Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Razer

Benim bir sorum olacaktı. 2-3 hafta süresince Malezya-Singapur-Tayland üçlüsünde gezmeyi düşünüyorum. Orta kalite bir otelde kalsam (Ya da hostel tarzı yerlerde) ve günlük yemek ve ulaşım masraflarını da eklersek günde kaç dolar harcarım ortalama olarak? Gezi için toplam 3000 dolar gibi bir bütçe ayırsam (uçak parası hariç), 2-3 haftayı rahat bir şekilde çıkarır mıyım?

Paranızı nasıl harcayacağınıza bağlı. Otellere çok para vermeyin, yemeği orta halli halledin rahatça çıkarırsınız. Tayland ucuz, malzeya normal fiyatlarda, singapur biraz pahalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcksy

quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Benim bir sorum olacaktı. 2-3 hafta süresince Malezya-Singapur-Tayland üçlüsünde gezmeyi düşünüyorum. Orta kalite bir otelde kalsam (Ya da hostel tarzı yerlerde) ve günlük yemek ve ulaşım masraflarını da eklersek günde kaç dolar harcarım ortalama olarak? Gezi için toplam 3000 dolar gibi bir bütçe ayırsam (uçak parası hariç), 2-3 haftayı rahat bir şekilde çıkarır mıyım?

Paranızı nasıl harcayacağınıza bağlı. Otellere çok para vermeyin, yemeği orta halli halledin rahatça çıkarırsınız. Tayland ucuz, malzeya normal fiyatlarda, singapur biraz pahalıdır.

Böyle soru sorduk ama ailem söz verdiği halde beni yurtdışına göndermeyeceğini ifade etti. Ekonomik özgürlüğümü bir an önce kazanmam lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: tengin78

Macera Dolu Amerikaaaaa

hoşgeldin üstad umarım iyice sindirmişsindir geziyi amerikayı.Avans puan kapatma olayına gireceksin sanırım kolay gelsin diyorum, resimleri bekliyoruz.
  • quote:

Macera Dolu Amerikaaaaa

......................

3 gün boyunca gökdelenlere bakmaktan başımız döndü, ayaklarımız isyan edip arkasına dönüp kaçmadan önce NY’u arkamızda bırakıp Las Vegas’a yolculuğumuza başlıyoruz…

Hocam maceraların devamını da sabırsızlıkla bekliyorum. Ben de çok benzer tura çıkıyorum 1 hafta sonra.. Gitmeden sizin yazılarınıza göre planlama yapacapım. Umarım kısa zaamanda müsait olur ve paylaşımınıza devam edersiniz :) Sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahibitanıdık

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Orijinalden alıntı: darkness45

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Orijinalden alıntı: darkness45

quote:

Orijinalden alıntı: kievukrayna

Merhaba degerli donanim ailesi uyeleri
    ukrayna emlak ailesi sizlerden almis oldugu guc ile her gecen gun gucune guc katmakla beraber siz degerli misafirlerimiz icin ukrayna kiev e veya her hangi bir sehrinde is gorusmeleriniz veya tatillerinizde biz sizlerleyiz.Biz sizler icin hava alani transfer,kiev merkezde butcenize cok uygun fiyatlara esyali 1-2-3 odali daireler,rehberlik,tren gari transfer,rusca dil kurslari,kiev turlari,sirket kurulumu ve buna benzer daha bir cok sayamadigim hizmetleri vermekteyiz bizleri daha iyi taniyabilmeniz icin asagida belirtecegim bilgilerden bizler hakkinda daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz
    Ayrica hic bir sekilde danismanlik ucreti olmada siz degerli misafirlerimiz ukrayna ve butun sehirler hakkinda kafaniza takilan butun sorulari ve soru isaretlerini biz tum samimiyetimizle ve acik yurekliligimizle butun bilgilerimizi sizlerle paylasmaya haziriz.Herkese simdiden huzurlu ve guvenli tatiller dileriz
    Samet TERLEMEZ
    www.ukraynaemlak.com
    msn-ukraynaemlak@hotmail.com
    iletisim +380630606060 ve +380983801939

ilk gidişimde bir kaç arkadaş ile gitmiştim 2.ci gidişimde yalnız gitmiştim .
    samet arkadaşım saolsın yalnızlık hissettirmedi gidecek arkadaş var ise ukrayna'ya direk sameti arayınız her konuda yardımcı olacaktır.
    ---------

bu arada ay sonu dubai düşünüyorum görüşleriniz nedir?
    bilgisayars hocam pm attım size ozer45 hemşehrim sizde gidip geldiniz sanırım tavsiye edermisniz?

pm cevapladım hocam, yurtdışına gitmeyen birinin ilk gitmesi gereken yerdir bence.

hocam son bir soru daha vizeyi nereden ne kadar sürede kaça mal ettiniz?

85 $ thy.
    emirates 65 $ olması lazım.
    ayrıca seturda aldığın otel aracılığı ile dubai vizesi verebiliyor.

Dubai ve Abu Dhabi Vizeniz Türk Hava Yolları'ndan

Türkiye çıkışlı Dubai ve Abu Dhabi’ ye Türk Hava Yolları ile uçan yolcularımıza E-vize uygulamasına başladık.
    Yolcularımız online vize başvurusu için Türk Hava Yolları Satış Ofislerinden ya da Yetkili Bilet Satış Acentelerimizden detaylı bilgi alabilirler.

Online vize talebiniz için ortak evraklar

1- Pasaportun 2. 3. 4. 60. ve pasaportun geçerlilik süresini belirten sayfalarının renkli scan edilmiş kopyaları, (Pasaportun geçerliliği en az 6 ay olmalıdır. )
    Yeni pasaport sahipleri için; Pasaportun 2.3. nolu sayfasını (fotograflı sayfa) tüm pasaport sayfası istenen alanlara uygulanmalıdır.
    2- 1 adet fotoğraf (jpg formatında)renkli scan edilmiş kopyası,
    3- Vize başvurusu yapan kişi adına düzenlenmiş sabit fatura (cep telefonu, su, elektrik, dogalgaz v.s)
    4- Vize ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
    5- TURİSTİK VİZE BAŞVURU FORMU ,
    6- İBRANAME (ibranamenin ıslak imzalı orjinalinin Harbiye Satış Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.)

ÇALIŞANLAR İÇİN;
    7- Çalıştığı işyerinden, antetli kağıda yazılmış, Dubai’ye giriş nedenini belirten resmi bir yazı.
    8- Çalıştığı iş yerinin faaliyet belgesi
    9- Sigorta Bildirim Formu

İŞYERİ SAHİBLERİ İÇİN;
    7- Çalıştığı işyerinden, antetli kağıda yazılmış, Dubai’ye giriş nedenini belirten resmi bir yazı.
    8- Çalıştığı iş yerinin faaliyet belgesi
    9- Vergi levhasının renkli fotokopisi, ticaret sicil gazete kopyası,

EMEKLİLER İÇİN;
    7- Dubai’ye giriş nedenini belirten resmi bir yazı.
    8- Emekli Cüzdan kopyası

ÖĞRENCİLER İÇİN;
    7- Dubai’ye giriş nedenini belirten yazı.
    8- Okuldan alınan yeni tarihli öğrenci belgesi

EV HANIMLARI İÇİN;
    7- Dubai’ye giriş nedenini belirten resmi bir yazı.
    8- Evlilik Cuzdan Kopyası, bekar ise ikametgah

Online vize talebiniz için uygulama şekli

Gerekli evraklar listesinde yer alan İBRANAME, ıslak imza zorunluluğundan dolayı elden ya da kargo ile Harbiye Satış Müdürlüğü Cumhuriyet Cad. No:123 K:4 B.A.EMİRLİĞİ VİZE BİRİMİ Harbiye/İSTANBUL adresine gönderilmelidir. İBRANAME gönderilmemiş ise başvurunuz işleme alınmayacaktır.

