Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Romanya, Bükreş

Romanya Türk vatandaşlarından vize istemekte, Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Shengen vizesi geçmemektedir. İstanbul'daki konsolosluk Etiler'de bulunmakta. Turistik vize 60 Euro ve ödemenin vize başvurusu yapıldıktan sonra ödenmesi isteniyor. Romanya'nın para birimi Lei'dir, döviz kodu RON. Mayıs 2013 tarihinde 1 Euro yaklaşık 4,3 Lei, 1 TL yaklaşık, 2 Lei yapıyor. Yani fiyat hesaplamak için Lei olan miktarı yarıya bölerek TL miktarını bulabilirsiniz. 10'un üzerinde gezdiğim Avrupa ülkeleri içerisinde en ucuz ülke olduğun söyleyebilirim.

Bükreş, İstanbul'dan 50 dakika sürmektedir. Havaalanından merkeze ulaşım ya taksi ya da otobüsle oluyor. Havaalanının en alt katına inerek bilet alıp 783 numaralı otobüse binebilirsiniz. 1 kişi ücreti 4 Lei. Eğer dönüşte de otobüsü kullanacaksanız dönüş biletinizi de almanızı tavsiye ederim, her zaman bilet satan yer bulunmuyor. Tüm biletleri tek karta yüklüyorlar. Otobüste kartı okuttuğunuz yerde 1 kişi yada 2 kişi seçeneğini seçerek ödeme yapılıyor. Bükreş'te taksiler oldukça ucuz, havaalanındakiler hariç. Taksilerin kapısında kilometresinin ne kadar olduğu yazıyor. 1,39 Lei en ucuz olanı. Havaalanındakiler 3 Lei civarında. Havaalanı içerisinde bu ucuz taksilerden çağırabileceğiniz telefon var, o telefonu kullanarak ucuz olan taksileri kullanabilirsiniz, yoksa 3 kat fazla vermek durumunda kalıyorsunuz.

Otel olarak seyehat hattından aldığımız Novotel'de kaldık. Otel herşeyiyle çok iyiydi. Konumu, konforu, personelin ilgisi, mazsarası. Başka bir otelde kalacaksanız da o bölgedeki otellerden birini seçin. Eski şehir dedikleri turistik merkeze çok yakın bir bölge.

Yemek konusunda bir çok seçenek var ve fiyatlar oldukça uygun. Romen yemeklerini denemek için Caru Cu Bere seçilebilir, rezervasyon gerektiriyor. Pizza veya deniz ürünleri için Belmondo'yu tavsiye ederim. Tabi yer bulursanız. Tatlı birşeyler yemek isterseniz Chocolat çok iyidir. Dediğim gibi gelen hesabı görünce ne kadar ucuz olduğu konusunda şaşıracaksınız. İçecek olarak heryerde limonata içtiklerini göreceksiniz, sürahi ile söyleyin. Birçok çeşidi var: Ballı, naneli, gazlı. Akşam o caddelerde bir yerde oturmak isterseniz ki gece hayatı o kadar iyi ki kesinlikle isteyeceksiniz, St. Patrick'i seçebilirsiniz. İçeceğinizin yanında Nacho söyleyin. Bu kadar güzel bir çerez yediğimi hatırlamıyorum.

Bükreş'e gitmişken Parlamento Binası'na gitmemezlik yapmayın. Dünyanın en büyük ikinci binası. Mükemmel bir yapı. Gezmek için rezeryasyon gerekiyor. +40 21 414 1426 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Standart tur 25 Lei, terasla birlikte 35 Lei. Yaklaşık 2 saat sürüyor. Fotoğraf çekmek yasak ama çektiğinizde kimse birşey söylemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realstory -- 1 Mayıs 2013; 13:46:20 >

• berlin de neler yapılır nerelere gidilir tavsiyeniz var mı
  • viyana prag budapeste için bilgi alabılırmıyım yada gıden yada gıdecek olan arkadaslar bana ulasabılırmı?????????????? lutfennn
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenxx

viyana prag budapeste için bilgi alabılırmıyım yada gıden yada gıdecek olan arkadaslar bana ulasabılırmı?????????????? lutfennn

