Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kış soğuk geçmeye başladığından beri(ANKARA) LPG'li aracım ortalama 1500 KM'lik kullanımda 100TL'lik benzini hüpletmeye başladı. Bana aşırı gibi geldi, sizin yorumlarınızı alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantico

Arkadaşlar kış soğuk geçmeye başladığından beri(ANKARA) LPG'li aracım ortalama 1500 KM'lik kullanımda 100TL'lik benzini hüpletmeye başladı. Bana aşırı gibi geldi, sizin yorumlarınızı alabilir miyim?

geçiş sıcaklığı kaç dereceye ayarlı?
    benim ki 30 derecede. bende aylık 50tl alıyorum. sürekli şehir içi, aylık 800km yol yapıyorum. seninki de normal gibi.
  • 1,4 otomatik DOHC getzim de yeni BRC taktırdım Mucib otogaza , 50 liralıkta gaz attım 140 km buldu çeyrek depo gaz gösteriyor bakalım ne kadar daha dayanacak :) gelişmeleri gaz bitip km netleşince gireceğim , saygılar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZbrCED

Arkadaşlar ilk arabamı aldım. Aracım 2010 Getz 1.4 DOHC Start 51.800 km'de kaza boya yok tertemiz araç 20.500' e aldım. Simit tank, Lavoto sıralı sistem var. Araba kullanımındaki acemiliğime rağmen 1 depo yakıt ile ( 40 lt lpg) 455 km yol yaptım. LPG fiyatı 2.4 TL. Bu değerlere göre 22 Kr/Km gibi bir değer çıkıyor. Yoğun olarak Samsun-Çarşamba arası düz duble yol ve az da olsa şehir içinde kulladım (350 km şehirdışı 100 km şehiriçi tahmini). Hız olarak 90 km/s pek geçmiyorum.

Aracımın alış fiyatı ve yakıt tüketimi nasıl.

Ototmatik ise çok çok iyi , manuelse de gayet iyi , benim 1.4 DOHC otomatik daha yeni bende tüketimi merak ediyorum , hayırlısı bakıcaz artık ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhp

quote:

Orijinalden alıntı: ZbrCED

Arkadaşlar ilk arabamı aldım. Aracım 2010 Getz 1.4 DOHC Start 51.800 km'de kaza boya yok tertemiz araç 20.500' e aldım. Simit tank, Lavoto sıralı sistem var. Araba kullanımındaki acemiliğime rağmen 1 depo yakıt ile ( 40 lt lpg) 455 km yol yaptım. LPG fiyatı 2.4 TL. Bu değerlere göre 22 Kr/Km gibi bir değer çıkıyor. Yoğun olarak Samsun-Çarşamba arası düz duble yol ve az da olsa şehir içinde kulladım (350 km şehirdışı 100 km şehiriçi tahmini). Hız olarak 90 km/s pek geçmiyorum.

Aracımın alış fiyatı ve yakıt tüketimi nasıl.

Ototmatik ise çok çok iyi , manuelse de gayet iyi , benim 1.4 DOHC otomatik daha yeni bende tüketimi merak ediyorum , hayırlısı bakıcaz artık ...

Cevap için teşekkür ederim, aracım manuel vites. Şuana kadar 1300 km civarı yol yaptım ve ortalama 22-23 Kr/km yakıyor. Genelde sakin bir şekilde kullanıyorum. LGP'yi *hell'den 2.35-2.50 TL arasında fiyatlarla aldım. Hep aynı pompayı kullanıyorum. İlk yorumu yazdığımda Getz'leri bilmiyordum ama araştırınca ve diğer yorumları okudukça ben de notmal değerlerde yaktığını gördüm. Şu an aracımdan çok memnunum. Kış şartlarını ve akaryakıt fiyatlarını düşününce 97 Hp bir araç için gayet güzel.

