Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

22 lt aldı ve 192 km yapmıştım

çoğu uzun yol sayılır e-5 de trafiğe takılmadan gidip geldim

11.5 lt tüketim yapıyor

çok soğuk havada 3 derece iken mesela 800 metrede gaza geçiyor

bu aralar 10-15 derecede ise 500 mt de gaza geçiyor

toplam 5 km benzinde gittim desem ve 10 lt tüketse 100 kmde

0,5 lt benzin yapar oda 2,5 tl yapar

5 kmde 1,4 tl gaz tüketimi var bunu düşersek

1,1 tl benzin tüketimi eklememiz lazım

22*2,44 tl =53,68 tl gaz +1.1 tl benzin = 54,8 / 192 = 28,5 tl tüketim gibi bişey çıkıyor

bundan önce 10-11 litre benzin tüketiyordu nerdeyse %50 gibi bişey oldu yani
  • gazı 2.39'dan alıyorum 40,87TL LPG ile 191 km yaptım. %30 şehir içi %70 şehir dışı. sadece şehir dışı gitsem sanırım 20 krş tan az yakacaktı, mükemmel değerler.
  • Selamınaleyküm cümleten. 1.4 doch 2006 getz aracım var 90 binde tüm bakımlarını yeni yaptırdım.
    Gaz alırken genelde aygazı tercih ederim yada alternatif olarak shell. Ancak 2.43 ten aldığım aygaz da 2.54 ten aldığım shell de aynı km yol götürüyor şehir içi trafiğinde.
    He bu arada 2.65 olan aygaz satan yerlerde var demem o ki marka da olsa ucuza satılan aygazda bir kaypaklık olabilir bu benim görüşüm sadece bir varsayım.

Benim aracımda atiket takılı şehir içi yoğun trafik 2500-2700 devir vites aralığı ile 35 kuruştan aşağı yakmıyor aracım ki defalarca da gaz ayarına farklı farklı yerlerde baktırdım ancak değişmiyor. şehir dışıda litresini 2.45 ten aldığım yakıtla 100 tl ye 450 km yol yaptım ancak 90 ı geçmemek kaydıyla.

Yakıt derdine bir çare ben bu aracın bu kadar yakacağını düşünmüyorum normal şartlarda benimde bilmediğim bir sorun olabilir kanısındayım.
  • Bende 2008 model 1.4 otomatik getz var. İstanbul içinden yoğun trafikte ortalama 10-11 litre benzin tüketiyor. LPG ye geçmek istiyorum. Atiker ve BRC arasında kalmıştım fakat bugün lonavo hakkında da iyi şeyler okudum kararsızım. bide lpgye geçince taktırdığıma değecek mi? Bazen okuyorum benzinde 50krş yakan arabam lpgde 45krş yakıyor diye yazanlar var, eğer böylese taktırmanın ne anlamı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratk55

Selamınaleyküm cümleten. 1.4 doch 2006 getz aracım var 90 binde tüm bakımlarını yeni yaptırdım.
    Gaz alırken genelde aygazı tercih ederim yada alternatif olarak shell. Ancak 2.43 ten aldığım aygaz da 2.54 ten aldığım shell de aynı km yol götürüyor şehir içi trafiğinde.
    He bu arada 2.65 olan aygaz satan yerlerde var demem o ki marka da olsa ucuza satılan aygazda bir kaypaklık olabilir bu benim görüşüm sadece bir varsayım.

Benim aracımda atiket takılı şehir içi yoğun trafik 2500-2700 devir vites aralığı ile 35 kuruştan aşağı yakmıyor aracım ki defalarca da gaz ayarına farklı farklı yerlerde baktırdım ancak değişmiyor. şehir dışıda litresini 2.45 ten aldığım yakıtla 100 tl ye 450 km yol yaptım ancak 90 ı geçmemek kaydıyla.

Yakıt derdine bir çare ben bu aracın bu kadar yakacağını düşünmüyorum normal şartlarda benimde bilmediğim bir sorun olabilir kanısındayım.

açıkçası hakikaten fazla yakıyor

bende 2,39dan alırken 28 kuruş yakıyor

üstelik otomatik olmasına rağmen

11,5 litre gaz tüketiyor

atiker bendekide

• quote:

Orijinalden alıntı: murat_uzun14

Bende 2008 model 1.4 otomatik getz var. İstanbul içinden yoğun trafikte ortalama 10-11 litre benzin tüketiyor. LPG ye geçmek istiyorum. Atiker ve BRC arasında kalmıştım fakat bugün lonavo hakkında da iyi şeyler okudum kararsızım. bide lpgye geçince taktırdığıma değecek mi? Bazen okuyorum benzinde 50krş yakan arabam lpgde 45krş yakıyor diye yazanlar var, eğer böylese taktırmanın ne anlamı var.

