Şimdi Ara

GForce Fx5200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bi arkadaşımdan elime Nvidia GForce 5200 geçti. Benim makinamda 16Mb onboard ekran kartı mevcut. Dedimki makinayı bununla kasacağıma Gforce Fx5200 128MB kasmadan güzel güzel çalışırım.
    Ama on board kartımın özellikleri bundan çok daha iyiydi. Mesela bunda ekranın hertzini ayarlayamadığım için titreme oluyordu. Dedimki bu olsa olsa XP nin tanıdığı driverdandır. Bi yerden nvidia driver larını buldum.
    onu kurdum ama bu sefer hiç görüntü alamadım. Güvenli kipte kaldırdım bu driver ı. şimdi görüntü alabiliyorum ama dediğim gibi titriyo.

Şimdi tecrübelerinize dayanarak soruyorum. Kartı çıkarıp bulduğum yere geri mi veriyim yoksa çalıştırmanın bi yolu var mı?

onboard olunca bios tan falan bi yerleri kapatmam gerekirmi? Açılışta 128MB yazıyo ama. Ram im de tam 512 şu anda.

Forumda biraz araştırdım berbat diyolar bu karta. Doğru mudur? İnşaat bürosunda çalışıyorum. AutoCAD çizim programı kullanıyorum. Ekran kartı onun için yani. Oyun oynanmıyo burda. Hesaplar rami çok yorduğu için bide ekran kartına gitmesin dediydim. Çok karışık yazdım ama idare edin.

32Mb Gforce2 mx var bi yerde. Onu alcam böyle giderse. Onun hakkındaki yorumlarınız nedir?
    16Mb onboarddan iyidir herhalde

Benim evdeki ondan sanırım NFS3 cayır cayır çalışıyo valla.

• ewt dostum fx 5200 o kadar iyi bir kart deil ama o 16mb l1k onboard karttan kat kat iyidir bu arada seb fx5200 varken neden gidip gf2 ol1ysun ki..
  • bı yerlerden nvidia driver i dedigin driver ne driver iydi acaba cunku model model degısıyo onlar......

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html

Bunu dene bırde ama eskı kartlarda sorun yaratabılıyor yenı drıverlar..

internetten 56.xx driver i ni aratıtır istersen onlar gayet stabil driverlardı zaaaamanında
  • Niye Gf2 çünkü evdeki bilgisayarımda taktım ve çalıştı kartım problemsiz. Ekran çözünürlüğünden tutunda hertizine kadar ayarlanıp ekran 90derece bile dönüyo ama bunda çözünürlük sayısı bile çok az. Hertz ayarı hiç yok. 90dereceyi geçtim zaten evdede kullanmıyom. :)

Şimdi diğer arkadaşın verdiği linkteki driver ı deniycem. Olur inşallah.

Mesela şu anda 128Mb lık kart var hala bu sayfayı aşağı indirirken tututk tututk iniyo.

Olmazsa çıkartcam kartı.
  • hocam o karta son driverları yüklersen sorun yaşayabilirsin.arkadaşın dedigi gibi 56.xx yada 7xx driverları kullan
  • Değerli hocalarım şimdi ağlıycam. Bugün de boyle geçti. O verdiğiniz linkte olmadı. Aradım ama bulamadım sizden son bi rica bana 56xx dediğiniz driver ın linlini bana yazar mısınız?

O linkteki driverla artık sayfa takılarak inmiyo ama ekran ayarlarım çok kötü.

Eğer link vermezseniz çıkartıyorum kartı.
  • 16Mb on board da dönüş :)
  • www.google.com a gir orda nvidia 56.72 driver yaz bakalım ne cıkacak

bak ben yazdım bunlar cıktı

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=nvida+56.72+driver&meta=

bak ordan da burayı bulabılıyorsun

http://downloads.guru3d.com/download.php?cat=10&sort=&page=2

next page falan var asagıda ona da bas aradıgını bulursun kesın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 14 Şubat 2007; 17:40:13 >

• Çok teşekkürler t3

Gerçi kartı çıkarmıştım ama bi daha deniycem şimdi.

Sonucu da paylaşıcam sizinlen.

Vakit harcayıpta yardımcı olanlara teşekkürler.
  • http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/NVIDIA/nVidia-ForceWare-5672-WHQL.shtml

problemimi tam anlamıyla çözdü.

Demekki driver problemiymiş.
  • Onboard ekran kartını biostan iptal et.
  • Tam şimdide ekran gidip geliyo sonra donuyo bilgisayar diycektim.

Nası bulcam. Dün bioasta biraz dolaştım ama bulamadım. Çok can sıkıcı bişey ya.

Bak yine dondu geldi.
  • Tam yerini bilemicem ama on board vga falan yazar. Biostaki tüm menüleri dikkatlice gez mutlaka görürsün.. Advanced, power, boot (bu menüler biostan biosa farklılık gösterebilir) gibi menülerin altında alt menülerde yer alır. Onlara da bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 15 Şubat 2007; 10:03:09 >
  • valla bios ta girmediğim yer kalmadı ama VGA ya da Video yazan bi yer göremedim. On board özelliklerin yazdığı yerde bile göremedim. Kartı çıkarttım ve geri vercem. Belki kartta vardır problem.
  • adam gıcık olmus bı kere karta içi rahat etmıcek vermeden
  • Garip. Mutlaka olması gerekiyor oysaki..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.