Şimdi Ara

Gevey pil sorunu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    at&t sim kartı ile aktive ediyorum ben telefonumu ve bu problem mevcut. Hücresel veri ve 3G'yi kapatacak arkadaşlara tavsiyem bildirimleri de kapatın. Bildirimler de çok fazla şarj götürüyor.
  • eger geveyi yeniden aktive etmek gerekmiyorsa yatarken teli ucus moduna almak daha mantikli en azindan radyasyon alinmamis olur
  • @Majestixxc

kardeş telefonunda hangi uygulamalar var yazarsan sevinirim(3gs de prog ları silince pil ömrü bayaa artmıştı da o yüzden soruyorum)
  • yok hocam eyw tavsiyen için fakat dedigim gibi bizdede kapalıydı hücresel veri ile 3g. sadece wifi açıktı. wifi ile bu kadar pil içecegini tahmin etmiyorum kilitliyken.
    quote:

Orijinalden alıntı: Majestixxc

quote:

Orijinalden alıntı: elve

Bizde hücresel veri ve 3g kapalıydı. sadece wifi açıktı. gecede yüzde 20 den fazla gitti pil. fakat bu gece dediginiz gibi yapalım. gevey takmadan tam sarj ettikten sonra geveyi takıp test edicem. yarın paylaşırım durumu burada.

Dostum bende de dün tam %20 pil gitti gece... Ama dediğim gibi bu gece sadece hücresel veri 3g ve wi-fi kapatarak denedim sonuç %76 'dan %74 e düştü.. O kadar kasmadan bu dediğimi bir dene derim =)

Sadece tavsiyedir yoksa aklına nasıl yatıyorsa öyle yap.

• arkadaşlar orjinal gevey kullananlarda pil sorunu görünmüyormu.sunskydan alınanlardamı var acaba sadece
  • @yk55
    Benim kullandığım orjinal gevey. applenberry sitesinde de mevcut olan karşılaştırmadan anlayabiliyorum orjinal olduğunu. Fakat şarj problemi var. Az önce 4.3.1 sürümünü kurdum. Bakalım düzelecek mi.
  • düzelme olursa bilgilendir dostum bizi buradan. ona göre bizde geçeriz 4.3.1 e...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onbeskarakterli
    @yk55
    Benim kullandığım orjinal gevey. applenberry sitesinde de mevcut olan karşılaştırmadan anlayabiliyorum orjinal olduğunu. Fakat şarj problemi var. Az önce 4.3.1 sürümünü kurdum. Bakalım düzelecek mi.

Tamam sagol hocam haber bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yk55 -- 3 Nisan 2011; 21:15:08 >
  • Arkadaşlar 4.3.1'de gevey sorun verdi. Şöyle ki hattı alıyor kullanım da normal ama sürekli bir bar sinyal çizgisi gösteriyor. Ben de bu sebepten 4.1'e geri döndüm.
  • pilin cabuk bitmesi normal cunku gevey in uzerindeki cip bataryadan besleniyor
  • pil durumlarından olumlu yada olumsuz bahseden arkadaşlar gevey kartlarını nereden aldıklarınıda yazarlarsa çok faydalı olur.!!!
    öteki türlü birsürü farklı kullanım ve istatistik çıkıyo ortaya ama kıyas yapma ve sonuca ulaşma şansımız olmuyo.
  • Sizin söylediklerinizi dikkatle okudum ve sorunun geveyden kaynaklandığını tahmin ettim ve deneme yaptım. Dün gece saat 01.00 de telefonu uçak modunda sabaha kadar açık bırakarak deneme yaptım. Sonuç Pil durumu %100 den sabah saat 10.00 pil durumu %99 idi. Geveyi devre dışı bırakınca durum böyle oluyor. Sim kartsız yani sim yok olarak deneme yaptım Saat 10.30 dan 11.30'a kadar pil % 2 azaldı. Çok teknik bilgim yok ama gsm sinyali yakalamaya çalışırken ciddi efor harcıyor ve pil bitiyor. Bence yazılım olarak unlock çıkmadığı sürece bu konuya çözüm gelmiyecek. Telefonla ilgili herşeyi denedim uygulamaları tek tek sildim yarım saat bekledim sonra restore yaptım ama aynı pil tüketimi. Aşırı pil tüketimi olarak tek mantıklı gözüken sorun gevey kaldı onada çözüm bulmak zor gibi. Yeni çıkacak rebel sim kart yazılım olarak update edilebileceği için belki bu sorunu aşar ama onada tekrar 70-100 dolar vermek gereksiz. Özetle yazılımlı unlock çıkasıya kadar bununla yaşamak zorundayız.

