Şimdi Ara

Gevey pil sorunu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gercekten en büyük etken senin dediğin olaymış ben de tekrar 4.1 yükledim ve limera ile jb yaptım gece sabaha kadar %22 giderken şimdi %2 gidiyor sdc ve günlük kullanımda da inanılmaz farketti. Tek çözüm bu bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

@yk55
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 4.2.1 sürümündeki pingi kapatmak ne kadar etkiler bilmiyorum ama benim telefon şu anda hat yokken kullandığım şeklini aratmıyor diyebilirim. Umarım uzun bir süre de böyle sorunsuz kullanırım

peki siz geveyli mi kullanıyorsunuz ? 1090 Tl ye simlocklu sıfır cihaz buldum alıp gevey yapsam mı dıye bütün yorumları okuyorum birde sizin fikrinizi alayım dedım :)
  • benim de öyle gevey aldığımdan beri 3g açık şarj yarım gün anca dayanıyor :D

gece yüzde 100 iken alıyorum şarjdan sabah bakıyorum yüzde 65

içiyor resmen.. ama buna şükür ipod olarak kullanmaktan bıkmıştım
  • @riprap
    Evet gevey ile kullanmaktayım. Yalnız problem yaşamamanız için kullanacaksanız orjinal gevey kullanmanız gerekli. Klon geveylerle yaşanan bazı problemler forumda mevcut. 1090TL de iyi fiyat iphone 4 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbeskarakterli -- 9 Nisan 2011; 12:07:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onbeskarakterli

@riprap
    Evet gevey ile kullanmaktayım. Yalnız problem yaşamamanız için kullanacaksanız orjinal gevey kullanmanız gerekli. Klon geveylerle yaşanan bazı problemler forumda mevcut. 1090TL de iyi fiyat iphone 4 için.

benımde kafam karışık ıphone4 ler karaborsa iken gevey ile sorun çözülüyor sıfır abd den gelme ıphoneları 1000-1100 tl arasında satıyorlar.Çok kararsız kaldım alsam mı almasam mı diye
  • Ben SunSky'dan klon Gevey aldım ve sorunsuz şekilde kullanıyorum. Ne rehber sorunu ne de şarj sorunu var.

Gece telefonu %100 şarjı varken bıraktım, sabah kalktığımda şarj %99 du. (9 saat beklemede)

Ortalama 1,5 gün gidiyor şarj.
  • Arkadaşlar hala ısrarla sölüyorum.. Bende Wi-Fi , 3G , Edge kapalı.. Bu sayede ; ekran parlaklık ayarları ile hiç oynamadan ( 10/7 seviyesinde ) pil ömründe %40 lık bir tasarrufa gidebilirsiniz.
  • bende klon geveyi dun taktirdim, sarj problemim var diye dusunuyodum, butun hersey baglanti ayarlarim kapali sekilde gece 1 de %100 sarjdan cikardim avea hattim aktif durumda iken, su an saat oglen 12 telefona hic ellemedim, sadece sarja bakmak icin isigini aktif ediyorum ve hala %100 gosteriyor avea yazisiyla birlikte 11 saat gecmesine ragmen, kullanim surem 6 dk gosteriyor...dedigim gibi wifi, hucresel veri,3g,edge,ssh,bluetooth kapali sadece avea hattim aktif...bu durum sarj problemi yasamadigimimi gosterir, ilerleyen vakitlerde sonucu editleyerek yazmaya calisirim.
  • bugün şarj ettikten bi yarım saat sonra (hiç kullanmadım bu arada) telefon çaldı ve konuşmaya başladım. %100 doluydu pil.
    tam olarak 14 dakika 9 saniye konuştum. konuşma bittikten sonra bi baktım şarj %96 'ya düşmüş. sizce normal bi değer mi?
    3g, hücresel veri açık, 4.1 versiyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRDeN

bugün şarj ettikten bi yarım saat sonra (hiç kullanmadım bu arada) telefon çaldı ve konuşmaya başladım. %100 doluydu pil.
    tam olarak 14 dakika 9 saniye konuştum. konuşma bittikten sonra bi baktım şarj %96 'ya düşmüş. sizce normal bi değer mi?
    3g, hücresel veri açık, 4.1 versiyon.

