Şimdi Ara

Gigabayt GA-EP45-DS3L Anakartta açılma sorunu yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

yeni bir pc topladım parçalarını aldım ve montajını kendim yaptım bu benim ilk pc toplayışım. ancak şöle bir durum var öncelikle pc sorunsuz çalışııyor ama pcyi kapat aç yaptığımda windows kapanıyor pc açılırken anakartın ekranı geliyor monitöre bi süre bekledikten sonra kendini resetliyor ve hep resetlemeye devam ediyor. güç kablosunu çıkarıp 5 sn. sonra taktığımda pc açılıyor herhangibibir sorun yok. tekrar kapat aç yaptığımda yine aynı durum. acaba bi parçamı uyumsuz yada bios'a bi ayar yapmakmı gerekyor. sistemin özellikleri aşağıda.

core duo2 3,16 ghz işlemci
    gigabayt ga-ep45-ds3l ana kart
    corsair ddr3 2*2 gb. ram
    his hd4830 512mb. ekran kartı

• PSU'un yetersiz geliyor olabilir mi?
  • benimde aklıma gelen psu oldu fakat sonradan normal açılması nedir onu anlamadım...Peki sen gerçekten resetlediğine inanıyormusun bazı anakartlarda reset atar gibi yeniden anakart logosu geliyor sen biostan anakart logosunu pasif hale getir birde öyle bak...
  • valla kasayı pcyi aldığım mağaza belirledi markası ELITE RC-334 460W'lık bi kasahatta bana biraz pahalı geldi ama adam anca besler dedi bu kasa bundan oluyor olabilirmi. peki bu pcyi 24 saat açık tutuyorum ama kendini kapatma gibi bişey yapmıyor sadece açılışlarda yapıyor dediğim olayı.
  • Ram zamanlamalarını da kontrol etmeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bora DURSUN

Ram zamanlamalarını da kontrol etmeni tavsiye ederim.

peki bunu nasıl yapcaz bios hakkında çok bi bilgim yok
  • Ram'lerin yeni olduğu için mutlaka üzerlerinde etiketleri vardır :)

Bu etiketlerde o ram'lerin kullanılması tavsiye edilen optimal değerler (zamanlamalar) yazar. Bu zamanlamaları dikkate alarak, BIOS'un içindeki ram ayarlarını / zamanlamalarını değiştirmen gerek. Birçok anakart, SPD'den bu değerleri kendisi okur. Ancak eğer BIOS'unde bu ayar Manual olarak bırakılmışsa, ya Auto'ya alman ya da kendin elle girmen gerekir.

Auto, çoğu zaman optimal dengeyi kuramıyor ve sistem, olabileceğinden biraz daha yavaş kalıyor. Ancak bu sayede de sendeki gibi durumlar engellenmiş oluyor.

BIOS'tan ram'le ilgili tüm ayarları auto'da bırakmanı tavsiye ediyorum. Bir dene bakalım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosa girdikten sonra oc menusunden ram timing seçeneğine girebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bora DURSUN

Ram'lerin yeni olduğu için mutlaka üzerlerinde etiketleri vardır :)

Bu etiketlerde o ram'lerin kullanılması tavsiye edilen optimal değerler (zamanlamalar) yazar. Bu zamanlamaları dikkate alarak, BIOS'un içindeki ram ayarlarını / zamanlamalarını değiştirmen gerek. Birçok anakart, SPD'den bu değerleri kendisi okur. Ancak eğer BIOS'unde bu ayar Manual olarak bırakılmışsa, ya Auto'ya alman ya da kendin elle girmen gerekir.

Auto, çoğu zaman optimal dengeyi kuramıyor ve sistem, olabileceğinden biraz daha yavaş kalıyor. Ancak bu sayede de sendeki gibi durumlar engellenmiş oluyor.

BIOS'tan ram'le ilgili tüm ayarları auto'da bırakmanı tavsiye ediyorum. Bir dene bakalım...

dediğin ayarlar autoydu manuel ramın üstündeki değerleri girdim değişen bişey olmadı. tekrar autoya aldım. ana kart arızalı sanırım.

• Bahsettiğin soruna göre, sistemin boot rutinlerini tamamlayamayıp reset döngüsüne giriyor...

Eğer BIOS'taki ayarlarından, kablolamadan, beslemeden ve de ram'lerinden eminsen, belirttiğin gibi, anakardında bir arıza olabilir :(

Bir de aklıma son bir şey geldi, optik sürücü içersinde medya var mı? Zaman zaman bu da sorunlara neden olabiliyor...

Son bir şey, BIOS'tan anakardının ekran görüntüsünü iptal edip hata kodunu/mesajını -çıkıyorsa tabi- tespit edebilirsin. (BIOS'ta "Dispay Splash Screen" ya da Display Logo gibi bir ayar olması lazım, onu kapat).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.