Şimdi Ara

!!! Ghost in the Shell İzlemiş Olanlar Bakabilir Mi ? !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
5
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  !!! Ghost in the Shell İzlemiş Olanlar Bakabilir Mi ? !!!

Arkadaşlar bu animeye başlamak istiyorum çok güzel olduğunu duydum.Biraz araştırdım baya bir bölüm var.Kafam karıştı biraz.Anladığım kadarıyla 26 bölümlük bir dizi var.Ondan sonra film şeklinde olanlar geliyor.

Hangi sırayla izlemek gerekiyor acaba ?

Bölümler şu şekilde sanırım :

1. Ghost in the Shell
    2. Ghost in the Shell 2: Innocence
    3. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society
    4. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
    5. Ghost in the Shell: S.A.C 2nd GIG
    6. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - The Laughing Man
    7. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Tachikoma Special's

• Oshii Momoru'nun Ghost in the Shell ve Ghost in the Shell: Innocence'i birbirinin devamı olan filmler. Stand Alone Complex külliyatı ise aynı kurgunun farklı bir adaptasyonu. Herhangi birinin diğerine öncelik sonralık bağı yok ama ben önce Oshii Momoru'nun yorumunu izleyerek başlamanızı önereceğim.

Stand Alone Complex için şu izleme sırasını izleyin :

=>
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (İlk sezon)
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Laughing Man (İlk sezon rewrite'ı)

=>
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - 2nd GIG (İkinci sezon)
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Individual Eleven (İkinci sezon rewrite'ı)

=>
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society (İkinci sezon için TV filmi)

not: Tachikoma Days special'ları 2nd GIG ile verilen extralar içinde yeralıyor. Herhangi bir izleme sırasına gerek yok. TV serisinden sonra biraz rahatlamak ve gülmek için izleyebileceğiniz birkaç dakikalık çıtır çerezler olarak düşünün.

• Bunu ben de merak ediyordum ya guzel konu olmus
  • bende şimdi indirdim filmleri
    serileri izlemem ama filmlere bu akşam başlıyacağım.
    büyük efsanelerden biriymiş inşallah beklediğim gibidir.
  • @Uchiha Itachi
    İlk Ghost in the Shell filmi kanımca Akira ile birlikte şu ana dek yapılmış en iyi Anime filmdir. Innocence'in -kişisel kanımca- farklı sulara doğru yelken açan, amacından çok daha fazla aforizma yüklü diyalogları yüzünden aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama 1. filmin bir seyirden ziyade bir tecrübe olduğunu bilmeni isterim. Orjinal DVD'si ülkemizde de piyasaya sürülmüş bu yapımın kamera arkası belgeselini de izlemeden geçme.

TV serisi ve Movie tam olarak aynı kulvarda değiller ama misyonları aynı. TV serisinin kalitesinin şu an yayınlanan tüm serilerden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Daha 2. bölümdeki Goddard göndermesi yada 2. sezondaki Atatürk göndermesi bile bu anlatmaya çalıştığım şeyler konusunda az biraz fikir verebilir. Tabii ki izleyip izlememe kararı yine de sana kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 29 Nisan 2011; 23:23:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

@Uchiha Itachi
    İlk Ghost in the Shell filmi kanımca Akira ile birlikte şu ana dek yapılmış en iyi Anime filmdir. Innocence'in -kişisel kanımca- farklı sulara doğru yelken açan, amacından çok daha fazla aforizma yüklü diyalogları yüzünden aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama 1. filmin bir seyirden ziyade bir tecrübe olduğunu bilmeni isterim. Orjinal DVD'si ülkemizde de piyasaya sürülmüş bu yapımın kamera arkası belgeselini de izlemeden geçme.