• evet sürekli sinyal arıyor telefon bu yüzden pili emiyor. fakat bizde biraz düzelme var. dün gece yatmadan tam sarj ettik ve bu sabah yüzde 2 azalmıştı. ( 6 saat uyku). zaten bilgisayar yanında iken anlaşılıyor pilin neden bu kadar çabuk bittigi. sürekli mikrofona hat arama sesi veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byalican

@Majestixxc

kardeş telefonunda hangi uygulamalar var yazarsan sevinirim(3gs de prog ları silince pil ömrü bayaa artmıştı da o yüzden soruyorum)

Kardeş valla 220 tane uygulama yüklü.. Hangi birini sayayım :S sen pil ömrünü kısaltan uygulamalar aklındaysa yaz sana zahmet ben hemen imha edeyim onları ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darmadagan

Sizin söylediklerinizi dikkatle okudum ve sorunun geveyden kaynaklandığını tahmin ettim ve deneme yaptım. Dün gece saat 01.00 de telefonu uçak modunda sabaha kadar açık bırakarak deneme yaptım. Sonuç Pil durumu %100 den sabah saat 10.00 pil durumu %99 idi. Geveyi devre dışı bırakınca durum böyle oluyor. Sim kartsız yani sim yok olarak deneme yaptım Saat 10.30 dan 11.30'a kadar pil % 2 azaldı. Çok teknik bilgim yok ama gsm sinyali yakalamaya çalışırken ciddi efor harcıyor ve pil bitiyor. Bence yazılım olarak unlock çıkmadığı sürece bu konuya çözüm gelmiyecek. Telefonla ilgili herşeyi denedim uygulamaları tek tek sildim yarım saat bekledim sonra restore yaptım ama aynı pil tüketimi. Aşırı pil tüketimi olarak tek mantıklı gözüken sorun gevey kaldı onada çözüm bulmak zor gibi. Yeni çıkacak rebel sim kart yazılım olarak update edilebileceği için belki bu sorunu aşar ama onada tekrar 70-100 dolar vermek gereksiz. Özetle yazılımlı unlock çıkasıya kadar bununla yaşamak zorundayız.

Hocam çok yanlış mantık yürütüyorsun..Cihaz normal factory unlock olsa da ,yani gevey olmasa da zaten normalde, yine uçak modundan fazla şarj harcar. Çünkü sinyal almak için sürekli çalışıyor.Ama bu olay gevey takılı olsa da olmasa da aynı .. Unutmayın.. iPhone değil başka telefonu da uçak moduna alsanız,normalden daha az şarj sarfiyatı yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Majestixxc

quote:

Orijinalden alıntı: darmadagan

Sizin söylediklerinizi dikkatle okudum ve sorunun geveyden kaynaklandığını tahmin ettim ve deneme yaptım. Dün gece saat 01.00 de telefonu uçak modunda sabaha kadar açık bırakarak deneme yaptım. Sonuç Pil durumu %100 den sabah saat 10.00 pil durumu %99 idi. Geveyi devre dışı bırakınca durum böyle oluyor. Sim kartsız yani sim yok olarak deneme yaptım Saat 10.30 dan 11.30'a kadar pil % 2 azaldı. Çok teknik bilgim yok ama gsm sinyali yakalamaya çalışırken ciddi efor harcıyor ve pil bitiyor. Bence yazılım olarak unlock çıkmadığı sürece bu konuya çözüm gelmiyecek. Telefonla ilgili herşeyi denedim uygulamaları tek tek sildim yarım saat bekledim sonra restore yaptım ama aynı pil tüketimi. Aşırı pil tüketimi olarak tek mantıklı gözüken sorun gevey kaldı onada çözüm bulmak zor gibi. Yeni çıkacak rebel sim kart yazılım olarak update edilebileceği için belki bu sorunu aşar ama onada tekrar 70-100 dolar vermek gereksiz. Özetle yazılımlı unlock çıkasıya kadar bununla yaşamak zorundayız.

Hocam çok yanlış mantık yürütüyorsun..Cihaz normal factory unlock olsa da ,yani gevey olmasa da zaten normalde, yine uçak modundan fazla şarj harcar. Çünkü sinyal almak için sürekli çalışıyor.Ama bu olay gevey takılı olsa da olmasa da aynı .. Unutmayın.. iPhone değil başka telefonu da uçak moduna alsanız,normalden daha az şarj sarfiyatı yapar.

Dediğin doğru olabilir ama telefonu 5 ay sadece ipod olarak kullandıktan sonra telefonun ne kadar pil tükettiğini bildiğim için gevey bana garip geldi. Belki bu yüzden 1 günlük pil süresi bana kısa geldi. Yalnız factory unlock kullanan arkadaşım en yoğun gününde bile, 1 günde pilini bitiremiyor, onunda jailbreakli telefonu. Sizce yeni bir telefonun normal şartlarda 1 gün pilinin anca gitmesi normal midir? Normal ise ben iphone 4 den soğudum, değil ise çözüm için tecrube paylaşımı gerek. Sadece yalın tecrubemi paylaştım. Belki benim gibi telefonun her şeyini silip sonra tekrar pil süresini denemeye kalkan arkadaşlara kılavuz olur.

