Şimdi Ara

GETZ LPG KULÜBÜ (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
816
Cevap
7
Favori
131.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lovata kit size ne kadara mal oldu.Ruhsata işlettirdiniz mi onun için ne kadar ödediniz.

Mayıs 2012 de taktırdım 1350 tl 10 taksit taktırmıştım ruhsata işletmedede 150 tl muayene-25 tl sızdırmazlık 60 tl ruhsat değişimi tek yaprak 25 tl egzoz muyene bide ek1 için sigortacıya para vermiştik ama onu hatırlamıyorum 10-15 bişeydi sanırsam benim masraflarım bunlardı aşağı yukarı 300 tutmuştu bazılarının ruhsatında 2 yaprak değişiyormuş sanırsam o zaman bi 60 daha ilave et bunlara bence lovatoyu gözü kapalı taktır başka öner dersen zavoli derim onuda taktıran 2-3 arkadaşım var memnunlar ucuz olsun dersen zavolinin türk ürünü cangaz var
  • TARİH 08.01.2013 40.000 KM İÇİN ALTERNATİF YAKIT HESAPLARI.. 2006 MODEL 1.4 DOHC MOTORLU GETZ, 29.500 KM'DE

GETZ LPG KULÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmoli2001

TARİH 08.01.2013 40.000 KM İÇİN ALTERNATİF YAKIT HESAPLARI.. 2006 MODEL 1.4 DOHC MOTORLU GETZ, 29.500 KM'DE

GETZ LPG KULÜBÜ

lpg de 100km de şehir içi 12ltçok değilmi. ben 8,6lt yakıyorum lpg de şehir içi. ona göre tekrar hesaplayabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

TARİH 08.01.2013 40.000 KM İÇİN ALTERNATİF YAKIT HESAPLARI.. 2006 MODEL 1.4 DOHC MOTORLU GETZ, 29.500 KM'DE

GETZ LPG KULÜBÜ

lpg de 100km de şehir içi 12ltçok değilmi. ben 8,6lt yakıyorum lpg de şehir içi. ona göre tekrar hesaplayabilir misin?

ben şehiriçinde de 8.6 lt benzin yakıyorum.. onu 9 olarak kabul etmeliyiz, zira 100 km de 40 cl'ni hesabını yaparsak yanıltıcı olabilir. 9 litre benzin yakan bir araba ortalama da 12 lt. gaz yakar. Durdum kalktım gak guk derken hesaplar oraya varıyor. ya da benzinliğe gidiş geliş maliyetlerin var. Gerçekleşen maliyetlerde en kötümser durumun bu olduğunu gözlemledim. Fizibilitede en kötümser durumlarda bile yatırımın kurtarıp kurtarmadığına bakılmaktadır. Ama yine de beni yanlışlayabilecek fikirlere açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmoli2001 -- 9 Ocak 2013; 11:34:41 >

• quote:

quote:

GETZ LPG KULÜBÜ

bu arada 8,6 yı elle mi hesaplıyorsunuz, yol bilgisayarından mı bakıyorsunuz? yol bilgisayarına göre ise yanılırsınız, benzine göre hesaplama yapıyor çünküüü..

• quote:

quote:

quote:

GETZ LPG KULÜBÜ

bu arada 8,6 yı elle mi hesaplıyorsunuz, yol bilgisayarından mı bakıyorsunuz? yol bilgisayarına göre ise yanılırsınız, benzine göre hesaplama yapıyor çünküüü..

yol bilgisayarı yok. 1lt lpg ile 11.5km gidiyor. tabi bunu depoyu fulleyip, toplam şehir içi kaç km gittiğini hesaplayarak yapıyorum. ilk çalıştırmalarda benzin tüketimini unutmamak lazım. kışın geç ısındığı için benzin tüketimi arttı haliyle.

• hımm.. o zaman biraz daha karlı çıkıyorsun.. ben de senede 14-15.000 civarı binerim diyorum.. 2 yıl 15.000 binersem kurtarmıyor.. ya daha fazla ya da daha uzun yıl binersem diye kuşkulandığım için taktırsam mı acaba diyor bir yanım.. kararsızım.. bakalım, hayırlısı olsun
  • sizin de 1.4 dohc motor değil mi?
  • quote:

sizin de 1.4 dohc motor değil mi?

benimki 2005 1.3gls modeli. yılda 13.000km falan yapıyorum. lovato kit takılı. lpg her ne kadar diğer ülkekere göre pahalıda olsa, benzine göre hala karlı. imkanınız varsa biranönce taktırmanızı öneririm.
  • 1.3 gls daha iyi gibi yakıtta.. dohc motor çok atak, ama haliyle daha fazla yakıyor
  • Arkadaşlar bende de 2005 1,3 gls var. Araç benzinde iyi yakıyor ben de Lpg taktırmak istiyorum. Atikeri uygun fiyata takıyorlar. Tavsiye eder misiniz? Yoksa başka markalara da bakmalı mıyım?
  • atiker hiç tavsiye etmme

lovato düşünüyorum ben araca
  • bendede 1.4 doch otomatik 2007 var ve lovato kullanıyorum çok memnunum. araca 28 30 bindeyken taktırdım şuan 80 bini geçtim. maşallah tek tık etmedi. sadece full den aldığım gazlarda tekleme yaptı. opetten aldığım sürece bi sıkıntı yok. maşallah.nazar değmesin.
  • Cemalefendi Bey;

Bu gün itibariyle yakıt oranınız nedir.

Teşekkürler.
  • bu ara arttı gibi tamamen şehir içi kullanım 50 lraya 160 170 km gidiyor şuan. önceden 200 de gidiyordu. artı lastiklerim 185 55 15 boyutunda. yenibosna florya levent maslak ayazağaı arası gidiyor her gün. en az 60 70 km yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalefendi

bendede 1.4 doch otomatik 2007 var ve lovato kullanıyorum çok memnunum. araca 28 30 bindeyken taktırdım şuan 80 bini geçtim. maşallah tek tık etmedi. sadece full den aldığım gazlarda tekleme yaptı. opetten aldığım sürece bi sıkıntı yok. maşallah.nazar değmesin.

Otomatiğin yakıt tüketimi nasıl.Şehir içi 10lt nin üzerine çıkıyor mu?Şanzıman yağı değişimi yaptınız mı?
  • şanzıman yağını hiç değiştirmedim. şehir içinde vediğim değerler zaten. şehir dışında yakıt sarfiyatı baya düşüyor. arabnın ekranında 8.3 lt gösteriyor ama km ve tl değerlerini yazdım oradan hesaplayabilirsiniz.

şanzıman yağı için ne tavsiye edersiniz. ve 80 bin bakımı için neler tavsiye edersiniz. triger kayışını 70 binde değiştirdim zaten. acaba diskleri falan değiştirmeye gerek var mı? yada genel bakımları paylaşırsanız arabama en iyi şekilde bakmak istiyorum.
  • 80 binde neden gidiyorsunuzki bakıma

15binde bir değilmi bakımları

diskleri servis söyler zaten değişmelimi değişmemelimi

şanzıman yağıda değişmiyor eksik vs ise tamamlıyorlar galiba
  • ben her 10 binde gidiyorum bakıma. yağıydı hava filtresiydi falan. balataları ve bujileride 20 binde falan değiştiriyorum. şanzıman yağı zamanla kirlenen bişey değil mi? değişimi iyi bişey olmaz mı?
  • yakaladığım son değer 80 TL lpg ile(ankara PO) 408 km şehiriçi sabah ve akşam trafiği. lpg bakımından sonra kendine geldi araç
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.