Şimdi Ara

Gezmeyi sevenler! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lucia

quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berke1235

Ortak bir il bulup buluşabiliriz. Herkesin aynı şehirden olmasına gerek yok Maddiyat konusu da hiç sorun değil gerekirse yürüyerek gideriz maksat gezmek, tozmak,beraber olmak Ki bence az parayla yola çıkalım çok para oldum mu insanın sokakta kalcam endişesi olmuyor, o olmayınca da zevki çıkmıyor

haha hocam harbiden tam benim kafadanmışsın İşte böyle olmalıyız

Hocam pkk çocuk kaçırıyor bizi de kaçırmasın?

Plansız olmaz bu işler. Kalacağımız yer cidden güvenli olmalı.

Haha yok artık hocam, kamping yerleri var çoğu tatil yerinde. Oralarda kalırız en güzeli. Benim için farketmez, ben sokakta da yatarım, camide de :D Pmlere facebook adresimi attım oradan devam edelim. Eğer birkaç kişi daha çıkarsa grubu kurarız, linkini buraya koyarım arkadaşlar.

Kesinlikle Ben şahsen otoban kenarına çadır kurmuş insanım hiçbir şey de olmadı

• hayalinizdeki olan bir çok şeyi üniversitede yaptım( genelde kız arkadaşımla birlikte ) gara gidip gelen ilk tren neyse ona binmekmi dersiniz, çadırla hiç bilmediğimiz sahil kasabasına gitmek mi dersiniz , otogara gidip ilk otobüs ismini söyleyenden bilet alamk ve daha biçok şey yaşınız ve zamanınız varken yapın umarım herşey gönlünüzce olur
    Ayrıca şöyle bi 250 cc lik motorlarla gezebilirseniz çok iyi olur tabi biraz bütçe istiyo bu durumda eger imkanınız varsa aklınızda bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunti_ -- 21 Haziran 2014; 19:16:52 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.

Durumu şöyle izah edeyim. Ben gezmeyi, keşfetmeyi çok severim. Ama bir türlü kafa dengi bir arkadaş grubu bulamadım kendime. Benim dediklerim, yapmak istediklerim çok uçuk geliyor nedense. Yapamayız, edemeyiz, para yok, izin alamam gibi cevaplarla karşılaşıyorum hep. Ben de buraya yazayım dedim, belki burada benim gibi düşünen insanlar vardır ve birlikte bir topluluk oluşturabiliriz temennisiyle. Konu dışı bölümüne yazacaktım ama, ciddi bir şekilde bunu yapmak istediğim için saçma cevaplarla, tamam diyip gelmeyenlerle uğraşamayacağım için buraya yazdım.

Yapmak istediğim, benim gibi gezmeyi seven insanları alakadar edecek şeyler. Ben sanatı, tarihi çok severim. Beraber değişik şehirlere giderek, görülmeye değer yerleri teker teker gezebiliriz. Buralarda kamp atabiliriz. Otostop çekerek de gidebiliriz yahut kalabalık bir grup olursak bir minibüs kiralayıp ya da turlara katılarak hatta bisikletlerle vs. gidebiliriz. Hep beraber olacak da değiliz örneğin 2-3 kişi bir yere gitme konusunda anlaşıp gider, diğerleri başka yere, ya da bir karara baplayıp hep beraber de gidebiliriz. İstediğim şey aramızda bir aile ortamı oluşturmak. Hem birçok asosyal insanın bulunduğu bu mecrada böyle şeyler yararlı olabilir. Benim amacım hep beraber hareket edebilmek, toplumsallaşmak, göreceğimiz yerlerle kendimizi, bilgimizi geliştirmek en önemlisi de eğlenmek.

Ben üniversite 1.sınıf öğrencisiyim. İstanbul'da yaşıyorum. Yaşım 19. Eğer katılmak isteyen arkadaşlarımız olursa bu konunun altına yorumlarını bıraksınlar. 5-10 kişi 10-15 kişi farketmez. Facebook'ta kapalı bir grup oluşturup etkinliklerimizi orada gerçekleştireceğiz.