Vize başvuru sistemimize scannerden taramış olduğunuz evrakları yüklerken evraklarınızın görsel cözünürlüğüne ve okunabilirliliğine dikkat ediniz.Evrak yüklemesinde her bir evrağın dosya büyüklüğü 1 MB’ı aşmamalıdır.

Vize onayları sisteme tanıtılmış olan mail adreslerine yönlendirilir..B.A.Emirliği vize onayının geç cıkması, geç müracatta bulunulmuş olması veya vizenin onaylanmaması gibi nedenlerden dolayı Türk Hava Yolları sorumlu tutulamaz.

B.A.Emirliği vize Başvurunuzu seyahat tarihinizden minumum 5 iş günü öncesinde yapmış olmanız gerekecektir.Online vize uygulamamızdan Türk Hava Yolları ile Dubai ve Abu Dhabi’ye seyahat edecek olan Türk vatandaşları yararlanabilir.

Vize için başvuru yapacak kişinin B.A.Emirliğinden onaylı ve geçerliliği olan bir vizesinin olmaması gerekmektedir.Halihazırda oturum izni olan yolcularımızın başvuruları onaylanmamaktadır.Bu tür yolcuların müracatı B.A.Emirliği konsolosluğuna olmalıdır.

B.A.Emirliği vizesi için yapılan müracaat sonrası yatırılan ücret iade edilmemektedir. Vize geçerliliği 30 gündür.Ve tek girişliktir.Yolcunun vize için 6 aylık geçerliliğe sahip pasaporta ihtiyacı vardır.

Dubai vize Total ücreti 85 USD olup hesap numaramız
    TÜRK HAVA YOLLARI A.O.
    T.Garanti Bankası Bakırköy Kurumsal Şube hesabı
    USD Hesap No: 382-9096844
    IBAN NO: TR 80 0006 2000 3820 0009 0968 44

İBRANAME’yi gönderim adresimiz
    Harbiye Satış Müdürlüğü Cumhuriyet Cad. No:123 K:4 Harbiye- Şişli İSTANBUL

Detaylı bilgi için
    evize@thy.com adresine mail atabilirsiz.

ÖNEMLİ NOT:
    Pasaport gecerlilik süresi en az 6 ay olmalıdır.
    Eğer daha önce B.A.Emirliğine yapılan ziyarette ülkede 15 günden fazla kalınmış ise; yeni vize müracatı yapılabilmesi için ülkeden son çıkış tarihinden 30 gün geçmiş olmalıdır.
    Vize başvurunuzu yaparken adınıza kayıtlı gecerli bir B.A.E. vizesi olmamalıdır.
    B.A.Emirliğine giriş ve çıkışın THY ile yapılması zorunludur.
    B.A.E’de kalış için verilen vize süresinin aşılması halinde vize başvurusunda bulunan kişi yada kurum doğabilecek cezai ve hukuki tazminatlardan yükümlü olacaktır.

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/duyurular/4027/dubai-ve-abu-dhabi-vizeniz-turk-hava-yollarindan.aspx

Alıntıları Göster
    Singapur kısmını okuduğum iyi oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

Valla sonuna kadar haklısın dostum. Yarım kaldı benim yazı. Olmadı bir ara iş saatinden sonra telefonlaşırız, geri kalan kısımda yaptıklarımızı paylaşırım. En kötü böyle yardımcı olmaya çalışırım dostum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Designer83

Valla sonuna kadar haklısın dostum. Yarım kaldı benim yazı. Olmadı bir ara iş saatinden sonra telefonlaşırız, geri kalan kısımda yaptıklarımızı paylaşırım. En kötü böyle yardımcı olmaya çalışırım dostum.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar. kendimce uzun zamandır adiosla ilgili başlığı ve bu konuyu da açıldığından beri takip ediyorum. Bazen bazı arkadaşlardan bu gezi paylaşımlarının başka bir site üzerinden olup olmayacağı ile ilgili yorumlar gelmişti.

Bir arkadaşımızla birlikte, kendi bireysel sitesi üzerinde yer alan gezi yazılarını benim ricam üzerine 3 gün önce aldığım yiyosiciyosgeziyos.com üzerine taşıdı. Tabi ki amacım maddi bir şey değil, yanlış anlaşılmasın. Ben de forumdaki paylaşımlar sayesinde adios'u keşfedip, şubat ayında yapılan kampanya ile Singapur+ Koh Samui'ye gideceğim. Eğer deneyimlerini paylaşmak isteyenler olursa, bana ulaşırlarsa isterlerse ben yayınlarım, isterlerse eklemelerini sağlarım.

• takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent07

Merhaba arkadaşlar. kendimce uzun zamandır adiosla ilgili başlığı ve bu konuyu da açıldığından beri takip ediyorum. Bazen bazı arkadaşlardan bu gezi paylaşımlarının başka bir site üzerinden olup olmayacağı ile ilgili yorumlar gelmişti.

Bir arkadaşımızla birlikte, kendi bireysel sitesi üzerinde yer alan gezi yazılarını benim ricam üzerine 3 gün önce aldığım yiyosiciyosgeziyos.com üzerine taşıdı. Tabi ki amacım maddi bir şey değil, yanlış anlaşılmasın. Ben de forumdaki paylaşımlar sayesinde adios'u keşfedip, şubat ayında yapılan kampanya ile Singapur+ Koh Samui'ye gideceğim. Eğer deneyimlerini paylaşmak isteyenler olursa, bana ulaşırlarsa isterlerse ben yayınlarım, isterlerse eklemelerini sağlarım.

Benim ilk sayfadaki Singapur-Bangkok-Phuket rehberimi yayınlayabilirsiniz. Tabi benim ismimi vererek

• quote:

Orijinalden alıntı: cartok

quote:

Benim ilk sayfadaki Singapur-Bangkok-Phuket rehberimi yayınlayabilirsiniz. Tabi benim ismimi vererek

Alıntıları Göster
    Tabi ki ne demek cartok :) hatta eğer istersen adına kullanıcı açabilirim sonrasında kendin fotoğraf da ekleyebilirsin. katkıların için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent07 -- 6 Ağustos 2012; 18:04:46 >

• quote:

Hocam selamlar. Benim de telif haklarım saklı kalmak koşulula tengin78 ve/veya Teoman Engin imzası ile paylaşabilirsiniz :) Tabi daha tamamlanmadı bile ama napalım :)

• Tamamı kendi yazımımdır, fotoğraflar kendi çekimimdir. Donanımhaber harici kullanılamaz.

İtalya Gezi Rehberi (Guida turistica d'Italia)

Gidiş Tarihi: 24 Haziran 2012
    Dönüş Tarihi: 1 Temmuz 2012

Öncelikle merhaba arkadaşlar, İtalya rehberine hoş geldiniz. (Yazım hataları için şimdiden özür dilerim. )
    *Tur ile seyahatimi gerçekleştirdim. Size tavsiyem de tur ile gitmeniz. Şehirlerarası yolculuklarda kolaylık sağlar. Otel konusunda da kolaylık sağlar. Ben ettim siz etmeyin ; ekstra turların hepsine katılmayın. Tur ile seyahat ettiğimden toplu taşıma hakkında pek bilgi veremeyeceğim. Yine de bildiklerimi paylaşacağım tabii ki.
    Bu rehber metninde bulacaklarınız :
    - Giriş
    - İklim
    - Önemli tavsiyeler
    - Gün gün gezdiğim ve görmenizi tavsiye edeceğim yerler (Fotoğraflı)
    - Yeme-İçme

***FOTOĞRAFLARIN YÜKLENMESİ UZUN SÜREBİLİR***

Neyse başlayalım

GİRİŞ

*Kesinlikle görülmesi gereken bir ülke. Çünkü tarihi inanılmaz korunmuş. Bir ülke nasıl korunur, bir millet ülkesini ne derece sever, asıl milliyetçilik nedir? İşte bunların cevabını bulabilirsiniz orada. Müthiş bir milliyetçilik akımı var. Çoğu İngilizce bilmesine rağmen İtalyanca cevaplıyor. Israr ederseniz İngilizce konuşanları da var tabiî ki.
    *Türkiye’ye oranla her şey pahalı, özellikle turistik mekanlarda. 0.5 Litre şişe suyu TL’ye çevirince yaklaşık 3-4 TL’ye alacağınız zamanlar olacak.
    *Kahvaltıyı zaten oteller veriyor fakat öyle ülkemizdeki gibi kahvaltı beklemesin kimse. Önünüze sadece su, reçel ve tahıllı sert bisküvi koyarlarsa şaşırmayın. Orası öyle.
    * Araba kiralamayı düşünenler ya da kendi arabasıyla gitmeyi düşünenler yanlarında navigasyon bulundururlarsa hiçbir zorluk çekmezler. Trafik müthiş işliyor. Yaya geçitlerinde durmanız gerek vs vs.
    * Bol bol Ferrari ve Fiat göreceksiniz. İşte milliyetçilik
    *Kumarhaneler ülke genelinde pek yaygın değil. Ufak işletmeler bulabilirsiniz.

İKLİM

Benim gittiğim tarihlerde inanılmaz sıcaktı. Bildiğiniz Akdeniz iklimi. Özellikle Floransa inanılmaz boğucu çünkü çok nem var. Kesinlikle kalın giysiler, uzun pantolonlar ile gitmeyin! Sıcaktan bayılırsınız. Spor giyinin. İtalyanlar ve oradaki yabancı turistler de spor giyiniyor. Tabi bunu yaz için söylüyorum.

ÖNEMLİ TAVSİYELER

* Hırsızlık çok var, özellikle Napoli’de. Sizlere tavsiyem paranızı ve önemli materyallerinizi iç çamaşırınıza fermuarlı bir kese dikip ona koymanız. %100 güvenilir Eğer cebinize koyup taşırsanız hiç fark etmeden uçururlar her şeyinizi.
    * Roma/Vatikan ‘ a bay/bayan fark etmeksizin diz üstü şort ve/veya askılı/kolsuz giysiler ile gitmeyin çünkü kiliseye giremezsiniz. Kilise kesinlikle görülmeye değer çünkü dünyanın en büyük kilisesi ve buram buram tarih kokuyor.
    * Giderken yanınızda bozulmayacak yiyecekler götürün. Detaylar “Yeme-İçme” bölümünde…
    * Alışveriş yapacaksanız Napoli’de yapın. Çünkü onların çoğu devlete vergi vermiyor böylece daha uygun şeyler bulabilirsiniz.
    *Aman etrafta Türk yoktur diye küfürlü vb. konuşmayın. Her an karşınıza “Merhaba” diyenler çıkabilir.

GÜN GÜN GEZDİĞİM VE GÖRMENİZİ TAVSİYE EDECEĞİM YERLER

1. GÜN - VERONA (konaklama Venedik : Raffaello Hotel , kutu gibi bir otel. Çok iyide değil kötüde değil.)
    Sabah Verona'ya indikten sonra şehir merkezine ve Garda gölüne gittim. Şehir merkezi görülmesini tavsiye edeceğim bir yer fakat Garda gölü yolunuzun üzerinde değilse gitmenize gerek yok. Hiç bir özel yanı yok, klasik bir göl. Yani bir albenisi yok. Ama Verona şehir merkezini görmelisiniz. En beğendiğim şehirlerden birisi. Romeo ve Juliet'in evi de Verona'da bulunmaktadır. Bir de Sirmione var. Tarihi bir köy, kale içerisine kurulmuş. Güzel bir yer fakat onun için Garda'ya gitmeniz gerekli. Yani Garda gölünün yanına kurulmuş bir köy. Gidecekseniz o köy için gidin oraya, göl için değil.

Fotoğraflar

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ)
    Sirmione Kalesi

Garda Gölü

Verona Şehir Merkezi

Romeo ve Juliet ' in evi

Verona Şehir Merkezi

Roma'da ki Colosseum'un benzeri arena

2. GÜN - VENEDIK (Raffaello Hotel)
    Venedik dendiğinde akla ne gelir? Tabii ki Gondol Venedik tarihi binaların olduğu bir şehir. Şehir her yıl yerinden oynuyor. Uzmanlar Venedik'in çok yaşayamayacağını belirtiyor. Yaşayan nüfus çok az fakat turist çok fazla. Yaşamak mümkün değil ki orada. Çünkü araç trafiği yok, durgun sular üzerinden gondollar ile taşımacılık yapılıyor ve durgun su olduğundan dolayı kokuyor bazen. Yani yaşam çok ilkel ama görülesi yerlerden birisi. Kesinlikle gitmelisiniz. Dar caddeleri, eski sokakları ve eski şirin evleri ile görülmeye değer. Venedik'ten Burano adasına gidebilirsiniz. Tabii ki denizyolu ile

Fotoğraflar

Venedik kanal - 1

Meydan

Venedik kanal - 2

Burano Adası - 1

Burano Adası - 2

3. GÜN - FLORANSA (Hotel Ambasciatori , Kahvaltı nedeniyle tavsiye etmiyorum bu oteli. *Otel Montecatini bölgesindedir.)
    Floransa çok sıcak, çok nemli, havası çok bunaltıcı fakat o bunaltıcı havaya rağmen çok güzel. Tam bir sanat şehri. Yolun ortasına boyama yapanları, kaldırıma resimler çizenleri görebilirsiniz. Fotoğrafları çizip çizip atıyorlar. Onun için çok ucuza tablolar bulabilirsiniz. Gördüğüm yerler : Michelangelo Tepesi, Ponte Vecchio, Duomo Katedrali, San Giovanni Battista Vaftizhanesi, Signoria Meydanı, Uffizi Galerisi, Palazzo Vecchio
    Michelangelo Tepesi: Floransa'yı tepeden görebileceğiniz bir yer.
    Ponte Vecchio: Floransa'nın en meşhur köprüsü. Tarihi kuyumcular yoğunlukta. Görmenizi tavsiye ederim.
    Duomo Katedrali: Kesinlikle görülmeli. Tarihi bir katedral.
    San Giovanni Vaftizhanesi : Görmenizi tavsiye ederim. Vaftizhane nedir? Vaftiz işlemlerinin gerçekleştirildiği ibadethanelerdir. Hristiyanlıkta günahkar doğulur, günahı silmek için vaftizhanede vaftiz edilir.
    Uffizi Galerisi: İçine giremediğim için bir yorum yapamayacağım.
    Palazzo Vecchio: Signoria Meydanında bulunan saray. Bu sarayında içine girmediğim için yorum yapamayacağım. Dışından pek fazla albenisi yok.

Fotoğraflar

Michelangelo Tepesi

4. GÜN - PİSA VE SİENA (Konaklama Floransa'da)
    Pisa: Pisa denilince akla ilk ne gelir? Tabii ki Pisa kulesi. Görülmesi gereken bir yer.
    Siena: Küçük bir şehir olduğu için her yerini görmeniz mümkün. Gitmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel. Meydanı eğimli çünkü meydanda at yarışı düzenleniyor. Bu at yarışı yılda bir kere yapılıyor ve 3-4 dakika sürüyor. Milimetrik farkla şampiyon belirleniyor. 3 dakikalık yarış için neredeyse 1 ay hazırlık sürüyor. Ayrıca yarış esnasında atlara ve jokeylere tekme tokat dalmak serbest. Çarşısı da güzel. Görmenizi tavsiye ediyorum.

Fotoğraflar

Pisa - 1

Pisa - 2

Siena

Siena şehir meydanı , at yarışının düzenlendiği yer

5. GÜN - ROMA (Summit Hotel , Otelden gayet memnun kaldım. Tavsiye ediyorum. )
    Floransa'dan Roma'ya giderken yol üzerinde olan Orvieto'ya gitmeyin derim. Hiç bir özelliği yok.
    Roma şehir turu yaptım. Bu şehir turunda nereleri gördüm? Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Vatikan'da San Pietro kilisesi, Colosseum ve çarşı turu. O saydığım 4 tarihi yer kesinlikle görülmelidir, özellikle San Pietro kilisesi. Kilise içinden çok fotoğraf çekemedim çünkü bir sonraki gün Papa'nın konuşması olduğundan dolayı hazırlıklar vardı ve fotoğraf çekimi yasaktı.

Fotoğraflar

Vatikan San Pietro

Aşk Çeşmesi

Colosseum

6. GÜN - ROMA (Summit Hotel)
    Castel Romano Outlet turu. Sakın gitmeyin hiç bir şey yok. Akşam Roma'da gece turu.

7. GÜN - NAPOLI (Americano Hotel , En beğendiğim otel. Tertemiz ve yeni.)
    Sanırım en uzun bilgiyi Napoli için yazacağım. Çünkü bambaşka bir tarih. Öncelikle biraz halkından vb. bahsedeyim. Italya'nın güneyinin can damarı olan Napoli uzun süre Ispanyolların etkisinde kalmış. Kuzey ile Güney Italya çok ama çok farklı. Kuzey tamamen iş-para-çalışkanlık güney ise tembellik-kadercilik-fakirlik Istanbul'un roman mahalleleri gibi sokaklarla sık sık karşılaşacaksınız. Sakın ha ara sokaklara çok girmeyin, soyulursunuz Napoli'de hırsızlık inanılmaz fazla çünkü işsizlik fazla. Ama hepsinin yiyecek bir dilim pizzası vardır. Devleti çok iyi kullanıyorlar. Doğru düzgün vergi vermiyorlar. Kısacası kuzeyin emekleriyle geçiniyorlar. Kuzey ben de artık yatıyorum dese ülke battı. Gezi amaçlı konulara gelirsek, kesinlikle görmelisiniz. Tam bir roman kültürü hakim şehre. Çarşı turu yaparsınız falan. Öyle özel olarak yer yazmıyorum. Ana cadde üzerinde dolaşmanızı tavsiye ediyorum. Güzel fotoğraflar uğruna ara sokaklara girip kaptırmayın hırsızlara... Pompei konusuna gelirsek, orayı görmeden Italya'dan dönülmez. Taşlaşmış insanlardan 2 tanesini yakından, 3-4 tanesini uzaktan görebiliyorsunuz. Oraya gidecekseniz ya öncesinde tüm bilgileri içeren bir metin bulun ya da yabancı diliniz var ise oradan rehber alın yanınıza. Yoksa hiç ama hiç bir şey anlamazsınız. Rehber size o resimlerin anlamlarını söylemeden hiç bir anlam çıkaramazsınız fakat anlamını söyledikten sonra içinizden "vay be" diyeceksiniz. Kısacası eski şehir yaşamı, taşlaşmış insanlar vs vs. Kısacası Napoli'yi görün.

Fotoğraflar

Napoli Posilipo tepesi

Pompei - 1

Pompei - 2

Pompei - 3

Pompei - 4

Pompei - 5

Pompei - 6

Pompei - 7

8. GÜN - NAPOLI
    Sabah erkenden uçuş ve yolculuk Istanbul'a.

YEME-İÇME

Gelelim ne yiyeceksiniz konusuna. Domuz eti/ürünü yiyorsanız eğer hiç zorluk çekmezsiniz. Onun için yiyenlere özel tavsiye de bulunmayacağım. Fakat benim gibi yemeyenlerdenseniz işte bu bölümü dikkatlice okumalısınız. Domuz ürünlerini çok tüketen bir toplum İtalyanlar. Bazı çakallar sizi kandırmaya çalışabilir, Mc Donalds, Burger King gibi yerlerden güvenle yiyebilirsiniz, domuz eti falan kullanmıyorlar. Et Türkiye'de verilen etle aynı et fakat çok yaygın değil öyle büyük firmalar. Tek tük belki rastlarsınız. Dediğim gibi aşırı milliyetçiler ve Amerikan firmalarını fazla sokmuyorlar ülkeye. Öncelikle size tavsiyem yanınızda yiyecek şeyler götürmeniz. Bunlar ne olabilir? Konserve balık, atıştırmalık bisküvi, çubuk kraker ve mini kutularda satılan kaşar peynir tarzı yiyecekler. Bir de yeşil elma var tabii ki. Çok işe yarıyor o. Italya'dan da meyve alabilirsiniz fakat biraz pahalı ama hakkını vereyim bizimkilerden çok daha güzel meyveler. Şimdi sıra orada restaurantlardan ne yiyeceksiniz konusunda. Pizza ve makarna Kuzu eti, inek eti falan yiyebileceğiniz yerler var fakat hepsi domuz da yapıyor ve aynı yerde pişiyor. Yağları karışıyor, aynı bıçaklarla kesiliyor ve et pişirme usulleri bizimki gibi değil. Tam pişirmiyorlar ve etler kanlı oluyor. Yani sevmeyebilirsiniz. Siz pizza ve makarna yiyin Makarna tabii ki spaghetti, Pizza için ise vejeteryan tarzı pizzalar yiyebilirsiniz. Menülerde yazıyor pizzalarda nelerin bulunduğu. Küçük boy, orta boy, büyük boy falan yok orada. Tüm pizzalar standart ve aynı boy. Hamuru ince olduğu için büyük görünüyor ancak tam doyuruyor. Pizza+Kutu kola+Oturma (servis) parası = 12-15 Euro arası tutar. Oturma parası nedir? Italya'da daha doğrusu çoğu Avrupa ülkesinde ayakta yerseniz ayrı fiyat, oturarak yerseniz ayrı fiyat, manzaralı masalarda yerseniz ayrı fiyat ödersiniz. Koskoca pizzayı da elinize alıp yiyemeyeceğinize göre oturma parası vermeniz lazım. Genellikle 1-2 Euro oluyor. Restaurant'ın lükslüğüne göre değişir tabi bu. Pizzaların servis süresi yaklaşık 45 dakikayı bulmaktadır çünkü hazır(dondurulmuş) pizza değildir, hamuru sizin siparişinize göre açılır. Bir de aman garson çağırmayın. Onlar sırayla siparişleri alır ve teslim ederler. Ülkemizde olduğu gibi "usta az bakar mısın" derseniz tepki görebilirsiniz. İtalyanlar turiste fazla doydukları için sinirlidirler. Sakın size verdikleri tepkilerde kızmayın, kendinizi üzmeyin. Onların yapısı öyledir. Örneğin kola istersiniz sonra vazgeçersiniz hemen size lafı yapıştırır. Özellikle çalışanlar böyledir. Çünkü İtalya'da birini çalıştırmak pahalı, işten çıkarmak çok daha pahalı. Kovacağın her çalışan için yaklaşık 25000 Euro tazminat vermeniz gerek. Bu nedenle kimse kolay kolay kovmuyor ve şımarmışlar. Her restaurant'ta maksimum 2 garson vardır çünkü sigorta çok pahalı. Spaghetti yerken çok zorlanacaksınız onu da belirteyim. Çünkü çok uzunlar Supermarket konusuna gelirsek; marketler çok yaygın değil. Öyle iki mağazadan birisi market falan değil yani. İçecek konusuna gelirsek; normal bizim içtiğimiz su ve mineralli su var. Mineralli su içiyor çoğu ve tadı bana göre berbat. Maden suyu gibi bir şey. Su alırken buna dikkat edin, "naturale" yazan sulardan alın. Marketlerden alacağınız bir kutu kola yaklaşık 2 Euro civarında. Suya çok para vereceğiniz zamanlar olacak. Bunu başta söylemiştim. Size tavsiyem supermarket bulup 6'lı 1.5 litrelik sulardan almanız. Tanesi 50 kuruşa geliyor. Yani Türkiye'den daha ucuz bir şey bulduk. Ek olarak şunu belirteyim yoğurtlu dondurma gazına gelmeyin, Tadı kötü. Ama dondurma yemeden dönmeyin Roma'dan. Yeme-içme bölümü bu kadar.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım boş yere zamanınızı çalmamışımdır.
    Son Olarak :http://www.ivona.com/en/?tk=hgZNkPxI5c

