Bende sonunda LPG ye geçebildim **** taktırdım 1500 tl 12 ay taksitle.. Bende test amaçlı fulledim 30.05 Lt aldı muhtemelen benimkide 35lik.. Km'yide kaydettim 100km yol yaptım 1 ışık söndü bakalım 1 depoyla benzine geçene kadar bekliycem nekadar yol yapıcak.. Ayrıca performansta hiçbir fark göremedim daha arabayı yüklemek kısmet olmadı ama tekken gayet seri farkedilcek bir fark yok..
hayırlı olsu hocam.güle güle kullanın.markası ne.
Sağolun çok teşekkür ederim Z.avoli taktırdım Ca.nga.s diye bi marka varmış onu 900e takarım dedi ama Za.vol.iden şaşmıyım dedim bikere taktırcam sonuçta..
tüpü fulledim şu an 100 km deyim 4 diş gaz göstergesi var daha şimdiden 2 diş düştü.erken değil mi.şehir içi trafikte kullanmakla.hadi hayırlısı bakalım inşallah normaldir.atikerli olan arkadaşlar sizlerin aracı nasıl şehir içinde bir depo ile (30 lt) ne kadar yol yapıyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: kadir1983
tüpü fulledim şu an 100 km deyim 4 diş gaz göstergesi var daha şimdiden 2 diş düştü.erken değil mi.şehir içi trafikte kullanmakla.hadi hayırlısı bakalım inşallah normaldir.atikerli olan arkadaşlar sizlerin aracı nasıl şehir içinde bir depo ile (30 lt) ne kadar yol yapıyorsunuz?
bende ilk fullemeyi yaptım 30 litre aldı 85TL ye fullendi şuan kırmızı ışığın son km'lerinde 230 km yaptım 80km si uzun yol 100-120 arası gittim kalanı şehiriçi bol dur-kalklı.Tamamen sıfırlanmasını bekliyorum bakalım duruma göre ayar çektircem (zavo.li benimki).. Sizce Nasıl yakıt durumu ?
bu ara yakıt konusunu takip eden yada ölçüm yapan yok heralde
arkadaşlar merhaba, 2006 model 1.4 DOHC Getz var, benzin, manuel. Şehir içi ortalama 7.5, şehir dışı 6.5 litre yakıyor. LPG taktırmak istiyorum, okuduğum kadarıyla çoğunluk BRC demiş. Siz ne dersiniz, sübap sorunu vs oluyor mu? Bir de bayramda istanbul-manisa-istanbul yaklaşık 1200 km yapacak araç. gitmeden taktırmak istiyorum. Maslak yetkili servis takıyor ?
bence brc taktır.çünkü fabrika çıkışlı tuplu olan getzlerde brc marka tüp olduğunu biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Alaska Yolcusu
arkadaşlar merhaba, 2006 model 1.4 DOHC Getz var, benzin, manuel. Şehir içi ortalama 7.5, şehir dışı 6.5 litre yakıyor. LPG taktırmak istiyorum, okuduğum kadarıyla çoğunluk BRC demiş. Siz ne dersiniz, sübap sorunu vs oluyor mu? Bir de bayramda istanbul-manisa-istanbul yaklaşık 1200 km yapacak araç. gitmeden taktırmak istiyorum. Maslak yetkili servis takıyor ?
BRC'nin malzemesi gerçekten çok kaliteli.enjektörleri çok sağlam görünüyor.tasarruf konusunda nasıl bilmiyorum. bu konu altında daha önce de yazdım. ben nisan 2012'de 40 lt simit tüp (ortalama 38lt alıyor) lovato taktırdım. o gün brc ile arasında 400 lira oynuyordu. taktırdığımdan bu yana istikrarlı bir şekilde ankara şehiriçinde tam depo ile ankara şehiriçi 420-450 km uzun yolda 500-530 km yol yapar. lpg filtresi değişimi dışında ustaya gitmedim. alternatif olarak aklınızda bulunsun derim.
Bugün ilk depom bitti benzine geçti 30lt ile tam 290 km yol yaptım 80 civarı uzun yol geri kalan 210km 'si ful şehiriçi bol dur-kalklı depoyu tekrar fulledim 33lt aldı yine duruma göre paylaşıcam km durumunu..
quote:
Orijinalden alıntı: erdi.keskin
Bugün ilk depom bitti benzine geçti 30lt ile tam 290 km yol yaptım 80 civarı uzun yol geri kalan 210km 'si ful şehiriçi bol dur-kalklı depoyu tekrar fulledim 33lt aldı yine duruma göre paylaşıcam km durumunu..
bende 250 km oldu şu an kırmızı yanarak gidip geliyorum kaçta bitecek bakalım.sizin araç şehir km 270 kr yakıyor demek eğer gazı benim gibi 2,61 den aldıysanız.bazıları nasıl yapıyorsa 30 lt gaz ile 350-370 km yol gittiklerini anlatıyorlar yada km 20 22 kr yaktığını söylüyorlar anlayamıyorum gerçekten.
birde sanırsam sizin tank 35 lik. bu 35 lik tanklar maximum 30 litre almıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum
quote:
quote:
bende 250 km oldu şu an kırmızı yanarak gidip geliyorum kaçta bitecek bakalım.sizin araç şehir km 270 kr yakıyor demek eğer gazı benim gibi 2,61 den aldıysanız.bazıları nasıl yapıyorsa 30 lt gaz ile 350-370 km yol gittiklerini anlatıyorlar yada km 20 22 kr yaktığını söylüyorlar anlayamıyorum gerçekten.
birde sanırsam sizin tank 35 lik. bu 35 lik tanklar maximum 30 litre almıyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum
arkadaşın tank kaçlık bilmiyorum ama, soğuk havalarda tanklar daha çok lpg alıyor. lpgnin yoğunluğu soğukta artar, gaz daha az yer kaplamaya başlar, bu nedenle kışın daha çok lpg basılabilir tanklara. benim tank 35 lik, yazın en çok 27litre alıyordu, şuan dışarsı 12 derece ve aldığı lpg miktarı 30litreye kadar ulaştı. yaz ayları için lpg alınacaksa sabah 4 ile 5 saatlerinde alınması mantıklı olabilir.
kadir1983
kullanıcısına yanıt
Arkadaşlar herkese merhaba, 2009 Model 1.4 getz Dohc motor aracım var. BRC marka lpg kitini 1 yıl önce taktırdım ve şuana kadar 17.000 km yaptım. Tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. 2013 Ağustos ayında yaz sıcağında klima 2. kademede iken hız sınırı olan 130 km süratla, istanbul-ankara arası otobanda ve kayseri yolunda toplam 1600km yol katettim. Çeşitli lpg istasyonlarında AYGAZ, MOGAZ, BPGAZ, SHELL toplam 360TL lpg ve 20 TL benzin aldım. Yani toplam yakıta ödediğim miktar 380TL. 380/1600= 0.24 kuruş km. Şehiriçi için yaklaşık 1 yılda 15.000 km yol tecrübe ettim. 1 depo (Yaklaşık 30lt) ile istanbulda şehiriçi 250-260 km yol gidiyorum. 04.10.2013 tarihinde ort. lpg fiyatı 2.78TL Yani; 2.78*30lt=83.40 TL bu da km başına 83.40TL/ 260km = 0.32 kuruş km.de Değerler budur. Lpg kit için brc tavsiye ederim. Benzinden lpgye geçişi hissetmiyosunuz. Tekleme falan yok. Montaj yeri olarak Kartalda MUCİB otogaz tavsiye ederim. Çünkü Hyundai servisleri 0 km araçlara ruhsat çıkmadan önce bu BRC servisine getiriyor. Ustalıkları iyi.
BUGÜN LPG Lİ 1.3 GLS GETZ İMDE YAĞ DEĞİŞİMİ YAPTIRDIM. YAĞ FİLTRESİ HAVA FİLTRESİ VE CASTROL MAGNATEK 4 LT TOPLAM 105 TL VERDİM. SİZCE NASIL?
quote:
Orijinalden alıntı: ecrasniann
quote:
quote:
arkadaşın tank kaçlık bilmiyorum ama, soğuk havalarda tanklar daha çok lpg alıyor. lpgnin yoğunluğu soğukta artar, gaz daha az yer kaplamaya başlar, bu nedenle kışın daha çok lpg basılabilir tanklara. benim tank 35 lik, yazın en çok 27litre alıyordu, şuan dışarsı 12 derece ve aldığı lpg miktarı 30litreye kadar ulaştı. yaz ayları için lpg alınacaksa sabah 4 ile 5 saatlerinde alınması mantıklı olabilir.
benim tank 35lik ilk depom 30 litre aldı 85 tl ye doldu litre fiyatı 2.82 diye hatırlıyorum son aldıgımda 33.5 litre aldı 01.10.2013 tarihinde 2.84 TL litre fiyatı Shellden almıştım taktırdıgım usta bu depoyuda bitir sıfırlandıgında gel hesap kitap yaparız ona göre bir ayar çekeriz dedi dün 100km yaptım 70i şehirlerarası 30u şehir içi dur kalk sürekli 2 ışık söndü kırmızı ışık yaklaşık 100km ye yakın yapıyor oyüzden yeşil ışıkları pek aldırmıyorum çok çabuk sönüyorlar:) ilk depom neden 30litre aldı nedenini bilmiyorum belki de arkadaşın dediği gibi olur ilk depomu aldıgımda çok sıcaktı havalar 4 gün önce aldıgımda soğuktu yada ilk doldurmadan dolayı olabilir ya da ilk depoyu PO'dan aldım 2.yi Shell'den o farklılık göstermiş olabilir...Bende hala yüklü gezmedim tek gezdim hep ama ona rağmen benzinle lpg arasında hiçbir fark göremedim ne bir tekleme ne stop etme tarzı çekiş problemleri falan yaşamadım gayet memnunum keşke aldığım gibi LPG taktırsaydım benzine verdiğim parayla LPG nin borcunu bitirmiş olurdum..:)
sağol polat kardeş verdiğin bilgilerden dolayı. sence yazdığın verilere gore aracın çok mu yakıyor az mı.niye bunu soruyorsun dersen iş yerinde arabası olan arkadaşlara soruyorum birinde honda city var 20krş yakıyor diyor.birinde yumurta kasa hyundai(1.3) var 160 krş yakıyor diyor birinde yine aynı yumurta kasa(1.5)var 20 krş yakıyor diyor.birinde skoda felica (1,3) var onuda soylesem millet kafayı yer.. benim gazım daha tam bitmedi bitince değerleri yazacam burda paylaşırım.ama aşağı yukarı senınkıne yakındır. hal boyle olunca bu millet nıye bu kadar düşük değerler soyluyor anlamıyorum.bana biraz egolarını tatmin ediyorlar gıbıme geliyor araçlarıyla grur duyuyorlar sanki çok az yaktğı için.kimsenın gunahını almak istemem umarım yanılıyorumdur.