gayet doğal hocam. daha ne olsun.
  • ya beyler alet iciyor pili , ne yapıcaz ? , su ping mevzusu nedir bulamadım ben cihazda onu
  • benim kullanımım su sekilde acaba normal midir: butun gun wireless açık eger wireless olmayan bir yere gidiyorsam en azından edge acık(cogunlukla 3g ile), gunde 1 - 1,5 saat oyun, oldukça fazla bir şekilde whatsapp mesajlasması,bildirimlerin hepsi açık, mail 30dk bir kontrol, bir de bazen 5 - 10 dakikalık facetime konusması, bir de gunde 5-10 dakika konusma. Orjinal gevey kullanıyorum ve kullanım suresi 7-8 saat civarı, bekleme suresi de 1 gun 5 saat falan. surum 4.3.1 bb 3.10.01 ilk cıkan untether pwnagetool ile yapılı jb.
    Bana normal geliyor ama acaba sizce nasıl?
  • arkdaşlar iphone 4 den önce de kullanılmış bir yol olan turbo sim ile kilit kaldırma yollarının(gevey vs ) telefonun batarya omrunden alıp goturdugunu gevey satışa başlamadan önce bile forumda ben dahil pek çok kişi belirtmiştik zaten. Kısacası gülü seven dikenine de katlanıcak ..
  • yani bu durumda pil tedavisi icin gevey iyi bir cozum bu kadar kısa doldur bosalta pil canavar gibi olur :)
  • GEVEY MICROSIM CARD ICIN UYGUN FIYAT ORJINAL URUN HEDIYE KAMPAYALI KACMAZ FIRSAT

http://urun.gittigidiyor.com/78-TL-GEVEY-SIM-IPHONE-4-100-ORJINAL-78-TL_W0QQidZZ38493160
  • beyler geveyli iphone masada duruyordu bende klasik pil durumunu arastırıorum cat diye ekran da bir mesaj iphone sıcaklık uyarı , hayırlı isler nedir bu...

Gevey pil sorunu?
  • arkadaşlar biri geveyde ortalama yada örnek şarj süresini yazabilirmi.tabiki hatsız halinden daha az gidecektir şarjı ama geveyliyken sanki sömürüyor gibi geldi bana.3g bluetooth wifi hücresel veri hepsi kapalı arkada çalışan programda yok parlaklık ayarıda ortada,4.2.1 jb siz... gece beklemeye alıp 9 saat soınra baktığımda %5-6 civarı şarj gitmişti.önceden %2 max3 den çok olmazdı.telefonu kurcalarken,mesaj yollarken yada biri arardığında inanılmaz hızlı gidiyor.acaba benmi paranoya yaptım yoksa gerçekten anormal bi durummu var.çok şükür aşırı ısınma sorunlarıyla falan karşılaşmadım.çekim gücüde genelde 4-5 çizgi ama ara ara 3 çizgideı olabiliyor.+90 ekleyince rehber sorunuda kalktı ortadan.tek sıkıntım şarj olayı kurcalarken çok hızlı gidiyor gibi geldi, eski vodafone kartımı kesip taktım bunun etkisi olabilirmi?micro simlerin şarja pozitif bi etkisi varmıdır?durum hakkında bi değerlendirme yaparsanız sevinirim arkadaşlar

