Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umut5513

İtalya Gezi Rehberi (Guida turistica d'Italia)

Çok teşekkürler üstad süper bir yazı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

@dangeraus

geziyos.com da boştaymış. Bu da olabilir.

"Bedavageziyos" veya "geziyos" ikiside aynı kapıya çıkar, bedavageziyos daha bir amaca hizmet eder gibi duruyor ama forum ahalisi toplansın ortak karar verilsin.

Sen konuyu sıcak fırstlardaki adios konusunuda yazsana burdan pek kimse görmedi heralde.

Ben de yeni gördüm bu mesajı. geziyos.com fikrini bu yazıyı görmeden ben de düşündüm. Demek ki aklın yolu birmiş. Neyse sonuç olarak geziyos.com projesini devreye aldım. Bu forum konusundaki yazıları (bir tanesi hariç) yavaş yavaş eklemeye başladım. Yazıları eklerken yazının yazarının adını ve alıntı yapılan sayfaya linkini yazıyorum (emeğe saygı).

umut5513 arkadaşımızın İtalya yazısını donanımhaber dışında kullanılamaz şeklinde not düştüğü için geziyos.com'a eklemem doğru olmaz. Eğer umut5513 fikrini değiştirirse İtalya yazısını da seve seve eklerim.

Ayrıca geziyos.com'a eklememi istemediğiniz yazılar varsa ve bana bildirirseniz o yazıları siteden sileceğim.

• merhaba herkese burdada,
    bakmak isterseniz eger sonunda tamamen bitti burayada not düşeyim,
    1-2 cümlede olsa japonya hakkkında bilgi almak isteyenlere faydası olurs ne mutlu bana ;

http://zorbakalimero.blogspot.com/
  • Merhabalar,

Malezya-Singapur-Endonezya gezisi yapıyorum. Backpacker tarzı geziyorum.

Singapur'da 2 gün kalacağım.

Burada hiç para harcamak istemiyorum. Hatta burada kalacağım bir günü havalimanında geçireceğim.

Singapur'da neler yapabilirim, böyle abartılı maliyetsiz neler yapabilirim?

İkinci sorum Malezya veya Singapur'da profesyonel bir kamera alacağım. Kuala Lumpur veya Singapur'da nereye bakabilirim?

Bu ülkelerin 2. el ürün satan güvenilir siteleri var mı? (Bizdeki gittigidiyor, sahibinden gibi yani)

Şimdiden cevap yazacaklara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hop-e3 -- 15 Ağustos 2012; 18:24:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hop-e3

Merhabalar,

Malezya-Singapur-Endonezya gezisi yapıyorum. Backpacker tarzı geziyorum.

Singapur'da 2 gün kalacağım.

Burada hiç para harcamak istemiyorum. Hatta burada kalacağım bir günü havalimanında geçireceğim.

Singapur'da neler yapabilirim, böyle abartılı maliyetsiz neler yapabilirim?

İkinci sorum Malezya veya Singapur'da profesyonel bir kamera alacağım. Kuala Lumpur veya Singapur'da nereye bakabilirim?

Bu ülkelerin 2. el ürün satan güvenilir siteleri var mı? (Bizdeki gittigidiyor, sahibinden gibi yani)

Şimdiden cevap yazacaklara teşekkür ederim.

Hemen bu konudaki singapur yazımı incele, sakın singapur havalimanında kalma mutlaka singapuru iyice gez, yazıyı okuduktan sonra anlayacaksın.

http://resim.donanimhaber.com/m_55830653/mpage_1/key_/tm.htm#msglink_55830653

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 16 Ağustos 2012; 18:42:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: prodans

merhaba herkese burdada,
    1-2 cümlede olsa japonya hakkkında bilgi almak isteyenlere faydası olurs ne mutlu bana ;

Burayada eklermisin dostum

Bu arada baktımda baya bir uzunmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 16 Ağustos 2012; 18:46:37 >
  • Aynen, Singapur Ekvator'un Şahıdır.
  • Andorra ya nasil gidiliyo haca limani direk yok herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Phuket teyim bu ikinci gelişim 27sinde de Singapur dayım. Gelince eskisini de harmanlayıp bir inceleme yazısı yazacağım. Bol bol tüyolarım olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinematic

Arkadaşlar Phuket teyim bu ikinci gelişim 27sinde de Singapur dayım. Gelince eskisini de harmanlayıp bir inceleme yazısı yazacağım. Bol bol tüyolarım olacak

Singapur'da kaç gün kalacaksın dostum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Mr.BlackMask*

Andorra ya nasil gidiliyo haca limani direk yok herhalde

En iyisi Barcelona'dan araba kiralamak yada tren istasyonundan belli bir yere kadar gidip otobüse binmek, ama tren istasyonundan iyice teyit etmelisin

• E guya bu ulke vizesiz ispanyadan gideceksek ne anladim ben bu isten

• quote:

Orijinalden alıntı: Razer

quote:

Arkadaşlar Phuket teyim bu ikinci gelişim 27sinde de Singapur dayım. Gelince eskisini de harmanlayıp bir inceleme yazısı yazacağım. Bol bol tüyolarım olacak

4 gün kalacağım dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Orijinalden alıntı: prodans

merhaba herkese burdada,

Burayada eklermisin dostum

Bu arada baktımda baya bir uzunmuş :)

hocam walla sen bu kadar emek veriosun bura için bizler için ama lütfen bunu isteme nasıl yapılacak filan pek ugrastım ama inan yapamadıgımdan blogla ancak yapabildim, ayrıca inan orası(blog yani) zaten buranın :), bitirine kadar pek yoruldum yaw zaten dil bilgim yok imlam yok, lütfen kusura bakma bu seferlik

ayrıca bütün emeklerin için herşey için yeniden teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

quote:

4 gün kalacağım dostum

Sormak istediğin bir şey olursa özel mesaj yollayabilirsin.

• köln her türlü ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adios sponsorluğunda Ağustos ayı başında(low season) gerçekleşen önce 5 gece Phuket ve sonra 3 gece Bangkok konseptli tatilimizden döndük, aklıma gelenleri paylaşıyorum.

Phuket'te Amari coral Beach'te, Bangkok'ta Sheraton Orchid'de kaldık. Önce oteller hakkındaki fikrimi belirteyim sonra yorumlar.

Amari: Bizim dönemde Deluxe odalar ve Villalar kapalı olduğundan göremedim ama gerçekten kaliteli, temiz ve Patong'daki en güzel manzaraya sahip otel.
    Koyun güneyinde yer alıyor ve Patong sahile bakan muhteşem bir günbatımı manzarası var.
    Günlük 200TL'ye sabah kahvaltısı, internet, havaalanı transferleri ve 1 beleş akşam yemeği dahil şeklinde kaldık. Kahvaltısı çok zengin olmasa çeşitli ve güzeldi.
    Otelin muhteşem manzarasında içeceğiniz viski, kokteyl vb 200-220Baht(12-15TL) civarı her biri ki değer gerçekten.
    Geceleği 100TL'ye de güzel oteller var(Ibis gibi) ama karşılaştırmak benim için güç. Spa'sı çok pahalı olsa da Patong'a gidersem tekrar bu otelde kalmak isterim.
    PS: Özellike güzel deniz manzaralı bir oda istediğimi belirttiğim için denize en yakın odalardan vermişlerdi bu daha güzel kıldı konaklamamızı.

Sheraton Orchid: Otel eski. Burada tekrar kalmak için herhangi bir sebep göremiyorum. Geceliğine Starwood Friend indirimiyle 100$ gibi bir para verdik.
    Her yerdeki gibi sadece 2 çeşit peynir(Gouda) olmasına rağmen kahvaltı çok zengin ama çok ta pahalı.
    Yani omlet, peynir, domates, biraz meyve için %20 indirimle 1300Baht çoktu bence.
    Bir sabah yandaki markete indim muzlu kek, kurabiye, süt, meyve aldım geldim kahvaltı için, hepsi 150 Baht civarı idi, mis gibi oldu.
    Başka bir otelde kalınabilir.

Genel bilgiler, ipuçları

Sawasdee, Siyam’da en çok duyacağınız kelime. Ama telafuzu Sarihaaa gibi geldi hep bize!
    Kadın erkek söylenişi az biraz değişiyor. Wai elleri birleştirip eğilerek selamlamanın adı.