Ben Haziran 9'da Jolly Turla gidiyorum, Viyana,Budapeşte,Prag Orta Avrupa Turu ;)
  • Yurtiçi gezilerde önerebileceğiniz firmaları bi söyleyiverin be kardeşler nişanlımla bi karadeniz turu yapalım dedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.B.V

Yurtiçi gezilerde önerebileceğiniz firmaları bi söyleyiverin be kardeşler nişanlımla bi karadeniz turu yapalım dedik.

biz temmuzda jolly tur ile gidiyoruz 6 gece 7 gün 940 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

quote:

Yurtiçi gezilerde önerebileceğiniz firmaları bi söyleyiverin be kardeşler nişanlımla bi karadeniz turu yapalım dedik.

Kişi başı fiyatı o değil mi hocam ?
    Önceki tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz ? Ortam nasıldır yani hep çiftler mi olur yoksa karışık mı ?
  • quote:

quote:

quote:

Önceki tecrübeleriniz varsa paylaşabilir misiniz ? Ortam nasıldır yani hep çiftler mi olur yoksa karışık mı ?

evet kişibaşı fiyatı
    daha önce hiç gitmedim o yüzden yorum yapamayacağım
    ama dönüşte uzun bi özet yazarım

bu arada tarihi değiştirdik haziran sonunda gidiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: realstory

Romanya, Bükreş

Romanya Türk vatandaşlarından vize istemekte, Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Shengen vizesi geçmemektedir. İstanbul'daki konsolosluk Etiler'de bulunmakta. Turistik vize 60 Euro ve ödemenin vize başvurusu yapıldıktan sonra ödenmesi isteniyor. Romanya'nın para birimi Lei'dir, döviz kodu RON. Mayıs 2013 tarihinde 1 Euro yaklaşık 4,3 Lei, 1 TL yaklaşık, 2 Lei yapıyor. Yani fiyat hesaplamak için Lei olan miktarı yarıya bölerek TL miktarını bulabilirsiniz. 10'un üzerinde gezdiğim Avrupa ülkeleri içerisinde en ucuz ülke olduğun söyleyebilirim.

Bükreş, İstanbul'dan 50 dakika sürmektedir. Havaalanından merkeze ulaşım ya taksi ya da otobüsle oluyor. Havaalanının en alt katına inerek bilet alıp 783 numaralı otobüse binebilirsiniz. 1 kişi ücreti 4 Lei. Eğer dönüşte de otobüsü kullanacaksanız dönüş biletinizi de almanızı tavsiye ederim, her zaman bilet satan yer bulunmuyor. Tüm biletleri tek karta yüklüyorlar. Otobüste kartı okuttuğunuz yerde 1 kişi yada 2 kişi seçeneğini seçerek ödeme yapılıyor. Bükreş'te taksiler oldukça ucuz, havaalanındakiler hariç. Taksilerin kapısında kilometresinin ne kadar olduğu yazıyor. 1,39 Lei en ucuz olanı. Havaalanındakiler 3 Lei civarında. Havaalanı içerisinde bu ucuz taksilerden çağırabileceğiniz telefon var, o telefonu kullanarak ucuz olan taksileri kullanabilirsiniz, yoksa 3 kat fazla vermek durumunda kalıyorsunuz.

Otel olarak seyehat hattından aldığımız Novotel'de kaldık. Otel herşeyiyle çok iyiydi. Konumu, konforu, personelin ilgisi, mazsarası. Başka bir otelde kalacaksanız da o bölgedeki otellerden birini seçin. Eski şehir dedikleri turistik merkeze çok yakın bir bölge.

Yemek konusunda bir çok seçenek var ve fiyatlar oldukça uygun. Romen yemeklerini denemek için Caru Cu Bere seçilebilir, rezervasyon gerektiriyor. Pizza veya deniz ürünleri için Belmondo'yu tavsiye ederim. Tabi yer bulursanız. Tatlı birşeyler yemek isterseniz Chocolat çok iyidir. Dediğim gibi gelen hesabı görünce ne kadar ucuz olduğu konusunda şaşıracaksınız. İçecek olarak heryerde limonata içtiklerini göreceksiniz, sürahi ile söyleyin. Birçok çeşidi var: Ballı, naneli, gazlı. Akşam o caddelerde bir yerde oturmak isterseniz ki gece hayatı o kadar iyi ki kesinlikle isteyeceksiniz, St. Patrick'i seçebilirsiniz. İçeceğinizin yanında Nacho söyleyin. Bu kadar güzel bir çerez yediğimi hatırlamıyorum.