arkadaşlar benim gaz bitti,uyarı sesi vermeye başladı.30 lt gaz ile 320 km yol gitmişim.300 ve üzeri giderse iyi diyordum beklentimi karşıladı teşekkürler getz teşekkürler atiker full şehir içi kullandım.Maaşallah diyorum. ama bizim arkadaşlara bakarsan benim ceylan bayağı çok yakıyor bi arkadaşta 1.4 era var km 160 kuruş yakıyor diyor beni sinir krızine sokuyor.
quote:
arkadaşlar benim gaz bitti,uyarı sesi vermeye başladı.30 lt gaz ile 320 km yol gitmişim.300 ve üzeri giderse iyi diyordum beklentimi karşıladı teşekkürler getz teşekkürler atiker full şehir içi kullandım.Maaşallah diyorum. ama bizim arkadaşlara bakarsan benim ceylan bayağı çok yakıyor bi arkadaşta 1.4 era var km 160 kuruş yakıyor diyor beni sinir krızine sokuyor.
bence gayet normal benimde ilk depo 290 km civarı yapmıştı 30litrede. bence şuanki lpg fiyatına göre km'de 16kuruş yakan bi araç yok 25kuruş falan dese anlarımda 16 kruuş pek mantıklı gelmiyor bana bende 2. deponun bitmesini bekliyorum 2 ışık söndü 140km civarı yaptım daha tamamen bittiğinde tekrar bildireceğim
sanırım insanlar egosunu tatmin ediyor.erdi hocam hangi marka gaz kullanıyorsun.ben depoyu fullemeden bi ara opetten aygaz aldım zannımca opetin gazı daha çabuk bitiyor.ama fullemeyi milangazdan yaptım.araştırıyorum hangi marka gaz iyidir diye açık ara opet aygaz çıkıyor.ama herkesin de farklı yorumu var ve her arabaya göre de değişiyor bu durum.bizde artık kullandıkça kenidimzi ona göre bi gazcıya alıştıracağız.
quote:
sanırım insanlar egosunu tatmin ediyor.erdi hocam hangi marka gaz kullanıyorsun.ben depoyu fullemeden bi ara opetten aygaz aldım zannımca opetin gazı daha çabuk bitiyor.ama fullemeyi milangazdan yaptım.araştırıyorum hangi marka gaz iyidir diye açık ara opet aygaz çıkıyor.ama herkesin de farklı yorumu var ve her arabaya göre de değişiyor bu durum.bizde artık kullandıkça kenidimzi ona göre bi gazcıya alıştıracağız.
teb total card alın, her seferinde %5 indirim yapıyor. ben ortalama aylık 300tl toplam gaz benzin alıyorum. aylık 15tl lpg bedavaya geliyor. buda fazladan 75km demek. totalın gazı gayet iyidir, 15bin bakımında filtreyi kirlenmediği için değiştirmeye gerek yok demişti usta, ama şişme yaptığı için mecburen değiştirmişlerdi.
quote:
Orijinalden alıntı: ecrasniann
quote:
teb total card alın, her seferinde %5 indirim yapıyor. ben ortalama aylık 300tl toplam gaz benzin alıyorum. aylık 15tl lpg bedavaya geliyor. buda fazladan 75km demek. totalın gazı gayet iyidir, 15bin bakımında filtreyi kirlenmediği için değiştirmeye gerek yok demişti usta, ama şişme yaptığı için mecburen değiştirmişlerdi.
kredi kartı olduğu için başvurmayı düşünmüyorum çünkü elimdeki kredi kartınında borcu bitsin kapattıracam zaten onun için hiç gerek yok bilgi için teşekkür ederim.
kadir1983
kullanıcısına yanıt
Ben ilk depoyu petrol ofisinde fulledim sanırsam Aygaz kullanıyor PO. 2.sinide Shellden aldım normalde benzinide Shellden alıyorum oyüzden gazıda ordan alayım dedim daha tamamı bitmedi PO'dan aldıgımda 30litre aldı Shellden aldıgımda 33litre aldı ilk depo diyemi az aldı bilmiyorum yoksa hava muhabbetinden dolayımı bidahaki doldurmada anlaşılır..Çevremden bikaç kişi Opet dedi bidahakinide Opetten almayı düşünüyorum:)