• quote:

quote:

Hocam selamlar. Benim de telif haklarım saklı kalmak koşulula tengin78 ve/veya Teoman Engin imzası ile paylaşabilirsiniz :) Tabi daha tamamlanmadı bile ama napalım :)

Merhaba hocam. Tamamlanınca iznin dahilinde yayınlayabilirim. Tabi ki telif hakları senindir.

Cartok'un yazılarını da parça parça yayınlıyorum, kendisine izin verdiği için tekrar teşekkür ederim. Siteye göz atarsanız göreceksiniz kendisi hangi isimle istediyse o şekilde yayın yapılıyor.

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Umarım ben de Singapur+ Koh Samui seyahatinden sonra kapsamlı bir yazı yayınlayacağım :)

• quote:

Tabi ki ne demek cartok :) hatta eğer istersen adına kullanıcı açabilirim sonrasında kendin fotoğraf da ekleyebilirsin. katkıların için şimdiden teşekkürler.

Tamamdır hocam. Şimdi baktım site güzel olmuş. Bu arada adım Çağatay ARTOK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 8 Ağustos 2012; 11:36:14 >
  • quote:

Dostum biletleri aldık. Senin L.A. ile San Fransisco'yu bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut5513

Tamamı kendi yazımımdır, fotoğraflar kendi çekimimdir. Donanımhaber harici kullanılamaz.

İtalya Gezi Rehberi (Guida turistica d'Italia)

Gidiş Tarihi: 24 Haziran 2012
    Dönüş Tarihi: 1 Temmuz 2012

Öncelikle merhaba arkadaşlar, İtalya rehberine hoş geldiniz. (Yazım hataları için şimdiden özür dilerim. )
    *Tur ile seyahatimi gerçekleştirdim. Size tavsiyem de tur ile gitmeniz. Şehirlerarası yolculuklarda kolaylık sağlar. Otel konusunda da kolaylık sağlar. Ben ettim siz etmeyin ; ekstra turların hepsine katılmayın. Tur ile seyahat ettiğimden toplu taşıma hakkında pek bilgi veremeyeceğim. Yine de bildiklerimi paylaşacağım tabii ki.
    Bu rehber metninde bulacaklarınız :
    - Giriş
    - İklim
    - Önemli tavsiyeler
    - Gün gün gezdiğim ve görmenizi tavsiye edeceğim yerler (Fotoğraflı)
    - Yeme-İçme

***FOTOĞRAFLARIN YÜKLENMESİ UZUN SÜREBİLİR***

Neyse başlayalım

GİRİŞ

*Kesinlikle görülmesi gereken bir ülke. Çünkü tarihi inanılmaz korunmuş. Bir ülke nasıl korunur, bir millet ülkesini ne derece sever, asıl milliyetçilik nedir? İşte bunların cevabını bulabilirsiniz orada. Müthiş bir milliyetçilik akımı var. Çoğu İngilizce bilmesine rağmen İtalyanca cevaplıyor. Israr ederseniz İngilizce konuşanları da var tabiî ki.
    *Türkiye’ye oranla her şey pahalı, özellikle turistik mekanlarda. 0.5 Litre şişe suyu TL’ye çevirince yaklaşık 3-4 TL’ye alacağınız zamanlar olacak.
    *Kahvaltıyı zaten oteller veriyor fakat öyle ülkemizdeki gibi kahvaltı beklemesin kimse. Önünüze sadece su, reçel ve tahıllı sert bisküvi koyarlarsa şaşırmayın. Orası öyle.
    * Araba kiralamayı düşünenler ya da kendi arabasıyla gitmeyi düşünenler yanlarında navigasyon bulundururlarsa hiçbir zorluk çekmezler. Trafik müthiş işliyor. Yaya geçitlerinde durmanız gerek vs vs.
    * Bol bol Ferrari ve Fiat göreceksiniz. İşte milliyetçilik
    *Kumarhaneler ülke genelinde pek yaygın değil. Ufak işletmeler bulabilirsiniz.

İKLİM

Benim gittiğim tarihlerde inanılmaz sıcaktı. Bildiğiniz Akdeniz iklimi. Özellikle Floransa inanılmaz boğucu çünkü çok nem var. Kesinlikle kalın giysiler, uzun pantolonlar ile gitmeyin! Sıcaktan bayılırsınız. Spor giyinin. İtalyanlar ve oradaki yabancı turistler de spor giyiniyor. Tabi bunu yaz için söylüyorum.

ÖNEMLİ TAVSİYELER

* Hırsızlık çok var, özellikle Napoli’de. Sizlere tavsiyem paranızı ve önemli materyallerinizi iç çamaşırınıza fermuarlı bir kese dikip ona koymanız. %100 güvenilir Eğer cebinize koyup taşırsanız hiç fark etmeden uçururlar her şeyinizi.
    * Roma/Vatikan ‘ a bay/bayan fark etmeksizin diz üstü şort ve/veya askılı/kolsuz giysiler ile gitmeyin çünkü kiliseye giremezsiniz. Kilise kesinlikle görülmeye değer çünkü dünyanın en büyük kilisesi ve buram buram tarih kokuyor.
    * Giderken yanınızda bozulmayacak yiyecekler götürün. Detaylar “Yeme-İçme” bölümünde…
    * Alışveriş yapacaksanız Napoli’de yapın. Çünkü onların çoğu devlete vergi vermiyor böylece daha uygun şeyler bulabilirsiniz.
    *Aman etrafta Türk yoktur diye küfürlü vb. konuşmayın. Her an karşınıza “Merhaba” diyenler çıkabilir.