Gezerken yanınızda 5-6 bin baht kadar para bulundurun bence, almak isteyecekleriniz çıkabilir gezerken ama fazlası da riskli olur.
    Eğer çift iseniz büyük paraları biriniz taşırken, ufaklar diğerizde kalsın. 20-50-100’lük banknotlar bir kişide 500-1000 diğerinde gibi.
    Olup olmadık yerde para çıkarmanız gerekebiliyor, daha kolay olur.

Bizim ikili elektrik fişleri Tayland’a uygun.

Tuvalet için yanınızda baby swipes ve kağıt mendil bulundurun.

Meyveler harika. Gelirken havalimanından taze meyve alabilrisiniz sırt çantanıza.

Pad Thai en güzel ve en garanti yemek. Tom Yum Koong acı ama şahane.
    Bulursanız set olarak (küçük kaselerde çeşit çeşit) Thai yemeği alabilir ve hepsini tadabilirsiniz.
    Yabancıların çok sevdiği spring rolls bize yağlı geldi. Sticky rice güzeldi.

İlk varışta

Suvarnabhumi havaalnında valizlerinizi aldıktan sonra bankodan biraz para bozdurun.
    Gümrükten çıkıp en alt kattaki Truemove’u bulup telefona net paketi ve kontür alın.
    Hat ve 20MB internet paketi 250 Baht. 150Baht'ta konuşmak için kredi yükleyince dakikası 19Baht'tan epey bir süreniz oluyor.
    Havaalanında aktarma için bekleyecekseniz ya da acıkmışsanız yemek katında Goodies’e gidip Pad Thai ısmarlayın. Pişman olmazsınız.
    İtalyan pizza ve sandviç te yapıyorlar.

Phuket’e varınca(muhtemel akşama doğru) çok yorgun değilseniz tuktuk’a atlayıp ön keşif ve masaj yaptırmak için Jung Ceylon’a gidin.
    Tuk tuk'lar otelin önünüde bekliyorlar zaten, bizim otel için tarife 200 Baht’tı.

Dönüşte, Jung Ceylon’dan sahile doğru Bangla Road üzerinden gidebilir, gördüğünüz tur firmalarından fiyat alabilirsiniz.
    Tabi Bangla Road’a girince başka birçok şey göreceksiniz ki, gitmişken görmek lazım :) Kaldığımız sürede 3 kez geçtik biz.
    Genelde güvenli her yer ama cüzdanınıza dikkat edin derler burada.

Phuket

Phuket’te herşey turist tarifesinden. Bangkok’da fiyatlar daha normal. Adada bir üründe 1000 baht etiket varsa 300’e garanti alırsınız.
    Satıcı kızlarla da güzel muhabbet edebiliyorsunuz. Masörler satışçılar genelde Tayland’ın değişik yerlerinden gelmişler.
    Bizim en çok muhabbet ettiğimiz Myanmar’lıydı mesela. Laf arasında Budizm hakkında da birkaç bilgi edinip, Tayca kelimeler öğrenebilirsiniz.
    Size ısınırsa sizi kollar tutum alabiliyor, kötü mal vermemek, fiyat indirmeye gönüllü olmak gibi.
    Genel tutum olarak ben epeyce Türklere benzettim Thai’leri.

Jung Ceylon:
    Big C isimli bir süpermarket var burda. Eski Carrefour. İstediğiniz taze meyveleri bulmanız mümkün. Avluda oturup yersiniz.
    Soya sütlü içecekler popüler anladığım, yolda susayınca marketlerden deneyebilirsiniz ama su yerine geçmez.
    7/11’dan kurutulmuş meyve ve çerez alıp yolda yersiniz. Algida Magnum dondurma bizdeki kadar iyi değil.
    Orta avluda önünde sıra olan bi dondurmacı vardı deneyemedik.