bende lovato takmak için gittim ve atiker taktırdım

usta polonya yazılımlı atiker ile sorun yaşamazsın dedi bende yaktırdım

henüz bi sorun yaşamadım

http://www.rizaningaraji.com/

rıza usta oldukça ilgili

ve butik biyer

öyle tonlarca araç gelmiyor baştan savma iş olmuyor tavsiye ederim

forumdada sayfası var

http://forum.donanimhaber.com/m_66460757/mpage_1/key_rizanin+garaji/tm.htm

• 50 tl shell 2,53 den antalya şehir içi 247 km yaptı 1,3 gls km de 0,202 tl
  • arkadaşlar merhaba, bende de 2010 start modeli var. araca bayi tarafından brc kiti takılarak teslim alındı. şimdi forumda ve farklı sitelerde lpg li getzlerin ağırlık problemi nedeniyle muayeneden geçmediğini okudum. benim araba lpg takıldıktan sonra 2010 yılında da, 2012 yılında da muayeneden sıkıntısız bir şekilde geçti. ruhsatta lpg işli olarak net ağırlığa 1253 kg, azami yüklü ağırlığa 1510 kg yazıyor. anlamadığım temmuz 2012 de muayeneden hiç bir sıkıntı çıkmadan nasıl geçti? ikincisi ise 2014'te muayeneye gittiğimde bu araç iki kez muayeneden geçmiş ama pardon bu kez geçmez diyecekler mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent_demiralp -- 17 Nisan 2013; 23:17:49 >
  • 2005 1.3 GLS BRC tup var 70 TL Aliyorum 400KM yol yapiyor.
    ayrica lpg fiyati ankara 2.27 TL
    70/400=0.175 TL benzin falanda kat yaklasik 18 krs yakiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar 2009 model otomatik hyundai getz aracıma serviste lpg taktırmak istiyorum simit olanından fakat burada yukarıda levent arkadaşımızın da bahsettiği gibi tüp takılınca muayeneden geçememe gibi bazı durumlar oluşuyormuş (forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla) bu konu hakkında bilgisi olan var mı gerçekten böyle bir şey olabilir mi, eğer böyle bir şey var ise aracımı değiştirmeyi bile düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 23 Nisan 2013; 18:58:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krep

Herkese selamlar 2009 model otomatik hyundai getz aracıma serviste lpg taktırmak istiyorum simit olanından fakat burada yukarıda levent arkadaşımızın da bahsettiği gibi tüp takılınca muayeneden geçememe gibi bazı durumlar oluşuyormuş (forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla) bu konu hakkında bilgisi olan var mı gerçekten böyle bir şey olabilir mi, eğer böyle bir şey var ise aracımı değiştirmeyi bile düşünebilirim.

2010dan sonrakilerde sorun oluyor sanırım

yüklü ağırlığı ve boş ağırlık arasındaki farktan kaynaklanıyor

300kg yolcu kapasitesini ekleyince aracın yüklü max ağırlığını geçmemeli değer

tüp taktıktan sonra kaç kg oluyorsa bu değere 300ekleyince max değeri geçmemeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: krep

Herkese selamlar 2009 model otomatik hyundai getz aracıma serviste lpg taktırmak istiyorum simit olanından fakat burada yukarıda levent arkadaşımızın da bahsettiği gibi tüp takılınca muayeneden geçememe gibi bazı durumlar oluşuyormuş (forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla) bu konu hakkında bilgisi olan var mı gerçekten böyle bir şey olabilir mi, eğer böyle bir şey var ise aracımı değiştirmeyi bile düşünebilirim.

2010dan sonrakilerde sorun oluyor sanırım

yüklü ağırlığı ve boş ağırlık arasındaki farktan kaynaklanıyor

300kg yolcu kapasitesini ekleyince aracın yüklü max ağırlığını geçmemeli değer

tüp taktıktan sonra kaç kg oluyorsa bu değere 300ekleyince max değeri geçmemeli

diğer forumları araştırdığım kadarıyla bir şeyler kafamda şekillendi yarın hyundai arayıp soracağım bu ne ayak nasıl yapabiliriz diye hayırlısı bakalım, nefret ediyorum böyle işlerden resmen insanlara takla attırıyorlar ya, arabamdan da sırf bu yüzden de vazgeçmek istemiyorum ama malum benzin fiyatları

• 1.3gls atiker sirali sistemli aracimla bursa sehir icinde bir depo ile ortalama 365-390km yol gidebiliyorum 30 lt aliyor lpg yakit tanki.

Surus kendimi kasmadan ama devir de cevirmeden normal bir sekilde yapiliyor sabit hiz 70 civari gitmeye ozen gosteriyorum fakat trafik durumuna gore ami hizlanislar yada yavaslamalar olabiliyor haliyle.