GÜN GÜN GEZDİĞİM VE GÖRMENİZİ TAVSİYE EDECEĞİM YERLER

1. GÜN - VERONA (konaklama Venedik : Raffaello Hotel , kutu gibi bir otel. Çok iyide değil kötüde değil.)
    Sabah Verona'ya indikten sonra şehir merkezine ve Garda gölüne gittim. Şehir merkezi görülmesini tavsiye edeceğim bir yer fakat Garda gölü yolunuzun üzerinde değilse gitmenize gerek yok. Hiç bir özel yanı yok, klasik bir göl. Yani bir albenisi yok. Ama Verona şehir merkezini görmelisiniz. En beğendiğim şehirlerden birisi. Romeo ve Juliet'in evi de Verona'da bulunmaktadır. Bir de Sirmione var. Tarihi bir köy, kale içerisine kurulmuş. Güzel bir yer fakat onun için Garda'ya gitmeniz gerekli. Yani Garda gölünün yanına kurulmuş bir köy. Gidecekseniz o köy için gidin oraya, göl için değil.

Fotoğraflar

Sirmione Kalesi

Garda Gölü

Verona Şehir Merkezi

Romeo ve Juliet ' in evi

Verona Şehir Merkezi

Roma'da ki Colosseum'un benzeri arena

2. GÜN - VENEDIK (Raffaello Hotel)
    Venedik dendiğinde akla ne gelir? Tabii ki Gondol Venedik tarihi binaların olduğu bir şehir. Şehir her yıl yerinden oynuyor. Uzmanlar Venedik'in çok yaşayamayacağını belirtiyor. Yaşayan nüfus çok az fakat turist çok fazla. Yaşamak mümkün değil ki orada. Çünkü araç trafiği yok, durgun sular üzerinden gondollar ile taşımacılık yapılıyor ve durgun su olduğundan dolayı kokuyor bazen. Yani yaşam çok ilkel ama görülesi yerlerden birisi. Kesinlikle gitmelisiniz. Dar caddeleri, eski sokakları ve eski şirin evleri ile görülmeye değer. Venedik'ten Burano adasına gidebilirsiniz. Tabii ki denizyolu ile

Fotoğraflar

Venedik kanal - 1

Meydan

Venedik kanal - 2

Burano Adası - 1

Burano Adası - 2

3. GÜN - FLORANSA (Hotel Ambasciatori , Kahvaltı nedeniyle tavsiye etmiyorum bu oteli. *Otel Montecatini bölgesindedir.)
    Floransa çok sıcak, çok nemli, havası çok bunaltıcı fakat o bunaltıcı havaya rağmen çok güzel. Tam bir sanat şehri. Yolun ortasına boyama yapanları, kaldırıma resimler çizenleri görebilirsiniz. Fotoğrafları çizip çizip atıyorlar. Onun için çok ucuza tablolar bulabilirsiniz. Gördüğüm yerler : Michelangelo Tepesi, Ponte Vecchio, Duomo Katedrali, San Giovanni Battista Vaftizhanesi, Signoria Meydanı, Uffizi Galerisi, Palazzo Vecchio
    Michelangelo Tepesi: Floransa'yı tepeden görebileceğiniz bir yer.
    Ponte Vecchio: Floransa'nın en meşhur köprüsü. Tarihi kuyumcular yoğunlukta. Görmenizi tavsiye ederim.
    Duomo Katedrali: Kesinlikle görülmeli. Tarihi bir katedral.
    San Giovanni Vaftizhanesi : Görmenizi tavsiye ederim. Vaftizhane nedir? Vaftiz işlemlerinin gerçekleştirildiği ibadethanelerdir. Hristiyanlıkta günahkar doğulur, günahı silmek için vaftizhanede vaftiz edilir.
    Uffizi Galerisi: İçine giremediğim için bir yorum yapamayacağım.
    Palazzo Vecchio: Signoria Meydanında bulunan saray. Bu sarayında içine girmediğim için yorum yapamayacağım. Dışından pek fazla albenisi yok.

Fotoğraflar

Michelangelo Tepesi

4. GÜN - PİSA VE SİENA (Konaklama Floransa'da)
    Pisa: Pisa denilince akla ilk ne gelir? Tabii ki Pisa kulesi. Görülmesi gereken bir yer.
    Siena: Küçük bir şehir olduğu için her yerini görmeniz mümkün. Gitmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel. Meydanı eğimli çünkü meydanda at yarışı düzenleniyor. Bu at yarışı yılda bir kere yapılıyor ve 3-4 dakika sürüyor. Milimetrik farkla şampiyon belirleniyor. 3 dakikalık yarış için neredeyse 1 ay hazırlık sürüyor. Ayrıca yarış esnasında atlara ve jokeylere tekme tokat dalmak serbest. Çarşısı da güzel. Görmenizi tavsiye ediyorum.

Fotoğraflar

Pisa - 1

Pisa - 2

Siena

Siena şehir meydanı , at yarışının düzenlendiği yer

5. GÜN - ROMA (Summit Hotel , Otelden gayet memnun kaldım. Tavsiye ediyorum. )
    Floransa'dan Roma'ya giderken yol üzerinde olan Orvieto'ya gitmeyin derim. Hiç bir özelliği yok.
    Roma şehir turu yaptım. Bu şehir turunda nereleri gördüm? Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri, Vatikan'da San Pietro kilisesi, Colosseum ve çarşı turu. O saydığım 4 tarihi yer kesinlikle görülmelidir, özellikle San Pietro kilisesi. Kilise içinden çok fotoğraf çekemedim çünkü bir sonraki gün Papa'nın konuşması olduğundan dolayı hazırlıklar vardı ve fotoğraf çekimi yasaktı.

Fotoğraflar

Vatikan San Pietro

Aşk Çeşmesi

Colosseum

6. GÜN - ROMA (Summit Hotel)
    Castel Romano Outlet turu. Sakın gitmeyin hiç bir şey yok. Akşam Roma'da gece turu.

7. GÜN - NAPOLI (Americano Hotel , En beğendiğim otel. Tertemiz ve yeni.)
    Sanırım en uzun bilgiyi Napoli için yazacağım. Çünkü bambaşka bir tarih. Öncelikle biraz halkından vb. bahsedeyim. Italya'nın güneyinin can damarı olan Napoli uzun süre Ispanyolların etkisinde kalmış. Kuzey ile Güney Italya çok ama çok farklı. Kuzey tamamen iş-para-çalışkanlık güney ise tembellik-kadercilik-fakirlik Istanbul'un roman mahalleleri gibi sokaklarla sık sık karşılaşacaksınız. Sakın ha ara sokaklara çok girmeyin, soyulursunuz Napoli'de hırsızlık inanılmaz fazla çünkü işsizlik fazla. Ama hepsinin yiyecek bir dilim pizzası vardır. Devleti çok iyi kullanıyorlar. Doğru düzgün vergi vermiyorlar. Kısacası kuzeyin emekleriyle geçiniyorlar. Kuzey ben de artık yatıyorum dese ülke battı. Gezi amaçlı konulara gelirsek, kesinlikle görmelisiniz. Tam bir roman kültürü hakim şehre. Çarşı turu yaparsınız falan. Öyle özel olarak yer yazmıyorum. Ana cadde üzerinde dolaşmanızı tavsiye ediyorum. Güzel fotoğraflar uğruna ara sokaklara girip kaptırmayın hırsızlara... Pompei konusuna gelirsek, orayı görmeden Italya'dan dönülmez. Taşlaşmış insanlardan 2 tanesini yakından, 3-4 tanesini uzaktan görebiliyorsunuz. Oraya gidecekseniz ya öncesinde tüm bilgileri içeren bir metin bulun ya da yabancı diliniz var ise oradan rehber alın yanınıza. Yoksa hiç ama hiç bir şey anlamazsınız. Rehber size o resimlerin anlamlarını söylemeden hiç bir anlam çıkaramazsınız fakat anlamını söyledikten sonra içinizden "vay be" diyeceksiniz. Kısacası eski şehir yaşamı, taşlaşmış insanlar vs vs. Kısacası Napoli'yi görün.