TV serisi ve Movie tam olarak aynı kulvarda değiller ama misyonları aynı. TV serisinin kalitesinin şu an yayınlanan tüm serilerden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Daha 2. bölümdeki Goddard göndermesi yada 2. sezondaki Atatürk göndermesi bile bu anlatmaya çalıştığım şeyler konusunda az biraz fikir verebilir. Tabii ki izleyip izlememe kararı yine de sana kalmış.

izlenecek çok seri var.
    ben daha çok vurdu kırdı kafa yormayan serileri tercih ediyorum
    işten eve gelip kafa yoran işlere konsantre olamıyorum bu aralar.bi PES çakarım 2-3 bölüm anime sonra yatış sabah iş
    pazar günleri arkadaşlarla takılıyorum
    ama o kadar iyi diyorsan ilk seriyi indireyim bulunsun.kısa zaten

ikinci seri de bu heralde
    linki duruyordu bende belki izlerim diye

bu nasıldır?

• 1. sezonu bitirdiğinde zaten 2.cisini de izlemek isteyeceksin o açıdan merakın olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1. sezonu bitirdiğinde zaten 2.cisini de izlemek isteyeceksin o açıdan merakın olmasın

eywallah
    başladım ilk sezonu indirmeye kenshin bitsin ona başlayacağım
  • Ya şimdi Matrix serisi için bundan araklanmış deniliyor. Bu araklama tabiri ne kadar sert ne kadar yumuşak bilemem ama Matrix'i izlemiş ve beğenmiş biri olarak bu animeyi izleyeceksem farklılık beklerim. Farklı bir şey göremezsem beğenemem. Ne diyorsunuz bu konuda? Bunu göz önüne aldığımızda bu animeyi sever miyim, farklılık bulabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Ya şimdi Matrix serisi için bundan araklanmış deniliyor. Bu araklama tabiri ne kadar sert ne kadar yumuşak bilemem ama Matrix'i izlemiş ve beğenmiş biri olarak bu animeyi izleyeceksem farklılık beklerim. Farklı bir şey göremezsem beğenemem. Ne diyorsunuz bu konuda? Bunu göz önüne aldığımızda bu animeyi sever miyim, farklılık bulabilir miyim?

Bende bu animeyi izlemeyi düşünüyorum Matrix i daha küçükken izlediğimden çok detay aklımda kalmadı ama geçenlerde Neuromancer adlı kitabı okudum.Matrix serisinin ve Ghost in the Shell in esin kaynağı olan kitap.Şimdi ben ne yapacağım
  • quote:

Oshii Momoru'nun Ghost in the Shell ve Ghost in the Shell: Innocence'i birbirinin devamı olan filmler. Stand Alone Complex külliyatı ise aynı kurgunun farklı bir adaptasyonu. Herhangi birinin diğerine öncelik sonralık bağı yok ama ben önce Oshii Momoru'nun yorumunu izleyerek başlamanızı önereceğim.

Stand Alone Complex için şu izleme sırasını izleyin :

=>
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (İlk sezon)
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Laughing Man (İlk sezon rewrite'ı)

=>
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - 2nd GIG (İkinci sezon)
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Individual Eleven (İkinci sezon rewrite'ı)

=>
    Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society (İkinci sezon için TV filmi)

not: Tachikoma Days special'ları 2nd GIG ile verilen extralar içinde yeralıyor. Herhangi bir izleme sırasına gerek yok. TV serisinden sonra biraz rahatlamak ve gülmek için izleyebileceğiniz birkaç dakikalık çıtır çerezler olarak düşünün.

Alıntı çekelim ki daha çabuk cevap gelsin

quote:

Ya şimdi Matrix serisi için bundan araklanmış deniliyor. Bu araklama tabiri ne kadar sert ne kadar yumuşak bilemem ama Matrix'i izlemiş ve beğenmiş biri olarak bu animeyi izleyeceksem farklılık beklerim. Farklı bir şey göremezsem beğenemem. Ne diyorsunuz bu konuda? Bunu göz önüne aldığımızda bu animeyi sever miyim, farklılık bulabilir miyim?

@Black Sabbath Senin durumun vahim Kitap hakkında fikrim yok. Matrix üçlemesini tekrardan indir izle derim. Çünkü hem küçükken izlemişsin -birçok şeyi idrak edemeyeceğin bir dönem olduğunu varsayıyorum- hem de filmdeki detayları şimdiki bilgi-kültür birikiminle ve çok iyi bir odaklanmayla izlersen daha çok seversin. Kaldı ki bu seri kendini tekrar tekrar izletecek kadar kaliteli ve sürükleyicidir. Aksiyon, bilim-kurgu, karizmatik karakterler, senaryo, dövüş, felsefe, arada coşturucu sahneler. Ne ararsan var yani.