Bodrum katında hediyelikçiler ve masaj salonları var. Burada sadece ayak masajı yaptırmanızı tavsiye ederim.
    Baş ve ayaklar şeklinde paket olarak ta satılıyor ama teknik çalışmıyorlar, eşimin epey canını yaktılar. Thai masajı istiyorsanız biraz daha iyi bir yer tercih edin.
    Ben bulamadım ama Sala Spa diye bir yer varmış Bangla Road civarında.

Yine JC içinde restoranların olduğu arada dünya mutfağından ne ararsan var. Domuz eti yaygın olarak kullanılıyor.
    Girişteki İtalyan restoranı tavsiye etmem. Her yerde varken orada elektrikler kesildi kimseye mum ya da kandil vermediler.
    İçeceğimde tüy(!) vardı ve ice tea'ye hiç benzmiyordu. Lavabo yoktu elimi barda bulaşık yıkanan lavaboda yıkadım.
    Çorba yemekten sonra geldi. Garson kıza söyledim anlamadı. Sonra şef kıyafetli, hoş konuşan İtalyan göbekli amca geldi.
    Nazikti ama suçu ingilizcesi iyi değil zaten yeni felan diyerek garson kıza attı! Oysa kız sadece mutfaktan çıkanı getirmişti.

Geziler:
    James Bond ve civarı(Phang Nga turu) mutlaka görülmeli. Buraya gidiş gelişte sorun yok. Yüzen köy’e gidin. Gipsy Village diyolar ama müslüman Tay’lar aslında.
    Biz kişi başı 3000THB verdik bence gerek yok. 1000-1200THB'ye gidersiniz.

Phi Phi ise açık okyanusta 1.5 saatte sürat teknesiyle ulaşılan bir yer.
    Deniz bu mevsimde berbat. Eşim yolda kustu. Dönüşü daha kötüydü. Güvenlik nedeniyle erken dönüldü turdan.
    Aklı başında firmalar Phi Phi'ye güneşli ve hava sakinse gidiyorlar.
    Onda da meşhur Maya Bay'i göremeden geri dönmeniz gerekiyor ki Phi Phi turunun can alıcı noktası.
    Bu mevsimde bir gece Phi Phi Don adasında kalırsanız gündüz yakın mesafede olduğundan küçük teknelerle gezersiniz.
    Phuket'ten Phi Phi'ye günübirlik olarak kuru sezonda gidilmeli bence.
    Son olarak buraya da James Bond ile yaklaşık aynı fiyatlara gidiliyor.

Bir akşam sahilden yürüyerek otele dönerken gözüme kestirdiğim gençten bir taksiciye Karon, Kata, Laem Promtep Cape ve Phuket Town gezisi için ne kadar istiyorsun dedim.
    1500 Baht dedi. Fazla söyledi biliyorum ama menun kalmayı garantilemek adına ok dedim. Sabah 8'de çıkıp akşam 5'te döndük o gün. Karon'da ve Kata'da 2-3 saat denize girerken bizi epey bekledi.
    Arada markete de gönderdim sorun olmadı. Genelde de çok nazikti ama daha rahat ingilizce konuşabilen birisi olsa iyi olurdu.
    Karon'kırmızı bayrak vardı. Çok dalgalı ve yüzmek bir yana denizden yürüyerek çıkmak bile çok zordu. Ayağınızı saran kumlar sizi denize doğru asılıyorlar desen yeri.
    Kata plajı güzeldi. Burda epey vakit geçirdik. Burada 60 Baht'ta içtiğim Chang birası en güzel Thai birasıydı bence.
    Phuket Town hem uzak hem de beklediğimde fazla köy/kasaba kıvamında bir yerdi, tursite hitap eden bir yanını göremedik.
    Tripadv'de bakıp aradığımız birkaç restoran sezonda kapatmıştı. Yerel pazarı vardı ama ona da geç olduğundan uğrayamadık.
    Zaten Chalong ve Phuket Town lokal insanların yaşadığı yerler. Aslında bu turu Karon, Kata, Laem Promtep Cape, Rawai ve dönüşte de Wat Chalong tapınak ziyareti şeklinde yapabilirmişiz.
    Hem daha da ucuza olurdu(1000THB).