Fotoğraflar

Napoli Posilipo tepesi

Pompei - 1

Pompei - 2

Pompei - 3

Pompei - 4

Pompei - 5

Pompei - 6

Pompei - 7

8. GÜN - NAPOLI
    Sabah erkenden uçuş ve yolculuk Istanbul'a.

YEME-İÇME

Gelelim ne yiyeceksiniz konusuna. Domuz eti/ürünü yiyorsanız eğer hiç zorluk çekmezsiniz. Onun için yiyenlere özel tavsiye de bulunmayacağım. Fakat benim gibi yemeyenlerdenseniz işte bu bölümü dikkatlice okumalısınız. Domuz ürünlerini çok tüketen bir toplum İtalyanlar. Bazı çakallar sizi kandırmaya çalışabilir, Mc Donalds, Burger King gibi yerlerden güvenle yiyebilirsiniz, domuz eti falan kullanmıyorlar. Et Türkiye'de verilen etle aynı et fakat çok yaygın değil öyle büyük firmalar. Tek tük belki rastlarsınız. Dediğim gibi aşırı milliyetçiler ve Amerikan firmalarını fazla sokmuyorlar ülkeye. Öncelikle size tavsiyem yanınızda yiyecek şeyler götürmeniz. Bunlar ne olabilir? Konserve balık, atıştırmalık bisküvi, çubuk kraker ve mini kutularda satılan kaşar peynir tarzı yiyecekler. Bir de yeşil elma var tabii ki. Çok işe yarıyor o. Italya'dan da meyve alabilirsiniz fakat biraz pahalı ama hakkını vereyim bizimkilerden çok daha güzel meyveler. Şimdi sıra orada restaurantlardan ne yiyeceksiniz konusunda. Pizza ve makarna Kuzu eti, inek eti falan yiyebileceğiniz yerler var fakat hepsi domuz da yapıyor ve aynı yerde pişiyor. Yağları karışıyor, aynı bıçaklarla kesiliyor ve et pişirme usulleri bizimki gibi değil. Tam pişirmiyorlar ve etler kanlı oluyor. Yani sevmeyebilirsiniz. Siz pizza ve makarna yiyin Makarna tabii ki spaghetti, Pizza için ise vejeteryan tarzı pizzalar yiyebilirsiniz. Menülerde yazıyor pizzalarda nelerin bulunduğu. Küçük boy, orta boy, büyük boy falan yok orada. Tüm pizzalar standart ve aynı boy. Hamuru ince olduğu için büyük görünüyor ancak tam doyuruyor. Pizza+Kutu kola+Oturma (servis) parası = 12-15 Euro arası tutar. Oturma parası nedir? Italya'da daha doğrusu çoğu Avrupa ülkesinde ayakta yerseniz ayrı fiyat, oturarak yerseniz ayrı fiyat, manzaralı masalarda yerseniz ayrı fiyat ödersiniz. Koskoca pizzayı da elinize alıp yiyemeyeceğinize göre oturma parası vermeniz lazım. Genellikle 1-2 Euro oluyor. Restaurant'ın lükslüğüne göre değişir tabi bu. Pizzaların servis süresi yaklaşık 45 dakikayı bulmaktadır çünkü hazır(dondurulmuş) pizza değildir, hamuru sizin siparişinize göre açılır. Bir de aman garson çağırmayın. Onlar sırayla siparişleri alır ve teslim ederler. Ülkemizde olduğu gibi "usta az bakar mısın" derseniz tepki görebilirsiniz. İtalyanlar turiste fazla doydukları için sinirlidirler. Sakın size verdikleri tepkilerde kızmayın, kendinizi üzmeyin. Onların yapısı öyledir. Örneğin kola istersiniz sonra vazgeçersiniz hemen size lafı yapıştırır. Özellikle çalışanlar böyledir. Çünkü İtalya'da birini çalıştırmak pahalı, işten çıkarmak çok daha pahalı. Kovacağın her çalışan için yaklaşık 25000 Euro tazminat vermeniz gerek. Bu nedenle kimse kolay kolay kovmuyor ve şımarmışlar. Her restaurant'ta maksimum 2 garson vardır çünkü sigorta çok pahalı. Spaghetti yerken çok zorlanacaksınız onu da belirteyim. Çünkü çok uzunlar Supermarket konusuna gelirsek; marketler çok yaygın değil. Öyle iki mağazadan birisi market falan değil yani. İçecek konusuna gelirsek; normal bizim içtiğimiz su ve mineralli su var. Mineralli su içiyor çoğu ve tadı bana göre berbat. Maden suyu gibi bir şey. Su alırken buna dikkat edin, "naturale" yazan sulardan alın. Marketlerden alacağınız bir kutu kola yaklaşık 2 Euro civarında. Suya çok para vereceğiniz zamanlar olacak. Bunu başta söylemiştim. Size tavsiyem supermarket bulup 6'lı 1.5 litrelik sulardan almanız. Tanesi 50 kuruşa geliyor. Yani Türkiye'den daha ucuz bir şey bulduk. Ek olarak şunu belirteyim yoğurtlu dondurma gazına gelmeyin, Tadı kötü. Ama dondurma yemeden dönmeyin Roma'dan. Yeme-içme bölümü bu kadar.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım boş yere zamanınızı çalmamışımdır.
    Son Olarak :http://www.ivona.com/en/?tk=hgZNkPxI5c

Teşekkür ederim. Bilgilendirici bir yazı olmuş. İtalyaya gitmeyi düşünüyordum Roma-Venedik-Napoli ve Pisa görmek istediğim yerler. Sanırım bu yazı ilede gitmem gereken yerlerin bunlar olduğu kesinleşti.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Detaylı bir çok bilgi için TEŞEKKÜRLER...
  • quote:

quote:

Dostum selamlar. Eminim harika bir tatil geçireceksin. Bu arada kısa kısa nerelere gidilir, ne yenir biraz karışıkta olsa bizim Adios başlığına ekledim. Ayrıntılı bir sorun olursa özelden de ulaşabilirsin. Umarım yardımı olur.

Görüşürüz.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum selamlar. Eminim harika bir tatil geçireceksin. Bu arada kısa kısa nerelere gidilir, ne yenir biraz karışıkta olsa bizim Adios başlığına ekledim. Ayrıntılı bir sorun olursa özelden de ulaşabilirsin. Umarım yardımı olur.

Görüşürüz.

