Şimdi Ara

GİB İNTERNETTEN VERGİ ÖDEME 'TANIMSIZ KART' HATASI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
10.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ödeme yapıcam ancak resimde görüldüğü gibi "TANIMSIZ KART" hatası alıyorum. Farklı tarayıcı ve kart denedim. Sonuç değişmedi. İnternetten araştırdım bu sorunla karşılaşanlar olmuş ama çözüm sunan kimse göremedim. Ayrıca ödeyebilenler de var. Sorun nedir tam olarak yardımcı olur musunuz?

GİB İNTERNETTEN VERGİ ÖDEME 'TANIMSIZ KART' HATASI!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre.Kagan -- 27 Ağustos 2016; 19:46:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GİB İnternetten Vergi Ödeme "Tanımsız Kart" Hatası

İnteraktif Vergi Dairesi (GİB) üzerinden vergi ödeme işlemi yapmaya çalışırken "Tanımsız Kart" hatası ile karşılaştıysan, bu aşağıdaki nedenlerden kaynaklanıyor olabilir:

• Hesabına Tanımlı Kart Olmaması: GİB sisteminde kayıtlı bir banka kartın bulunmuyor.
    • Kartının GİB Ödemelerine Kapalı Olması: Bankan tarafından GİB ödemelerine kapatılmış bir kart kullanıyorsun.
    • 01.01.2020 Sonrası Özel Banka Kartı Kullanılması: GİB, 01.01.2020 tarihinden itibaren özel bankaların banka kartları ile vergi ödeme seçeneğini kaldırmıştır.

Çözüm:

"Tanımsız Kart" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• GİB sistemine giriş yap ve "Hesabım" bölümünden kayıtlı kartlarını kontrol et.
    • Kartın GİB ödemelerine kapalıysa, bankanla iletişime geçerek ödemelerin açılmasını talep et.
    • Kartın kayıtlı değilse veya özel banka kartı kullanıyorsan, vergi ödeme işlemi için alternatif bir yöntem seçmelisin.

Alternatif Ödeme Yöntemleri:

GİB üzerinden vergi ödemek için "Tanımsız Kart" hatası dışında aşağıdaki alternatif yöntemleri de kullanabilirsin:

• Havale/EFT
    • Otomatik Ödeme Talimatı (OAT)
    • Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vezneleri

Vergi ödeme işlemlerinde herhangi bir sorun yaşarsan, GİB İletişim Merkezi'ne 0850 440 28 48 numaralı telefondan ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynısı şimdi bana oldu çözüm nedir
  • dün akşam yatırdım sorun yaratmadı
  • mesai saaati diye bir olay mı var acaba? sureklı tanımsız kart uyarısı verıyor telefondan da pc den de denedım ama ?
  • akşam belli saatlerde banka-kurum mutabakatı old.
    işlem yapılamayabilir.00.00 03.00 gibi.
  • Kartınız internet alışverişine kapalı olabilir.
  • Sanal kart oluştur. Onla dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternet Bankacılığından yatırılmıyor mu bu tür vergi ödemeleriniz
  • Biri sanal kart olmak üzere üç farklı kredi kartı ile denedim. Hepsinde de tanımsız kart hatası verdi. Aynı kart ile bankanın kendi sitesi üzerinden yatırdım. Bence sistemsel bir hata var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.