Lütfen ciddi arkadaşlar cevap yazsın..

İzmir olmaz mı kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olur hocam hiç sorun değil
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: incir reçelşi

Benim de hayalim bisiklet ile Avrupa,Asya taraflarını gezmek tabi bunlar fazla hayal ama en azından Türkiye'yi dolaşsam da olurdu.

Dediğini yapan o kadar çok insan var ki, sırf bunları görünce bile fazla bir hayal olmadığını anlarsın. Tabi zamana ihtiyacımız var ama benim de en büyük hayalim dünyayı gezmek. Ama oraları düşünmeden önce Türkiye'yi gezmek lazım. İstiyorsan katılabilirsin bize

Bu yıl mümkün değil ne yazık ki...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende istanbuldayım hocam yaşım 18 yazdıklarınızda kendimi gördüm diyebilirim. Bende gezmeyi seviyorum ama kafa dengi insanlar yok. O yüzden hep tek başıma gezerim. Konunun çok yararlı olacağını düşünüyorum bunun için elimden geleni yapmaya hazırım.
  • Eğer çoğunluk sağlanırsa whatsapp grubuda kurabiliriz detayları konuşmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekelci Ahmet Abi

Bende istanbuldayım hocam yaşım 18 yazdıklarınızda kendimi gördüm diyebilirim. Bende gezmeyi seviyorum ama kafa dengi insanlar yok. O yüzden hep tek başıma gezerim. Konunun çok yararlı olacağını düşünüyorum bunun için elimden geleni yapmaya hazırım.

Çok teşekkürler hocam işte bizim gibi insanları bulup bir araya getirmek istedim aynen.

Ayrıca arkadaşlar, kesin olarak katılmak isteyenler pm den facebook adreslerini atarsa sevinirim, grubu kurarız..
  • Dün kendimi test etmek için çıktım dışarı evden 5km falan uzağa otoban kenarında bi araziye çadırımı kurdum uyudum özlemişim Çadır kurmakta gittikçe ustalaşıyorum Bir an önce çıkalım bence yollara doğayı tekrar hissettikten sonra evde çok sıkıldım
  • quote:

Dün kendimi test etmek için çıktım dışarı evden 5km falan uzağa otoban kenarında bi araziye çadırımı kurdum uyudum özlemişim Çadır kurmakta gittikçe ustalaşıyorum Bir an önce çıkalım bence yollara doğayı tekrar hissettikten sonra evde çok sıkıldım

Ben de yeni bir geziden döndüm geçen hafta, aynen o duyguyu yaşayınca evde çok sıkılıyor insan hocam ama şuan pek çok kişiden geri dönüş alamadım yani bilmiyorum ne olucak :D Bu arada grup linkini attım pmden

• ben senin gibi bi arayışta değildim, ama farklı bir aktivite için kolları sıvadıktan sonra senin şu anda aramakta olduğun şeye ulaşmış olarak buldum kendimi. son zamanlarda çok güzel çok eğlenceli geziler yaptım. dağ-taş gezdim, müzelere gittim tarihi yerlere gittim. geçen hafta da hayatımdaki en güzel gezi+tatili yaptım süper bir insan topluluğu ile ve bir daha bu kadar güzel bir tatil+gezi yapabilirmiyim bilmiyorum. birçok arkadaş edindim, özel arkadaşlar da edindim. hiç ummadığım şeylere sahip oldum. hiç beklmediğim şeyleri yaşadım. ayrıtıları bende kalsın.

nasıl oldu derseniz, tek yapmam gereken başımı kaldırıp etrafıma bakmamış da haberimde yokmuş. meğer ne aktiviteler ne gruplar varmış etrafımızda da, işte bakmazsan göremezsin. iş yerindeki bi arkadaşım açtı gözümü. onun sayesinde bu aktivitelere katıldım ve artık arkadaşımdan da bağımsız olarak kendim ilerliyorum. eskiden yıllık izinlerimi sabah uykum olduğu zaman iş gitmemek için tek tek günlük olarak kullnırdım çünkü bi aktivitem yoktu. şimdi dua ediyorum katılacağım aktivitelerin devamında yıllık izinlerim yetsin diye. günlük-gereksiz yıllık izin almaya son.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi yemin ederim aynı dertten muzdaribim ya

Üniversite okuyorum. Öyle pek ahım şahım bi yer de değil okuduğum şehir. Ama buralı olanlar hep der şuraya git buraya git diye. Ben de ölümüne gitmek isterim öyle yerlere. Ama gel gör ki 1 kişiye kabul ettiremiyorum. En samimi arkadaşlarım bunlar.

