Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dizel mi daha tasarruflu yoksa lpg mi?
  • Arkadaşlar bendede 2004 1.3 GLS GETZ var benzinin fiyatından dolayı LPG ye geçmenin en mantıklı oldugunu düşünüyorum performansta %10a kadar bi düşüş olacağını duymuştum okadarınada razıyım sizin tavsiyeniz hangi marka LPG ? Bir de bu ruhsat işine takıldı aklım LPG taktırdıgında hangi durumda araç muayeneden geçmiyor onu anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trikaş

arkadaşlar dizel mi daha tasarruflu yoksa lpg mi?

bence Lpg daha tasarruflu. hele bide Kırıkkalede oturuyorsan LPG şuan itibari ile 2,20tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 2 Ağustos 2013; 16:33:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdi.keskin

Arkadaşlar bendede 2004 1.3 GLS GETZ var benzinin fiyatından dolayı LPG ye geçmenin en mantıklı oldugunu düşünüyorum performansta %10a kadar bi düşüş olacağını duymuştum okadarınada razıyım sizin tavsiyeniz hangi marka LPG ? Bir de bu ruhsat işine takıldı aklım LPG taktırdıgında hangi durumda araç muayeneden geçmiyor onu anlamadım ?

Mutlaka LPG ye geçmenizi öneririm. Lovato kullanıyorum fiyat performansı iyidir. BRC daha iyidir ama 2004 Getz arabası için aradaki farkı vermeye değmeyebilir. 1.3 getzlerde ruhsata işletmede sorun olmuyor. LPG de performans kaybı olduğunu düşünmüyorum. Benzinde de aynı zaten yüksek viteste bayılıyor araç. 82bg motor yetmiyor bu kasaya o bi kesin. performans için vites küçültüp 3bin devir üstü kullanıyorum sorun kalmıyor o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 2 Ağustos 2013; 16:39:31 >

• 2009 VE ÜST MODEL OLAN GETZ LERE MAALESEF LPG OLMUYOR ARKADAŞLAR LPG SEVDASINDAN VAZGEÇTİM ARTIK
    AĞIRLIK SORUNU
    NET : 1188
    BRÜT : 1510

4 YOLCU 75*4=300+1188=1488-1510= 22 KG YANİ 22 KG LIK LPG TANKI YOK AYRICA TUVTÜRK NE TAKARSAN TAK 65 KG SAYIYORMUŞ....
    ÇOK SAÇMA DEĞİLMİ 4 YOLCUDAN SONRA BU ARABALARA 22 KG YÜK KOYABİLİRSİN...
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Anladım ruhsatla ilgili bi problem yok derseniz taktırayım ozaman ancak marka araştırması yaptıgımda ve servis ağı olarak Atiker ve BRC ön planda gibi geldi bana aradaki fiyat farkını bilmiyorum ama bugün ustama sordurttum BRC sıralıya 1500 TL dedi biraz fazla geldi ruhsata işletme ücreti falan içindemi bilmiyorum ama çok değil mi ? Lovato'yu araştırdım Tekirdağ merkezde yok servisi ilçelerde var oyüzden pek ilgimi çekmedi bikaç forumdada baktım Hyundai'larda en çok tercih edilen BRC ve Atiker yazıyor sizin tavsiyeleriniz nelerdir .. ?
  • quote:

Anladım ruhsatla ilgili bi problem yok derseniz taktırayım ozaman ancak marka araştırması yaptıgımda ve servis ağı olarak Atiker ve BRC ön planda gibi geldi bana aradaki fiyat farkını bilmiyorum ama bugün ustama sordurttum BRC sıralıya 1500 TL dedi biraz fazla geldi ruhsata işletme ücreti falan içindemi bilmiyorum ama çok değil mi ? Lovato'yu araştırdım Tekirdağ merkezde yok servisi ilçelerde var oyüzden pek ilgimi çekmedi bikaç forumdada baktım Hyundai'larda en çok tercih edilen BRC ve Atiker yazıyor sizin tavsiyeleriniz nelerdir .. ?

lovato 1200 peşin takıyorlar. Atiker kullanmadım ama ben taktırdığda 2 yıl önce 1000tl idi. 200 fazla ver kafan rahat olsun demişti ustalar. Çok şükür memnunum. Tekirdağda olmaması şaşırtıcı lovatonun. Brc iyidir ama getz için lüks bence.

