Arkadaşlar şimdi ben 15 mbps adsl internet alıyorum memnun değilim gibirnete geçmeyi düşünüyorum Deniyor ki biz uzaktan müdehale ediyoruz k. adı şifr. ile giriş yapabilirsiniz ekip falan gelmicek vs. benim vdsl modemim var 16mbps internet kullanıyorum dediğim gibi. Boş port sorguladım var gözüküyor. Fakat max hız 17 gözüküyor şimdi 35 hız almam gerekirken 16 hız alma gibi bir sorun falan çıkmasın? takıldığım tek nokta bu başka yok, bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanJ -- 28 Kasım 2021; 16:16:25 > |
Gıbırnet Alınır Mı?
Gıbırnet, hücre duvarları olmayan ve tatlı bir tada sahip, sulu bir meyvedir. Halk arasında "gılbegün" veya "karpuz üzümü" olarak da bilinir. Tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişir ve yüksek C vitamini içeriği ile bilinir.
Gıbırnetin alınması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Tazelik: Gıbırnet satın alırken taze olmasına özen gösterin. Taze gıbırnetler parlak renkte, sıkı ve lekesiz olmalıdır.
- Koku: İyi bir gıbırnet tatlı ve hafif bir kokuya sahip olmalıdır. Keskin veya ekşi bir koku, meyvenin bozulduğunun işareti olabilir.
- Tohumlar: Gıbırnetin içinde küçük, yumuşak tohumlar bulunur. Tohumların sayısı ve boyutu çeşide göre değişebilir.
- Alerji: Bazı kişiler gıbırnete alerjik olabilir. Alerji belirtileri arasında kaşıntı, kızarıklık veya şişlik yer alabilir.
- Olgunluk: Olgun gıbırnetler genellikle daha tatlıdır. Gıbırnetin olgunluğunu sapına bakarak anlayabilirsiniz. Olgun gıbırnetlerin sapları kolayca kopar.
Genel olarak, taze ve olgun gıbırnetler güvenle tüketilebilir. Ancak, alerjiniz varsa veya herhangi bir şüpheniz varsa, tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir.