Bildirim
GEZİ TURLARI VE FİRMALARI HAKKINDA TECRÜBE VE GÖRÜŞLERİNİZ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu alanda tabi ki en bilinen iki firma Setur ile ETS Turdur.
Fakat seyahatlere bireysel olarak plan yapıp çıktığım için bu konuda herhangi bir tecrübe sahibi değilim. -
Mümkünse kendiniz plan yapın, hem paranızı kaptırmayın hem de istediğiniz gibi gezin. -
Dostum kendi düşüncelerimi aktarayım 20 ülke gezmiş biri olarak.
Örneğin turla gitmeye karar verdin. Aaa o da ne. Fiyat sadece 300 Euro. Uff çok ucuz dedin. Ama sonra;
- Vize parası için 85 Euro olan şeyi 120 Euro'ya iteliyorlar ki ekstra yaptıkları bir şey yok. Sen de gitsen aynı belgeleri veriyorsun. Ne etti 420 Euro.
- Tek kişi gidiyorsun. Bu fiyat çift kişilik odada tek kişilik fiyattır. Tek olduğun için fiyat farkı olarak 150-200 Euro daha istiyorlar. Etti mi 620 Euro.
- Sigorta bilmem ne derken 20 Euro ona alsalar. Etti 640 Euro.
- Ekstra tur falan filan derken bazen bir bakıyorsun zorunlu katılmışsın. Ekle ona da 100 Euro. Ne etti 720 Euro. İlk fiyatla karşılaştır şimdi.
Bu araa Setur, ETS falan ün yapmış firmalardır. Hiç kullanmadım ama fena değil herhalde. Ancak en pahalı turları da bunlar satarlar.
Benim tavsiyem üst mesajdaki arkadaşın yazdığı gibi kendin gitmen yönündedir. Yıl olmuş 2016. Artık her şey detaylıca internette yazıyor. Hadi orta yaşlı insanlara lafım yok ama gençlerin tura katılmasına anlam veremiyorum. Bir sürü blog var.
Ha ben ilk yurtdışına çıktığımda turla gitmiştim bir arkadaşla. Orada anladım ne kadar üç kağıtçı olduklarını. Rehber bize yalan söyleyip çikolata dükkanına sokmuştu. Daha ucuz bulamazsınız falan. Meğer bir sokak ötede 1/3 fiyatınaymış. Gerçi benden 29 Euro gitmişti o zaman ama intikamımı alıp onu toplamda 650 Euro zarara uğratmıştık bir arkadaşla.
-
Gerçekten de çok özel durumlar ve fiyat avantajları yok ise turla bir yerlere gidilmesini asla tavsiye etmiyorum.
Tatil ne kadar sizin tatiliniz gibi gözüksede belirli bir program dahilinde birşeyler yapıyorsunuz.İşin garip tarafı bu programı siz belirmediğiniz için bir nevi bağlı kalmış oluyorsunuz.bir çok gezi vs gibi yerlere normal giriş ücretinden daha fazla bir ücret ile karşılaşıyorsunuz..X firma ile tur satışı aldınız yeterli katılım sağlanamaz ise y firması yolcularıyla aynı lekilde toplanıyorsunuz.Amaçları herhalde firmaların yardımlaşması diye geçiyor.Çok iyi tur şirketlerimiz var kesin kalkışlı yazıpda gerçektendededigi zaman hareket eden tatilcisini memnun eden mağdur etmeyen yerler var..Ama kişi gidiceği yeri iyi araştırıp iyi plan yaparsa maddi olarak tasarruf eder.Hem tatil gibi tatil yapar.Tatil kişinin özgürlüğüdür,rahatlığıdır,İstedigi an istediğini istediği ölçülerde yapabilmesidir..
-
7-8 kişiden fazla bir arkadaş grubu olmadığınız sürece turlara katılmanızı tavsiye etmem. Bu durumda da tura katılmanız için tek sebep ise 7-8 kişi beraber geziye çıkarlarsa kalabalıkta her kafadan bir ses çıkar herkes farklı bir fikir söyler biri yoruldum dinlenelim der biri oraya gitmeyelim buraya gidelim der vs. sorunlardan dolayı sıkıntı çıkar. Ama turla gidilirse herkes tura uymak zorunda kalır... Böyle ekstra bir durumunuz yoksa az kişiyseniz tur yerine kendiniz gidin derim. Hele ki tek başına tura katılmak düşünülmemeli bile. -
Hiç dil bilmeyen biri için ilk yurtdışı deneyimi Tur ile olmalı diye düşünüyorum.
Not: hiç yurt dışına çıkmadım -
Arkadaşlar hepiniz farklı kişisel deneyim ve fikirlerini paylaşmış teşekkür ederim. her kelimenizi seyahat edeceğim yerlere göre planlama içine alacağım. bu hayatta seyahatteyiz. gezimiz bitmezzz..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X