Türknetten geçiş yaptım 1 hafta oldu. Türkneten geçme sebebim fiyatlandırmasıydı. Fakat ucuz etin yahnisi olayına döndü. Her gün akşam 19:00 civarı başlayan 02:00 civarı biten aşırı ping sorunu yaşamaktayım. Daha önceki geçiş yaptığımComnet ve Türknet firmalarında bu sorunu yaşamıyordum. Gıbırnet'e geçtiğim günün akşamı başladı kanser saatler. BTK'nın 90 gün geçiş kısıtlaması olmasa 1 dakika bile durmayacağım. Şimdi aynı adrese 2. internet hattı alma durumunu araştırmaktayım. Eğer alabiliyorsak başvuru yapıp aktivasyon ve kurulum ücretini göre alarak Gıbırnet hizmetimi kapattıracağım. 1 haftada yaşadığımız rezilliği 3 ay çekersem kanser olurum iyice. |
Gıbırnet (Ana Konu) (499. sayfa)

-
-
3 yıl önce bende gibirnet kullandım fiyat iyi ama belli saatler ve haftasonu ping ve yavaşlama oluyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: GoGoBaBaPRIME TIME / AKŞAM YOĞUN SAATLERDE HIZ NORMAL
Yani sokakta TürkTelekom omugası kısıtı 74-79 arası genelde orttalama olarak .
buna rağmen buyrun deneme yaptım . bilindik popüler film dizi sitesinden denemelik indirim.
3 yıl TurkNet den sonra 2 yıl ComNet 'deydim aynı bölge aynı hat, aynı modem, aynı kablo tesisatı vs.
hatta TurkNet 35 lik iyi iken 1000mphs alınca cozutmuştu. Comnet hem 35 lik sonra 100 lükte kullandım gene iyiydi.
GıbırNet de burada iyi, memnunum, nazar değmesin. Modem düşünün yani kaç yıllık 3 ISS de aynı modem , aynı hat, aynı tesisat idi.
Hatırlatmak da faide var.
Nasıl bazen cep telefonlarımız şişer , sıkışır, garipleşir, sıkıntılar artar. Ya kapatır açöarız, ya hardreset / fabrika ayarları sil baştan kur vs.
PC ler içinde bazen işe yarayan "şey" ler olabliyor.
Tecrübeyle sabittir tabi. Benim bilgim kısıtlı sınırlı kendim uğraşıp yapmaya çalışırım. Bilmeyen bir bilen bulup yaptırtsın.
ISS değiştirince ben genelde.
- Önceki ISS deki modem ayarlarını ISS oprtaörü sizin ruhunuz bile duymadan bazen uzaktan değişririyor, kendi ayarlarını , firmware yükleyebiliyor. İnce ayar yapıyor bir nevi. BEN ISS değiştirince önce yeni giriş şifre vs hallediyorum. Girip bir müddet deniyorum, eğer içime sinmeyen bir bug/gariplik, vs var ise mutlaka modemi sadece kapat aç yapmak değil , HARDRESET yapıp MODEMİ FABRİKA AYARLARINA GETİRİYORUM. Ana giriş şifresi birçok modem için default ama siz genede bu işlemi yapmadan öğrenin bir yere not alın. Sonra modeme ulaşamadım vayy dememek için.
- Bazı arkadaşlar PC ve veya Modem hiç kapatıp açmıyorlar dahi. Kopmadık vs deselerde bu işlem tavsiye edilir. Artık bellek mi temizler , cache mi rahatlar, pisikolojik midir bilmem ama arada yapın işte.
- Bazı arkadaşlar DNS vs temizlemiş mi ? DNS FLUSH komut vs uğraşamam ben anlamam kocam bilir, benim hanım anlar diyen iseniz gene bir yardım alın. Ben birkaç görsel atayım meraklısı arar bulur. kullanır kolaylık sağlayan şeyler aranırsa bulunur.
- PC nize bakım yapıyormusunuz ? Güncel mi ? Artık cache ağırlık fazlalık temizlediniz mi ? Kolaylık için 3.parti yazılımlar kullanılır ama dikkat cocies/cerez, kayıtlı şifre/passwrd vs silmemek için dikkatli seçenekleri tıklayın. Sonra aaa şu şifrem kayıtlıydı, şu siteye cerezi silmişim dememek için. Bilmiyorsanız gene yardım alın. Biliyorum zannedip yukardaki her işi yaparken gene ayarlara inceliklere kendi kullanımınıza uygun davranın, yoksa bazı şeylere buylaşama elleşmek size kötütecrübe edindirebilir. Kaş yapayım derken göz çıkartırsınız. Ama çoğu kullanıcı ya bilmez, yada bildiğini sanır ukalaca davranır, en basit şeyleri dahi GÖZDEN KAÇIRIR. Bazen hemen tukaka demeden kendi söküğünüz ile uğraşın yada yardım edinin. Daha stabil daha sorunsuz sıkıntısız kullanımlar dilerim.
Ayrıca
AdwCleaner ücretesz sürüm ( deneme olan değil ) freeware yani beleş 8.4.20 verdiyon indirip tarayın casus yazılım vs silin. Alternatifleri vardır tarayın ESET online scan tarama ile peryodik tarayın. Muadilleri tercihi size kalmış.
kaliteli bir virüs programı edinin kullanın. İlla satın almanıza gerek yok promosyonlar, freeware ler, GİWEAWAY ler takip edilip onlarca liralık programların yasal ücretsiz lisanslı olarak süreli de olsa kullanırsınız.
Pc temizleme programlarına dikatlice kullanmak ta işe yarar cccleaner, wisecare365 gibi.
Sonra bazı arkadaşlar cracklı vs windows kullanıyor , cracklı program kullanıyor. arka planda stabil çalışmıyor , lisans alacak durumunuz yoksa en azından widows yerine yasal ücretsiz WİN uyumlu görünümlü daha stabil verimli LINUX vs kullanabilirsiniz. DUAL BOOT kullanabilirsiniz. Hantallıktan kurtulma zamanı gelmiştir, radikal kararlar almak bazen iyidir.
Ben periyodik günlük güncellemelerimi manuel yaparım , haftalık temizliği , taramamı, bakımımı yaparım. Mutlaka bir gariplik hissettiğimde irdelerim. Son carede olsa komple yeniden sil baştan elden geçirir kurarım cillop gibi ayarlara ulaşırım. Eskiden sistem yedeği alıp son atertemiz ince ayarlı haline dakkalar içinde dönerdim şimdi zaman yaratıp kuruyorum yeniliyorum.
bazılarına ukelalık gelecek ama " göz kendini görmezmiş" bazen dışardan bakış şart. ben bilirim diyen olunca ben çok yanıldım bana pahalıya maloldu. Rutinleşince yapılanlar basitleşiyor külfet gelmiyor. stabil, verimli, sorun az ,sıkıntı az...
Kolay gelsin tavsiye öneri değildir , sadece deneyim tecrübe paylaşımıdır. tecrübesizim diyip başkalarına yaptıracağıma deneye deneye kendim öğrenirim. Balık tutmayı öğrenirsek aç kalmayız
, bazen ustayım diyenlern karşısına acemi bir balıçı çıkar , ben hiç bir işime profosyonel yaklaşmam, amatör ruhla yaklaşırım , daha heyecanlı. Neyse siz yukardaki önerileri bir daha okuyun belki atladığınız , yanlış bildiğiiz yaptığınız şeyler olabilir. Hatırlatmaktan zarar gelmez. " GÜVEN KONTROLE MANİ DEĞİLDİR " derim modemime , pc me , telefonuma güvenmem kontrol eder bakımımı yaparım.
ama prime time da darboğaz oluşur elbette ki dış etkenler siz ne yapsanızda sizin bölgede sıkıntılıysa düzelmez.
Benim modem bayağı eski satışı yapan resi yerinde bile ooo eskidi ya bunlar artık yok diyorlar. cillop gibi çalışıyor değiştirmek için adls den fiber gelince sokağımıza artık bakarız.
hattımı enaz 5-6 sene çnce komple yenilettim. oda sokakta tamir yapan türktelekom saha görevlisiyle konuşurken elektrirkçi şu fiyat verdi dedim. adam akşam iş çıkışı yada haftasonu gelip ben yarı fiyatına halledirim dedi. Hiç sıkıntı çıkmadı belki görsel olarak estetik kablolama olmadı ama cillop gibi. Sokaktaki kofradan binadaki kofraya kadar kontrol ettirin. ISS ler sizin soakta, alt sokakta, yan sokakata , mahalledeki dağıtım ana kutu kofra işte onun değperlerine bakar sorun yok der. Türktelekom omurgasıyla ben neler çektim, bir su baskını sonrası komple yenilediler ama fiber gelmedi bizim apartmana. yıllardır uğraştım dilekçe vs neyse artık adls/vdls ile yola devam. Bu kadar kısıtlı net oılunca illaki cebelleşip maksımum verim almaya çabalayınca deneyim tecrübe ediniyorsunuz. Sokaktaki kutudan apartmana kadar da kontrol ettirdim saha ekiplerine , apartmanın bodrumundan temiz hat çektirdim. pc me, androidbox uma, telefonuma, notebook , tablet ime bakım yaptım. Artık gerisi şans bazen bölgede bir terslik oluyor 1-2 hafta prime time da sorun oluyor. Yapacak tek şey ISS değiştirmek elbette.
-
hız sorunu var bunların da. şu anda hız yarı yarıya düştü. Kimseye de ulaşamıyoruz. Şu anda sinir harbi yaşıyorum pek bulaşılcak firma değil
Telekoma kayıt bırakacaklarını arıza evin tesisatından kaynaklanırsa 300 tl fatura edileceğini ifade ettiler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayı750 -- 27 Şubat 2025; 21:32:47 > -
Zam falan gelmesin de :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 1 Mart 2025; 21:18:13 > -
Hocam Balıkesir Emlak Konutları mp4 dosyasını görünce bir Balıkesirli olarak sizin referans ile abone oldum. Turknetten geçtim umarım pişman olmam ping değerlerimi vs geçince karşılaştırma yapacağım.
-
Hızım şu an çok kötü. Var mı hız sorunu yaşayan ? FTTH alt yapı üstelik…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BiolystickHocam Balıkesir Emlak Konutları mp4 dosyasını görünce bir Balıkesirli olarak sizin referans ile abone oldum. Turknetten geçtim umarım pişman olmam ping değerlerimi vs geçince karşılaştırma yapacağım.
Geçişim tamamlandı 100/20 vdsl paketindeyim Turknet'te 82 civarı alıyordum 93 verdi. Fifa lol ve cs de ping değerlerime baktım Turknet ile birebir aynı şuanlık çok iyi tabi ki uzun kullanımda yoğun saatlerde nasıl olacak ona bakmak gerek biraz kullandıktan sonra güncelleme yapacağım. Başka test isteyen tracert vs olursa yazabilir yardımcı olurum.
-
Arkadaşlar bein connect kullanan var mı? Sıkıntı çıkıyor mu ona göre geçicem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X