• Getz ufak bi araba. Ben de getz almayi dusunuyorum ama bu lpg konusu da kafami karistiriyor. Kullanirsam lpg kullanmak istiyorum. Arabayi sadece ben kullanacagim hastaneye gidip gelirken oyle cok hiz duskunu biri de degilim. Sizce nasil olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öslemmmm_34

Getz ufak bi araba. Ben de getz almayi dusunuyorum ama bu lpg konusu da kafami karistiriyor. Kullanirsam lpg kullanmak istiyorum. Arabayi sadece ben kullanacagim hastaneye gidip gelirken oyle cok hiz duskunu biri de degilim. Sizce nasil olur

Benzine 5 TL vermek mantıksız bence bende arabayı alalı 3 ay oldu ama her ay fullemekten bıktım neden 70-80 liraya fullemek varken 200lira vereyim ki arada performans olarak büyük bi farkta olucağını düşünmüyorum benimki 1.3 araçta 4 kişi varken bayır yukarı 5. viteste çıkmıyor benzinde bile tavsiyem alcaksanız 1.4 LPG li alın derim tek başımayken hiçbir sorun yok seri araçta biraz yüklendim mi hantal kalıyor...
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.. Bakalım artık hangisiyle anlaşırsak onu taktırcam marka kadar ustada önemli...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Öslemmmm_34

Getz ufak bi araba. Ben de getz almayi dusunuyorum ama bu lpg konusu da kafami karistiriyor. Kullanirsam lpg kullanmak istiyorum. Arabayi sadece ben kullanacagim hastaneye gidip gelirken oyle cok hiz duskunu biri de degilim. Sizce nasil olur

Benzine 5 TL vermek mantıksız bence bende arabayı alalı 3 ay oldu ama her ay fullemekten bıktım neden 70-80 liraya fullemek varken 200lira vereyim ki arada performans olarak büyük bi farkta olucağını düşünmüyorum benimki 1.3 araçta 4 kişi varken bayır yukarı 5. viteste çıkmıyor benzinde bile tavsiyem alcaksanız 1.4 LPG li alın derim tek başımayken hiçbir sorun yok seri araçta biraz yüklendim mi hantal kalıyor...

+1

• arkadaşlar gittim aygazdan depoyu fulledim km yide bi yere not aldım.1 depo ile ne kadar yol yapacağımı ve km de ne kadar yakacağını kontrol etmek istiyorum bunun için şunu sormak istiyorum depo fullden kırmızı ışığın yandığı zaman aralığını mı dikkate almam gerekiyor.kırmızı ışık ilk yandığı zaman mı hemen ölçüyüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir1983

arkadaşlar gittim aygazdan depoyu fulledim km yide bi yere not aldım.1 depo ile ne kadar yol yapacağımı ve km de ne kadar yakacağını kontrol etmek istiyorum bunun için şunu sormak istiyorum depo fullden kırmızı ışığın yandığı zaman aralığını mı dikkate almam gerekiyor.kırmızı ışık ilk yandığı zaman mı hemen ölçüyüm.

gaz tamamen bitip, benzine geçtiği kilometreyi baz alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

arkadaşlar gittim aygazdan depoyu fulledim km yide bi yere not aldım.1 depo ile ne kadar yol yapacağımı ve km de ne kadar yakacağını kontrol etmek istiyorum bunun için şunu sormak istiyorum depo fullden kırmızı ışığın yandığı zaman aralığını mı dikkate almam gerekiyor.kırmızı ışık ilk yandığı zaman mı hemen ölçüyüm.

tamam hocam çok sağolun ilk defa gazlı araba kullanıyorum o yüzden tam bilmiyorum.o zaman arabaya birazda benzin alsam iyi olur.bir soru daha getz 1,4 lerin simit tüpü kaç lt gaz alır onuda tam bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

tamam hocam çok sağolun ilk defa gazlı araba kullanıyorum o yüzden tam bilmiyorum.o zaman arabaya birazda benzin alsam iyi olur.bir soru daha getz 1,4 lerin simit tüpü kaç lt gaz alır onuda tam bilmiyorum.

çeyrek deponun altına düşürmeyin benzi miktarını. lpg li bazı getzlerin kronik problemi soğuk havalarda sabah geç çalışma, yığılma gibi bir problemdir. her ne kadar yazılımla alakalı bir durum olsada, çeyrek deponun üstünde kullanarak bu sorunu aştığını söyleyenler de vardır. ben çeyrek deponun altına düşmemeye çalışıyorum, hele uzun yola gidilecekse bu durum lpg nin arızalanma ihtimaline karşı, yolda kalma ihtimalinizin biraz daha azalmasına sebep oluyor.

takılan deponun boyutuna göre değişir. ama genelde 35lik takılır. 5litresi şamandıra olduğu için max 30 litre gaz alır. ama 40lık depoda uyması dolayısıyla daha büyüğüde takılmış olabilir. 40 lık depoda 35 litre gaz alır. daha büyüğünü ben görmedim, muhtemelen 14 janta uygun yuvaya daha büyüğü sığmaz. depo tamamen boşaldığında, kaç litre max kaç litre gaz alıyorsa üstüne +5 siz koyun, deponuz o boyutta demektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

çeyrek deponun altına düşürmeyin benzi miktarını. lpg li bazı getzlerin kronik problemi soğuk havalarda sabah geç çalışma, yığılma gibi bir problemdir. her ne kadar yazılımla alakalı bir durum olsada, çeyrek deponun üstünde kullanarak bu sorunu aştığını söyleyenler de vardır. ben çeyrek deponun altına düşmemeye çalışıyorum, hele uzun yola gidilecekse bu durum lpg nin arızalanma ihtimaline karşı, yolda kalma ihtimalinizin biraz daha azalmasına sebep oluyor.

takılan deponun boyutuna göre değişir. ama genelde 35lik takılır. 5litresi şamandıra olduğu için max 30 litre gaz alır. ama 40lık depoda uyması dolayısıyla daha büyüğüde takılmış olabilir. 40 lık depoda 35 litre gaz alır. daha büyüğünü ben görmedim, muhtemelen 14 janta uygun yuvaya daha büyüğü sığmaz. depo tamamen boşaldığında, kaç litre max kaç litre gaz alıyorsa üstüne +5 siz koyun, deponuz o boyutta demektir.

üstad çok teşekkürler gayet açıklayıcı bi anlatım yapmışsınız.bende benzin ışığı yanarak kullanıyordum gidip en azından çeyrek depo benzin alsam iyi olacak.sağolun.

• lpg katkı maddesi koyan var mı.araçlara zararı olur mu acaba. motora iyilik diye kötülük yapmayalım.
  • Bende sonunda LPG ye geçebildim zavoli taktırdım 1500 tl 12 ay taksitle.. Bende test amaçlı fulledim 30.05 Lt aldı muhtemelen benimkide 35lik.. Km'yide kaydettim 100km yol yaptım 1 ışık söndü bakalım 1 depoyla benzine geçene kadar bekliycem nekadar yol yapıcak.. Ayrıca performansta hiçbir fark göremedim daha arabayı yüklemek kısmet olmadı ama tekken gayet seri farkedilcek bir fark yok..
  • quote:

Bende sonunda LPG ye geçebildim **** taktırdım 1500 tl 12 ay taksitle.. Bende test amaçlı fulledim 30.05 Lt aldı muhtemelen benimkide 35lik.. Km'yide kaydettim 100km yol yaptım 1 ışık söndü bakalım 1 depoyla benzine geçene kadar bekliycem nekadar yol yapıcak.. Ayrıca performansta hiçbir fark göremedim daha arabayı yüklemek kısmet olmadı ama tekken gayet seri farkedilcek bir fark yok..

hayırlı olsun.
  • quote:

Bende sonunda LPG ye geçebildim **** taktırdım 1500 tl 12 ay taksitle.. Bende test amaçlı fulledim 30.05 Lt aldı muhtemelen benimkide 35lik.. Km'yide kaydettim 100km yol yaptım 1 ışık söndü bakalım 1 depoyla benzine geçene kadar bekliycem nekadar yol yapıcak.. Ayrıca performansta hiçbir fark göremedim daha arabayı yüklemek kısmet olmadı ama tekken gayet seri farkedilcek bir fark yok..

hayırlı olsu hocam.güle güle kullanın.markası ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1983 -- 12 Eylül 2013; 17:14:36 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.