Arkadaşlar ghost 11 programını kullanıyorum bazı makinalarda disk I/0 error replace the disk, and press any key diye bi hata veriyo ghost imajı oluşturamıyorum bu olayı nasıl aşabilirim.
Not: sata 2 diskte meydana geldi ama hepsinde aynı sorun yok? örnek anakart "gigabyte ga-945gm-s2" "intel DQ35MP" yardımlarınız için şimdiden çook teşekkür ederim.
bu arada şimdi bikaç arkadaş acronis true image kullan diyecekler benim işimi görmüyo çok yavaş çalışıyo ve kurduğum alt yapıyı acronis e geçtiğim zaman değiştirmem gerekiyo
Aynı sorun bende de oluyor du dostum portable ghost buldum onunla sorun cıkarmıyor...
dostum biraz daha açarmısın portable ghost derken? bu nasıl boot edilebilirki? çökmüş makinada benim işime nasıl yarar ? açıklarsan sevinirim. bu arada ben kendi yaptığım xp cd nin içinden boot ediyodum bunu entegre etmem zor.
eski 98 açılış disketlerinden bul içine sadece ghost.exe yi at neroda bootlu olarak çek bilgisayarı cdrom desteğiyle başlat siyah ekran gelice ghost yaz enter a bas tamamdır. tabi internette bunun otomatik açılan türleride var cd yi takıyosun direk ghost ekran başlıyor maus desteğiyle..
braveheart_53
ghost11.5 i denedin mi??
ayrica ghost 11 in iki tipi var, 16bit (ghost.exe) ve 32bit (ghost32.exe), 16bit olani badboy un yazdigi sekilde kullanilir ve sanirim sen o sekilde kullaniyorsun. 32bit olani ise ya herhangibir windows yada herhangibir PE ile kullanilir (bartpe, livexp, sherpyaxpe, vistape .....)
genelde 16bit olani tercih edilir, cunku basit bir dos disketi ile calisir ve cd de 2.8mb yer kaplar :) PE lerde ise diskin taninmasini vs. PE üstlendigi icin geriye sadece ghost un calismasi kalir, kullanilabilir minimum bir PE ghost la birlikte ~50mb civaridir :).
Her halukarda partition yedeklemek icin acronisten iyidir :).
Arkadaşlar öncelikle söylediğiniz mantıklı fikirler için çook ama çokk teşekkür ederim. hepside benim işime kesinlikle yarardı heralde ama gerek kalmadı. ben de benimkini sizinle paylaşmak isterim. perfect xp v2 kullanıyorum ve ufak tefek şeyler ekledim. cd nin ilk açılış ekranında zaten ghost ve acronis var istediğinizden başlatabiliyosunuz ama dediğim anakartlarda sorun çıkardı. içinde mini xp de var cd yi ilk oluşturan kişi onu da içine atmış. geçenlerde data recovery yaparken mini xp nin içinde de ghost olduğunu farkettim ordan denediğimde aynı sorunla karşılaşmadım ve diğer sorun yaşadığım makinada da denediğimde sorun ortadan kalkmıştı. bu yöntem işin en hızlı ve en pratik yöntemi arkadaşlar.
zaman harcayım cevap yazan bütün arkadaşlara çook ama çook teşekkür ederim.
kardes bazen bende almaya calısıyorum aynı hatayı bende de verıyor ghost cd sını degıstır o da olmazsa wındows ortamında ghost almaya calıs o zaman olur kolay gelsın