Arabam var. Diyorum ki benzini takma aramızda bölüşürüz zaten az yakıyor (Uzak mesafe olursa oda. Kısa mesafede kimseden benzin parası almam). Sonra bahaneler, yok çok sıcak yok ders çalışacam... Diyorum ki son yılların bidaha gelmez bu yıllar. Anlatamıyorum kimseye. 'pesatmak' daha zevkli onlara göre.

Geçen sabahın köründe kaldırdım kızlar kahvaltıya çağrıyor diye. Nasıl kalktı saçını yıkadı üstünü giyindi bi anda anlamadım

Hayatımda bisiklete sadece bakkala giderken bindim. Çadırda da kalmadım hiç(böcek falan..) Ama böyle bir şey yapılacaksa, şuraya gidelim buraya gidelim diye, ulaşım bakımından da yardımcı olurum organizasyona da yardım ederim. Bence ölmesin bu konu ama herkes çadırda kalmak istiyor o zaman bana uymaz malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

ben senin gibi bi arayışta değildim, ama farklı bir aktivite için kolları sıvadıktan sonra senin şu anda aramakta olduğun şeye ulaşmış olarak buldum kendimi. son zamanlarda çok güzel çok eğlenceli geziler yaptım. dağ-taş gezdim, müzelere gittim tarihi yerlere gittim. geçen hafta da hayatımdaki en güzel gezi+tatili yaptım süper bir insan topluluğu ile ve bir daha bu kadar güzel bir tatil+gezi yapabilirmiyim bilmiyorum. birçok arkadaş edindim, özel arkadaşlar da edindim. hiç ummadığım şeylere sahip oldum. hiç beklmediğim şeyleri yaşadım. ayrıtıları bende kalsın.

nasıl oldu derseniz, tek yapmam gereken başımı kaldırıp etrafıma bakmamış da haberimde yokmuş. meğer ne aktiviteler ne gruplar varmış etrafımızda da, işte bakmazsan göremezsin. iş yerindeki bi arkadaşım açtı gözümü. onun sayesinde bu aktivitelere katıldım ve artık arkadaşımdan da bağımsız olarak kendim ilerliyorum. eskiden yıllık izinlerimi sabah uykum olduğu zaman iş gitmemek için tek tek günlük olarak kullnırdım çünkü bi aktivitem yoktu. şimdi dua ediyorum katılacağım aktivitelerin devamında yıllık izinlerim yetsin diye. günlük-gereksiz yıllık izin almaya son.

Çok güzel hocam, evet etrafta var birçok aktivite, takip ediyorum ben de bazılarına katılıyorum hatta ama buradaki arkadaşlarla beraber yapmak istedim. Daha önce bu tarz konular açanları görmüştüm, yani benim gibi düşünenlerin olduğunu biliyordum. Sıfırdan bir topluluk olalım istedim. Aile ortamı olsun, çok güzel dostluklar kuralım gibi. Sağolsun arkadaşlar attıkları mesajlarda yanıltmadılar beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: <warlord>

Abi yemin ederim aynı dertten muzdaribim ya

Üniversite okuyorum. Öyle pek ahım şahım bi yer de değil okuduğum şehir. Ama buralı olanlar hep der şuraya git buraya git diye. Ben de ölümüne gitmek isterim öyle yerlere. Ama gel gör ki 1 kişiye kabul ettiremiyorum. En samimi arkadaşlarım bunlar.

