisini birer alt kademeden değerlendirmeni öneririm. 2. vites hariç, heryerde çekiyo maşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantico -- 8 Şubat 2013; 10:21:49 >

• Cevabınız için teşekkür ederim, yalnız burada ne demek istediğinizi anlamadım...

quote:

Orijinalden alıntı: mantico

Yalnız rampa çıkarken önerilen hız-vites ilişkisini birer alt kademeden değerlendirmeni öneririm. 2. vites hariç, heryerde çekiyo maşallah
  • 40 ile giderken 3. vitese geç demiş tablo fakat rampa çıktığınız vakit çekişte düşüş olacaktır, bunu kastettim.
  • lovato kit için düşünmeyin derim. ankarada ana arterleri kulanıyorum. 38 litreyle şehiriçi 450 km görüyorum şehirdışında 520 gördüm. şu anki fiyatla (2.45) şehiriçi 19-21 şehirdışı 16-17 kuruş. ankarada aytok var iskitlerde ben orda taktırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: htepe

lovato kit için düşünmeyin derim. ankarada ana arterleri kulanıyorum. 38 litreyle şehiriçi 450 km görüyorum şehirdışında 520 gördüm. şu anki fiyatla (2.45) şehiriçi 19-21 şehirdışı 16-17 kuruş. ankarada aytok var iskitlerde ben orda taktırdım.

Bu dediğiniz değerlere göre ben oldukça fazla yakıyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: htepe

lovato kit için düşünmeyin derim. ankarada ana arterleri kulanıyorum. 38 litreyle şehiriçi 450 km görüyorum şehirdışında 520 gördüm. şu anki fiyatla (2.45) şehiriçi 19-21 şehirdışı 16-17 kuruş. ankarada aytok var iskitlerde ben orda taktırdım.

Bu dediğiniz değerlere göre ben oldukça fazla yakıyorum...

Kullanimla da ilgili olabilir ustanin isciligiyle de. Ben vtes gecislerini cok yumusak yaparim agresif kullanmam 2bin devir al5ina inmem 3bin ustune cok cikmam.yukaridaki tabloda 12 litre lpg tuketimi neye goere yazilmis bilmiyorm7 incelemedim ama tas catlasin 8-9 litre yakarim 100 kmde.

• 1.3 getz imle atiker marka lpg sistemi ile ilk taktırdığımdan beri yaptığım harcamam. 4000 km.
    Hesap tekniği, deposu full olan araçla belirtilen km gidilir ve pompanın attığı yere kadar tekrar fullenerek hesaplanmıştır.
    uzun yol 146km gidip 33tlye full. 1.km si 0,226
    uzun yol 309 km gidip 63 tl ye full 1.km si 0,203
    uzun yol 204 km gidip 46tl ye full 1.km si 0,225
    uzun yol 211 km gidip 45.5tl ye full 1.km si 0,25
    aşırı şehir içi 200 km gidip 50 tl ye full 1.km si 0,338
    uzun yol 207 km gidip 70 tl ye full 1.km si 0,223
    akü arızası 260 km gidip 58 tl ye full 1.km si 0,44
    uzun yol 75 km gidip 33 tlye full 1.km si 0,208
    uzun yol 300 km gidip 62.5 tl ye full 1.km si 0,244
    uzun yol 331 km gidip 81.03 tlye full 1.km si 0,228
    uzun yol 210 km gidip 48 tlye full 1.km si 0,228
    20 tl benzin koydum.
    şehir içi/dışı karma 163 km gidip 40 tlye litresi 2.65ten full 1.km si 0,245
    uzun yol 257 km 56 tlye litresi 2.40 dan full 1.km si 0,217
    uzun yol 334 km gidip 86.50 tl ye litresi 2.65 den full 1.km si 0,258
    uzun yol 191 km 35 tlye litresi 2.51 full 1.km si 0,183
    uzun yol 282 kmyi 60 tl te litresi 2.49 full 1.km si 0,212
    uzun yol 362 km yi 67 tl ye 2.49 dan full 1.km si 0,185

Sonuç olarak en ucuz gaz en iyi gaz :) çoğu yakıtı shellden aldım, son aldığım abuk bi markaydı. shell di aygazdı yazık etmeyin paranıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 20 Şubat 2013; 13:18:33 >

• valla bendeki getz artık can yakmaya başladı

kar lastiği ve soğukla 11.5 litre gösteriyor yol bilgisayarı

sanırım muayenesi gelmeden bende tüp işine girecem

lovato 1300 idi şu aygaz kampanyası ile ama

bu cuma bi candan otogaz ile konuşayım bakalım
  • quote:

valla bendeki getz artık can yakmaya başladı

kar lastiği ve soğukla 11.5 litre gösteriyor yol bilgisayarı

sanırım muayenesi gelmeden bende tüp işine girecem

lovato 1300 idi şu aygaz kampanyası ile ama

bu cuma bi candan otogaz ile konuşayım bakalım

11.5litre 100km şehir içi sanırım. araç otomatik mi? eğer manuelse değerler yüksek şehir içi için. bir an önce lpg ye geçmekte fayda var. lovato öneririm. aracım 2005 1.3gls, lpg takıldıktan sonra 20.000 km de şuan filtre değişimi ve 1 kezde ayar yapıldı.
  • evet şehir içi ve otomatik

cuma gidicem sanırım
  • quote:

evet şehir içi ve otomatik

cuma gidicem sanırım

getzlerin otomatiği 4 ileri olduğu için triptonik 5 ve 6 ileri vites araçlara göre fazla yakmakta. lpg ye geçmeniz mantıklı gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.