Bükreş'e gitmişken Parlamento Binası'na gitmemezlik yapmayın. Dünyanın en büyük ikinci binası. Mükemmel bir yapı. Gezmek için rezeryasyon gerekiyor. +40 21 414 1426 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Standart tur 25 Lei, terasla birlikte 35 Lei. Yaklaşık 2 saat sürüyor. Fotoğraf çekmek yasak ama çektiğinizde kimse birşey söylemiyor.

Dostum cok guzel anlatmissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet kişibaşı fiyatı
    daha önce hiç gitmedim o yüzden yorum yapamayacağım
    ama dönüşte uzun bi özet yazarım

bu arada tarihi değiştirdik haziran sonunda gidiyoruz

Merak bekliyorum hocam

• Herkese merhaba,
    Alkollü içkiyi paketin içine katmayıp daha cazip fiyat veren tatil konaklama yerleri varmı acaba?
    Cevap:Tam pansiyon plus tatil yerleri bu tanıma uyuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnyvz -- 19 Mayıs 2013; 19:11:03 >
  • amerikanın güneyi (houston, dallas, new orleans, atlanta, savannah) hakkında bilgi sahibi olan varsa pmden haber gönderirse sevinirim.

ekimde 2 haftalık bir tatil yapmayı planlıyoruz. şimdiden araştırmalara başlamak lazım :)
  • Orijinalden alıntı: cartok

Batı Amerika için hayat kurtaran bilgiler

Merhaba arkadaşlar,

Forumdaki herkese paylaşımları için çok teşekkürler. Bizde Mart ayı sonunda tüm masrafları Adios kredi kartı (2 kişi Istanbul-Los Angeles ,Los Angeles-San Francisco ve 3 şehirdeki otellerin tamamını Adios Kredi kartı ile aldık) ile karşıladığımız San Francisco , Las Vegas , Los Angeles ) turumuz ile detayları tüm püf noktaları ile yazmaya çalıştım.

http://www.gezecegiz.com/amerikaya-gitmek-aslinda-cok-kolay/

Umarım işinize yarar.

• gecenlerde denk geldim bu siteye. belki sizin de hosunuza gider :)

ben Budva - Karadağ diye bir yerin varlığını bu sitede gördüm ve gitmek istediğim yerler arasına ekledim :)

http://www.celebialper.com/
  • merhaba arkadaşlar,

buenos aires için otel tavsiyesi rica ediyorum. onun dışında buenos aires ile ilgili önerileriniz varsa, onlarıda paylaşırsanız sevinirim.
  • Colon Hotel de kalmıştık çok kaliteli olmasa da işimizi görmüştü. Eğer alabilirseniz Boca veya Roceleta tarafında alın derim oralarda güvenlik daha yüksek ve gece biraz daha aktif.
  • Sagol bu bolgelere bakacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ağustosun 9 u ile 25i arası bangkok khaosan(3) phuket(6)(adalar dahil) kamboçya(3) bangkok-pattaya(4) olacak şekilde gezi planlıyorum tüm otelleri yüksek mablağlı olmayacak iekilde seyahatt hattından almak istiyorum acil yapmam lazım planı yardımınız lazım otel ve rota tavsiyesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtasova -- 12 Haziran 2013; 13:41:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtasova

Arkadaşlar Ağustosun 9 u ile 25i arası bangkok khaosan(3) phuket(6)(adalar dahil) kamboçya(3) bangkok-pattaya(4) olacak şekilde gezi planlıyorum tüm otelleri yüksek mablağlı olmayacak iekilde seyahatt hattından almak istiyorum acil yapmam lazım planı yardımınız lazım otel ve rota tavsiyesi lazım

Eylülün ilk iki haftası oralarda havalar nasıldır bilginize var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.