Arabam var. Diyorum ki benzini takma aramızda bölüşürüz zaten az yakıyor (Uzak mesafe olursa oda. Kısa mesafede kimseden benzin parası almam). Sonra bahaneler, yok çok sıcak yok ders çalışacam... Diyorum ki son yılların bidaha gelmez bu yıllar. Anlatamıyorum kimseye. 'pesatmak' daha zevkli onlara göre.

Geçen sabahın köründe kaldırdım kızlar kahvaltıya çağrıyor diye. Nasıl kalktı saçını yıkadı üstünü giyindi bi anda anlamadım

Hayatımda bisiklete sadece bakkala giderken bindim. Çadırda da kalmadım hiç(böcek falan..) Ama böyle bir şey yapılacaksa, şuraya gidelim buraya gidelim diye, ulaşım bakımından da yardımcı olurum organizasyona da yardım ederim. Bence ölmesin bu konu ama herkes çadırda kalmak istiyor o zaman bana uymaz malesef.

Hocam öyle bir durum yok, sen istiyorsan hostelde kalırsın istersen arabanda uyursun ne bileyim yani veya bisiklet olacak diye bir şey de yok

Sen katıl gruba, detaylıca konuşuruz orada etkinlik zamanlarında. Hem yaşadıklarını aynen yaşıyorum ben de, çok iyi biliyorum Zaten amaç da bu dertten muzdarip olan insanları bir araya getirmek

• quote:

Dün kendimi test etmek için çıktım dışarı evden 5km falan uzağa otoban kenarında bi araziye çadırımı kurdum uyudum özlemişim Çadır kurmakta gittikçe ustalaşıyorum Bir an önce çıkalım bence yollara doğayı tekrar hissettikten sonra evde çok sıkıldım

çadırda kamp için gerekli olan çadır-tulum-mat üçlüsünden bence en önemlisi mat, en az önemli olanı ise çadır.

neden derseniz, ucuz çadır her zaman iş görür. ve pahalı çadır bile alsanız bikaç yıla pert olacağı için bu işin deneyimlileri çadıra fazla kafa yormamayı, bi çadır alıp geçmeyi tavsiye ediyolar.

mat önemlidir çünkü normal matlar hem çok yer kaplar, hem ağırdır. şişme mat ise hem çok rahattır hem az yer kaplar hem de hafiftir.

havlu olarak karbonfiber mi ne öyle havlular var hiç yer kaplamaz, çok çabuk kurur. onu alacak maddi gücünüz yoksa peştemal alın. peştemal hafiftir, az yer kaplar, çabuk kurur.

şehir dışı kamp için istanbula yakın yer arıyorsanız kırklareli/iğneada yı öneririm. tam bir kapm mekanı. çadırınızı kuruyorsunuz ve bırakıp geziyorsunuz. kimse ellemez. haka açık alanda çadır kampı var, herkes kuruyor çadırını, açık mekan ama kimse kimsenin çadırına el atmıyor. gezilecek yerleri çok fazla olmasa da az değil. halkı harika zaten tam kırsal kesim insanımız. yani güzel bir başlangıç yeri burası. özellikle de itanbula yakın olması nedeniyle. ulaşımı berk görkey turizm ile yapabilirsiniz.

Gezmeyi sevenler! Gezmeyi sevenler!

fotoları 1buçuk-2ay kadar önce çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Haziran 2014; 21:58:10 >

• Lucia kullanıcısına yanıt
    Vay benim kafadar dostum

Gezmek en sevdiğim şeydir. Fotoğrafçılık ile de çok yakından ilgilendiğim için benim için çok önemlidir, yeri her zaman ayrıdır. Ve farklı şeyler aramaktayım. Tabi imkanlar kısıtlasa da böyle bir grubun olması çok daha iyi olacaktır, toplu olarak hareket ederiz :)

Eğer planlarım düzgün giderse birkaç ay içerisinde bisiklet almayı düşünüyorum. Beraber güzel şeyler yapabiliriz... Atıyorum bisikletle bir sahil kesimine gidip çadırda kalabiliriz... Ve ya başka bir aksiyon. Yeter ki isteyelim, bence yaparız. Çoğu kişi bilmiyordur, facebookta rastgele denk gelen bir türk bisikletçi olan Gürkan Genç... Adamı biraz araştırın, özellikle bisiklet severler. Bu adam bunu yaptıysa, biz niye Türkiye turu yapamayalım?