Bangkok

Varışta eşyaları bırakıp Khao San Road’a gittik. Backpacker’ların takıldığı ve turist aktivitelerinin olduğu bir yol.
    Yürünmeyecek kadar kalabalık. Görmek lazım ama foto çekmeye tenezzül etmedik ta ki tablada böcek satan Çinli ablayı görene kadar.

Wat Arun, Temple of Reclining Budha, Emerald Budha(Grand Palace) bizim onlarca tapınaktan eleyerek gidelim dediklerimizdi.
    Otelin(Sheraton Orchid) yanındaki Si Praya’da iskelesinden mavi bayraklı teknelerle gittik Wat Arun'a. Sonra 2 Baht'ta nehrin bizim tarafa geçip Yatan Budha'yı ziyaret ettik.
    Hepsini gezelim derken ilk iki tapınaktan sonra pilimiz bitti. Sonrasında China Town’a gittik yürüyerek ama ters olmuş.
    Bilseydim taksiyle otele döner lobide biraz dinlenir sonra oteleden tarafından girerdim bölgeye.
    Ara sokaklar ve kapalı çarşılar gibi yerlere girdik çıktık. Her yerde yemek kokusu altında.
    Çinli aktarların dükkanları vardı. Yerden tavana kadar ve duvarı kaplayan çekmecelerde çeşit çeşit otlar.
    Miyazaki'nin bir çizgi filminde görmüştüm bunu sanırım Ruhların Kaçışı. Anında orada harmanlanıp hazırlanıyordu ilaçlar.

Yollarda gezerken sıcaktan ve pis havadan bunalırsanız taksiye binin. Hepsi klimalı ve araca biner binmez rahatlamayı hissediyorsunuz.

Yüzen pazar ve çiçek pazarına gitmedik. Ünlü bir gece pazarı vardı ama taşınmış.

Bu sezonda bir çok yer bakıma girdiğinden kapalı olabiliyor. Silom'da bir AVM kapalıydı örneğin.

Siam’a Sky Train ile gidin. Siam Paragon AVM lüks mağazaların mekanı. Alt katı yemek yemek için çok fazla seçenek sunuyor.
    Yanındaki bina Siam Center AVM tadilat dolayısıyla kapalı. Onunda yanında Siam Discovery AVM binası var.
    Siam Square denen yer ise yolun karşı tarafındaki binalar. Hard Rock Cafe burada yer alıyor, yemek yenilebilir.
    Siam Discovery’den çıkıp hemen çaprazındaki MBK Center’a gidebilirsiniz burası zaten başka bir dünya.
    Siam bölgesine en az 2 gün gidililir bence.

Eğlence hayatı ile pek ilgilenmediğimizden bilemiyorum.

Kaplan tapınağı, timsah çiftliği, fil gezisi vb şeylere de rağbet etmedik niyeyse.
    Ben sokaklarda gezmeyi sevdiğimden belki de..

• @svevo

harika olmuş yazı..
    çok işime yarayacak eline sağlık
  • arkadaşlar nette gecen sene sanırım ekim kasım gibi bangkok ta sel olduğu , yüzlerce ölü olduğunu gördüm. 20 ekim gibi taylanda gitmeyi planlıyoruz (2gün bangkok 3 gün pataya) . yağmur mevsimi midir o dönem? sakata gelmeyelim bide turlamı gitmek cazip yoksa tursuz mu ? turun uçak biletleri+otel fiyatı 800 euro civarı. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: wexteer

arkadaşlar nette gecen sene sanırım ekim kasım gibi bangkok ta sel olduğu , yüzlerce ölü olduğunu gördüm. 20 ekim gibi taylanda gitmeyi planlıyoruz (2gün bangkok 3 gün pataya) . yağmur mevsimi midir o dönem? sakata gelmeyelim bide turlamı gitmek cazip yoksa tursuz mu ? turun uçak biletleri+otel fiyatı 800 euro civarı. teşekkürler

Tayland’da üç mevsim yaşanmaktadır; Kasım ve Şubat ayları arasında serin bir hava karşılar sizi, Mart ve Mayıs ayları sıcak geçer ve Haziran ile Ekim ayları arasında muson yağmurları hakimdir bölgede.
    Benim tavsiyem Ekim ve sonrası gitmeniz, tura gerek yok adios konusunu incelemenizi tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.