Ayda ortalama 2300 km yol yapiyorum 6 depo gaz +50tl benzin yeterli oluyor. Genelde km de 0.2-0.22 kurus arasi yakiyor.

Lpg ile litre bazinda 8litre civarina denk geliyor. Bu hesaba gore aracimin yakisindan memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,3 gls 2004 atiker opet aygaz litresi 2,53 tl
    antalya demre gidiş dönüş 50tl 290 km ortalama 0,172 tl/km
    gidiş 3kişi full bagaj hızlı(100 üzeri) dönüş 2kişi bagaj normal yavaş(80 civarı)
  • 95tl tüp ile 443 km deyim ışık kırmızıda ama bitmedi,tahminim 20-25 km daha götürecek..Bu 443 km in 150 km ist trafiği ,ve anlık hız denemelerimde oldu,160 ı rahat görüyor düz yolda. Tüp ile ilk 443 km si.Benzinli getz sahipleri acilen tüp taktırmalısınız.
    Tüp taktırın,filtrelerinizin bakımı yakınsa değiştirin,sentetik motor yağı kullanın 5.40 .Araba başka araba oluyor.Değişime inanamadım.Tüpte daha iyi gidiyora mühendis olarak bende çok inanmazdım ama gerçek.Motor küçük olduğu için galiba,sıkıştırılmış yakıt - hava karışımında,yakıtın gaz fazında olması anlık daha iyi tepki yaratıyor bence.Gaz yeme kabiliyeti daha iyileşmiş gördüm.
  • Benimde 65.000Km de 2006 model yeni kasa Getz 1.4 Doch 97hp aracım var. Aracımı Bursa-Orhangazi arası gidiş geliş test ettim (100KM) Depoyu fulledim, 100KM yok gittikten sonra yine fulldem zorla 30TL benzin aldı. Bu hesaba göre 0.30 Kr benzin yakıyor şuanda. Radar olan bölgeler hariç 140Km nin altına hiç düşmedim 100Km boyunca.

Şimdi BRC oto gaz taktırmayı düşünüyorum. Açıkcası ailem gaz sisteminden korkuyor. Patlar eder diye. Güvenlik olarak BRC nasıl? Ayrıca bu ağırlık olayı benimde başımı ağrıtırmı. Ruhsatımda araç 1090Kg görünüyor.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerousx -- 4 Temmuz 2013; 21:26:07 >
  • Dangerousx kullanıcısına yanıt
    Eşime otomatik bir getz almayı düşünüyorum ve lpg uyumunu araştırmak istediğim için forumdayım.LPG ile ilgili sorunuza referans olması için BRC ile ilgili tecrübemi paylaşmak isterim.1,5 yıl oldu ,2009 model 1.6 mondeoma BRC lpg taktırdım(Ankara MOCAN da).İnanılmaz memnunum.11-12 litre civarı lpg tüketiyorum 100 km de.Yani aracın benzin tüketimine %20 eklemek doğru lpg tüketimini veriyor.Bence marka ile birlikte montaj yapan usta da cok önemli.MOndeoya lpg taktırıp sıkıntı yaşayanlar da var.Bence aracınızı uzun süre kullanacaksanız kesinlike iyi bir ustada iyi bir marka taktırın.Yok ben fazla kullanmam 20-30 bin sonra satarım diyorsanız atiker gibi daha ucuz maliyetli markalar takılabilir.
  • 3-4 gün önce 2008 model otomatik getz 1.4 aracıma brc taktırdım 1600tl ye fiyat pahalı geldi başta ama yakıtta şuan çok memnunum
    1.deneme 30tl gaz attım 110km gittim (70km şehir içi - 40 km otoyol) kilometre de - 27kuruş
    2.deneme 30tl gaz attım 120km gittim(50 km otoyolda 120-130km hızla - 20km şehir içi -50 km otoyol 70-90km hızla) kilometrede - 25kuruş

tahminim otoyolda 80-90km hızla 19-23kuruş arası
    şehir içindede 30 kuruş civarı yakıyor.

benzinde ise otoyolda 30-35 kuruş
    şehir içinde 50 - 55 kuruş yakıyordu.

nereden baksan yüzde 35 - 40 arası bi tasarruf yapıyorum. 1 ay sonra 3000 km yol gidicem. yüzde 35 bıraksa bana 1050 km karda olucam.
  • Merhaba arkadaşlar,
    2010 model Hundai Getz (start olmayan 4 hava yastıklı 4 cam otomatik modeli) aracıma brc lpg taktırmak istiyorum.
    Muayenede sıkıntı yaşar mıyım?
    Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler şimdiden...
  • Bende 2009 model var benzinden bıktım tüp taktırmaya karar verdim ama olmuyor ağırlık sorunu yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası yaptıran varsa nasıl yaptırdı acaba..
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.