07-07-2009 tarihinde bisikletforumda attığı mesaj:
    "yaklasık olarak 6 aydır her gun 10km kosan bırıydım son 1 aydır bısıklete bınıyorum.. agustos ayı ıcınde kendıme bır yol arkadası bulabılırsem karadenız turu planlıyorum.. oncesınde bır kendımı test etmek ıstedım ve gectıgımız pazar ankarada dan kızılcıhamam a gıdıp gerı dondum..sabah 9 da cıktım aksam 7 de ankaradaydım 200 km yol yaptım turan gunesden baslayıp.. 1 gun ıcınde fena bır performans degıl ama su bır gercek ki yol arkadası olmadan bu tarz bır mesafenın tehlıkelı olacagını anlamıs oldum ...
    guzergahı katılacak olan arkadalarla bırlıkte belırlerız dıye dusunuyorum ..."

2011'de Bisikleti ile Japonya'ya gitmiş...

2012 yazında 7 senelik bisikletle dünya turuna çıktı...

Adam çöller geçti. Çöl demiyorum bakın çöller diyorum. Adam kendini adamış gezginliğe. Ve 3 sene gibi bir sürede 7 senelik dünya turu yapmayı kafaya koymuş ve 2 senedir yollarda. Tamam bu iş paraya bakıyor, bizim bu kadar büyük bir hedefimiz olmayabilir ancak bu bize ilham olamaz mı?

2 senede 24.000 km yol yapmış adam. Bisikletle. Yanlış değil, 2400 değil, 24.000 km...

Facebook sayfasını vereyim, takip edin. Belki derinde basık kalmış duygularınız gün yüzüne çıkar, vay be dersiniz, helal olsun dersiniz...

https://www.facebook.com/GurkanGENCpedallaR?fref=ts

İşin özü, diyorum ki; bir başlayalım. Eğer istersek yaparız...

• günümüzde yapılan en ucuz çadırlara bile böcek giremez, böceklik var. ha sabah uyandığında çadırın tepesine çıkmış böceklerle karşı karşıya kalmak istemiyorsan, tiksiniyorsan onu bilemem. ama böcek sana direk olarak ulaşamaz.

çadırın tepesine çıkan böcekler de bi titretmenin ardından kaçıyorlar zaten, kaçmayanları da silkeleyip atıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Haziran 2014; 22:02:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

çadırda kamp için gerekli olan çadır-tulum-mat üçlüsünden bence en önemlisi mat, en az önemli olanı ise çadır.

neden derseniz, ucuz çadır her zaman iş görür. ve pahalı çadır bile alsanız bikaç yıla pert olacağı için bu işin deneyimlileri çadıra fazla kafa yormamayı, bi çadır alıp geçmeyi tavsiye ediyolar.

mat önemlidir çünkü normal matlar hem çok yer kaplar, hem ağırdır. şişme mat ise hem çok rahattır hem az yer kaplar hem de hafiftir.

havlu olarak karbonfiber mi ne öyle havlular var hiç yer kaplamaz, çok çabuk kurur. onu alacak maddi gücünüz yoksa peştemal alın. peştemal hafiftir, az yer kaplar, çabuk kurur.

şehir dışı kamp için istanbula yakın yer arıyorsanız kırklareli/iğneada yı öneririm. tam bir kapm mekanı. çadırınızı kuruyorsunuz ve bırakıp geziyorsunuz. kimse ellemez. haka açık alanda çadır kampı var, herkes kuruyor çadırını, açık mekan ama kimse kimsenin çadırına el atmıyor. gezilecek yerleri çok fazla olmasa da az değil. halkı harika zaten tam kırsal kesim insanımız. yani güzel bir başlangıç yeri burası. özellikle de itanbula yakın olması nedeniyle. ulaşımı berk görkey turizm ile yapabilirsiniz.

Gezmeyi sevenler! Gezmeyi sevenler!

fotoları 1buçuk-2ay kadar önce çektim.

Dostum İstanbulda değilim, Ankaradayım ve ben çadırı sırf kurmak için değil, yolculuk sırasında uyuyabilmek için tercih ediyorum

quote:

Orijinalden alıntı: <warlord>

Abi yemin ederim aynı dertten muzdaribim ya

Dostum çadırın altı üstü her yeri kapalı, böcek falan giremez Tabi istemiyorsanız kalmazsınız ancak sırf bu sebepten gelmemezlik yapmayın derim, arabada falan uyuyabilirsiniz siz veya camiinin içinde

• Hocam hangi şehirdesin? Sen beni arıyorsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Vay benim kafadar dostum

Gezmek en sevdiğim şeydir. Fotoğrafçılık ile de çok yakından ilgilendiğim için benim için çok önemlidir, yeri her zaman ayrıdır. Ve farklı şeyler aramaktayım. Tabi imkanlar kısıtlasa da böyle bir grubun olması çok daha iyi olacaktır, toplu olarak hareket ederiz :)

Eğer planlarım düzgün giderse birkaç ay içerisinde bisiklet almayı düşünüyorum. Beraber güzel şeyler yapabiliriz... Atıyorum bisikletle bir sahil kesimine gidip çadırda kalabiliriz... Ve ya başka bir aksiyon. Yeter ki isteyelim, bence yaparız. Çoğu kişi bilmiyordur, facebookta rastgele denk gelen bir türk bisikletçi olan Gürkan Genç... Adamı biraz araştırın, özellikle bisiklet severler. Bu adam bunu yaptıysa, biz niye Türkiye turu yapamayalım?

07-07-2009 tarihinde bisikletforumda attığı mesaj:
    "yaklasık olarak 6 aydır her gun 10km kosan bırıydım son 1 aydır bısıklete bınıyorum.. agustos ayı ıcınde kendıme bır yol arkadası bulabılırsem karadenız turu planlıyorum.. oncesınde bır kendımı test etmek ıstedım ve gectıgımız pazar ankarada dan kızılcıhamam a gıdıp gerı dondum..sabah 9 da cıktım aksam 7 de ankaradaydım 200 km yol yaptım turan gunesden baslayıp.. 1 gun ıcınde fena bır performans degıl ama su bır gercek ki yol arkadası olmadan bu tarz bır mesafenın tehlıkelı olacagını anlamıs oldum ...
    guzergahı katılacak olan arkadalarla bırlıkte belırlerız dıye dusunuyorum ..."

2011'de Bisikleti ile Japonya'ya gitmiş...

2012 yazında 7 senelik bisikletle dünya turuna çıktı...

Adam çöller geçti. Çöl demiyorum bakın çöller diyorum. Adam kendini adamış gezginliğe. Ve 3 sene gibi bir sürede 7 senelik dünya turu yapmayı kafaya koymuş ve 2 senedir yollarda. Tamam bu iş paraya bakıyor, bizim bu kadar büyük bir hedefimiz olmayabilir ancak bu bize ilham olamaz mı?

2 senede 24.000 km yol yapmış adam. Bisikletle. Yanlış değil, 2400 değil, 24.000 km...

Facebook sayfasını vereyim, takip edin. Belki derinde basık kalmış duygularınız gün yüzüne çıkar, vay be dersiniz, helal olsun dersiniz...

https://www.facebook.com/GurkanGENCpedallaR?fref=ts

İşin özü, diyorum ki; bir başlayalım. Eğer istersek yaparız...

Aynen dostum aynı kafadayız belli

Tabi ki yapabiliriz. Ben bunları gençliğin verdiği ateşle yazmadım, hayatımı böyle geçirmek istiyorum. İnsan gerçekten istediği sürece her şeyi yapabilir. Bak benim gibi bir sürü insan buldum. Şimdi bir arada çok güzel geziler, etkinlikler yapabiliriz.

Grubun linkini ilk mesaja ekliyorum arkadaşlar. Oradan katılmak isteyen herkes katılabilir!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.