• Merhaba,

Bildiğiniz gibi gevey turbo sim bir simülasyon chip i, sim locklu olan cihazınıza taktığınız sim kartın cihazın okuması için programlandığı sim kart bölgesindenmiş gibi bir simülasyon ile kandırıyor, bunu yapmak için de takarken de gördüğünüz siyah basit bir chip kullanıyor. Simülasyon işlemi bu chip in içinde gerçekleştiği için telefonunuzun buna ekstra bir güç harcaması tabiki doğal. En son IOS 4.3.2 sürümü ve 4.3.3 sürümünde iphone un diğer uygulamalardan ve işletim sisteminden kaynaklanan sebeplerle fazla pil harcama sıkıntıları azaltıldı, yeni versiyonlarda gevey orjinali çalışıyor, ancak JB için 4.3.2 (bunu test ettim) üstüne sanırım çıkmamak gerekiyor şimdilik. Bununla birlikte gevey li cihazınızda 3g yi kullanmak istiyorsanız bildiğiniz gibi uluslararası data dolaşımına izin vermeniz gerekiyor, bunun sebebi simüle edilmiş sim kartınızı (örn AT&T yerine tcell taktınız) orjinal izinli bölgenin sim kartı sandığı için türkiyeden bir operatör e bağlandığınızda sizin roaming te olduğunuzu sanıyor, bu sebeple izin vermezseniz size 3G hizmeti vermeyecektir. Bu şarjınızın ekstra kullanımı anlamına gelmez, ancak dikkat edilmesi gereken diğer notka roaming te iken standart bir operatörünüz yoktur, yani hizmet alınabilecek olan operatörleri tarar ve otomatik olarak sinyali en güçlü olanı seçmeye çalışır cihaz (roamingte iken), burada gevey yine roaming mantığı ile çalıştığı için aslında arka planda hep daha güçlü sinyal arayıp hep diğer operatörlerin şebekesine bağlanmaya çalışır ama sizin hattınız diğer operatöre yurtiçinde bağlanamayacağı için denemeye devam eder ve bu da şarjı etkileyen (hemde oldukça etkiler) bir faktördür. Tavsiyem gevey ile şebekeye bağlanmayı başardıktan sonra şebeke seçimini manuel moda getirerek operatörünüzü el ile seçin.

iyi forumlar dilerim.

• Bu konuda yeni bir gelişme var mı? Iphone 4 , 4.3.3 gevey kullanıyorum. Normalde bir gün anca dayanıyordu. Geçen gün bir gün bile dayanmadan pili bitti. Tekrar açtıgımda welcome screen gelmedi. Gevey i bi kaç kere çıkarıp tekrar takıp denedim. en son sim i sonuna kadar ittirmeden denedigimde welcome screen geldi. Fakat pil eskiye göre çok daha çabuk bitiyor. Resmen içiyor pili. Yarım gün gidiyor ancak. Burada yazanların çogunu uyguladım. Wireless, data ,3g vs herşey kapalıyken bile çok çabuk tukeniyor pil. Bir yorumu olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maroximus

Merhaba,

Bildiğiniz gibi gevey turbo sim bir simülasyon chip i, sim locklu olan cihazınıza taktığınız sim kartın cihazın okuması için programlandığı sim kart bölgesindenmiş gibi bir simülasyon ile kandırıyor, bunu yapmak için de takarken de gördüğünüz siyah basit bir chip kullanıyor. Simülasyon işlemi bu chip in içinde gerçekleştiği için telefonunuzun buna ekstra bir güç harcaması tabiki doğal. En son IOS 4.3.2 sürümü ve 4.3.3 sürümünde iphone un diğer uygulamalardan ve işletim sisteminden kaynaklanan sebeplerle fazla pil harcama sıkıntıları azaltıldı, yeni versiyonlarda gevey orjinali çalışıyor, ancak JB için 4.3.2 (bunu test ettim) üstüne sanırım çıkmamak gerekiyor şimdilik. Bununla birlikte gevey li cihazınızda 3g yi kullanmak istiyorsanız bildiğiniz gibi uluslararası data dolaşımına izin vermeniz gerekiyor, bunun sebebi simüle edilmiş sim kartınızı (örn AT&T yerine tcell taktınız) orjinal izinli bölgenin sim kartı sandığı için türkiyeden bir operatör e bağlandığınızda sizin roaming te olduğunuzu sanıyor, bu sebeple izin vermezseniz size 3G hizmeti vermeyecektir. Bu şarjınızın ekstra kullanımı anlamına gelmez, ancak dikkat edilmesi gereken diğer notka roaming te iken standart bir operatörünüz yoktur, yani hizmet alınabilecek olan operatörleri tarar ve otomatik olarak sinyali en güçlü olanı seçmeye çalışır cihaz (roamingte iken), burada gevey yine roaming mantığı ile çalıştığı için aslında arka planda hep daha güçlü sinyal arayıp hep diğer operatörlerin şebekesine bağlanmaya çalışır ama sizin hattınız diğer operatöre yurtiçinde bağlanamayacağı için denemeye devam eder ve bu da şarjı etkileyen (hemde oldukça etkiler) bir faktördür. Tavsiyem gevey ile şebekeye bağlanmayı başardıktan sonra şebeke seçimini manuel moda getirerek operatörünüzü el ile seçin.

iyi forumlar dilerim.

Araştırırken dikkatimi çekti gerçekten çok güzel bir açıklama yapmışınız teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.