• 1 günlük kullanım süresi kısa zaten. Yoğun kullanımda 2 günü görüyor iphone 4. Hemen telefondan soğumayın. Ayrıca bence cydia dışında yüklediğiniz uygulamalar pile etki etmezler açık değillerse.

Her neyse ben başından beri bu pil probleminin ios sürümünden ya da kullanılan jbden kaynaklandığını düşünüyordum. Bu sebeple iki gündür denemeler yapıyordum. İlk olarak aynı FW sürümüne (4.2.1 / 02.10.04 baseband) restore ettim telefonu ve greenpois0n ile jb yaptım. Bir değişiklik olmadı.
    Ondan sonra sn0wbreeze ile 4.3.1 custom ve jbli fw hazırlayıp onu kurdum. Pil süresini test bile edemeden problemle karşılaştığım için (hat sürekli bir bar gösteriyordu) bu sefer de 4.1 sürümüne döneyim dedim. JB yaparken de daha önce greenpois0n kullandığım için bu sefer limera1n kullanayım dedim ve işlemleri tamamladım. Şu anda telefon 9 saat bekleme ve yarım saat kullanma (mesaj ve internet) yüzde 96 şarjı var. Anlayacağınız ben sorunumu hallettim. Bu konuda da en çok greenpois0n jbden şüpheleniyorum. Limera1n jb ile şu an sorunsuz telefon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 4 Nisan 2011; 19:50:41 >

• BURAYA DİKKAT !

Telefonu İOS 4.2.1 ve üstü olan arkadaşlar ; sizin probleminiz geveyden ziyade "ping" özelliğinden kaynaklanıyor. Cihazınız fabrika ayarlarından "ping" açık olarak geliyor. Onu derhal deactive etmenizi şiddetler tavsiye ediyorum..

Bunun için Ayarlar'a girip Genel sekmesinde Kısıtlamalar'ı seçin ve dört haneli kodunuzu girdikten sonra İzin ver'in altındaki listede yer alan Ping'i kapatın.

Ping Nedir ? >>> Bu uygulama sayesinde, İOS 3.0 ve üstü ( ping uygulaması yüklenmiş olan ) cihazlar ile, internet üzerinden "sms" atar gibi ama ücretsiz mesajlaşabilirsiniz. 4.2.1 de bu uygulama,direk telefona yüklü ve active durumda oluyor. Şarjınızın kemiren "ping" in ta kendisidir.!

Ben IOS 4.1 kullanıyorum.GEVEY ile birlikte kullanımda da, aktif kullanımda 2 gün gidiyor.Ama bir şeye daha dikkatinizi çekerim o da "hücresel veri" yi daima kapalı tutuyorum. O açık konumdayken pil ömrünüzü %20 / %25 kadar etkiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

1 günlük kullanım süresi kısa zaten. Yoğun kullanımda 2 günü görüyor iphone 4. Hemen telefondan soğumayın. Ayrıca bence cydia dışında yüklediğiniz uygulamalar pile etki etmezler açık değillerse.

Her neyse ben başından beri bu pil probleminin ios sürümünden ya da kullanılan jbden kaynaklandığını düşünüyordum. Bu sebeple iki gündür denemeler yapıyordum. İlk olarak aynı FW sürümüne (4.2.1 / 02.10.04 baseband) restore ettim telefonu ve greenpois0n ile jb yaptım. Bir değişiklik olmadı.
    Ondan sonra sn0wbreeze ile 4.3.1 custom ve jbli fw hazırlayıp onu kurdum. Pil süresini test bile edemeden problemle karşılaştığım için (hat sürekli bir bar gösteriyordu) bu sefer de 4.1 sürümüne döneyim dedim. JB yaparken de daha önce greenpois0n kullandığım için bu sefer limera1n kullanayım dedim ve işlemleri tamamladım. Şu anda telefon 9 saat bekleme ve yarım saat kullanma (mesaj ve internet) yüzde 96 şarjı var. Anlayacağınız ben sorunumu hallettim. Bu konuda da en çok greenpois0n jbden şüpheleniyorum. Limera1n jb ile şu an sorunsuz telefon.

hocam bende bu yazdıklarınızın üzerine tekrar 4.1 i restore ettim ve limera1n ile jb yaptım. gerçektende pil tüketimi inanılmaz farketti.

diğer arkadaşlara tavsiyem bunun deneyin.

@onbeskarakterli, bu arada sana tşk ler.

• @yk55
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 4.2.1 sürümündeki pingi kapatmak ne kadar etkiler bilmiyorum ama benim telefon şu anda hat yokken kullandığım şeklini aratmıyor diyebilirim. Umarım uzun bir süre de böyle sorunsuz kullanırım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.