Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya usta gercekten opet efsane olmuş herkes opet diyor başka birşey demiyor.bende heralde bundan sonra milangazcı olacam sanırım.opetten az bi gaz aldım çabuk bittiğini hissettim milangazda bu his olmadı bende.ama his işte belki gerçek değil.bayrama giderken fulleyecem depoyu şimdilik 20 liralık gazla işe git gel yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1983 -- 8 Ekim 2013; 22:03:00 >
  • geçen aldığım 20 liralik gazla(8lt) tam 80 km yol yaptım bugün tekrar bi 20 daha attım milangazdan yani benim araba şehir içi 1lt gaz ile 10 km yol yapıyor.artık gazın dililni çözdüm araba ne yakıyor biliyorum.bayramda nasip olursa bide uzun yol yapacam yaklaşık 300-400 km.o zaman yine yakıt değerlerini paylaşırım,şimdilik selametle kalın.
  • Merhabalar,

Bayramdan önceki son cuma günü maslak oto sanayi TGS'de lovato taktırdım 1.4 manuel getzime. 1350 lirada anlaştık. 2 yıl garantili. Takıldığı gibi saat 3te istanbuldan manisaya yola çıktık. ilk gazımı 20+60 opet maslaktan aldım. istanbuldan feribota kadar full trafikte dur kalk geldik. Ondan sonra manisaya kadar ort. 110 km ile devam ettim. 80 liralık opet 334 km götürdü, yani 24 kuruş. Çekiş gerçekten benzinden farksızdı. Yolda milangaz aldık 50 lira, o manisaya getirdi ve şehirde de idare etti. Bugün 20 liralık daha petrol ofisi aldım. Ancak çekiş opet gibi değil. son halinde ise 22 kuruş civarı yaktı. Sonuç olarak opet gerçekten farkediyor. BP ve Shell denemedim daha, pazar günü istanbula dönerken manisa koç gaz'da 2.29a fulleyeceğim bakalım kaç yakacak.

• yanlis yere yazmisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerci07 -- 21 Ekim 2013; 0:21:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaska Yolcusu

Merhabalar,

Bayramdan önceki son cuma günü maslak oto sanayi TGS'de lovato taktırdım 1.4 manuel getzime. 1350 lirada anlaştık. 2 yıl garantili. Takıldığı gibi saat 3te istanbuldan manisaya yola çıktık. ilk gazımı 20+60 opet maslaktan aldım. istanbuldan feribota kadar full trafikte dur kalk geldik. Ondan sonra manisaya kadar ort. 110 km ile devam ettim. 80 liralık opet 334 km götürdü, yani 24 kuruş. Çekiş gerçekten benzinden farksızdı. Yolda milangaz aldık 50 lira, o manisaya getirdi ve şehirde de idare etti. Bugün 20 liralık daha petrol ofisi aldım. Ancak çekiş opet gibi değil. son halinde ise 22 kuruş civarı yaktı. Sonuç olarak opet gerçekten farkediyor. BP ve Shell denemedim daha, pazar günü istanbula dönerken manisa koç gaz'da 2.29a fulleyeceğim bakalım kaç yakacak.

bende yakıt pek değişmiyor

şehir içi 10,2 10,5 civarı

kışın 12 yi buluyor

10km git gel yapıyorum ve çok sık duruyorum kasis ışık vs

yazın ankara yaptım 120 yi geçmedim 7.5 litre yaktı

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir1983

ya usta gercekten opet efsane olmuş herkes opet diyor başka birşey demiyor.bende heralde bundan sonra milangazcı olacam sanırım.opetten az bi gaz aldım çabuk bittiğini hissettim milangazda bu his olmadı bende.ama his işte belki gerçek değil.bayrama giderken fulleyecem depoyu şimdilik 20 liralık gazla işe git gel yapıyorum.

ben opetin hiçbi yakıtını depoma koymam mecbur kalmadıkça

keza gazıda öyle

ben hiç performansını beğenmiyorum arabanın çekişi düşüyor sanki

genelde işyerinin ordaki aytemizden alıyorum oldukça memnunum

mesela ipragazıda beğendim

ankaraya gittiğimde genelde milangazdan alıyorum ucuz diye

shell totalde fena değil

bp pek almıyorum çok pahalı
  • bugün 30 TL lik gaz attım uzunyolda test etmek amaçlı deniyim dedim ama hava filtresini değiştirince bayağı bi zorladım arabayı 92.7km yaptı Litresi 2.76TL di 10.86 Lt gaz aldı şehiriçi dersek buna 100km de 11.82 lt yakıt tüketir km 'de 33kuruş yapar
  • depo boşken opetden 30 tl gaz aldım. 11,75 lt yaptı bakalım ne kadar gidecek.şehir içi kullanım.
  • quote:

depo boşken opetden 30 tl gaz aldım. 11,75 lt yaptı bakalım ne kadar gidecek.şehir içi kullanım.

asgari 130-140 km yapması lazım normal trafikte
  • bence mümkün değil 30 liraya 130 140 km.
  • şu anda 80 km deyim şehir içi işe git gel kullanıyorum. daha onceki ölçumlerıme gore 1lt gaz ile 10 km yol gidiyor.bu sefer nasıl olacak bitince gorelim.yıne yazarım.
  • Herkese Merhabalar
    İsmim Tayfun, Balıkesir'den herkese sevgiler.

22 kasım itibari ile benzinli 2005 model 60 bin km de aracıma kavuştum.Pratikliği adına gerçekten çok memnunum.Uzun yıllar dizel araca bindiğim için Lpg montajı konusunda bilgim oldukça eski.Kral marka olarak prins'i bilirim.Montaj yapan ustalara sorduğumda hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor. Bakım yaptırdığım özel servisteki ustam 'Brc markası ile sorun yaşamazsın' dedi

Siz değerli Getz kullanıcısı arkadaşlarımın Lpg kullanımı ve hangi markayı taktırmam konusunda yardımlarını esirgemeyeceğini umut ediyorum.

Allah herkesin lastiğini düz bastırsın.

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtına16

Herkese Merhabalar

22 kasım itibari ile benzinli 2005 model 60 bin km de aracıma kavuştum.Pratikliği adına gerçekten çok memnunum.Uzun yıllar dizel araca bindiğim için Lpg montajı konusunda bilgim oldukça eski.Kral marka olarak prins'i bilirim.Montaj yapan ustalara sorduğumda hiç kimse yoğurdum ekşi demiyor. Bakım yaptırdığım özel servisteki ustam 'Brc markası ile sorun yaşamazsın' dedi

Siz değerli Getz kullanıcısı arkadaşlarımın Lpg kullanımı ve hangi markayı taktırmam konusunda yardımlarını esirgemeyeceğini umut ediyorum.

Saygılar....

aramıza hoşgeldin fırtına16

bencede brc taktır derim.benim araçta atiker var kesinlikle tavsiye etmiyorum bunu soran herkese anlatacam.gerçekten ucuz etin yahnisi misali.parziçaları o kadar kötü kalite ki şimdiden daha haziranda takıldı bazı parçaları oksitlenme yada pas değil de değişik biçimde korozyona uğradığını gördüm (kelimeyi şu anda ürettim umarım doğru anlamıyla kullanmışımdır) neyse kaliteden yoksun parçalar kullanmışlar.ama yakıt değerleri diğer markalarla hemen hemen aynı.
    brc yi nedense seviyorum,

• quote:

quote:

Herkese Merhabalar

Saygılar....

aramıza hoşgeldin fırtına16

bencede brc taktır derim.benim araçta atiker var kesinlikle tavsiye etmiyorum bunu soran herkese anlatacam.gerçekten ucuz etin yahnisi misali.parziçaları o kadar kötü kalite ki şimdiden daha haziranda takıldı bazı parçaları oksitlenme yada pas değil de değişik biçimde korozyona uğradığını gördüm (kelimeyi şu anda ürettim umarım doğru anlamıyla kullanmışımdır) neyse kaliteden yoksun parçalar kullanmışlar.ama yakıt değerleri diğer markalarla hemen hemen aynı.
    brc yi nedense seviyorum,

Alıntıları Göster
    Hoşbulduk.....

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Biraz araştırdım.Genel tavsiye Brc taktırmam yönünde.Ayrıca çalıştığım kurumun anlaşması gereği % 10 indirim garanti.Genel distribütörle anlaşması var.Artık ustadan ayrıca ne indirim koparabilirsek

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtına16 -- 18 Kasım 2013; 14:46:46 >

• quote:

Hoşbulduk.....

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Biraz araştırdım.Genel tavsiye Brc taktırmam yönünde.Ayrıca çalıştığım kurumun anlaşması gereği % 10 indirim garanti.Genel distribütörle anlaşması var.Artık ustadan ayrıca ne indirim koparabilirsek

Saygılar...

bendede atiker var

aslında ben lovato taktırmaay gittim

atikerden haz etmiyorum açıkçası

ama usta polonya yazılımlı atiker takalım gerek yok hiçbi sorun yaşamazsın deyince taktırdım

900e taktı 12 ay taksitle

martta taktırdım

7000km yol yaptım gerçekten hiçbi sorun yaşamadım nazar değmesin

kaputu açtığımda yok ne oldu ne bitti diye bilemiyorum

gazı 2.49 dan alıyorum

şehir için 28 krş yakıyorum otoamtik arabamla

şehir dışı ankara yapı geldim 3 defa

yazın 7.5 litre geçen hafta 7.8 litre yakıyorum 20 krş felan yani

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Hoşbulduk.....

Saygılar...

bendede atiker var

aslında ben lovato taktırmaay gittim

atikerden haz etmiyorum açıkçası

ama usta polonya yazılımlı atiker takalım gerek yok hiçbi sorun yaşamazsın deyince taktırdım

900e taktı 12 ay taksitle

martta taktırdım

7000km yol yaptım gerçekten hiçbi sorun yaşamadım nazar değmesin

kaputu açtığımda yok ne oldu ne bitti diye bilemiyorum

gazı 2.49 dan alıyorum

şehir için 28 krş yakıyorum otoamtik arabamla

şehir dışı ankara yapı geldim 3 defa

yazın 7.5 litre geçen hafta 7.8 litre yakıyorum 20 krş felan yani

İlginizden dolayı çok teşekkür ediyorum.Genel kanı zannediyorum markadan çok; işçiliğin kaliteli olması montajın sağlıklı bir şekilde yapılması.

Aracıma şu an benzinle biniyorum.22 ekimde satın aldım. Aylık benzin masrafımı deneyeceğim.Daha önceki aracım peugeot 407 1.6 hdi. idi.Büyük bir araç olduğu sorunu ve 1500 kg civarında ağırlığa sahip olduğu için yakıt biraz şehir içinde fazlaydı.

Gerçi arkadaşlarım ve forum üyeleri vakit kaybetme taktır.Kısa sürede amorti edersin diyorlar. hayırlısı bakalım.

Hayırlı günler....

• Fırtına16 F kullanıcısına yanıt
    Evet usta cok onemli

Ama bazen hesapta olmayan sorunda cikabiliyor

Misal ben sorun yasamadim

Arkadasin subaruda teleflex vardi

Garantisi btti beyin yandi

500 tl istedi

Dedik madem basladi benim ustaya goturduk

Montajdada problem varmis

Dedik atiker takalim fastsafe takti

Motor hacimli oldugu icin

Araba stop etmeye basladi

Cozemediler ne yaptiysa

Atikerden geldiler arabaya baktilar

Cozemediler

Sistemi komple sokup degistiler

Cozemediler usta dedi sokelim atiker sokturmedi

Sistemi komple abaska bisistem taktilar

Suan sorun yok

Baya bi aksilik yasadi ama

Bilemiyosunki kismet

2500 ver teleflex tak sorun yasa

Sok degistire yine yasa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

depo boşken opetden 30 tl gaz aldım. 11,75 lt yaptı bakalım ne kadar gidecek.şehir içi kullanım.

evet bugün gaz bitti ...30 liralık gaz(11,75 lt) tam 111 km götürdü.yani aracım şehir içi km de 270 kuruş yakıyor bence çıkan değer biraz yüksek 250 kuruş olsa normal diyecektim.gazı opetten almıştım geçen seferde yine opetten almıştım ikiside aynı şeyi hissettiriyor yani daha az km gittiğimi(yaklaşık 10 km civarı).Genelde fiyatı 10 kuruş daha düşük olduğu için milangazı tercih ederim ama herkes performansı iyi diye ve genelde ne hikmetse herkesin ağzından opet çıktığı için iki seferdir opetten gaz alıyorum daha az km gittiğimi düşünüyorum ve diğer gazlara görede hiç performans hissetmiyorum.
    ayrıca bu söylediklerim benim araca göre böye belki başka araca göre başka değerler söz konusu olabilir.

bir başka hususta şöyle(arkadaşlar arasında hep araçların yakıt sarfiyatlarını soruyorum ki benim getzin yakıt değeri normal mi onu gözlemlemeye çalışıyorum)
    arkadaşta 2002 golf var markası ne tüpün tam bilmiyorum ama iyi bi marka var landirenzo mu ne.
    arkadaşın gittiği km ile harcadığı gazı hesaplıyor ş.içi 190-200 kuruş arası yaktığını uzun yolda 160 kuruşa kadar az yaktığını söylüyor.araçta 1600 motor. bizim araçlar kuçuk motor olduğu için mı çok yakıyor anlamadım gitti.

neyse yorumlarınızı bekliyorum

unutmadan bugün 1011 kavşağındaki PO dan 40 liralık gaz aldım 15,5 litre bakalım bu ne kadar gidecek.yakıt alana dış yıkama ücretsiz ;)

• ben en son hesaplamamda km de 33 krş yakmıştı.ankara şehir içi sıkışık trafikte.ama deneme amaçlı tamamen sakin kullanmıştım.
  • quote:

quote:

evet bugün gaz bitti ...30 liralık gaz(11,75 lt) tam 111 km götürdü.yani aracım şehir içi km de 270 kuruş yakıyor bence çıkan değer biraz yüksek 250 kuruş olsa normal diyecektim.gazı opetten almıştım geçen seferde yine opetten almıştım ikiside aynı şeyi hissettiriyor yani daha az km gittiğimi(yaklaşık 10 km civarı).Genelde fiyatı 10 kuruş daha düşük olduğu için milangazı tercih ederim ama herkes performansı iyi diye ve genelde ne hikmetse herkesin ağzından opet çıktığı için iki seferdir opetten gaz alıyorum daha az km gittiğimi düşünüyorum ve diğer gazlara görede hiç performans hissetmiyorum.
    ayrıca bu söylediklerim benim araca göre böye belki başka araca göre başka değerler söz konusu olabilir.

bir başka hususta şöyle(arkadaşlar arasında hep araçların yakıt sarfiyatlarını soruyorum ki benim getzin yakıt değeri normal mi onu gözlemlemeye çalışıyorum)
    arkadaşta 2002 golf var markası ne tüpün tam bilmiyorum ama iyi bi marka var landirenzo mu ne.
    arkadaşın gittiği km ile harcadığı gazı hesaplıyor ş.içi 190-200 kuruş arası yaktığını uzun yolda 160 kuruşa kadar az yaktığını söylüyor.araçta 1600 motor. bizim araçlar kuçuk motor olduğu için mı çok yakıyor anlamadım gitti.

neyse yorumlarınızı bekliyorum

unutmadan bugün 1011 kavşağındaki PO dan 40 liralık gaz aldım 15,5 litre bakalım bu ne kadar gidecek.yakıt alana dış yıkama ücretsiz ;)

hocam bazı arkadaşlar yanlış hesaplıyo. sanki az yakınca insanlar tatmin oluyo gibisinden. benim getzde istanbul trafiğinde 50 liraya 170 km gidiyorum. araba otomatik 4 vites. 205 45 15 lastikler var. şehir içi pratikliğinden o kadar memnunumki arabanın anlatamam. tek sıkıntım keşke bagajı biraz daha büyük olaymış. ama bu araba içinde o bagaj normal diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.