Alıntıları Göster
    Amarika için eklemeler:
    New york hakkında tuana84 ün eklemesi:
    new york ta vaktin olursa century 21 e alışveriş için mutlaka ugra derim eski ikiz kulelerin orda içeride türk varmı desen enaz 40-50 kişi çıkacaktır :)) fiyatlar çok uygun
    ama en uygun yer new jersey garden mall inanılmaz ucuz bir outlet 1 gunumuzu tamamen yedi victoria secretın dünyada 2 yada 3 outleti var onlardan biri orda :) inanılmaz uygun fiyatlı herşey . empire binasındansa rockefeller e çıkmanızı tavsiye ederim daha hoş bir manzara var kesinlikle ;) new york ta 2. cadede güllüoğlu var

biz yemek konusunda biraz hassas olduğumuz için 1-2 öneride bulundum :) tavuk yemekten gına gelmişti türk restauranları hazine gibi geliyordu :)

iyi eğlenceler bol koşuşturmacalar şimdiden size :))

oksit:
    birde şöyle bir kart varmış bir çok şehirdeki bir çok atraksiyona giriş hakkı tanıyor. amerika yolcularının dikkatini çekecektir.

www.citypass.com
    http://www.smartdestinations.com/

tuana84:
    expedia.com actiVe bölmünden California CityPass paketi satın almıştık 250 dolardı sanırım 3 gunluk disney hollywood sea wold paketi içindeydi normalden 80-90 dolar daha uyguna geliyor çıktısını alıyorsunuz barkodlu zaten orda rahatlık sağlıyor. san diego zoo da 42 dolardı gunluk.
    1 depo benzin 60 dolar ortalama 4 depo gidiyor :) araç kiralamyı los angelestan yaptık 11 gün sigorta dahil 632 dolar benzini ful verip ful geri alıyorlar bilginiz olsun :)

tengin78:
    Arkadaşlar ben de kısaca LA ve SFO'da yapılabilecekleri yazayım;

LA
    Marina Del Ray, Muscle Beach, Venice Beach gibi Amerikan filmlerinde görmeye alışık olduğumuz plajlara uğramak "Şart" :)
    Walk of Fame
    Grauman's Chinese Theatre
    Madame Tussaud Müzesi
    Kodak Theatre
    Hollywood
    Beverly Hills
    Bir de güzel bir cadde vardı ancak ismi gelmiyor aklıma. Aynı bölgede olduğu için diğerleri ile bulması sorun olmaz zaten. Gayet zengin ve keyifli bir cadde.
    Bunların hepsi aynı bölgede sayılır zaten.
    Disneyland ve Universal Studios 1'er gününüzü yer. Ciddi sıralar oluyor güzel Ride larda. Bu yüzden erken gitmekte fayda var. Bazı cihazlara binmeden önce ön sıra alarak belli bir saatte geri dönmeniz üzerine fiş veriyor atm tarzı bir cihaz. Böylece en azından bir kaç makinaya binmek için sıradan kurtulmuş oluyorsunuz.
    Yemek konusunda ise kesinlikle tavsiye edeceğim iki yer var. Biri Dubai'de keşfettiğim California Gourmet Kitchen. Burasının pizzaları harika gerçekten. Epeyi bir yerde karşınıza çıkacak. Sosisli ile ilgili fantezimi de Pink's de giderdimhttp://www.pinkshollywood.com/. Abartıp üç sosisli ve bir chilli cheese french fries aldık. Epeyi bir çeşit sosisli var, mutlaka zevkinize göre çıkar. Ancak chilli cheese french fries'ı denemeyeni dövüyorlar ona göre :)

SFO
    Fisherman's Wharf olmazsa olmaz. Balıkçı limanı gibi. Burada her türlü deniz mahsülünün en güzelini bulmanız muhtemel.
    Pier 39. Buranın güzel limanlarından.
    Boudin isminde bir fırın/restauran var. Buradan croissantlar deneyebilirsiniz, bir de asıl özel olan Clam Chowder denemenizi öneririm. Bizim karadeniz ekmeği gibi bir ekmeğin içi oyularak içine çorba koyuyorlar. Yengeç veya domates çorbası deneyebilirsiniz.
    Little Italy. Güzel ve büyük
    China Town: Amerikada ki en büyük China Town
    Tommaso's Ristorante: İtalyan yemekleri konusunda mükemmele erişmiş bir yer. Sanırım akşama doğru 5 gibi açılıyordu burası. Geç kalmayın yoksa oturacak yer bulamazsınız.
    Transamerica Pyramid Building: İlginç, piramid şeklinde bir iş binası
    Belden Palace: Bizim Taksimdeki Asmalımescid gibi küçük ara sokağa atmışlar masaları. Biz de alası olduğu için bize o kadar orijinal gelmedi :)
    Vesuvio Lounge
    Coit Tower: Şehri yüksekten görmek için ideal bir kule
    Lombard Street: Kısa bir ara sokak, ama ne sokak... Dik bir yokuştan aşağı yılan gibi kıvrıla kıvrıla geliyor. Her yeri göz dolduran çiçeklerle döşenmiş
    Ghirardelli Square: Ghirardelli çikolata firmasına ait bir alan. İçerisinde küçük bir çikolata atolyesi var. Cafesinden çikolata veya farklı çikolata ürünleri alabilirsiniz. Özellikle Golden Rush isminde b,r shake var ki tam bir bomba.
    Japan Street: Çok küçük bir japon mahallesi. Orada tek bir alışveriş merkezi var, şimdi ismi aklımda değil ama buradan orijinal bir şeyler bulmanız mümkün. Her yerde "Made in China" görmekten sıkıldıysanız burada gerçek "Made in Japan" ürünler alabilirsiniz :)
    Buster's: Gerçek bir Amerikan hamburgeri yemek isterseniz bu küçük ve mutevazi yeri kesinlikle öneririm. Bu arada hamburgeri de güzeldi Steak Sandwich'i de.
    Twin Peaks: Burası şehre farklı bir açıdan bakmak isteyenlerin arabayla çıkabileceği yüksek bir tepe. Bol bol koşanları göreceksiniz. Ama bizim ki gibi kapalı havada gitmeyin, rüzgar sizi uçurmasın.
    The Castro: Şehrin gay nüfusunun yaşadığı bölge. Heryerde boy boy gökkuşağı bayraklarının sallandığını göreceksiniz. Azınlık olmayan hazırlanın ^_^ Burada Castro Theatre özellikle festival zamanı ziyaret edilebilir.
    Cafe Sport: İtalyan yemeği ve deniz mahsullerinin güzel bir karışımı sunuluyor. Pasta Calamari, Cioppinno al Antonio denemeye değer.
    Golden Gate Park
    Golden Gate Köprüsü tabiki :) Burayı günlük bisiklet kiralayıp dolaşabilirsiniz. Sabah 9da grup olarak köprüyü geçen ve daha sonra ferry ile dönen gruplara katılmanızı tavsiye ederim.
    Union Square
    Top of The Mark
    Ferry Building

cartok :

Birde araç kiralama için şurada bayağı faydalı bilgi var. Özellikle Amerikan Express le yapılan indirim kiralama fiyatını neredeyse yarı yarıya düşürüyor. Doğruysa tabi.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=abd%27de+ara%C3%A7+kiralamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 8 Ağustos 2012; 19:43:10 >

• quote:

Macera Dolu Amerikaaaaa

teoman gerçekten harika bir yazı olmuş bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 8 Ağustos 2012; 19:25:32 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.