• hemen gidip william gibson ın Sprawl üçlemesinin son iki kitabınıda oku derim....ya da indir...
    william gibsona CYBERPUNK denen türü doğuran adam olarak şapka çıkartıp,önünde diz çökerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozman80

hemen gidip william gibson ın Sprawl üçlemesinin son iki kitabınıda oku derim....ya da indir...
    william gibsona CYBERPUNK denen türü doğuran adam olarak şapka çıkartıp,önünde diz çökerim.

Count Zero ve Mona Lisa Overdrive ikisinide geçenlerde aldım.Şu an Count Zero yu okuyorum.Neuromancer beni baya etkiledi.Meslek seçimimi bilgisayarla ilgili bölümlerden yapmayı planlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihaitachi

quote:

1. sezonu bitirdiğinde zaten 2.cisini de izlemek isteyeceksin o açıdan merakın olmasın

eywallah
    başladım ilk sezonu indirmeye kenshin bitsin ona başlayacağım

Kimse de bakmıyor mu şu konuya! Bir alıntı da size çekelim. Biri aydınlatsın.

quote:

• GITS ile Matrix arasonda dağlar kadar fark var. Matrix aşırı basit kaçıyor animenin yanında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

GITS ile Matrix arasonda dağlar kadar fark var. Matrix aşırı basit kaçıyor animenin yanında.

O zaman yarından tezi yok indiriyorum. Basit kalıyor dediğinize göre, bu animeyi izlerken çok farklı şeyler görebileceğim anlamına mı geliyor? Böyle kabul ediyorum dedğinizi.
  • quote:

Geçen gün GITS ve GITS 2 Innocence indirip peşpeşe izlemeye kalktım, fakat felaket derecede sıkıldım, beklediğimi bulamadım. Hatta 2.sini yarıda kapattım sıkıla sıkıla izledim sonra direkt sildim. Her ne kadar sıkılsam da çizimlerindeki kalite dikkatimi çekti. Oldukça iyi çizimler fakat şunu da anladım ki aşırı derecede kaliteli yani çizilen bir insansa ve bir insana çok çok fazla benziyorsa çizgifilmlikten o kadar çok uzaklaşıyor. Öte yandan tersi durumunda da çizgifilmler çok absürd duruyor. Yani bu çizgifilmlerde karakterlerin çizimi söz konusuysa gerçekçiliğe bir sınır koyulursa daha iyi oluyor, bir orta yol şart. Ayrıca Matrix'le zerre alaka göremedim bir de utanmadan araklama falan demişler, ben de aynı şeyleri göreceğiz sanmıştım o yüzden konuya yazmıştım. Matrix'ten araklamaysa(!), Terminator'dan da araklamadır(!) o zaman.

• Alıntı sahneleri anlayamayan arkadaşlar için. Alttaki yeşil linkten sonraki sayfaya geçebilirsiniz.
  • Evet bir esinlenme var ama araklama boyutunda değil. Ben baştan bir simülasyon bekliyordum şahsen ama android çıktılar mesela. Ayrıca cevap konusunda çok geciktiniz indirip izlemem ilk cevabın gelmesinden çok daha kısa sürdü. Ağır sitemliyim animeci kardeşlere şu an.
  • Matrix'in Ghost in the Shell alıntıları ile oluşturulduğu çok açık ama yaşanan bir gerçeklik olarak simülasyon konulu Anime'ler Matrix'den çok önce de vardı. Yani Matrix'in sadece GITS'in değil 80ler ve 90'ların ikinci yarısı bilimkurgularının bir karması olarak düşünülmesi daha doğru olur. Örneğin Megazone 23 ve Toward of Terra (80'ler) ile Serial Experiments Lain (1998) bahsetmek istediğim şeyi sana daha iyi açıklayabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.