• benim usta "kışın yağ geç ısınır, boşa aşınma yapmayalım motorda" diyerek 40 dereceye yükselttiydi diye hatırlıyorum.
    sizin benzin tüketiminiz ile benimki aşağı yukarı aynı ancak farklı araç sahiplerine sorduğumda, 100 tl benzin ile 4 ay idare ettiğini(2500-3000km) söylemişlerdi. Cevap için teşekkürler.
  • 40 derece fazla

zaten lpg benzinden daha çabuk ısındırıyor motoru

28-30 derece yeter bana göre

sonuçta yağ motor çalıştığında başlıyor işe ısınmasını beklemeye ne gerek var

soğukken çok sıkıştırma arabayı yeter
  • 2009 GETZ 1.4 DOHC aldık aileme yeni. Uzun süre araştırdıktan sonra istediğimiz temizlikte bulabildim. LPG kiti olarak marka seçimi yapıcam. Ustam belli uzun süredir LPG işi ile uğraşan, gerçekten usta olan biri. Önereceğiniz bir marka model var mıdır?

Fazla tuzlu olmasın istiyorum Atiker yada AKL şu anda mantıklı duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

2009 GETZ 1.4 DOHC aldık aileme yeni. Uzun süre araştırdıktan sonra istediğimiz temizlikte bulabildim. LPG kiti olarak marka seçimi yapıcam. Ustam belli uzun süredir LPG işi ile uğraşan, gerçekten usta olan biri. Önereceğiniz bir marka model var mıdır?

300 fazla ver lovato tak. Bi üstü brc zaten. Bence hyundaiyede o kadarına gerek yok
  • quote:

2009 GETZ 1.4 DOHC aldık aileme yeni. Uzun süre araştırdıktan sonra istediğimiz temizlikte bulabildim. LPG kiti olarak marka seçimi yapıcam. Ustam belli uzun süredir LPG işi ile uğraşan, gerçekten usta olan biri. Önereceğiniz bir marka model var mıdır?

eğer ustan gerçekten işinin ehli bi usta ise bence ona danış önce

ustaya güvendikten sonra burda kafa karışır açıkçası

ben lovato taktıracam

iyi bir firma olduğunu düşündüğüm ümraniye candan a gidecektim ama lovato sitesine bakarken gördüğüm ve forumdaki yazılarındanda iyi bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu düşündüğüm

ve açıkçası bana daha yakın olduğu için rıza ustaya gidecem maltepede

kafama yatarsa orya yaptıracam açıkçası

1390 tl 10 taksit listesi

broadway almıştım ve atiker takılıydı sürekli vuruntu yapıyordu

sorununuda çözemediler kartal maviay otogazda

o yüzden atiker kesinlikle düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 10 Mart 2013; 21:26:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

eğer ustan gerçekten işinin ehli bi usta ise bence ona danış önce

ustaya güvendikten sonra burda kafa karışır açıkçası

ben lovato taktıracam

iyi bir firma olduğunu düşündüğüm ümraniye candan a gidecektim ama lovato sitesine bakarken gördüğüm ve forumdaki yazılarındanda iyi bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu düşündüğüm

ve açıkçası bana daha yakın olduğu için rıza ustaya gidecem maltepede

kafama yatarsa orya yaptıracam açıkçası

1390 tl 10 taksit listesi

broadway almıştım ve atiker takılıydı sürekli vuruntu yapıyordu

sorununuda çözemediler kartal maviay otogazda

o yüzden atiker kesinlikle düşünmüyorum

Kaykallar'da taktırıcam LPG'yi. Muhtemelen onlar da LOVATO'yu önereceklerdir. Ustalığına sonuna kadar güvendiğim bir yerdir. Ama sorunsuz olarak kullanan arkadaşların görüşlerini de öğrenmek isterim tabi ki.

Atiker ile yaşanan sorunu benca markaya değil ustaya bağlamak gerek. Midyat'ta Alattin Usta vardı orada taktırmış bir çok tanıdığım var Atiker'den çok memnunlar...

• Derken büyük konuşmamak lazımmış

atiker istememe rağmen atiker taktırıyorum arkadaşlar

lovato sitesinde tesadüfen bulduğum ve forumdada konusu olan zümrütevlerdeki rıza ustaya gittim bugün

oturduk herşeyi anlattı baya ilgili bir arkadaş

lovato bayisi olmasına rağmen 115bg altına lovato önermiyorum dedi ve polonya yazılımlı atiker önderdi

kendi aracın gibi düşün dedim ve buna karar verdik

çarşamba sabah bırakıcam arabayı

990 tl 3 ay ötelemeli 10 taksit
  • arabayı sabah bıraktım bakalım

bu yağlama sistem için ne düşünüyorsunuz

100 tl para istedi ekstar

bana pek mantıklı gelmiyor

bide her 1500 km onun yağ parasını verecem vs vs

getzin subaplar çelik sanırım
  • Atiker Safe Fast OBD'li sistem için 900 TL fiyat aldım yetkili bir bayiden. 850 TL peşin anlaştık. Şu an montaj yapılıyor bakalım umarım güzel olacaktır.
  • quote:

Atiker Safe Fast OBD'li sistem için 900 TL fiyat aldım yetkili bir bayiden. 850 TL peşin anlaştık. Şu an montaj yapılıyor bakalım umarım güzel olacaktır.

obd için iyi fiyat sanırım

bugün uğradım ve montaj devam ediyordu

yarın alıcam bakalım

atikerde çok çeşit yazılım ve kart varmış

polonya olanla sorun yaşamazsın dediği için atiker taktırdım

diğerlerinde sorun çıkabiliyormuş

yoksa atiker sevdiğim bi marka değil açıkçası
  • quote:

quote:

Atiker Safe Fast OBD'li sistem için 900 TL fiyat aldım yetkili bir bayiden. 850 TL peşin anlaştık. Şu an montaj yapılıyor bakalım umarım güzel olacaktır.

obd için iyi fiyat sanırım

bugün uğradım ve montaj devam ediyordu

yarın alıcam bakalım

atikerde çok çeşit yazılım ve kart varmış

polonya olanla sorun yaşamazsın dediği için atiker taktırdım

diğerlerinde sorun çıkabiliyormuş

yoksa atiker sevdiğim bi marka değil açıkçası

En nihayetinde 2 sene garantisi var. Herhangi bir sorun olduğunda gideriz aynı yere. Usta 1000 km bakımına gerek yok sadece 10000 km de gel yeter dedi. OBD'siz olsa 1000 km bakımı muhakkak yapılmalı dedi.

Fiyat olarak aldığım en iyi fiyat burasıydı ve Atiker'in resmi bayisiydi. Daha önceden yaptıkları işleri de bildiğim için gidip taktırdım. Yorumları yazarım bakalım nasıl olacak...

• dün akşam aldım arabayı ve yaklaşık 150 km yol yaptım

30 dereceye ayarlamış usta ve açıkçası havalarmı sıcak çok çabuk gaza geçiyor

bu sabah fullerken 19 litre felan aldı

32 litre tank demişti ma sanırım 26 lık

ama arada bir sanki araçta vibrasyon oluyor anlıyamadım henüz

daha önce pek kullanamdığım için kıyaslayamaıyorum

biraz daha kullanalım bakalım

sabah sızdırmazlığını ve ek 1 ini yaptırdım

20 lira istedi eleman ek1e çokmuş başka yerde yaptırırm deyip arabaya binince geldi ve 10 a yaparı mdedi yaptırdım dudulluda
  • quote:

dün akşam aldım arabayı ve yaklaşık 150 km yol yaptım

30 dereceye ayarlamış usta ve açıkçası havalarmı sıcak çok çabuk gaza geçiyor

bu sabah fullerken 19 litre felan aldı

32 litre tank demişti ma sanırım 26 lık

ama arada bir sanki araçta vibrasyon oluyor anlıyamadım henüz

daha önce pek kullanamdığım için kıyaslayamaıyorum

biraz daha kullanalım bakalım

sabah sızdırmazlığını ve ek 1 ini yaptırdım

20 lira istedi eleman ek1e çokmuş başka yerde yaptırırm deyip arabaya binince geldi ve 10 a yaparı mdedi yaptırdım dudulluda
    Tank 32'lik olabilir yasal dolum sınırı zaten %80 olduğu için 26 lt alması normal

• benim şahin 42 lt alıyor simit

50 likmi oluyor o zaman
  • quote:

benim şahin 42 lt alıyor simit

50 likmi oluyor o zaman

Aynı istasyondan ise evet.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.